Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 4.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

[quote name='PARSONRK']Weselicho to będzie już w Czaplinku. Będzie tam rodzinny zjazd russelli Mysia Zagłada: będą rodzice + dwa małe moje + mały + Fort- brat małego. Od pozostałych dwóch jeszcze nie dostałam wiadomości :D[/quote]

Ja bym bardzo chciała zobaczyć sunię. Śliczna była i ciekawa jestem jak teraz wygląda :D .

Posted

[quote name='Ludek']Ja bym bardzo chciała zobaczyć sunię. Śliczna była i ciekawa jestem jak teraz wygląda :D .[/quote]

Teraz wracając z jeleniej do niej wpadnę, mieszkają kolo zielonej góry, więc po drodze. Zobaczę co u niej słychać, pare zdjęć zrobie.
Jeszcze nie odezwał się też Fetysz z wrocławia, co z nim będę wiedzieć koło poniedziałku, zadzwonię albo sms-a wyślę. :D
Może uda mi się całą gromadkę zebrać ? :lol:

Posted

Fetysz trafił do Wrocławia a więc blisko mnie. Ciekawa jestem czy będą go wystawiać (chociażby we Wrocławiu?). Też jestem bardzo ciekawa jak wygląda. Jeżeli możesz to zdjęcia które zrobisz wrzuć na dogo.

Posted

[quote name='Malcharek Maria']Fetysz trafił do Wrocławia a więc blisko mnie. Ciekawa jestem czy będą go wystawiać (chociażby we Wrocławiu?). Też jestem bardzo ciekawa jak wygląda. Jeżeli możesz to zdjęcia które zrobisz wrzuć na dogo.[/quote]
Zdjęcia mam jak miał 8 tyg, ale nie wiem gdzie je zapodziałam. Pan go kupił dla dwóch synów, co z wystawianiem to nie wiem. Ale się dowiem :P w pon albo we wtorek do niego dryndne i może namówie na czaplinek :D

Posted

Sunia będzie w lesznie na wystawie (odezwała się :D ), więc tam pstryknę trochę fotek. Sprawdza się w polowaniach: prowadza po farbie (po tropie krwi), ostatnio wytropiła postrzelonego dzika i głosiła (szczekała ) długo i dokładnie. Państwo są nią zachwyceni, więc ja też :P .
Może się wybiorą do czaplinka.Co do wrocławianina, będę coś wiedzieć koło poniedziałku. :Dog_run:

Posted

[quote name='PARSONRK']Nio i po wystawie. Emir dostał CWC i ocenę doskonałą :P .
Następna akcja w Lesznie za 2 tyg. :D[/quote]

Gratulacje :angel:

Posted

Już jak zgłaszasz małego możesz przy nazwie ojca (emira) wpisywać mł.ch.pl
Nad drugim chempionem pracujemy :P jeszcze dwa cwc, a potem kto wie może coś jeszcze spsocimy :diabloti: ?

Posted

[quote name='PARSONRK']Już jak zgłaszasz małego możesz przy nazwie ojca (emira) wpisywać mł.ch.pl
Nad drugim chempionem pracujemy :P jeszcze dwa cwc, a potem kto wie może coś jeszcze spsocimy :diabloti: ?[/quote]

Telepata czy co?

Właśnie wypełniam zgłoszenie do Czaplinka, czy wpisuję imię i wtej samej rubryce mł.ch.pl?

A czy reszta rodzeństwa będzie się wystawiać czy tylko towarzysko sie do Czaplinka wybiera?

Masz jakieś zdjęcia z wystawy?

Posted

POMOCY!
Wypełniam zgłoszenie do Czaplinka i mam problem. W rodowodzie nie ma podanego rodzaju włosa. W metryce miał gładki, ale on taki gładko - szorstki. Co mam wpisać?

Czy Nr PKR, to nr rodowodu, a nr zgłoszenia, to rejestracja oddziałowa?

Posted

[quote name='Ludek']POMOCY!
Wypełniam zgłoszenie do Czaplinka i mam problem. W rodowodzie nie ma podanego rodzaju włosa. W metryce miał gładki, ale on taki gładko - szorstki. Co mam wpisać?

Czy Nr PKR, to nr rodowodu, a nr zgłoszenia, to rejestracja oddziałowa?[/quote]
Włos może być łamany (czyli gładko-szorstki).
Pkr to nr rodowodu- jak nie masz to pisz, że w przygotowaniu.
rejstrację oddziałową masz na dole metryki (lub ksera metryki) w lewym rogu. Nr zgłoszenia nie piszesz :D

Posted

[quote name='Ludek']

Telepata czy co?

