ania_wawa Posted June 26, 2008 Posted June 26, 2008 Biedne Myszki!!! Jak możecie !!! Dajut ostatnio złapał szczurka ale mu go z pyska wyrwałam :). Musimy z Anetą wybrać się do was na jakiś leśny spacerek. Oczywiście za waszą zgodą i o ile podacie adres :diabloti::evil_lol:
Agappe Posted June 26, 2008 Posted June 26, 2008 my dziś z Martą pojechałyśmy za to do Zalesia i spędziłyśmy tam z 5 h :))) Taishi i Anata byli zachwyceni lasem, wodą i swobodą :)))
Agappe Posted June 26, 2008 Posted June 26, 2008 kilka zdjęć z dzisiaj :) Taishi jak prawdziwy mężczyzna zajął się pracą:evil_lol: zabawa z patyczkiem :lol: dwie dupki :) Anata zaprasza Taishiego do zabawy :)
Akegata Posted June 26, 2008 Posted June 26, 2008 W zwiazku z tym, ze tyle sie pisze o moim psie pozwole sobie powrocic do tematu z poprzednich stron- za co wszystkich przepraszam. Nie bede tu juz wrzucac cytatow moich poprzednikow bo nie chce zasmiecac tego formu. abigail - dziekuje ci za piekna sesje zdjeciowa jeszcze raz i polecam innym. Izis -jesli chodzi o promowanie psa na dogomanii to Pania chyba nikt nie w tym nie przebije. Co druga strona na Dogomanii rozpoczyna sie cytuje: "A to jest Akita u Izis........................" +foto a jezeli ktos uwaza Akogareno za wartego pokazania na forum (sam od siebie) to bardzo jestem z tego dumna i zapewniam Pania, ze akurat ten pies nie potrzebuje reklamy, bo nie ma Pani najmniejszego pojecia o jego pochodzeniu. To nie jest Akita z Japoni za 400.000 yenow o ktorych pisze Pani na swojej stronie. Skoro odwazyla sie Pani napisac ze ten import z Japonii jest dlugi to chcialam zauwazyc ze Panii MULTICHAMPION ma przeprost tylnich konczyn, ktory zreszta odziedziczyl FUKASHI......... Boli ale jest to fakt bardzo widoczny. INU - zwroc uwage na to co napisalam wyzej, bo to jak stoi twoj piesek nie ma nic wspolnego z dziurami o ktorych piszesz. Jedna prosba do ciebie: prosze nie wklejaj naszych zdjec z innych forum, bo gdybym chciala tu wkleic zdjecie to bym sama to zrobila, ale jak sama zauwazylas bylaby to PROMOCJA gdybym wstawila zdjecia SAYURI (nowo importowanej suczki z Japonii) a to niektorym przeszkadza w tworzeniu historii ze maja najlepsze Akity:evil_lol:. Jakkolwiek nastepna Akita wkrotce przyjedzie poniewaz postanowilismy siegnac do korzeni Akit w celu podniesienia standardu naszych krajowych Akitek, i dopoki nam starczy sil i pieniedzy bedziemy robic to dalej. I na koniec chcialabym pogratulowac DONYI pieknego miotu, ktory na moje oko jest wysokiej klasy i osmielam sie mowic ze sa to najladniejsze szczeniaki jakie widzialam w ostatnich latach w Polsce. Jeszce raz GRATULUJE! A tak wogole to wszystkie Akitki sa kochane, te prawdziwe i te "Prawie Akitki", wiec nie powinno sie pisac o cudzych pieskach jezeli sie ich nawet nie widzialo na oczy.
