Cambel&Megi Posted July 28, 2008 Posted July 28, 2008 Nie widzę takiego wątku, więc zakładam.. W naszym rzeszowskim schronisku obecnie przebywają 2 psiaki przypominające Tollera. DEPI - w schronisku jest od lutego '07, ma swój wątek na Dogo, więc nie będę się rozpisywać, link do wątku : [URL="http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=50002"]klik[/URL] Oto i on: [IMG]http://www.rsoz.superhost.pl/images/zoom/MMTLVN/depi2.jpg[/IMG] Niedawno do schroniska trafił taki psiak... [quote name='Info ze strony schroniska'] WELWET to przepiękny młody psiak w wieku około 1 roku , przez 2 tygodnie błakał sie po jednym z osiedli .... piesek jest bardzo żywiołowy, wesoły, uwielbia szaleć na spacerach , gdzie z lekkościa przemieszcza sie ponad trawą:) towarzyski chodż z charakterkiem ....[/quote] Welwet (a teraz Bourbon) w nowym wspaniałym domu :multi: [URL="http://dogomania.pl/forum/showthread.php?t=118107"]wątek w nowym domu[/URL] Quote
Pandisia Posted July 29, 2008 Posted July 29, 2008 Dziękujemy za założenie wątku. Psiak jest cudny i mam nadzieję że szybko znajdzie się dla niego dobry dom. Jeżeli jest z charakteru podobny do tollerów jak z wyglądu to potrzebuje aktywnego właściciela. Czekam na więcej wiadomości o psince i zaraz rozpuszczam info po znajomych i sąsiadach. Quote
Toller Posted July 29, 2008 Posted July 29, 2008 O Welweta (tego drugiego) właśnie wysłałam mail z chęcią adopcji wirtualnej, i przelałam na konto - czekamy na dalsze info! Quote
Cambel&Megi Posted July 29, 2008 Author Posted July 29, 2008 Dopisalam w pierwszym poście, to co jest na stronie schroniska o Welwecie.. Prosiłabym też o przyklejenie wątku, chociaż mam nadzieję, że jak najmniej takich[COLOR=LightBlue] (jak i innych....) [/COLOR]psów trafi do schronisk.... Quote
Toller Posted July 29, 2008 Posted July 29, 2008 już wklejone na kilka for, pytanie brzmi czy psiak nie ma jakiegoś tatuażu? Czy był znaleziony z jakąś obróżką? Był przyjęty do schroniska kiedy dokładnie? Jest szansa ze pies sie zgubił? Ktoś dzwonił w jego sprawie? Quote
Ra_dunia Posted July 29, 2008 Posted July 29, 2008 Coś czuję, że Welwet długo w schronisku nie pobędzie... W końcu gdyby nie niby zaborczy charakter Depi też już dawno siedziałby w domku... Quote
Toller Posted July 29, 2008 Posted July 29, 2008 [quote name='Ra_dunia'][B]Coś czuję, że Welwet długo w schronisku nie pobędzie...[/B] W końcu gdyby nie niby zaborczy charakter Depi też już dawno siedziałby w domku...[/quote] Obyś była dobrym prorokiem :multi: Quote
Ra_dunia Posted July 29, 2008 Posted July 29, 2008 Cambel&Megi - sprawdź proszę czy na pewno psiak nie ma tatuażu i na 100% jest gotowy do adopcji. Czy w jego sprawie kontaktować się z Tobą, czy ze schroniskiem? Quote
Cambel&Megi Posted July 29, 2008 Author Posted July 29, 2008 Ostatnio bardzo rzadko bywam w schronisku, ale postaram się w najbliższym czasie być, albo inaczej dowiedzieć się o tatuaż, inne dane...mam nadzieję, że jeszcze odnajdzie się jego właściciel... Dodany na stronie został 18.07., czyli w tym dniu, albo dzień wcześniej trafił do schroniska... [COLOR=navy][B]Strona internetowa[/B][/COLOR] [COLOR=navy][URL="http://www.rsoz.org/"]www.rsoz.org[/URL] [/COLOR] [COLOR=navy][B]Adres:[/B][/COLOR] [COLOR=navy]Rzeszów, Ul. Ciepłownicza 