Właśnie wypełniam zgłoszenie do Czaplinka, czy wpisuję imię i wtej samej rubryce mł.ch.pl?

A czy reszta rodzeństwa będzie się wystawiać czy tylko towarzysko sie do Czaplinka wybiera?

Masz jakieś zdjęcia z wystawy?[/quote]
Zdjęć nie mam. Wszyscy szybko się zmyli.
Co do nazwy i czempiona
Wpisujesz to tam gdzie imię ojca, np rednock emir green dog mł.ch.pl
lub mł.ch.pl rednock emir green dog - to drugie lepiej pisać bo fajniej wygląda :P
W czaplinku ferwex z wa-wy będzie też wystawiany, co do suni i wrocka jeszcze nie wiem na 100%. Moje będą :D więc konkuręcje będziesz miała :P

Posted

Teraz ja się pochwalę: ELZA ukończyła w J.G. championat, dostała ostatnie brakujące CWC. więc jest Ch.Pl i Mł.Ch.Pl. Piesek z naszej hodowli GUINESS też skończył Mł.championat. Natomiast tak dla informacji Zw. Rasy została sunia z Czech która startowała w kl.championów. My też będziemy z ELZĄ w Czaplinku, w ubiegłym roku została Zw.Rasy, no ale w tym roku będzie naprawdę duża konkurencja i też jestem ciekawa kto wygra. Zgłoszenia jeszcze nie wysłałam.

Posted

[b]Mario [/b]serdeczne gratulacje. Ja już nie mogę się doczekać, żeby popatrzeć na inne russelki.

[b]Aga [/b]Ty mi powiedz jaką ja mam tą sierść w zgłoszeniu Milo (Ferwex) wpisać. W rodowodzie nie ma nic, w metryce było gładki, ale moim zdaniem on gładki nie jest. Czy w ogóle ten rodzaj sierści w zgłoszeniu jest istotny?

Posted

[quote name='Ludek']
[b]Aga [/b]Ty mi powiedz jaką ja mam tą sierść w zgłoszeniu Milo (Ferwex) wpisać. W rodowodzie nie ma nic, w metryce było gładki, ale moim zdaniem on gładki nie jest. Czy w ogóle ten rodzaj sierści w zgłoszeniu jest istotny?[/quote]

Jak gładki nie jest to pisz szorstki :D
Jak nie napiszesz rodzaju włosa to też nic się nie stanie ja też raz nie napisałam i nic się nie stało. Mały jak byl mały :P to był gładki i na przeglądzie tak zostało wpisane. Teraz to nie jestem pewna co mu tam wpisać. Najlepiej dryndnąć do związku i się zapytać czy jest włos pośredni- łamany, a jak nie ma to co napisać.
Ale wydaje mi sie, że bedziesz pisać szorstki - bo gładki to on nie jest :lol:
Ale zakręciłam :D

Posted

[img]http://photos.heremy.com/russele/index.php?goto=showphoto&photo_id=1413479&srt=1 [/img]
[img]http://photos.heremy.com/russele/index.php?goto=showphoto&srt=1&photo_id=1413480[/img]
[img]http://photos.heremy.com/russele/index.php?goto=showphoto&srt=1&photo_id=1413481[/img]

Posted

[quote name='PARSONRK'][quote name='Ludek']
[b]Aga [/b]Ty mi powiedz jaką ja mam tą sierść w zgłoszeniu Milo (Ferwex) wpisać. W rodowodzie nie ma nic, w metryce było gładki, ale moim zdaniem on gładki nie jest. Czy w ogóle ten rodzaj sierści w zgłoszeniu jest istotny?[/quote]

Jak gładki nie jest to pisz szorstki :D
Jak nie napiszesz rodzaju włosa to też nic się nie stanie ja też raz nie napisałam i nic się nie stało. Mały jak byl mały :P to był gładki i na przeglądzie tak zostało wpisane. Teraz to nie jestem pewna co mu tam wpisać. Najlepiej dryndnąć do związku i się zapytać czy jest włos pośredni- łamany, a jak nie ma to co napisać.
Ale wydaje mi sie, że bedziesz pisać szorstki - bo gładki to on nie jest :lol:
Ale zakręciłam :D[/quote]

Wysłałam i nie wpisałam rodzaju włosa.

W metryce było gładki :evil:. Prosze się tu spowiadać. Czy sierśc może sie zmieniać?

Posted

Jak potwory miały przegląd to miały 8 tyg i tylko sunia był wybitnie szorstka, reszta miała właśni taką łamaną sierść, babka kazała mi u małego wpisać gładki

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...