INU Posted June 26, 2008 Posted June 26, 2008 [quote name='Akegata'] Skoro odwazyla sie Pani napisac ze ten import z Japonii jest dlugi to chcialam zauwazyc ze Panii MULTICHAMPION ma przeprost tylnich konczyn, ktory zreszta odziedziczyl FUKASHI......... Boli ale jest to fakt bardzo widoczny. A tak wogole to wszystkie Akitki sa kochane, te prawdziwe i te "Prawie Akitki", wiec nie powinno sie pisac o cudzych pieskach jezeli sie ich nawet nie widzialo na oczy. To już jest przesada :crazyeye:! Na jakiej postawie pisze Pani, że FUKASHI ma przerost tylnych kończyn :crazyeye:? Na postawie zdjęć? Bo na żywo, to z całą pewnością go Pani nie widziała! I nie wiem też, czemu Pani pisze, że na to samo cierpi RYUU. Nie sądzie, żeby pies z taką wadą miał takie tytuły, jakie udało się osiągnąć temu psu! I zapewniam Panią, że FUKASHI nie ma przerostu (o ile w ogóle można coś takiego stwierdzić u szczeniaka...)!
Agappe Posted June 26, 2008 Posted June 26, 2008 Anata zachęcała Taishiego do zabawy, ale Taishi miał ważniejsze zajęcia - korzonki kocmouszek:loveu::loveu: uszatek :)
Agappe Posted June 26, 2008 Posted June 26, 2008 INU napisał(a):To już jest przesada :crazyeye:! Na jakiej postawie pisze Pani, że FUKASHI ma przerost tylnych kończyn :crazyeye:? Na postawie zdjęć? Bo na żywo, to z całą pewnością go Pani nie widziała! I nie wiem też, czemu Pani pisze, że na to samo cierpi RYUU. Nie sądzie, żeby pies z taką wadą miał takie tytuły, jakie udało się osiągnąć temu psu! nie chce stawac po niczyjej stronie, więc tylko powiem jedno - mimo tytułów, które Ryuu zdobył, idealnych tylnich łap to on nie ma, co zauważyła chociażby sędzina na klubuwce stawiając Ryuu na ostatnim miejscu.. zdobycie tytułów to czasami na prawde nie jest problem (nie mówie w tym przypadku akurat o tym konkretnym psie, tylko ogólnie) - są psy, które nie powinny mieć nawet ocen hodowlanych a są championami.. o kończynach Fukashiego sie nie wypowiadam, bo nie widziałam na żywo, a po za tym wydawało mi się że na innych zdjeciach stawiał je normalnie:roll: Patrycja a Tobie gratuluje Sayurki!!! :) (śliczne imie swoją drogą) hmm.. nie do końca zrozumiałam chyba Twój post - po za tymi dwoma japończykami jeszcze "coś" do Was jedzie??!?!?! Marmur nadal toleruje Akogareno? :>
Agappe Posted June 26, 2008 Posted June 26, 2008 [quote name='Taishi']Wodna sesja Anaty http://img363.imageshack.us/img363/9804/anatawoda2el5.jpg hahaha co za mina Rudej ;) :loveu:
Taishi Posted June 26, 2008 Posted June 26, 2008 a tak wyglądały nasze kitki po wyjściu z wody...czarne stopy Pyza...;) ciocia nas uczy... Hej Anata, co tam masz dobrego? jeszcze kilka zdjęć w fotoblogu
ewcik Posted June 26, 2008 Posted June 26, 2008 jakie sliczne zdiecia!! az mi sie smutno robi, bo ja w takim plenerze bywam bardzo czesto...a fotek nie robie wcale...:( pozdrawiam Was!