3[/COLOR] [COLOR=navy][B]Telefon: [/B][/COLOR] [COLOR=navy]Opiekunowie zwierząt: 510-170-787[/COLOR] [COLOR=navy]Szefowa schroniska: 510-170-788[/COLOR] [COLOR=navy][B]E-mail:[/B][/COLOR] [COLOR=navy]Do schroniska: [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL][/COLOR] [COLOR=navy]Wolontariusze: [/COLOR] [COLOR=navy][EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL][/COLOR] (jest to zarazem pracowniczka schroniska) [COLOR=navy][EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL][/COLOR] Quote
Toller Posted July 29, 2008 Posted July 29, 2008 No i jeśli nie jest kastrowany, to z racji jego sporego podobieństwa do rasy, dobrze byłoby się do tej kastracji przymierzyć - wiem że są ludzie, którzy chętnie by rozmnażali "lewe" Tollerki, a taki psiak bardzo w typie rasy, może im tylko w tym pomóc. Tak więc szukajmy domu, ale proszę, dokładnie przepytajmy i sprawdźmy chętnych - bo rasa rzadka, a o pseudohodowle nie trudno. [B]Ra_dunia -[/B] miałabyś kogoś tak wstępnie? Quote
Toller Posted July 29, 2008 Posted July 29, 2008 [quote name='Cambel&Megi']Ostatnio bardzo rzadko bywam w schronisku, ale postaram się w najbliższym czasie być, albo inaczej dowiedzieć się o tatuaż, inne dane...mam nadzieję, że jeszcze odnajdzie się jego właściciel... Dodany na stronie został 18.07., czyli w tym dniu, albo dzień wcześniej trafił do schroniska... [COLOR=navy][B]Strona internetowa[/B][/COLOR] [COLOR=navy][URL="http://www.rsoz.org/"]www.rsoz.org[/URL] [/COLOR] [COLOR=navy][B]Adres:[/B][/COLOR] [COLOR=navy]Rzeszów, Ul. Ciepłownicza 3[/COLOR] [COLOR=navy][B]Telefon: [/B][/COLOR] [COLOR=navy]Opiekunowie zwierząt: 510-170-787[/COLOR] [COLOR=navy]Szefowa schroniska: 510-170-788[/COLOR] [COLOR=navy][B]E-mail:[/B][/COLOR] [COLOR=navy]Do schroniska: [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL][/COLOR] [COLOR=navy]Wolontariusze: [/COLOR] [COLOR=navy][EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL][/COLOR] (jest to zarazem pracowniczka schroniska) [COLOR=navy][EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL][/COLOR][/quote] Super, piszę zatem jeszcze do wolontariuszki, jak tylko sie dowiem coś, to dam zaraz znać. Quote
Cambel&Megi Posted July 29, 2008 Author Posted July 29, 2008 [COLOR=Black]Nie dopisałam, Ewa [/COLOR][COLOR=Black][EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL] (forumowa ewatr), jest na urlopie, także pisz do Mati [/COLOR][COLOR=Black][EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL], ona ma wiedzę na bieżąco. :) [/COLOR] Quote
Toller Posted July 29, 2008 Posted July 29, 2008 [quote name='Cambel&Megi'][COLOR=Black]Nie dopisałam, Ewa [/COLOR][COLOR=Black][EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL] (forumowa ewatr), jest na urlopie, także pisz do Mati [/COLOR][COLOR=Black][EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL], ona ma wiedzę na bieżąco. :) [/COLOR][/quote] zdążyłaś ;) właśnie miałam posłać :evil_lol: Quote
