Marmal Posted May 12, 2005 Posted May 12, 2005 Fajnie spotkać się z "całą rodzinką". Ja nie wiem kto będzie z "mojej" strony? Zawsze jakiś piecho się napewno zdarzy?
Ludek Posted May 12, 2005 Posted May 12, 2005 [quote name='PARSONRK']Weselicho to będzie już w Czaplinku. Będzie tam rodzinny zjazd russelli Mysia Zagłada: będą rodzice + dwa małe moje + mały + Fort- brat małego. Od pozostałych dwóch jeszcze nie dostałam wiadomości :D[/quote] Ja bym bardzo chciała zobaczyć sunię. Śliczna była i ciekawa jestem jak teraz wygląda :D .
PARSONRK Posted May 14, 2005 Posted May 14, 2005 [quote name='Ludek']Ja bym bardzo chciała zobaczyć sunię. Śliczna była i ciekawa jestem jak teraz wygląda :D .[/quote] Teraz wracając z jeleniej do niej wpadnę, mieszkają kolo zielonej góry, więc po drodze. Zobaczę co u niej słychać, pare zdjęć zrobie. Jeszcze nie odezwał się też Fetysz z wrocławia, co z nim będę wiedzieć koło poniedziałku, zadzwonię albo sms-a wyślę. :D Może uda mi się całą gromadkę zebrać ? :lol:
Marmal Posted May 14, 2005 Posted May 14, 2005 Fetysz trafił do Wrocławia a więc blisko mnie. Ciekawa jestem czy będą go wystawiać (chociażby we Wrocławiu?). Też jestem bardzo ciekawa jak wygląda. Jeżeli możesz to zdjęcia które zrobisz wrzuć na dogo.
PARSONRK Posted May 14, 2005 Posted May 14, 2005 [quote name='Malcharek Maria']Fetysz trafił do Wrocławia a więc blisko mnie. Ciekawa jestem czy będą go wystawiać (chociażby we Wrocławiu?). Też jestem bardzo ciekawa jak wygląda. Jeżeli możesz to zdjęcia które zrobisz wrzuć na dogo.[/quote] Zdjęcia mam jak miał 8 tyg, ale nie wiem gdzie je zapodziałam. Pan go kupił dla dwóch synów, co z wystawianiem to nie wiem. Ale się dowiem :P w pon albo we wtorek do niego dryndne i może namówie na czaplinek :D
PARSONRK Posted May 14, 2005 Posted May 14, 2005 Sunia będzie w lesznie na wystawie (odezwała się :D ), więc tam pstryknę trochę fotek. Sprawdza się w polowaniach: prowadza po farbie (po tropie krwi), ostatnio wytropiła postrzelonego dzika i głosiła (szczekała ) długo i dokładnie. Państwo są nią zachwyceni, więc ja też :P . Może się wybiorą do czaplinka.Co do wrocławianina, będę coś wiedzieć koło poniedziałku. :Dog_run:
PARSONRK Posted May 15, 2005 Posted May 15, 2005 Nio i po wystawie. Emir dostał CWC i ocenę doskonałą :P . Następna akcja w Lesznie za 2 tyg. :D
Ludek Posted May 16, 2005 Posted May 16, 2005 [quote name='PARSONRK']Nio i po wystawie. Emir dostał CWC i ocenę doskonałą :P . Następna akcja w Lesznie za 2 tyg. :D[/quote] Gratulacje :angel:
PARSONRK Posted May 16, 2005 Posted May 16, 2005 Już jak zgłaszasz małego możesz przy nazwie ojca (emira) wpisywać mł.ch.pl Nad drugim chempionem pracujemy :P jeszcze dwa cwc, a potem kto wie może coś jeszcze spsocimy :diabloti: ?
Ludek Posted May 16, 2005 Posted May 16, 2005 [quote name='PARSONRK']Już jak zgłaszasz małego możesz przy nazwie ojca (emira) wpisywać mł.ch.pl Nad drugim chempionem pracujemy :P jeszcze dwa cwc, a potem kto wie może coś jeszcze spsocimy :diabloti: ?[/quote] Telepata czy co? Właśnie wypełniam zgłoszenie do Czaplinka, czy wpisuję imię i wtej samej rubryce mł.ch.pl? A czy reszta rodzeństwa będzie się wystawiać czy tylko towarzysko sie do Czaplinka wybiera? Masz jakieś zdjęcia z wystawy?
Ludek Posted May 16, 2005 Posted May 16, 2005 POMOCY! Wypełniam zgłoszenie do Czaplinka i mam problem. W rodowodzie nie ma podanego rodzaju włosa. W metryce miał gładki, ale on taki gładko - szorstki. Co mam wpisać? Czy Nr PKR, to nr rodowodu, a nr zgłoszenia, to rejestracja oddziałowa?
