Ludek Posted April 27, 2005 Posted April 27, 2005 Przypomiało mi się. Zeżarł lalke Barbie, która moja córka dostała dzień wcześniej na urodziny. Smaczna była, niestrawności nie dostał :lol:.
Marmal Posted April 27, 2005 Posted April 27, 2005 Jak oduczyć? Sposobem jest m.in. to, że jak się budzi to na pewno od razu chce się załatwić, więc szybko na dwór!!! Poza tym szczeniak w wieku 8 tyg. bardzo charakterystycznie się zachowuje: biega, szuka miejsca i wtedy też szybko na ręce i na trawkę. Należy tak długo z nim być aż zrobi swoje. Potem nagroda, pieszczotki, głaskanko itp. W każdym razie ja tak swoje szybko nauczyłam i potem same biegły pod drzwi.
Marmal Posted April 27, 2005 Posted April 27, 2005 [quote name='Ludek']Smaczna była, niestrawności nie dostał :lol:.[/quote] Z tego wynika że jest to bezpieczna zabawka dla dzieci!!!
Ludek Posted April 27, 2005 Posted April 27, 2005 [quote name='Malcharek Maria']Jak oduczyć? Sposobem jest m.in. to, że jak się budzi to na pewno od razu chce się załatwić, więc szybko na dwór!!! Poza tym szczeniak w wieku 8 tyg. bardzo charakterystycznie się zachowuje: biega, szuka miejsca i wtedy też szybko na ręce i na trawkę. Należy tak długo z nim być aż zrobi swoje. Potem nagroda, pieszczotki, głaskanko itp. W każdym razie ja tak swoje szybko nauczyłam i potem same biegły pod drzwi.[/quote] Tylko mój ma już 8 miechów :lol:, nogę podnosi i olewa meble :evil:. Oczywiście na spacerek biegniemy zaraz po obudzeniu, nieobecności itp. Chyba zrobię na niego zamach i będę zamykać w klatce.
Marmal Posted April 27, 2005 Posted April 27, 2005 [quote name='Ludek'] Chyba zrobię na niego zamach i będę zamykać w klatce.[/quote] Na Boga!!! Nie rób mu krzywdy!!!!!!!!!!!!!
Ludek Posted April 27, 2005 Posted April 27, 2005 No nie krzywdy mu nie zrobię :lol:, tylko na środki czystości już nie wyrabiam. Za kratkami sobie posiedzi :lol:. Ale najpierw muszę te kratki zakupić.
PARSONRK Posted April 27, 2005 Posted April 27, 2005 Może usiłuje rywalizować z Grafem ? :-? Bo u mnie mu się zdarzało, ale to były przypadki, celowo nie lał :)
Ludek Posted April 27, 2005 Posted April 27, 2005 Kto go tam wie. Patrzę ja wczoraj rano, a Graf podniósł łapę i olał przedpokój :evil:.
PARSONRK Posted April 27, 2005 Posted April 27, 2005 No to raczej na 100 % ustalają kolrjność. Mały dojrzewa :D
Ludek Posted April 27, 2005 Posted April 27, 2005 Jakie wymiary powinna miec klatka dla psa (Parsona) . Chodzi mi o taką metalową, żeby go zamknąć np. jak jesteśmy na wystawie, czy jak wychodzimy do pracy.
PARSONRK Posted April 27, 2005 Posted April 27, 2005 Dokładnie nie wiem, ale nia dla kotów, bo jest za mała. Musisz się wybrać z Milo do sklepiku i zobaczyć .
