Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Rany, to może Czara mieszka blisko mnie:crazyeye:Czara co by nie przyszły Ci do głowy pierzaste obiadki:mad:.
Mam nadzieję, ze to koniec wędrówki Czary, nigdy nie zapomnę tego ufnego pysiola i łańcucha :shake:....Zostały inne psiaki na łancuchach...Bez komentarza... Dzięki Majga , Czara wolna

• Replies 69
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Erazm napisał(a):
Wiadomo cos o Czarze?

9.08 zadałam pytanie o wieści z nowego domku. Pozostało to bez odzewu. Poczekam jeszcze by nie wyjść na natręta i dopytam powtórnie.

Posted

Jeśli dziś nie będzie jakiegoś wpisu na tamtym forum, to ośmielę się zadzwonić jutro do Państwa, którzy dali Czarze DT i uczestniczyli w adopcji, przeproszę za natręctwo i grzecznie dopytam. Nie zawsze brak wiadomości to zła wiadomość ale chciałabym uspokoić i Was i siebie.
O tyle mam tę śmiałość zakłócić czyjś spokój, że namiar na tych Państwa jest podany na forum rottki.

Posted

oczywiście, nie ma co czekac na wpis tylko dzwonic. Ja prześladuję przez kilka dni poadopcyjnych z obietnicą,że nie zawsze tak bedzie( bo mnie rachunki zżeraja)

Posted

Uff. Wieści dobre. Dzwoniłam do Pani, u której Czara była na tymczasie.
I Pani i jej mąż trzymają rękę na pulsie. Poszli moim tropem, a ten rozumiem, by nie być nachalnym. Dziś właśnie dzwonili do obecnego Pana Czary. Rozmowa była przesympatyczna, Pan był i chętny do rozmowy i do odwiedzin u Czary (Państwo, o których piszę wybierają się tam za góra 2 tyg.). Teraz o Czarze. Odnalazła się wyśmienicie. Żadnego łańcucha, uplątania etc. Urzęduje po całej, ogrodzonej działce, o dziwo...:-o wraz z drobiem, którego nie tyka. Budą pogardziła i sama wybrała sobie miejsce w czymś w rodzaju stodoły, tam więc ma zrobione legowisko w słomie, sianku i z wyściółką kocową. Przybrała na wadze, sierść zaczęła lśnić. Jutro ma mieć zdejmowane szwy po sterylce. Zero jakichkolwiek kłopotów z nią.
Na swoim podwórku poczuła się panią i zaczęła obszczekiwać intruzów za ogrodzeniem. Jest w pełni zdrowa, nie ujawniły się jakieś "kwiatki".
Radosna rottka, której udało się wymknąć ze schronu.
Jak tylko Państwo odwiedzą Czarę i zrobią wpis na forum rottki, natychmiast go przekopiuję. Zdjęcia na pewno również będą.

Posted

O, dzieki wielkie:lol::lol::lol:.
Masz racje Czara miala szczescie, ze udalo jej sie uciec ze schronu...
Bardzo dziekuje za pomoc dla Czary... Sama nie dalabym rady, za duzo tych nieszczesc
Czekamy na fotki i jakies wiesci od czasu do czasu;)

Posted

Nie zapomnę o składaniu raportów. Jestem o tyle spokojna, że Państwo, którzy mieli Czarę, pokochali ją całym sercem i mimo wszystko dotąd nie otrząsnęli się z konieczności rozstania z nią. Dla mnie to naprawdę dobry sygnał, wiem, że będą czuwać nad sunią.
Erazm zmień może temat na jakiś sympatyczniejszy/ optymistyczniejszy, bo jestem przesądna, że ściągnie pecha.;)

A swoją drogą - nie do wiary, że Czara nie chce wpierniczyć ptactwa. Cudny pies, co tu dużo gadać!:loveu:

Posted

Erazm napisał(a):
Mowisz i masz:loveu: Ten sie podoba?

Słuchaj.
Doprowadziłaś mnie do stanu zejściowego i mało brakowało, że miałabyś mnie na sumieniu, a tak się nie godzi. Kliknęłam w trakcie zaciągnięcia potężnego łyka kawy i...ta wpadła nie tam gdzie trzeba!!! :evil_lol:
Jak mogłaś mi to zrobić??? :mad:
Na domiar złego zaczął mnie dusić śmiech z kaszlem na przemian!!!
Wielkie, qrna, dzięki!!!

Posted

Erazm, wyłączam się z wątku, co nie oznacza, że o nim zapominam. Kiedy tylko na forum rottki pojawią się jakieś wieści natychmiast odnajdę wątek i zapodam info.:razz: Kury w górę! :evil_lol:

• 3 weeks later...
Posted

Majga nawet nie wiesz jak się cieszę, że Czara ma dom. Sama miałam wcześniej przez wiele lat przygarniętą rotkę i mam do nich słabość:loveu:
Czara w schronie na łańcuchu to był koszmarny widok...Czara ma tak słodki pychol...
A tak w ogóle to zamykają piotrkowski schron na przyjmowanie psiaków, podano już lokalizację gdzie wybudują nowy schron