Ra_dunia Posted July 29, 2008 Posted July 29, 2008 [quote name='Toller']No i jeśli nie jest kastrowany, to z racji jego sporego podobieństwa do rasy, dobrze byłoby się do tej kastracji przymierzyć - wiem że są ludzie, którzy chętnie by rozmnażali "lewe" Tollerki, a taki psiak bardzo w typie rasy, może im tylko w tym pomóc. Tak więc szukajmy domu, ale proszę, dokładnie przepytajmy i sprawdźmy chętnych - bo rasa rzadka, a o pseudohodowle nie trudno. [B]Ra_dunia -[/B] miałabyś kogoś tak wstępnie?[/quote] Hmmm... ja nie chcę zapeszać :) Na razie wysłałam informacje. Quote
Toller Posted July 29, 2008 Posted July 29, 2008 [quote name='Ra_dunia']Hmmm... ja nie chcę zapeszać :) Na razie wysłałam informacje.[/quote] TO trzymam kciuki, a swoją ścieżką właśnie wysłałam zebrane do kupy wszystkie pytania do Mati - czekam na odpowiedź, wkleję jak tylko przyjdzie. Quote
Toller Posted July 29, 2008 Posted July 29, 2008 Zadzwoniłam do schronu- nie wytrzymałam :cool3: Psiak błąkał się po osiedlu faktycznie, był na kolczatce, przybłąkał sie w końcu na jakąś posesję, i stamtąd trafił do schronu 16.07. Jest w nim już 2 tygodnie, więc minął czas na zgłoszenie się własciciela, i może być wydany w nowe ręce. Tatuażu nie ma, był nawet dość dobrze wyglądający, jest raczej zdrowy, będzie go jeszcze oglądał wet, ale jest OK. Nie był jeszcze szczepiony, nie jest kastrowany. Jaki jest do dzieci- nie wiadomo, nie jest agresywny, ale raczej jest pewny siebie w stosunku do innych psów, nie rzucał się, ale raczej określają go jako energicznego. Do obcych - na początku nieufny, po 2 dniach już wita merdaczkami ogonka. Oceniany jest na jakieś 1-1.5 roku. Uprzedziłam o pseudohodowcach możliwych, jest już zaadoptowany wirtualnie przeze mnie, a zatem szukamy mu domku!!!! Quote
Ra_dunia Posted July 29, 2008 Posted July 29, 2008 Toller - super informacje :) Jutro przekażę je dalej. Jeśli się uda - Welwet nie trafi na pewno do pseudo hodowców ;) Bez problemu zgodzą się na kastracje przed wydaniem i na wszelkie wizyty przed i po adopcyjne... tylko oby się zdecydowali... niedawno zmarł im ukochany pies :( Quote
Toller Posted July 29, 2008 Posted July 29, 2008 Na razie ma kasę na psie życie ;) gdyby się udało, byłabym przeszczęśliwa :multi: Na razie wklejam go gdzie mogę, dziś postaram sie wsadzić na serwis, moze akurat sie uda! Quote
Ra_dunia Posted July 29, 2008 Posted July 29, 2008 Nie wytrzymałam i wysłałam dzisiaj smsa :) Welwet jest tak śliczny, że dojdzie do tego, że będzie trzeba domki wybierać, tylu chętnych się zjawi :D Żeby jeszcze Depi znalazł człowieka... czy on na prawdę jest zaborczy? wydaje mi się, że to nieodpowiedzialni ludzie mu na to pozwolili :( Quote
Ra_dunia Posted July 30, 2008 Posted July 30, 2008 Śliczne psy w typie tollerów czekają na cudownych ludzi :) Quote
Cambel&Megi Posted July 30, 2008 Author Posted July 30, 2008 Tutaj chyba nie trzeba podnosić, i tak jest na wierzchu :lol: Quote
Ra_dunia Posted July 30, 2008 Posted July 30, 2008 Ach no rzeczywiście :) nie zauważyłam ;) A negocjacje w sprawie domku dla Welweta trwają... i zapowiadają się na dłuższe niestety :( Jak będę znała konkrety od razu dam znać. Quote
Cambel&Megi Posted July 30, 2008 Author Posted July 30, 2008 :kciuki: Zaciskam kciuki w takim razie. Quote
Toller Posted July 30, 2008 Posted July 30, 2008 Psiak wyciągnięty i na naszą portalową stronę i na stronę mojej hodowli - nie mogę dać linków, bo nie wiedzieć czemu Admini obłożyli moją domenę cenzurą :diabloti: Quote
Recommended Posts