bahlsa Posted November 7, 2009 Posted November 7, 2009 Pedros ze smutnej Krainy Przeszłości - Garnek.pl przygotowałam sobie "podkładkę" do ogłoszeń Pedrosa. Proszę jeszcze o namiary na opiekuna - mail i tel. do kontaktu. (AgaG?) Quote
Patia Posted November 7, 2009 Posted November 7, 2009 Tak , AgaG , numery tel masz w PW ode mnie . Ja zrobiłam AleGratkę . Dzięki ! :loveu: Quote
bahlsa Posted November 11, 2009 Posted November 11, 2009 zrobione :) łącznie z cafeanimal.pl, troszkę trwało bo wrzucałam od razu 3 psiaki. Teraz tylko :modla: proszę o telefon.... Quote
Patia Posted November 11, 2009 Posted November 11, 2009 :loveu:Super ! Dziękujemy baardzo !:loveu: Ja też trzymam mocno kciuki ! Quote
AgaG Posted November 27, 2009 Posted November 27, 2009 (edited) Nie ma mnie na dogo, Dzięki za ogłoszenia. Pedro jest już w hotelu u pana Tomka. To kolejny mój pies w hotelu.. jeśli ktoś może pomóc będe wdzięczna. jest zestresowany bardzo. biedny pies. Edited August 1, 2014 by AgaG usuwam nr telefonu Quote
Patia Posted November 30, 2009 Posted November 30, 2009 http://www.allegro.pl/show_item.php?item=835822442 Quote
agamika Posted December 25, 2009 Posted December 25, 2009 Petro nieustannie w hotelu , My przy takiej ilosci psów jaka jest w hotelu obecnie nie zawsze damy rade mu poswiecic czas .A go chyba nikt nie odwiedza ... Petro nabrał troszke masy na moje oko , reka w kazdym razie nie obija sie juz o kosci jego miednicy ,,, tu są zdjęcia z ostatniego wtorku, moja znajoma zrobiła mu nowe zdjęcia mam anadzieje ze do czegoś sie przydadzą . Petro jest kochanym młodym psiskiem , troszke lekliwym w stosunku do obcych , ale pozbawionym agresji . http://picasaweb.google.com/MajeczQa/PETRODoAdopcji# Quote
AgaG Posted December 25, 2009 Posted December 25, 2009 Niestety jedyne dwa telefony były od kretynów ze wsi, którzy chcieli go do budy. Dziekuję wszystkim, którzy o nim pamiętają. OLA GO CZASEM ODWIEDZA, WIEM, ŻE TĘSKNI BARDZO ZA LUDŹMI. JEST PRZEMIŁY.. ALE NIKT SENSOWNY JAK NA RAZIE GO NIE CHCE. Quote
AgaG Posted December 25, 2009 Posted December 25, 2009 (edited) Jest czarny jak węgiel, łagodny jak baranek, piękny. Ale takie psy też nie mają szczęścia. Wyrzucony jako szczeniak dwa lata temu przy stacji benzynowej został adoptowany przez ludzi, którzy nie dali mu należytej opieki i miłości. Zobowiązano się, że będzie mieszkal w domu, a dostał kawałek kartonu w piwnicy. Brudna miska, niedokarmienie, przepędzenie psa lgnącego do domu i ludzi - niestety tak wyglądały ostatnie miesiące. Czasem wiele godzin stał na zewnątrz czekając, aż ktoś sobie o nim przypomni. Pedros zwiąże się uczuciowo z nowym właścicielem natychmiast, ale niech to będzie w końcu odpowiednia osoba, która uczyni go swoim przyjacielem, a nie będzie go wpędzać w poczucie, że jest zbędny, że nie wiadomo po co w ogóle istnieje. Każdy pies chce żyć dla człowieka po prostu po to, by dać mu swą wierność i miłość. Szkoda, że tak mało jest ludzi, którzy chcą choć odrobinę dać psu za to, że on daje całego siebie. Może los Pedrosa odmieni się dzięki Tobie, a on odwdzięczy się na pewno. Pedros jest zaszczepiony, nauczony czystości, umie chodzić na smyczy. kto może go poogłaszać, bardzo proszę Edited August 1, 2014 by AgaG kasuję nr tel Quote
bahlsa Posted December 25, 2009 Posted December 25, 2009 Aguś, 11 listopada Pedros miał cały komplet ogłoszeń ode mnie (w sygnaturce mam odsyłacz do ofertka.pl - tam go znajdziesz). Jutro posiedzę i znów go powrzucam na strony gdzie ogłoszenia wygasły. Quote