Agappe Posted June 26, 2008 Posted June 26, 2008 ewcik napisał(a):jakie sliczne zdiecia!! az mi sie smutno robi, bo ja w takim plenerze bywam bardzo czesto...a fotek nie robie wcale...:( pozdrawiam Was! nie powinno Ci być smutno, tylko powinnaś się wstydzić!!!!:mad::mad::mad: następnym razem marsz z aparatem!!!!!:mad::mad::evil_lol::evil_lol:
Agappe Posted June 26, 2008 Posted June 26, 2008 [quote name='Taishi'] ciocia nas uczy... http://img144.imageshack.us/img144/5084/taszpozycjayw7.jpg jako, ze oceniałam zdjęcia "wystawowe" Fukashiego to od razu mówie, że Taishi idealnie tu nie stoi.. Inu wydłużała psa ja dziś skróciłam Taishiego ;) ale tego diabełka jak na razie nie jest latwo w ogóle postawić na dłużej niż 5 sekund ;)
Izis Posted June 26, 2008 Posted June 26, 2008 Karolinko mówiłam Ci daj spokój ;-) Oni nawet nie wiedzą jak wygląda przeprost stawu skokowego. Bo jeśli tak wyglądałby przeprost stawu skokowego to miałaby go większość Waszych akit (na czele z promowanymi i Zwyciężczyni Świata też). To po prostu jest źle ustawiona akita ;-) i przyznaję się bez bicia, że niestety został tak ustawiony przeze mnie ;-) ... ale poza tym zdjęcie jest śliczne. Popracuję nad pokazaniem go lepiej. Inu przyjedz poćwiczymy :-) Zapomniałam dodać że to jest zdjęcie z Międzynarodowej w Sopocie gdzie wygrał rasę i był trzeci na grupie szpiców - BOG III - pewnie więc sędziowie się nie znają biedacy. Daria dobra rada skoro RYUU widziałaś na żywo i zdawało Ci się, że coś ma nie tak z ruchem to radzę Ci dokładnie obejrzeć bieg Twojej suni ... i przemyśleć dlaczego tak utytułowana suka nie wygrała nawet klasy championów na klubówce skoro jak zawsze była w pełnym włosie i Ty jesteś doskonałym wystawcą... Jeśli chodzi o RYUU sędzina powiedziała, że pies bardzo jej się podoba ale niestety nie potrafię z nim biec i nie była w stanie ocenić go właściwie w ruchu i że bardzo jej przykro bo pies piękny jest. Akurat na klubowke przyjechała ze mną rwa kulszowa i jeśli ktoś kiedyś w życiu doznał jej towarzystwa to zrozumie o co chodzi. A kto nie temu nie da się wyjaśnić. To trzeba przeżyć :-( No i skąd niby wnioskują, że miałam na myśli japońca... hmm... czyżby faktycznie był długi... hm ale to nic oby tylko wyniki badań miał dobre bo biegał na swojej pierwszej wystawie cokolwiek dziwacznie. Bo jak wiemy Japończycy nie badają akit i spora część importów z tego kraju nie spełnia wymogów zdrowotnych.
Taishi Posted June 26, 2008 Posted June 26, 2008 no właśnie czekałam co powiesz, bo nie widziałaś go z tej strony, ale mi się wydawało, że do d...Ale i tak dobrze, że chociaż na chwilę się zatrzymał :evil_lol:.
Taishi Posted June 26, 2008 Posted June 26, 2008 Izis, a Ty jesteś przekonana, że wiesz? Bo ja jakoś u zwyciężczyni nie zauważyłam...ale mogę się nie znać... zaczyna mnie to bawić..pojeździjcie sobie jeszcze...
Izis Posted June 26, 2008 Posted June 26, 2008 Taishi, ja wiem, Daria też wie. Spytaj ją jeśli chcesz. Nie ma psów doskonałych do ideału można tylko dążyć. Japończyk zaś jest całkiem przyzwoity jak na standard psów które Japońcy sprzedają komuś kto hodowcą nie jest i pytanie tylko co niesie w genach a na to pytanie odpowie dopiero przyszłość. Trzeba uzbroić się w cierpliwość i poczekać kilka lat. Bo jak to mówią nie wszystko złoto co się świeci...
Akegata Posted June 26, 2008 Posted June 26, 2008 Nie przypominam sobie zeby Pani byla w Dobrym Miescie wiec niewiem skad ta opinia. Ja akurat Pani psa obserwowalam na kilku wystawach. I musze Pani powiedziec ze zadziwiajace jest to ze wspomina Pani o tych wszystkich badaniach przy kazdej okazji hmm..... przeciez badania rodzicow nie daja 100% gwarancji wiec po co ludziom oczy mydlic. My NIE jestesmy hodowla w wielkim stylu tylko kochamy te zwierzeta i szanujemy ich pochodzenie. Jak widac slowo "hodowla" w zrozumienu Pani a naszym rozni sie diametralnie, zreszta zdjecia na tym forum potwierdzaja to. Ja uwazam ten temat za skonczony. Podejrzewam ze "krasomowstwo" moze nastapic potem, ale ja juz sie wypowiedzilam i zakonczylam ten temat. Zalaczam zdjecie pani pieska kiedy byl u innego wlasciciela
Taishi Posted June 26, 2008 Posted June 26, 2008 no patrz, właśnie Ci to samo o ideałach chciałam napisać. No to skoro Daria też wie, to może dobrze zauważyła? A Anata nie ma przeprostu stawu skokowego...
