Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='PARSONRK']Mam magisterke z russelli :lol:

temat : Pomiary morfometryczne psów ras parson i jack russell terrier.

A tak dla ludzi : różnice w wymiarach (w kłębie, obwód klatki, głowy, itd) i w wadze tych dwóch ras. Będę to robić na wystawach, więc jak zobaczycie nawiedzoną babe z różnymi miarkami to będe ja :P[/quote]

Hej!!

Cudowny temat! :D swietnie ze mozesz robic to co kochasz :D

• Replies 4.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

W Czaplinku na pewno troche tego będzie. :Dog_run:
Jeszcze może się załapię na Jelenią Górę 15 maja i na Leszno 28-29 maj, a potem : gorzów( 5 czerw) , czaplinek (12 czerw) , szczecin (25-26 czerw), wa-wa (10lip), koszalin(24 lip), sopot( 13-14 sierpień) a dalej jeszcze nie myślałam. :P
A i jeszcze Rostock w październiku. Może też zachaczę o czechy? Kto to wie :D

Posted

Bardzo się cieszę że jednak będzie russell jako praca magisterska!!!! Daję do dyspozycji w Jeleniej Górze moją parsonkę ELZĘ a w Lesznie dodatkowo Charlego - jacka. Będziesz mogła wymierzyć je ze wszystkich stron. A nawiasem mówiąc sama ciekawa jestem ile będzie sztuk, które w kłębie będą miały 30 cm i np. jedne będą jako parsony a inne jako jacki, bo te 30 cm jest granicą między tymi rasami. Zresztą z doświadczenia wiem, że z tym to różnie bywa i w naszych polskich miotach zdarzają się narodziny jednocześnie jacków jak i parsonów (chodzi oczywiście o ich wzrost).

Posted

[quote name='PARSONRK']Jak ktoś jest chętny na wyjazd to zapraszm, jade zawsze od szczecina :P[/quote]

Dlaczego mnie to nie dziwi? :wink:

Posted

Pogoda kiepska więc psiaki rosadzała dziś energia.
Jak myślicie kto wygrał?

[img]http://foto.onet.pl/upload/29/56/_467046_n.jpg[/img]

[img]http://foto.onet.pl/upload/1/9/_467045_n.jpg[/img]

I na koniec
[img]http://foto.onet.pl/upload/32/52/_467051_n.jpg[/img]

Posted

[quote name='asiunia']Hej!!

Jaki Milo juz wielki :o [/quote]
Po tatusiu :P
[quote]
Kochani wybiera sie ktos moze do Bytomia? :D[/quote]
Niestety za daleko. :angel:

Posted

Wielki to jest Graf :lol:.

A nasza najbliższa wystawa, to Czaplinek.
Domek już zarezerwowany (choć strasznie drogo), tylko jeszcze na samą wystawę się nie zgłosiliśmy :D.

Aga, Mario liczę, że pomożecie doprowadzić mi Milo do kultury.

Posted

[quote name='Ludek']
Aga, Mario liczę, że pomożecie doprowadzić mi Milo do kultury.[/quote]

Nie ma sprawy, ja będę w Czaplinku już od piątku - więc się polecam.

Posted

[quote name='Ludek']Ja od soboty. Tylko będę Cię musiała jaoś znaleźć :D[/quote]
Ja też od soboty z namiocikiem i od 2 do 4 :P psów ze sobą + może brat , jednym słowem full service :D
Też coś zamieszam przy małym :evilbat:

Posted

Też byłam na stronie ZK Jel.G., cieszę się że jest trochę więcej konkurencji. Elza jedzie ze mną i mam nadzieję że skończy tam championat, a Guiness jest z mojej hodowli i też mu brakuje zw.mł. do skończenia Mł.Ch. Ale w Jeleniej G. zwykle do tej pory źle mi szło na wystawach, wystawiane były w poprzednich latach pieski z Czech i zwykle to one wygrywały - mamy kompleks niższości czy co? Elza w Czaplinku w ub.r. wygrała rasę i na międzynarodówce w Szczecinie też powtórzyła Zw.R. Sędziowała p. Elke Pepper z Niemiec i były też pieski z Niemiec, to tym bardziej to zwycięstwo dla nas było cenne. Ale zobaczymy jak będzie w Jel.G. Nie wiem tylko kto sędziuje parsony.

Posted

[quote name='Malcharek Maria']No, no..... Moja Elza też w kl.pośredniej, może spodobają się sobie? I tak na przyszłość..... kto wie?[/quote]

A potem będzie weselicho :lol:.

Posted

Weselicho to będzie już w Czaplinku. Będzie tam rodzinny zjazd russelli Mysia Zagłada: będą rodzice + dwa małe moje + mały + Fort- brat małego. Od pozostałych dwóch jeszcze nie dostałam wiadomości :D

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...