Asiunia02 Posted November 17, 2008 Posted November 17, 2008 Achiko jest tatusiem niektórych szczeniaczków z halnego stąd dedykacja Kasiuni :) Achiko jest piekny, ale mógłby byc troche wyższy, a sędzia ulokowała go na lokacie drugiej za tyłeczek. Cos tłumaczyła chyba o lędźwiach, ale aż tak dobrze to czeskiego nie rozumiem :) Quote
Asiunia02 Posted November 17, 2008 Posted November 17, 2008 MIĘDZYNARODOWA WYSTAWA PSÓW W PRADZE 16.11.2008 PSY Klasa szczeniąt 1. D`Goro Go of Kamiko Ken – lokata 1, ocena wybitnie obiecująca 2. Awa-Shiro Maru Go Shiro Shita – lokata 3, ocena obiecująca 3. Awa-Shima Maru Go Shiro Shita – lokata 2, ocena wybitnie obiecująca Quote
Asiunia02 Posted November 17, 2008 Posted November 17, 2008 Klasa młodzieży 1. Chamaru Hezka Chvilka – lokata 4, ocena bardzo dobra 2. Ilshi Tomimopa – bez lokaty, ocena bardzo dobra 3. Chakiri Hezka Chvilka – lokata 2, ocena doskonała Quote
Asiunia02 Posted November 17, 2008 Posted November 17, 2008 4. Ishiko Tomimopa – lokata 1, CAJC, ocena doskonała Uzasadnienie sędzi. 5. Take Go Yamamoto – lokata 3, ocena doskonała Quote
Asiunia02 Posted November 17, 2008 Posted November 17, 2008 Klasa otwarta 2. Chinsei z Hrabovskeho Dvora – lokata 1, ocena doskonała Lokata 1 i 2 3. Haguro Go Haru Kaze – lokata 2, ocena doskonała 1. Gennji Hezka Chvilka – lokata 3, ocena bardzo dobra Quote
Asiunia02 Posted November 17, 2008 Posted November 17, 2008 Klasa championów Eikyu Nippom-Ryu – lokata 1, ocena doskonała – niestety innego zdjecia nie mam, ani mi ani Kasi nie udało się jego złapać :) Achiko Go Akita Inu of CACIC – lokata 2, ocena doskonała To zdjęcia udowadnia moją i Kasi tezę, że Achiko podczas wystawy śpi :) Quote
Asiunia02 Posted November 17, 2008 Posted November 17, 2008 Daimon Go Haru Kaze – lokata 3, ocena doskonała Lokata 4 i 3 E Kaga Go Haru Kaze – lokata 4, ocena bardzo dobra Bushi z Hrabovskeho Dvora – ocena bardzo dobra Quote
Asiunia02 Posted November 17, 2008 Posted November 17, 2008 I ostatni piesek Klasa weteranów 1. Gennji Sansei – ocena doskonała, Najlepszy Weteran – piesek wygląda jak wiekowego, ale jak na swoje latka to poruszał się nieźle. Przepraszam za jakość zdjęć ale zdjęcia robiłam w biegu podczas sędziowania (musiałam wchodzić na ring i natychmiast uciekać) bo gdy psy były już ocenione i zostały przyznane lokaty to stały za stolikiem sędziowskim i nic nie bylo widać, a o dobrych zdjęciach mogłam pomarzyć. Quote
Asiunia02 Posted November 18, 2008 Posted November 18, 2008 Niestety wiekszosc zdjęć suczek mam ruszonych i nie nadaje sie do pokazania. To co się nadaje to powklejam. Quote
Asiunia02 Posted November 18, 2008 Posted November 18, 2008 [SIZE="4"]SUKI Klasa młodzieży Chiaki Hezka Chvilka – lokata 1, ocena doskonała, CAJC I Mariko Go Haru Kaze – nie mam zdjęcia Klasa pośrednia Nabuko Roal – lokata 1, ocena doskonała, CAC, Res. CACIB – bardzo ładna sunia, której niestety nie mam porządnego zdjęcia. W porównaniu stała jak wryta, ale że byłam z nią na ringu to nie zdołałam zrobić jej zdjęć :) Taira z Bambusoveho Haje – lokata 2, ocena doskonała, Res. CAC – suczka równie ciekawa, tylko oczywiście gdy juz jej nikt nie zasłaniam i mogłam jej zrobić zdjęcie to opuściła ogon. Quote
