agatkia Posted July 18, 2008 Posted July 18, 2008 Dąbrówka- Młyn pod Wejherowem. Mój pierwszy w życiu dzień w schronisku…i emocje, których nie zapomnę do końca życia. Oto Blacky. Blacky została wyciągnięta z nory, którą wykopała w boksie pod szeregiem psich bud. Tu urodziła. Pies- zjawa. Pies- duch. Pies, którego nie ma. Ukryła się przed światem tak głęboko, że trzeba było poprzestawiać wszystkie budy, aby ja stamtąd wydostać. Sparaliżowana strachem, przerażona Blacky- tak sztywna, że w pierwszym momencie jedynie żywy strach w jej oczach jest dowodem na to, że to przecież żywa istota…. Przecież trzeba żyć, żeby cierpieć… Blacky ma futro miękkie jak aksamit, ręce same się w nie zapadają- choć pod futerkiem ciałko tak kruche, tak chude, że głaszcząc ją mam wrażenie, ze mogłabym objąć jej kręgosłup tak jak chwyta się przedmioty w dłoń. Sunia jest młoda (2- 4 lata? )w schronisku conajmniej kilka miesięcy- i aż trudno uwierzyć, ze tak bardzo nie może pogodzić się ze swoim losem. Ona o prostu nie chce istnieć. Nie szczeka, nie buntuje się, nie ma w niej cienia agresji… ucieka, a kiedy nie ma już wyjścia napina wszystkie mięśnie i stara się zniknąć. Jej spojrzenie mieści w sobie taki ładunek przerażenia i strachu, którego nie jestem w stanie udźwignąć. I nie umiem się pogodzić z takim stanem rzeczy. Proszę o pomoc dla Niej… Ps. Czekam na zdjęcia suni i jej maluchów... postaram się je dołączyć jutro. Sumienie nie pozwoliło mi czekać z założeniem wątku do tego czasu. [COLOR=Red][B]Sunia ma nowe imię- AKSA :)[/B][/COLOR] Quote
agatkia Posted July 19, 2008 Author Posted July 19, 2008 [B]Bardzo proszę o pomoc w zamieszczeniu zdjęć!!!!![/B] Quote
agatkia Posted July 19, 2008 Author Posted July 19, 2008 [SIZE=4]POMOŻECIE??? Bardzo proszę...[/SIZE] Quote
Neczka Posted July 19, 2008 Posted July 19, 2008 Popatrzcie jaka cudna mamusia z maluszkami... Czyż czarne psy nie są boskie ?:loveu: ...jak długo jeszcze będzie musiała się bać ? [IMG]http://img509.imageshack.us/img509/3783/blacky2jq1.jpg[/IMG] [IMG]http://img135.imageshack.us/img135/8504/blacky1bc0.jpg[/IMG][IMG]http://img509.imageshack.us/img509/8043/blacky3hc6.jpg[/IMG] Quote
agatkia Posted July 19, 2008 Author Posted July 19, 2008 Nikt do nas nie zaglada, a to taki cudny pies.... Quote
Diana S Posted July 19, 2008 Posted July 19, 2008 Ojoj co za mała czarnulka... ile ma młodych?... Quote
agatkia Posted July 20, 2008 Author Posted July 20, 2008 Tak, pieseczki też szukaja domów, choć narazie muszą być przy matce. Nie zdązyłam też sprawdzić, jakiej są płci i ile moga mieć dni- w schronisku będę dopiero w przyszłym tygodniu, węc na te informacje trzeba poczekać. Ona jest naprawdę pięknym psem. Teraz leży w biurze schroniska i ma swięty spokój. Nie mogłam od niej oderwać rąk- ma tak niesamowice miękkie futerko! A sunia tylko leżała i mrużyła oczka przy tych pieszczotach. Cudny pies, i tak niewiele jej trzeba, żeby być szczęśliwą... Quote
agatkia Posted July 20, 2008 Author Posted July 20, 2008 Zrobiłam suni ogłoszenie na trojmiejskim portalu. Skacz po domek, maleńka! Moze ktoś Cię wypatrzy... Quote
agatkia Posted July 20, 2008 Author Posted July 20, 2008 Nie podoba Wam sie Blacky? Nawet na forum udaje jej sie zniknąć- tak jak pisałam pies- zjawa- niewidoczna nawet tutaj... Quote
Neczka Posted July 20, 2008 Posted July 20, 2008 I jeszcze raz w górę ! ...dlaczego nikt tutaj nie zagląda ?:placz::-( Quote
agatkia Posted July 20, 2008 Author Posted July 20, 2008 No, własnie, Neczko... 83 osoby zajrzały, i zero zainteresowania. Zwierzęta z Dąbrówki przeżyły już tak wiele... nikt już nie pamięta o tym koszmarze? Jak długo to jeszcze może trwać? Ile ona wytrzyma? W wątku Dąbrówkowej Miłki, też cisza... te psy chyba naprawę nie mają szans. Quote
agatkia Posted July 20, 2008 Author Posted July 20, 2008 Pokazuj sie, piękna!! Domek potrzebny!! :-( Quote
agatkia Posted July 20, 2008 Author Posted July 20, 2008 Blacky mówi pięknie dobranoc... choć w jej przypadku, zadna dobra nie jest :shake: Quote
Rossa Posted July 21, 2008 Posted July 21, 2008 Hop do góry! Agatkia , czy w Dabrówce nadal są przyjmowane psiaki do schroniska :cool3: ponoć nowych nie mieli przyjmować :cool3: tylko wyadoptować te co były :cool3: Quote
agatkia Posted July 21, 2008 Author Posted July 21, 2008 Nie, już nie są przyjmowane. Teraz najważniejsze znależć dom tym, które pozostały (ok. 70). Generalnie musi powstać nowe schronisko w tej okolicy, narazie debatują gdzie, co i jak. Podejrzewam, ze te psy które zostaną przejmie nowe schronisko- ale dopiero wdrażam sie w ten temat, więc specem nie jestem :cool3: Do góry, śliczna panienko! Quote
Neczka Posted July 21, 2008 Posted July 21, 2008 Blacky z maluszkami czekają na Ciebie, domku ! :placz: Quote
Neczka Posted July 22, 2008 Posted July 22, 2008 Blackuniu, jaka tutaj u Ciebie cisza... Już nikt tutaj nie zagląda ? :placz::-(:shake: Quote
agatkia Posted July 25, 2008 Author Posted July 25, 2008 DOM PILNIE POTRZEBNY!!!!!! KTO JĄ URATUJE??? :shake: Quote
Recommended Posts