AgaG Posted December 26, 2009 Posted December 26, 2009 Bahlsa wielkie dzięki. :) Najładniejsze zdjęcia ma na początku wątku te, które robiła Patia, bo tam wyszedł łagodnie, a on jest bardzo łagodny. Quote
agamika Posted December 26, 2009 Posted December 26, 2009 Bedzie ze sie wtrącam, ale czy wstawianie do ogłoszeń dorosłego psa, zdjęć za jego szczenięcych czasów to dobry pomysł ? Petro wygląda juz zupełnie inaczej w ponizszym linku sa zdjęcia dobre jakościowo, a co najważniejsze: aktualne http://picasaweb.google.com/MajeczQa/PETRODoAdopcji# zrobicie jak uwazacie, tylko może wyraźnie zaznaczcie w ogłoszeniu ile ten pies ma , zeby nie było gorzkich rozczarowań po zawiezieniu go do domu ewentualnie .... Quote
AgaG Posted January 28, 2010 Posted January 28, 2010 Bahlsa dzieki za znalezienie wątku. Ja się na nowym dogo połapać nie mogę. Pedros ma dom dzięki programowi "Kundel bury i kocury" Pokazywała go Ola. we wtorek rano po dłuugich rozmowach sadującychm, czy to w końcu będzie ten dom, pojechałyśmy do Brzeska. Psiak zamieszkał z miłymi bardzo ludźmi: małzeństwo i syn 30 lat. niedawno stracili dużego psa staruszka. Bardzo miłe było przywitanie. pedros został zaproszony na kanapę, ale się bardzo bal. Lody były przełamywane smakołykami. Dzwoniłysmy już dwa razy, po aszym wyjściu zaczął odsypiać i jednak się przekonał do kanapy, ale to na dzień. Pańtwo kupili mu koszyk i dostał misowy kocyk do niego. Odrabia zaległości jedzeniowe :) Ola zrobiła pare zdjęc, choc łatwe to nie bylo, bo się trochę chował biedaczek. mamy zapewnienie, że możemy na kotrole jechać kiedykowliekchoćby o 12 q nocy :) Dziekuję wszystkim za ogłoszenia zwłaszcza Pati i Bahlsa i wszytkim, którzy o nim pamiętal będąc w hotelu. Długi psa w większości zostały zapłacone dzieki Oli i profesor Leji, ktora co miesiąc daje 100 zlotych na psy na moje ręce. Pan pedrosa dał 50, co Ola przeleje dragonek na hotel Afisia. Ja za Afisia uregulowałam ostatnio ze swoich plus 400 ze sprzedanej drukarki, która była u Kiwi. Jednak mam Afisia w hotelu już wiele miesięcy i gdyby ktos mi pomógł w ogłoszeniaCH CZY CZYMKOLWIEK BYŁABYM WDZIĘCZNA. :) Quote
bahlsa Posted January 28, 2010 Posted January 28, 2010 Bardzo się cieszę, że w końcu znalazł dom z kanapą do własnej dyspozycji :) Własnie oglądałam "Kundla" i widziałam Panią Olę z Pedrosem. Pięknie go Pani Ola zaprezentowała :) Co do Afisia, to postaram się w przyszłym tygodniu zrobić mu trochę ogłoszeń. Trzymam go sobie w profilu w garnek.pl już od maja 2009 r... http://www.garnek.pl/szukam/5627187/nigdy-nie-mial-nic-procz-starej Quote
AgaG Posted January 29, 2010 Posted January 29, 2010 Bahlsa wielkie dzieki za ogłaszanie Afisia. :) To jest taki zwykły kundelek z wyglądu i dlatego nikt go nie chce :( Quote
AgaG Posted January 31, 2010 Posted January 31, 2010 U Pedrosa coraz lepiej, choć przejścia, które ma za sobą, jeszcze daja o sobie znać w postaci lękliwości. Już przyzwyczaił się do pana, jak się czegoś przestraszy, to mu siada pupą na nogach, albo wyłazi łapami na kolana, synowi daje łapę, w koszyku nie chce za bardzo spać, woli kanapę. czasem włazi w nocy do łóżka państwa. Na spacerach burczy na psy, więc państwo wybierają się po kaganiec. Pan mówi, że widać, iz nie dojadał, ma obsesję na punkcie jedzenia. Quote
karusiap Posted January 31, 2010 Posted January 31, 2010 Aga rozumiem,ze nie dojadal w poprzednim domu? Quote
Recommended Posts