Asiunia02 Posted November 18, 2008 Posted November 18, 2008 Klasa otwarta Urayamashii Ken Amana – lokata 1, ocena doskonała, CAC, CACIB – suczka o fajniutkiej, niedużej główce, ale o ładnym wyrazie, proporcjonalna, bardzo ładnie poruszająca się i o super kątowaniu. Quote
Asiunia02 Posted November 18, 2008 Posted November 18, 2008 Aischa Tana Kora – lokata 2 Harumi Go Haru Kaze – lokata 3 – całkiem ładna sunia o innym typie niż lok. 1, ale niestety kompletnie łysa. Quote
Asiunia02 Posted November 18, 2008 Posted November 18, 2008 Cujosi Chodsky Raj – lokata 4 – sunia nawet, nawet ale niestety lekko beczkowata, co chyba widać na zdjęciu. Arashi Tajgeta – bez lokaty, ocena bardzo dobra Feiko Tomimopa – bez lokaty, ocena bardzo dobra Quote
Asiunia02 Posted November 18, 2008 Posted November 18, 2008 Klasa championów Chikaka Pa-Lis – lokata 1, ocena doskonała, CAC, moja niunia :) jak widać zadowolona, bo ciągle machała ogonem :) Chikaka i Masahime Go Sugisawa Kensha – lokata 2 (suczka importowa z Japonii) Quote
zubiri Posted December 8, 2008 Posted December 8, 2008 Międzynarodowa Wystawa Wels 2008 (2xCACIB) Wyniki z pierwszego dnia wystawy - sobota-6.12.2008 Sędzia: Stefanie Schreibock (A) PSY Kl. szczeniąt 1. Daijo Kara shiawase (A) - oc. WO 2. Dairiseki Kara Shawase (A) - oc. WO Kl. młodzieży 1. A-Yoko Zuna Go Tsuyoshi Inu (A)- lok. 2, oc. b. db 2. C'Kentaro Go Seijitsu-Tamashii (A) - lok. 1, oc. doskonała Zw.Mł Kl. otwarta 1. Beni-Kobito Go Seijitsu-Tamashii (A) lok. 2 oc. doskonala, Res. CACA 2. Haguro Go Haru Kaze (CZ) lok. 3, oc. doskonala 3. Yoritomo Matagiinu (PL)-lok 1, oc. doskonala, CACA, CACIB Kl. championów 1. A'Shirokuma Go Seijitsu Tamashi (A) - lok. 1, oc. doskonala, CACA, Res.CACIB 2. Daimon Go Haru Kaze (CZ) - lok. 2, oc. doskonała, Res. CACA SUKI kl. szczeniąt 1. D'Sayuri Of Shinsen-En (A) -oc. WO kl. mołodzieży 1. A-Kimiko Go Tsuyoshi Inu (A) lok. 1 - oc. b.dobra 2. Akina Go Tsuyoshi Inu (A) - lok. 2, oc. b. dobra kl. pośrednia 1. Nabuko Roal -(CZ) - lok. 1, oc. doskonala, CACA kl. otwarta 1. Amaterasu Inu Yoko Zuna Hana (A) - brak danych 1. B'Yukiarashi Kara Shiawase (A) - brak danych 2. Barrows Devil Aiko (A) - brak danych 3. Cashira Kara Shiawase (A) - brak danych 4. Feiko Tomimopa (CZ) - lok. 1. oc. doskonala, CACA, CACIB, BOB [SIZE=3]Wyniki Wels 2008 z drugiego dnia wystawy - 7.12.2008 Sędzia: Heidi Kirschbichler (A) PSY Kl. szczeniąt 1. Daijo Kara shiawase (A) - oc. WO 2. Dairiseki Kara Shawase (A) - oc. WO Kl. młodzieży 1. C'Kentaro Go Seijitsu-Tamashii (A) - lok. 1, oc. b. db Kl. otwarta 1. Beni-Kobito Go Seijitsu-Tamashii (A) lok. 3 oc. doskonala 2. Haguro Go Haru Kaze (CZ) lok. 2, oc. doskonala, Res. CACA 3. Yoritomo Matagiinu (PL)-lok 1, oc. doskonala, CACA, CACIB, BOB, BOG IV Kl. championów 1. A'Shirokuma Go Seijitsu Tamashi (A) - lok. 2, oc. doskonala, Res. CACA 2. Daimon Go Haru Kaze (CZ) - lok. 1, oc. doskonała, CACA, Res. CACIB SUKI kl. szczeniąt 1. D'Sayuri Of Shinsen-En (A) -oc. WO kl. mołodzieży 1. A-Chika Go Tsuyoshi Inu (A) - oc. dobra 2. A-Kiyoko Go Tsuyoshi Inu (A) - lok. 1, oc. b. dobra kl. pośrednia 1. Amaterasu Inu Yoko Zuna Hana (A) - lok. 2, oc. doskonała 2. Nabuko Roal -(CZ) - lok. 1, oc. doskonala, CACA, CACIB kl. otwarta 1. B'Yukiarashi Kara Shiawase (A) - lok. 2, oc. doskonała 2. Barrows Devil Aiko (A) - oc. b. dobra 3. Cashira Kara Shiawase (A) - lok. 3, oc. doskonała 4. Feiko Tomimopa (CZ) - lok. 1. oc. doskonala, CACA, Res. CACIB Została dokonana zmiana obsady sędziowskiej tuż przed wystawą. Pierwotnie na pierwszy dzień planowany był Giulio Bezecchi (I) a na drugi dzień Blaz Kavcic (SLO). Quote
