Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='PARSONRK'][quote name='Ludek']
Czy ja mam mu coś teraz robić w domu, czy wystarczy jak zrobić to już w Czaplinku? Kupiłam taki trymer jak mi pokazywałaś, ale ja go tym czeszę, czeszę, czeszę i na grzbiecie ciągle mu włosy sterczą do góry. Niestety nie mam żadnego fryzjera do którego miałabym zaufanie.

Ciekawa jestem czy zgłoszenie do Czaplinka doszło, bo na razie potwierdzenia nie mam.[/quote]
ja tez nic nie dostałam jeszcze, pewno w przyszłym tyg dojdą, bo zwykle u nas tak jest :P
Co do trymowania poradzimy sobie w sobotę :evilbat:
Tylko go wykąp, a co do reszty zobaczysz na miejscu :P[/quote]

OKI :D

• Replies 4.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

[quote name='tongue']Właścicielką pieska jest hodowczyni z hodowli Gang-Staff.

[/quote]

Znam tego pieska, życzę samych sukcesów zarówno w dogoterapii jak i na wystawach. A dlaczego p. Agata zdecydowała się na przekazanie? Oczywiście jeżeli nie jest to tajemnica.

Posted

[quote name='tongue']Witam serdecznie wszystkich russellomaniaków.

[/quote]
Witam w gronie ludzi russellowo zakręconych.
Mam 4 sztuki tych cudeniek i zapewniam, że czeka cię dużo frajdy z posiadania takiej rasy.
Co do dogoterapii, to mogę się też pochwalić sukcesami w tej dziedzinie :P Z moją parsonką Fanaberią chodziłam na dogoterapię i sprawdzała się o wiele lepiej niż niektóre labki czy goldeny mimo, że miała wtedy 2,5 roku ! :D
Dzieci były zachwycone, Fana szczęśliwa, zostałam nawet zaproszona na zakończenie roku w szkole dla niepełnosprawnych :P
W sumie nie taki terrier straszny jak go rysują !!! :D

Posted

Coś dla nas :P :P :P :P
Święte prawa własności - wedle terierów

1. Jeśli coś lubię - to jest moje
2. Jeśli coś mam w pysku - to jest moje
3. Jeśli mogę coś zabrać - to jest moje
4. Jeśli miałem to przed chwilą - to jest moje
5. Jeśli coś jest moje, to w żadnym wypadku nie może być twoje
6. Jeśli coś upuszczę z pyska - to jest moje
7. Jeśli coś wygląda jak moje - to jest moje
8. Jeśli coś zobaczyłem pierwszy - to jest moje
9. Jeśli czymś się bawiłeś, i to wypadło Ci z rąk - to automatycznie staje się moje
10. Jeśli coś jest złamane lub zepsute - to jest twoje.

Posted

I jeszcze jedno,żeby było wesoło :lol: :lol: :lol:

Mężczyzna i pies mają wiele cech wspólnych...

I jednemu i drugiemu zawsze za mało miejsca w łóżku.
I jeden i drugi skoczyłby w ogień za przyjacielem, ale nie pożyczy mu pieniedzy.
I jeden i drugi chetnie żuje patyczki.
I jeden i drugi zazncza swój rewir.
Ani jeden, ani drugi nie umie wyjaśnić, o co mu naprawdę chodzi.
I jeden i drugi są mniej podatni na nerwice, jeśli moga wyjść z domu
I jednego, i drugiego facynuje zapach kobiety.
Ani jeden, ani drugi nie umie dobrze pozmywac ani pozamiatać.
Obydwaj nie wstydzą się, gdy puszczą bąka.
I jeden i drugi nie zauwaza, ze właśnie byłaś u fryzjera.
Obydwaj uwielbiają wszelkie gry.
Obydwaj nie lubią listonosza ani twojej mamy.
Obydwaj nie mają za gros zrozumienia dla rozmów telefonicznych.
Obydwaj nie rozumieją, co ty takiego widzisz w tych kotach.

Posted

Bardzo dziękuję za miłe i ciepłe powitanie. :laola:

Mario! Agatę poznałam osobiście dopiero na wystawie w Dobrym Mieście i właśnie tam zauroczyłam się jej russellami. Wcześniej rozmawiałyśmy tylko przez telefon. Znam dobrze jej przyjaciółkę, która profesjonalnie zajmuje się szkoleniem psów i dogoterapią. To przez nią otrzymałam propozycję przekazania Conora. Nie pytałam się o powód tej decyzji. Czułam się niesamowicie wyróżniona, że to właśnie ja mogę zaopiekować się tak wspaniałym psem. Myślę, że będę mogła poświęcić mu więcej czasu. Teraz czeka mnie okres intensywnego szkolenia. Już są wielkie postępy.

Wszyscy macie przecudne psiaki. Zdaję sobie sobie sprawę, że to rzadka rasa w Polsce. Prześledziłam trochę katalogów z wystaw i polatałam po Internecie. Poczytałam "trochę" informacji na temat tej rasy, ale to wszystko baaaardzo malutko.

Bardzo dziękuję za zaproszenie do Czaplinka, może przyjadę.

Pozdrawiam

Posted

PARSONRK życzę powodzenia i samych sukcesów.
A po wystawie proszę o relację i zdjęcia.