Akegata Posted June 26, 2008 Posted June 26, 2008 Nasz japonczyk niesie co niesie, czymze jest przeciez potomek zwyciezcow Meiyosho ( queen of queens all of Japan) - no ale co tu tlumaczyc. A jezeli chodzi o Anate to - to jest przegiecie. Wychodzi na to ze tylko Akity z Gdanska sa najlepsze. Chyba poprosze prezydenta Gdyni zeby granica w Kolibkach zostala odbudowana:evil_lol:
Akegata Posted June 26, 2008 Posted June 26, 2008 Co do badan na dysplazje Akit w Japonii to ma Pani racje, ze sie ich nie robi, powodem jest to co pisalam wczesniej, ze nie daja 100% gwarancjii. Ciesze sie, ze ta informacja pomoze przyszlym wlascicielom. Gwarancje to mozna dac na samochod albo na pralke a nie na psa. Dla ciekawostki przyszlych wlascieli sprobuje dolaczyc artykul. Mam nadzieje ze da sie to odczytac
abigail Posted June 26, 2008 Posted June 26, 2008 [quote name='INU']No, to teraz będę się tłumaczyć :evil_lol:. To nie ja ustawiałam Fukiego - on sam się ustawił. Lepsze zdjęcia będą, jak znajdziemy lepsze miejsce, bo tam pełno dziur jest tylko. Żeby potem nie było, że mój pies ma załamany grzbiet. A jeżeli ktoś chce oceniać "przydatność" na wystawy mojego psa, to zapraszam do Sopotu. Tam będzie można ocenić go na żywo. Witam Nie było moim celem ocenianie przydatności Waszych piesków gdziekolwiek i dokądkolwiek:shake: Nie mam do tego kompetencji, a żeby Cię pocieszyć powiem że ja, w swoim skromnym stadzie nie mam żadnej sztuki SHOWMENA! Showmenami są moje akitki zawsze poza ringiem:p To była rada, do wykorzystania lub nie. Zachęcam Cię do pojechania trochę dalej niż tylko w Polskę... Tu z rzadka trafia się kompetentny w akitach sędzia:shake: Wystawy dla wielu powinny być zabawą! I takiej Ci życzę z Twoją akitką! Czepiać się będę wyrachowania, mydlenia oczu, uprawiania kłamstwa i szkalowania.... po prostu "AKITY FOR EVER"! Tylko która doczekała się EVER????..... Głośno wyrażam swoją opinię o producentach akitek, również tych, którzy tak łatwo żegnają akitki nieprzydatne - mierzi mnie to (dotąd słownie, a chwilowo na tym forum - skoro forum to chyba mogę?) Nie wiem czy istnieje instytucja, zdolna zapanować nad ponurymi stronami hodowania różnych ras psów, ale wiem, że istnieją fora, które są w stanie dużo zrobić... Nie smucą Was ogłoszenia o sprzedaży dorosłych suk czy psów? To czubek góry. Bardziej znani hodowcy robią to z cichacza... akitka reklamowana jako symbol wierności, pies Prof. Ueno ma nagle... nowego właściciela! Pewnie w celach wyższych..... A tu żeby było galeryjnie mój anioł-ek;) Dołączam do grona gratulujących Agnieszce klasowych szczeniaczków SUPER :loveu::loveu::loveu::loveu::loveu:- Daria, to chyba była wielka przyjemność przytulać takie kociaki?!!!!:loveu:
Migoto Inu Posted June 26, 2008 Posted June 26, 2008 Witamy serdecznie zwaśnione strony :) Aby rozładować sytuację, przedstawiamy ukochanego syneczka ' nieudanego Ryuu ' :mad: :) Pozdrowienia dla babci Izis od Migotek :loveu:
Recommended Posts