PARSONRK Posted May 16, 2005 Posted May 16, 2005 [quote name='Ludek']POMOCY! Wypełniam zgłoszenie do Czaplinka i mam problem. W rodowodzie nie ma podanego rodzaju włosa. W metryce miał gładki, ale on taki gładko - szorstki. Co mam wpisać? Czy Nr PKR, to nr rodowodu, a nr zgłoszenia, to rejestracja oddziałowa?[/quote] Włos może być łamany (czyli gładko-szorstki). Pkr to nr rodowodu- jak nie masz to pisz, że w przygotowaniu. rejstrację oddziałową masz na dole metryki (lub ksera metryki) w lewym rogu. Nr zgłoszenia nie piszesz :D
PARSONRK Posted May 16, 2005 Posted May 16, 2005 [quote name='Ludek'] Telepata czy co? Właśnie wypełniam zgłoszenie do Czaplinka, czy wpisuję imię i wtej samej rubryce mł.ch.pl? A czy reszta rodzeństwa będzie się wystawiać czy tylko towarzysko sie do Czaplinka wybiera? Masz jakieś zdjęcia z wystawy?[/quote] Zdjęć nie mam. Wszyscy szybko się zmyli. Co do nazwy i czempiona Wpisujesz to tam gdzie imię ojca, np rednock emir green dog mł.ch.pl lub mł.ch.pl rednock emir green dog - to drugie lepiej pisać bo fajniej wygląda :P W czaplinku ferwex z wa-wy będzie też wystawiany, co do suni i wrocka jeszcze nie wiem na 100%. Moje będą :D więc konkuręcje będziesz miała :P
Ludek Posted May 16, 2005 Posted May 16, 2005 [quote name='PARSONRK'] W czaplinku ferwex z wa-wy będzie też wystawiany[/quote] :lol!: :roflt:
Marmal Posted May 17, 2005 Posted May 17, 2005 Teraz ja się pochwalę: ELZA ukończyła w J.G. championat, dostała ostatnie brakujące CWC. więc jest Ch.Pl i Mł.Ch.Pl. Piesek z naszej hodowli GUINESS też skończył Mł.championat. Natomiast tak dla informacji Zw. Rasy została sunia z Czech która startowała w kl.championów. My też będziemy z ELZĄ w Czaplinku, w ubiegłym roku została Zw.Rasy, no ale w tym roku będzie naprawdę duża konkurencja i też jestem ciekawa kto wygra. Zgłoszenia jeszcze nie wysłałam.
Ludek Posted May 17, 2005 Posted May 17, 2005 [b]Mario [/b]serdeczne gratulacje. Ja już nie mogę się doczekać, żeby popatrzeć na inne russelki. [b]Aga [/b]Ty mi powiedz jaką ja mam tą sierść w zgłoszeniu Milo (Ferwex) wpisać. W rodowodzie nie ma nic, w metryce było gładki, ale moim zdaniem on gładki nie jest. Czy w ogóle ten rodzaj sierści w zgłoszeniu jest istotny?
PARSONRK Posted May 18, 2005 Posted May 18, 2005 [quote name='Ludek'] [b]Aga [/b]Ty mi powiedz jaką ja mam tą sierść w zgłoszeniu Milo (Ferwex) wpisać. W rodowodzie nie ma nic, w metryce było gładki, ale moim zdaniem on gładki nie jest. Czy w ogóle ten rodzaj sierści w zgłoszeniu jest istotny?[/quote] Jak gładki nie jest to pisz szorstki :D Jak nie napiszesz rodzaju włosa to też nic się nie stanie ja też raz nie napisałam i nic się nie stało. Mały jak byl mały :P to był gładki i na przeglądzie tak zostało wpisane. Teraz to nie jestem pewna co mu tam wpisać. Najlepiej dryndnąć do związku i się zapytać czy jest włos pośredni- łamany, a jak nie ma to co napisać. Ale wydaje mi sie, że bedziesz pisać szorstki - bo gładki to on nie jest :lol: Ale zakręciłam :D
PARSONRK Posted May 18, 2005 Posted May 18, 2005 [img]http://photos.heremy.com/russele/index.php?goto=showphoto&photo_id=1413479&srt=1 [/img] [img]http://photos.heremy.com/russele/index.php?goto=showphoto&srt=1&photo_id=1413480[/img] [img]http://photos.heremy.com/russele/index.php?goto=showphoto&srt=1&photo_id=1413481[/img]
Ludek Posted May 18, 2005 Posted May 18, 2005 [quote name='PARSONRK'][quote name='Ludek'] [b]Aga [/b]Ty mi powiedz jaką ja mam tą sierść w zgłoszeniu Milo (Ferwex) wpisać. W rodowodzie nie ma nic, w metryce było gładki, ale moim zdaniem on gładki nie jest. Czy w ogóle ten rodzaj sierści w zgłoszeniu jest istotny?[/quote] Jak gładki nie jest to pisz szorstki :D Jak nie napiszesz rodzaju włosa to też nic się nie stanie ja też raz nie napisałam i nic się nie stało. Mały jak byl mały :P to był gładki i na przeglądzie tak zostało wpisane. Teraz to nie jestem pewna co mu tam wpisać. Najlepiej dryndnąć do związku i się zapytać czy jest włos pośredni- łamany, a jak nie ma to co napisać. Ale wydaje mi sie, że bedziesz pisać szorstki - bo gładki to on nie jest :lol: Ale zakręciłam :D[/quote] Wysłałam i nie wpisałam rodzaju włosa. W metryce było gładki :evil:. Prosze się tu spowiadać. Czy sierśc może sie zmieniać?
PARSONRK Posted May 18, 2005 Posted May 18, 2005 [b]żeczy[/b] Jak człowiek nie myśli to takie rz(ż)eczy pisze
PARSONRK Posted May 18, 2005 Posted May 18, 2005 Jak potwory miały przegląd to miały 8 tyg i tylko sunia był wybitnie szorstka, reszta miała właśni taką łamaną sierść, babka kazała mi u małego wpisać gładki
Recommended Posts