Ja jadę na wystawę do Olsztyna z moją pointerką, więc mam jeszcze miesiąc czasu. Potem Gdynia i Sopot. Może Chojnice?

Do Sopotu pojadę także z russellkiem.

Pozdrawiam

Posted

Ja też życzę powodzenia i oczywiście oczekujemy relacji. Jak możesz to też na temat wystawianych Jacków - no i oczywiście zdjęcia!!!

Posted

To są rusellki z hodowli Gang-Staff z wystawy w Dobrym Mieście.

[URL=http://img201.echo.cx/my.php?image=dobre065sv.jpg][img]http://img201.echo.cx/img201/4783/dobre065sv.th.jpg[/img][/URL]

[URL=http://img204.echo.cx/my.php?image=dobre053vz.jpg][img]http://img204.echo.cx/img204/4052/dobre053vz.th.jpg[/img][/URL]

Prawda, że przepiękne.

Pozdrawiam

Posted

[img]http://img201.echo.cx/img201/4783/dobre065sv.jpg[/img]
Na pierwszym zdjęciu jest Gang Staff WILD AT HEART (ChPL. Leonard's Charly Brown - CHPL. CYMA Półdiable) - klasa młodzieży, na drugim zdjęciu po prawej stronie Gang Staff ALE LASKA (Zw. Św. SPRANKLE SHOTA of Jack Paradise - CHPL. CYMA Półdiable) - klasa otwarta.

[img]http://img204.echo.cx/img204/4052/dobre053vz.jpg[/img]

Nie miały konkurencji, więc obie zdobyły I lokaty. ALE LASKA - Ala NSwR, BOB i II miesjce BOG. Aż przyjemnie było patrzeć na takie sukcesy.

Pozdrawiam

Posted

[quote name='tongue']Ja jadę na wystawę do Olsztyna z moją pointerką, więc mam jeszcze miesiąc czasu. Potem Gdynia i Sopot. Może Chojnice?

Do Sopotu pojadę także z russellkiem.
[/quote]

Ja w sopocie też będe Emira rzucam na wystawę, a reszta na agility :P

Posted

To są w 100% Jacki. Zdjęcia są super, szkoda że nie miały konkurentów bo to zawsze podnosi poziom adrenaliny.
A poza tym dostałam juz potwierdzenie na Czaplinek a pozostali też?

Posted

[quote name='Malcharek Maria']To są w 100% Jacki. [/quote]
Tak też myślałam, ładne są :P
[quote]
A poza tym dostałam juz potwierdzenie na Czaplinek a pozostali też?[/quote]
Ja też już mam zgłoszenie doszło w czwartek. Na wszystkie 4 sztuki :P

Posted

[quote name='PARSONRK']W szczecinie ktoś z was będzie?[/quote]Czy jakieś russele będą to nie wiem. Ja mam Misię zgłoszoną, ale chyba się nie pojawię, bo skoro Misia skończyła Int. Ch. w Lesznie, to nie zależy mi na tym CACIBie, a ja mam kontuzję kolana, zerwane więzadło, i pewnie i tak nie mogłabym jej sama wystawić. :( Żałuję, bo naszemu szczecińskiemu sędziemu Misia się podobała. :(

Posted

Ja do Szczecina napewno nie jadę - za daleko jak na 1 m-c - Czaplinek i Szczecin. Byłam w ubiegłym roku na wystawie, sędziowała p. Pfeffer z Niemiec i tam rasę wygrał w jackach Charly i w parsonach Elza. Byłam bardzo zadowolona bo były pieski z Niemiec, sędziowała niemka i było trochę konkurencji a moje czyli z Polski wygrały. Duża to satysfakcja. Trochę głupio tak się chwalić :oops:

Posted

Do Szczecina nie jadę z powodów jw.

Też dostałam już potwiedzenie do Czaplinka :D . A jak "super" mapka dojazdu, nic na niej nie widać.

Uświadomcie laika na czym polegaja przeglądy hodowlane i kwalifikacja do rasy?
I czy w wyścigach i norowaniu biorą udział psy, które już ćwiczyły czy takie zielone jak Milo też?

Posted

Więc z dojazdem do DRAWTURU nie jest tragicznie, trzeba przejechać Czaplinek w stronę Kołobrzegu (są kierunkowskazy) i przy drodze zaraz za Czaplinkiem jest tablica informacyjna: DRAWTUR. Na pewno trafisz. Jeżeli chodzi o przegląd hodowlany, to jest on dla suk i psów, które mają skończone 15 m-cy, mają odpowiednie oceny z wystaw (od kl. pośredniej) i jest to kwalifikacja potrzebna aby suczka została suczką hodowlaną a pies reproduktorem. Jeżeli chodzi o próby norowania i biegi to startują też pieski zupełnie "zielone" i b.dużo piesków nie wie o co chodzi. Ale jest to forma zabawy i dla piesków i dla ich właścicieli. Do biegów psy muszą mieć kagańce, no a z tym to największy kłopot, bo wszystkie np. moje psiaki nigdy w kagańcu nie były i nawet próba ich założenia powoduje, że zaczyna się "walka" o ich ściągnięcie a nie bieganie.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...