Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Wyrzucili psa przez okno, później dobili

rd

2008-07-18, ostatnia aktualizacja 2008-07-18 11:58

Policjanci z Tomaszowa zatrzymali dwie osoby, które wyrzuciły z okna na II piętrze kundelka.

SERWISY

Zatrzymani to 51-letni mężczyzna i 24-letnia kobieta. Jak ustalili mundurowi, nieludzcy właściciele wyrzucili zwierzę w nocy pomiędzy godziną 2 a 3. Po upadku pies najprawdopodobniej jeszcze żył, świadkowie słyszeli straszliwy skowyt dobijanego kundelka, a pod oknem były widoczne ślady krwi. Martwe zwierzę właściciele podrzucili do sąsiedniego ogrodu.

Sprawcy wpadli w ręce policji - w chwili zatrzymania mieli w organizmie ponad 1 promil alkoholu. Trafili do policyjnego aresztu - dzisiaj, po wytrzeźwieniu prawdopodobnie usłyszą zarzuty znęcania się nad psem, za co grozi do 2 lat więzienia.

Ja już nie mam siły na ludzką głupotę i okrucieństwo. Jeśli wyrok znowu będzie symboliczny... ze względu na niską szkodliwość społeczną... to takie przypadki będą jeszcze częstsze.

Posted

Ludzka glupoita JEST TAK WIELKA... Ja juz nie wiem... Trzeba by zoorganizowac plakaty cos, zeby pokazac jak ciepria zwierzeta, wyliczyc psy, ktore zginely zamordowane przez czlowieka... Ozziego, tego kundelka, psa bez glowy, ktorego zabily jakies bezmozgie dzieci i inne biedne kundelki

• Posted

Trzeba byloby ich karac tak jak na to zasluzyli, wiezienie, ALE WIEZIENIE,NIE SANATORIUM, a najlpeiej,zbey ich tez uszkodzic, np. kastracja czy obciecie reki. Szkoda, ze to nie jest realne. Zaraz sie pewnie odezwa obroncy praw ludzkich, ale nie nie sa ludzi ei nie warto ich traktowac jak ludzi !!!!