Tomonari Posted December 8, 2008 Posted December 8, 2008 Gratulacje zubiri - piękny wynik YORITOMO !!!! :terazpol::cool2: Quote
Agappe Posted December 8, 2008 Author Posted December 8, 2008 Serdecznie gratuluje!!! Piękne wyniki polskich kitek!!! :) <podaj prosze jeszcze sędziego > Quote
Sylwia1 Posted December 8, 2008 Posted December 8, 2008 Janku ogromne gratulacje :multi::multi::multi:,piękny wynik! Quote
zubiri Posted December 8, 2008 Posted December 8, 2008 Tyle udało mi się odtworzyć. Pozdrawiam serdecznie wszystkich hodowców!!! DZIĘKUJĘ ZA CIEPŁE SŁOWA GRATULACJI!!! ;) Quote
zubiri Posted December 23, 2008 Posted December 23, 2008 Stawka Wilnius Winter 20.12.2008: PSY Kl. młodzieży 1. Ryuu Roal (LT)- lok. 1, oc. doskonala, Zw. Mł Kl. otwarta 1. Armis Ersketis (LT) lok. 2 2. E KeKKai Halne Wzgórze (LT) lok. 1, oc. doskonala, CAC, CACIB,BOB kl. Championów 1. Yoritomo Matagiinu, (PL) lok. 1, oc. doskonala, CAC, Res. CACIB SUKI Klasa młodzieży 1.A-Tsukiko Halne Wzgórze LT, lok. 4 2. I KIBA-TSU Halne Wzgórze LT, lok.2 3. Rona Roal, LV, lok. 1, oc. doskonala, Zw. Mł., NJ 4. Tenshi go Sveika LT, lok. 3 Kl. pośrednia 1. Balt Jch Go Harukos Sachi Akako Guni, lok. 1, oc. doskonala Kl. otwarta 1. Candida S Flower Dance ER, lok. 2 2. Rosia Kara Hozumi RU, lok. 1, CAC, CACIB Stawka 21.12.2008 - Christmas CUP 2008 PSY Kl. młodzieży 1. Ryuu Roal (LT)- lok. 1, oc. doskonala, Zw. Mł Kl. otwarta 1. E KeKKai Halne Wzgórze (LT) lok. 1, oc. doskonala, CAC, Res. CACIB kl. Championów 1. Yoritomo Matagiinu, (PL) lok. 1, oc. doskonala, CAC, CACIB, BOB SUKI Klasa młodzieży 1.A-Tsukiko Halne Wzgórze LT, lok. 2 2. I KIBA-TSU Halne Wzgórze LT, lok.3 3. Rona Roal, LV, lok. 1, oc. doskonala, Zw.Mł, NJ 4. Tenshi go Sveika LT, lok. 4 Kl. pośrednia 1. Balt Jch Go Harukos Sachi Akako Guni, lok. 1. Kl. otwarta 1. Candida S Flower Dance ER 2. Rosia Kara Hozum (RU) (nie wyszła do porównania) Tyle udało mi się wyłowić danych. Pozdrawiam i życzę radosnych i szczęśliwych Świąt Bożego Narodzenia!!!!:tree1: i szczęśliwego Nowego Roku Wystawowego 2009 !!!!!!!!!!!!!:laola: A dla wszystkich akitek życzę opieki św. Rocha - patrona zwierząt!!! :angel::angel::angel::wolfie::wolfie::wolfie: Quote
Agappe Posted December 23, 2008 Author Posted December 23, 2008 Serdecznie gratuluje kolejnych międzynarodowych sukcesów!!!!! To już mamy w Polsce nowego Intera czy czegoś Wam jeszcze brakuje??? MAcie jakieś zdjęcia z wystawy???:roll: i oczywiscie dziekuje za informacje!! :) Quote
zubiri Posted December 23, 2008 Posted December 23, 2008 [quote name='Agappe']Serdecznie gratuluje kolejnych międzynarodowych sukcesów!!!!! To już mamy w Polsce nowego Intera czy czegoś Wam jeszcze brakuje??? MAcie jakieś zdjęcia z wystawy???:roll: i oczywiscie dziekuje za informacje!! :) W czerwcu w Krakowie Yoritomo rozpoczął drogę do Intera, więc musi jeszcze zaczekać. Postaram się dodać kilka zdjęć. Dziękuję za gratulacje!!! Quote
Tomonari Posted December 23, 2008 Posted December 23, 2008 Brawo i gratulacje! :multi::x-mas::multi: Quote
Recommended Posts