Jump to content
Dogomania

Dalmatek Frodo (BAMSEJ Magiczna Oaza) i boksia Sara

Recommended Posts

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='paulina2904']hej:D widze ze ktoś kocyk zgapił :P [/QUOTE]

Kocyk to nie mój pomysł - wróciłam na weekend do domu i już był ( jak tylko siostra podejrzała taki w Twojej galerii ;P )

Posted

Właśnie wróciłam ze spaceru z psami...matko, ale spacer przy takim zaśnieżeniu, na wsi...to czysty hardcore :evil_lol:
Szłam sobie po śniegu, aż w pewnym momencie zauważyłam, że właściwie jestem w pozycji siedzącej - miałam śniegu po pas :-o

Psy miały po prostu bieg ćwiczebny...:lol: Ledwo się poruszały... musiały przeskakiwać z jednej zaspy w drugą. Sara robiła sobie często odpoczynki, ale Frodo nie zatrzymywał się ani na chwileczkę. Biegał bez przerwy ( a właściwie skakał ), z jęzorem po pas. Gdy do mnie podleciał, pod pretekstem chwilowej silnej potrzeby pieszczot ( a na pewno, tak naprawdę chodziło o moment na złapanie oddechu - ale przecież przy Sarci nie mógł pokazać, że się zmęczył :eviltong: ), miał śnie na czole. :lol:
Byliśmy krócej na spacerze, ale zmęczyły się baaardzo - i dobrze, jest szaaaa :p

U mnie przygotowania do 18nastki pełną parą - w niedzielę przyjeżdża rodzina :cool3:
Ja korzystam z chwili przerwy i dosiadam się do kompa, jak ostatni nałogowiec.... :shake: ( :eviltong: )

Pozdrawiam ;)

Posted

Właśnie, udanej 18-nastki :razz:

A jako że nie wiem, kiedy masz urodziny, to życzę Ci wszystkiego najlepszego :loveu: (mam nadzieję, że choć trochę trafiłam z datą :eviltong: :oops:)

A zdjęcia, jak zwykle, super ;) Widzę, że Sarcia nieźle się trzyma i dobrze u niej ze zdrówkiem :loveu: a Frodo, jak to Frodo... biega, biega i bieeeega :evil_lol: :loveu:

Posted

[quote name='Kalunia_C']Witam!
Nadrobiłam zaległości, mnóstwo pięknych fotek i oczywiście też dołączam się do życzeń udanej 18-stki :)
Pozdrawiam[/QUOTE]
Dzięki wielkie ;)
Impreza była udana i owocna ;]

[quote name='Izuuus']Od nas mizianka dla Frodka i Sarci :)[/QUOTE]
Wymiziane ;)
[quote name='Kaja10014']Ja też życzę wspaniałej 18-nastki:loveu:
I wyściskaj ode mnie wariatów ;)[/QUOTE]
Dzięki, psy wymiziane ;]
[quote name='kamilka91']Właśnie, udanej 18-nastki :razz:

A jako że nie wiem, kiedy masz urodziny, to życzę Ci wszystkiego najlepszego :loveu: (mam nadzieję, że choć trochę trafiłam z datą :eviltong: :oops:)
Tak, spokojnie, urodziny mam dokładnie 18stego ;P
Mmm...ku mej radości, za tydzień przyjadą przyjaciele, również świętować xD

A zdjęcia, jak zwykle, super ;) Widzę, że Sarcia nieźle się trzyma i dobrze u niej ze zdrówkiem :loveu: a Frodo, jak to Frodo... biega, biega i bieeeega :evil_lol: :loveu:[/QUOTE]
Staruszka, jak na swoje lata jest w niebiańskiej formie ;]
Dzisiaj ganiała przez pół godz. za sankami, a potem zrobiliśmy małe wyścigi "Sara vs. Frodek" ;]
Sucza, choć pocina niczym mała wyścigówka, jest jednak wolniejsza od Froda - bo ten z kolei śmiga niczym odrzutowiec o.O. !
[quote name='paulina2904']Patisa życze udanej 18-nastki ;) i wyściskaj tam Sarcie i brachola Bingola :D
Pozdrawiam ;p[/QUOTE]
Również dzięki i psy wymiętolone.

Ale cieszę się, bo dawno nie były takie wymęczone ( i takie ciuchutkie ;> ) jak teraz, hahaha ;D
Pozdrawiam ;)

Posted

[quote name='Izuuus']To może rewanżyk i jakieś fory dla Sarci, żeby tez jej się udało wygrać? :cool3:[/QUOTE]
Hahha...sęk w tym, że Sara miała fory :lol:
Nie mogłam ich puszczać równocześnie, bo Frodek nie wiedział po co biec, i tylko uderzał z bara w Sarkę i jej przeszkadzał biec ( a ona biegła do sanek, które stały jakiś km dalej :eviltong: ). Więc Sucza leciała wcześniej, a Frodek później, bo wtedy chciał ją koniecznie dogonić...co nie było dla niego trudnością... szybki jest skubaniec, diabelnie :-o
a pomyśleć, ze gdy do mnie przyjechał, to zastanawiałam się, jakim cudem ten pies nie potrafi nawet dobrze biegać :shake: Tak mi go wtedy było szkoda... zawsze mi się przypominają te jego żółte, kraczaste łapki, gdy patrzę, jak teraz śnieżnobiała kula pędzi z prędkością światła, radosna od ucha do ucha, co chwile sprawdzająca czy pańcia tez się tak cieszy jak on :p
kochany jest ten bąbel:loveu:

Posted

Patisa ! Ty stara babo,Ty... :diabloti:

Wszystkiego najlepszego,zdrowia,szczęścia,kasy,sukcesów wystawowych albo i sportowych z Frodem i Sarką.Pociechy z dzieci i w ogóle noo.. ! :drinking::drinking::BIG:

• 4 weeks later...
Posted

Sarunia się nam rozchorowała! :(
Ma zapalenie płuc i gorączka 40 stopni... dostaje antybiotyk.
Do tego wszystkiego wdała jej sie jakaś infekcja do oka całe spuchło i obeszło ropą. :(
Na oko dostała krople.
Życzcie zdrówka Purchowi! :)