Ludek Posted April 27, 2005 Posted April 27, 2005 Wybieram się do hurtowni i nie bardzo mam możliwość zabrania Milo
Ludek Posted April 27, 2005 Posted April 27, 2005 Dlaczego uważasz, że biedna psinka? Klatkę chcę kupić głównie z myślą o wystawach. Będę jeździć na nie sama z psem więc wydaje mi się, że to duże ułatwienie. Poza tym on gównie śpi jak nas nie ma. A w klatce byłby tylko w czasie naszej nieobecności. Zresztą mam nadzieję, że to chwilowe rozwiązanie, dopóki nie poradzimy sobie z załatwianiem się w mieszkaniu. Oprócz Milo mam jeszcze CTR-a. Nie mam możliwości więc dać Milo jadalnych gryzaków, kości, uszu świńskich itp., bo Graf to zjada. Milo nie jest w stanie zjeść rzeczy Grafa, bo są za duże. W klatce mógłby sobie je spokojnie obgryzać, bo rusek się tam nie zmieści. Są jeszcze 2 koty, które Milo z upodobaniem goni więc od czasu, kiedy jest u nas, spędzają życie praktycznie w łazience, a o nich też muszę pomyśleć. W czasie naszej nieobecności mogłyby połazić po mieszkaniu. Docelowo chciałabym, żeby klatka była jego "domkiem", nie byłaby w ogóle zamknięta. Byłaby takim azylem, gdzie mógłby się schować przed Grafem, zjeść przysmaki itp. Mamy klatkę, ale jest ona b.duża i zajmuje nam pół pokoju. Po przywiezieniu zostawialiśmy w niej Milo przez 2-3 tyg. jak wychodziliśmy do pracy i nie zaobserwowałam, żeby coś mu w związku z tym dolegało czy był nieszczęśliwy. Kurcze poczułam się jakbym chciała zrobić mu krzywdę.
Marmal Posted April 27, 2005 Posted April 27, 2005 [quote name='Ludek'] Kurcze poczułam się jakbym chciała zrobić mu krzywdę.[/quote] No nie martw się, napisałam to dla żartu a nie na serio!!!! Mam chyba specyficzne poczucie humoru i jak ktoś mnie bliżej nie zna, to na opak rozumie. Przepraszam, to moja wina. Więcej tak żartować nie będę. Obiecuję.
Ludek Posted April 27, 2005 Posted April 27, 2005 Pierwszy post odebrałam jako żart, ale jak powtórzyłaś, to już nie :oops: . Niestety przez literki nie widać mimiki więc czasami słowa można opacznie zinterpretować :D. Wstawiaj ikonki, to będzie łatwiej i nie będę wtedy takich elaboratów smarować :lol:
Marmal Posted April 28, 2005 Posted April 28, 2005 [quote name='Ludek']Niestety przez literki nie widać mimiki [/quote] To fakt!!! :oops: A poza tym jak możesz "rozpuść wici" o moim jackusiu który jako jedyny szuka ciepłego, dobrego domku. Oczywiście jak nie sprawi Ci to żadnego problemu.
Ludek Posted April 28, 2005 Posted April 28, 2005 Mario, Twoja stronka nie chce się załadować. Możesz mi podać jakieś tel. do siebie i nazwę hodowli.
Marmal Posted April 28, 2005 Posted April 28, 2005 Już podaję mój nr tel. 71 312-51-00. Też nie mogę wejść na moją stronę, coś się popsowało!!! Ale jakby co, to mogę wysyłać zdjęcia na e-maila. A moja hodowla to Obornicki Nornik. Mam wspaniałego reproduktora LEONHARD'S Charly Brown z Niemiec, który wygrał w Czaplinku w 2004 r. BIS-a. Maluch jest po nim i matce DIANIE Obornicki Nornik (z krycia też niemieckiego). Na razie tyle, mam nadzieję że moja strona będzie szybko naprawiona (już zgłosiłam komu trzeba).
PARSONRK Posted April 29, 2005 Posted April 29, 2005 [quote name='Ludek'] Klatkę chcę kupić głównie z myślą o wystawach. Będę jeździć na nie sama z psem więc wydaje mi się, że to duże ułatwienie. Poza tym on gównie śpi jak nas nie ma. [/quote] Mały jako szczeniak mieszkał w takiej budce i bardzo ją lubił, więc myślę, że nie będzie z nią problemu :) .
Marmal Posted April 29, 2005 Posted April 29, 2005 HUURRAA Wreszcie moja strona internetowa działa. Zapraszam.
Recommended Posts