asiunia Posted May 4, 2005 Posted May 4, 2005 [quote name='PARSONRK']Mam magisterke z russelli :lol: temat : Pomiary morfometryczne psów ras parson i jack russell terrier. A tak dla ludzi : różnice w wymiarach (w kłębie, obwód klatki, głowy, itd) i w wadze tych dwóch ras. Będę to robić na wystawach, więc jak zobaczycie nawiedzoną babe z różnymi miarkami to będe ja :P[/quote] Hej!! Cudowny temat! :D swietnie ze mozesz robic to co kochasz :D
PARSONRK Posted May 4, 2005 Posted May 4, 2005 W Czaplinku na pewno troche tego będzie. :Dog_run: Jeszcze może się załapię na Jelenią Górę 15 maja i na Leszno 28-29 maj, a potem : gorzów( 5 czerw) , czaplinek (12 czerw) , szczecin (25-26 czerw), wa-wa (10lip), koszalin(24 lip), sopot( 13-14 sierpień) a dalej jeszcze nie myślałam. :P A i jeszcze Rostock w październiku. Może też zachaczę o czechy? Kto to wie :D
PARSONRK Posted May 4, 2005 Posted May 4, 2005 Jak ktoś jest chętny na wyjazd to zapraszm, jade zawsze od szczecina :P
Marmal Posted May 4, 2005 Posted May 4, 2005 Bardzo się cieszę że jednak będzie russell jako praca magisterska!!!! Daję do dyspozycji w Jeleniej Górze moją parsonkę ELZĘ a w Lesznie dodatkowo Charlego - jacka. Będziesz mogła wymierzyć je ze wszystkich stron. A nawiasem mówiąc sama ciekawa jestem ile będzie sztuk, które w kłębie będą miały 30 cm i np. jedne będą jako parsony a inne jako jacki, bo te 30 cm jest granicą między tymi rasami. Zresztą z doświadczenia wiem, że z tym to różnie bywa i w naszych polskich miotach zdarzają się narodziny jednocześnie jacków jak i parsonów (chodzi oczywiście o ich wzrost).
PARSONRK Posted May 4, 2005 Posted May 4, 2005 Wiem coś o tym :D Moja koleżanka ma suczkę, która ma 34 cm w kłębie a nasz sprytny związek uznał ją za jacka
Ludek Posted May 4, 2005 Posted May 4, 2005 [quote name='PARSONRK']Jak ktoś jest chętny na wyjazd to zapraszm, jade zawsze od szczecina :P[/quote] Dlaczego mnie to nie dziwi? :wink:
Ludek Posted May 4, 2005 Posted May 4, 2005 Pogoda kiepska więc psiaki rosadzała dziś energia. Jak myślicie kto wygrał? [img]http://foto.onet.pl/upload/29/56/_467046_n.jpg[/img] [img]http://foto.onet.pl/upload/1/9/_467045_n.jpg[/img] I na koniec [img]http://foto.onet.pl/upload/32/52/_467051_n.jpg[/img]
asiunia Posted May 6, 2005 Posted May 6, 2005 Hej!! Jaki Milo juz wielki :o Kochani wybiera sie ktos moze do Bytomia? :D
PARSONRK Posted May 6, 2005 Posted May 6, 2005 [quote name='asiunia']Hej!! Jaki Milo juz wielki :o [/quote] Po tatusiu :P [quote] Kochani wybiera sie ktos moze do Bytomia? :D[/quote] Niestety za daleko. :angel:
Ludek Posted May 6, 2005 Posted May 6, 2005 Wielki to jest Graf :lol:. A nasza najbliższa wystawa, to Czaplinek. Domek już zarezerwowany (choć strasznie drogo), tylko jeszcze na samą wystawę się nie zgłosiliśmy :D. Aga, Mario liczę, że pomożecie doprowadzić mi Milo do kultury.
Marmal Posted May 6, 2005 Posted May 6, 2005 [quote name='Ludek'] Aga, Mario liczę, że pomożecie doprowadzić mi Milo do kultury.[/quote] Nie ma sprawy, ja będę w Czaplinku już od piątku - więc się polecam.
PARSONRK Posted May 6, 2005 Posted May 6, 2005 [quote name='Ludek']Ja od soboty. Tylko będę Cię musiała jaoś znaleźć :D[/quote] Ja też od soboty z namiocikiem i od 2 do 4 :P psów ze sobą + może brat , jednym słowem full service :D Też coś zamieszam przy małym :evilbat:
PARSONRK Posted May 7, 2005 Posted May 7, 2005 Zapraszam jest trochę nowych zdjęć [url]http://photos.heremy.com/russele/index.php?goto=showalbum&album_id=77836[/url]
PARSONRK Posted May 10, 2005 Posted May 10, 2005 Mario, będą w jeleniej aż dwa twoje psiaki: Elza i Guiness :P W sumie jest aż 6 parsonów i 3 jacki. :D
Marmal Posted May 11, 2005 Posted May 11, 2005 Też byłam na stronie ZK Jel.G., cieszę się że jest trochę więcej konkurencji. Elza jedzie ze mną i mam nadzieję że skończy tam championat, a Guiness jest z mojej hodowli i też mu brakuje zw.mł. do skończenia Mł.Ch. Ale w Jeleniej G. zwykle do tej pory źle mi szło na wystawach, wystawiane były w poprzednich latach pieski z Czech i zwykle to one wygrywały - mamy kompleks niższości czy co? Elza w Czaplinku w ub.r. wygrała rasę i na międzynarodówce w Szczecinie też powtórzyła Zw.R. Sędziowała p. Elke Pepper z Niemiec i były też pieski z Niemiec, to tym bardziej to zwycięstwo dla nas było cenne. Ale zobaczymy jak będzie w Jel.G. Nie wiem tylko kto sędziuje parsony.
Marmal Posted May 11, 2005 Posted May 11, 2005 Więc do zobaczenia, a jakiego piesia wystawiasz i w jakiej klasie?
Marmal Posted May 12, 2005 Posted May 12, 2005 No, no..... Moja Elza też w kl.pośredniej, może spodobają się sobie? I tak na przyszłość..... kto wie?
Ludek Posted May 12, 2005 Posted May 12, 2005 [quote name='Malcharek Maria']No, no..... Moja Elza też w kl.pośredniej, może spodobają się sobie? I tak na przyszłość..... kto wie?[/quote] A potem będzie weselicho :lol:.
PARSONRK Posted May 12, 2005 Posted May 12, 2005 Weselicho to będzie już w Czaplinku. Będzie tam rodzinny zjazd russelli Mysia Zagłada: będą rodzice + dwa małe moje + mały + Fort- brat małego. Od pozostałych dwóch jeszcze nie dostałam wiadomości :D
Recommended Posts