Kamila&tigunia Posted July 14, 2004 Posted July 14, 2004 Witam! Moja Tiga od dłuższego czasu nie ma ochoty na przyrządzane przeze mnie posiłki tzn. ryż z kurczakiem lub indykiem. Doszło do takiego stopnia że nie chciało jej się nawet zjeść sera białego wolała homo. Mój weterynarz poradził mi zastosowanie dwudniowej głodówki. Na początku miałam opory. Podawałam Tidze Citropepsin, ale bez żadnego skutku. Tiga od niedzieli do wtorku nic nie jadła piła wodę i brała witaminy. Dzisiaj wymiotła dwie miski ryżu i suchą karmę. Jestem totalnie zaskoczona. Zastanawiam się tylko jak długo taki stan potrwa i czy takie głodówki są dla niej bezpieczne. Pozdrawiam Quote
DOMINIKA Posted July 14, 2004 Posted July 14, 2004 Glodowki sa jak najbardziej wskazane :wink: jak dla ludzi tak i dla zwierzat.. :D Quote
Flaire Posted July 15, 2004 Posted July 15, 2004 Kamila&tigunia, Raczej niże głodówkę, ja zastosowałabym regularny program karmienia. Dwa czy trzy razy dziennie (zależnie od wieku pieska), stawiałabym jej miskę z karmą, pokazywałabym, że miska tam jest i zostawiałabym ją z tym na 10-15 minut. Potem zabierałabym miskę. I tak w regularnych interwałach, konsekwentnie, dwa czy trzy razy dziennie. Pies szybko nauczy się, że trzeba jeść teraz, bo na następny posiłek będzie trzeba poczekać. Różne psy mają różne zapotrzebowania i niektóre psy sa naturalnie szczupłymi niejadkami. Ale jeśli będziesz używała powyższego systemu, to pies na pewno się nie zagłodzi... :wink: Quote
Kamila&tigunia Posted July 16, 2004 Author Posted July 16, 2004 Flaire Twoj sposob jest bardzo skuteczny. zrobilam tak jak mi poradziłas i poskutkowalo. Bardzo się ciesze, że Tiga znowu sama je, nareszcie mam na nia sposób. Dzięki Pozdrawiam :) Quote
Recommended Posts