Chima Posted December 29, 2007 Posted December 29, 2007 [FONT=Verdana][SIZE=1][COLOR=black][FONT=Verdana][SIZE=1][COLOR=#808080].......... [/COLOR][/SIZE][/FONT][/COLOR][/SIZE][/FONT] Quote
Chima Posted September 5, 2008 Author Posted September 5, 2008 [I]..........[URL="http://www.cadebou.pl/"][COLOR=#000000][/COLOR][/URL][/I] Quote
Chima Posted May 2, 2009 Author Posted May 2, 2009 @All Myślę, że najwyższy czas reanimować temat o prawdziwych Ca de Bou...postaram się napisać coś ciekawego w nabliższym czasie o psach w prawidłowym typie i o prawidłowym charakterze presy...zaznaczam również, że nie będą to texty o psach z kraju i krajowych produkcji, Rosję również pominę jak i benelux...taktownie oczywiście. :diabloti: Quote
Janusz45 Posted May 3, 2009 Posted May 3, 2009 [quote name='Chima']@All Myślę, że najwyższy czas reanimować temat o prawdziwych Ca de Bou...postaram się napisać coś ciekawego w nabliższym czasie o psach w prawidłowym typie i o prawidłowym charakterze presy...zaznaczam również, że nie będą to texty o psach z kraju i krajowych produkcji, Rosję również pominę jak i benelux...taktownie oczywiście. :diabloti:[/quote] @Chima Widzę że nareszcie pojąłeś jak pisać na publicznych forach,podoba mi się określenie "taktownie".Czekam z niecierpliwością na Twój artykuł o prawdziwych CDB . Quote
Chima Posted May 3, 2009 Author Posted May 3, 2009 @Janusz tyle lat, a TY nadal niewyuczalny jesteś...takt i sarkazm, no i ja...sam pomyśl...:razz: Quote
Janusz45 Posted May 3, 2009 Posted May 3, 2009 [quote name='Chima']@Janusz tyle lat, a TY nadal niewyuczalny jesteś...takt i sarkazm, no i ja...sam pomyśl...:razz:[/quote] @Chima Temat tego wątku jest taki [B]"Perro de Presa Mallorquin" - autor : Otto Brito[/B] uszanuj autora i napisz coś na poziomie OK Quote
Chima Posted May 3, 2009 Author Posted May 3, 2009 @Janusz Temat będzie miał nowy tytuł jak adm się zgodzi trochę popracować, a Otto szanuję jak zawsze...niewiele o tym Wiesz. Mentorski ton i rady kogo i dlaczego mam szanować są oczywiście nie na miejscu, sam doskonale wiem kogo i za co...nie musisz się tym naprawdę martwić...Ciebie jak zawsze tam nie ma...ale to już Wiesz od dawna i jakoś to przetrawiłeś...:cool1: Quote
Janusz45 Posted May 3, 2009 Posted May 3, 2009 [quote name='Chima'][I]..........[/I][/quote] Pisz tylko tak, by to nie wyglądało tak haha:p Quote
Janusz45 Posted May 3, 2009 Posted May 3, 2009 [quote name='Chima']no jednak dotarło to cieszy...[/quote] @Chima Powitanie mamy za sobą:diabloti: teraz czekam co napiszesz o prawdziwych CDB;) Quote
Chima Posted May 3, 2009 Author Posted May 3, 2009 @Janusz No jak widzisz nie zmieniłem się. Wręcz przeciwnie dzisiaj po tych kilku latach jestem przekonany, że miałem rację pisząc o ludziach nie rozumiejących psów rasy presa mallorquin. Mamy już 2009 rok, a nadal w Europie tylko kilka osób pracuje na prawidłowym materiale, no i ani jedna z nich nie jest z Polski jak do tej pory. Napewno coś w niedalekiej przyszłości napiszę, mam dużo czasu i dość ciekawe przemyślenia. Głównym założeniem jest i będzie całkowite odcięcie się w hodowli od linii spoza Majorki i Puerto Rico. Czas najwyższy. Na Majorce i PR jest dostatecznie dużo dobrych psów żeby móc pracować na nich bez konieczności dolewek z "największych, najstarzych, najnowszych i jakiś tam jeszcze" kenneli w Polsce, Rosji - dla mniej zorientowanych uważam, że wschodnioeuropejskie linie psów nazywanych Dogo Mallorquin są najgorszym dostępnym materiałem do hodowli i powinno się ich unikać. W kraju mamy dzisiaj kilka dobrych psów sprowadzonych z Hiszpanii, może warto było by zacząć hodować tylko na nich. W Europie robi tak już kilka osób i wyniki są więcej niż zadowalające, co więcej poza eksterierem powraca prawidłowy charakter presy. Quote
Janusz45 Posted May 3, 2009 Posted May 3, 2009 [quote name='Chima']@Janusz No jak widzisz nie zmieniłem się. Wręcz przeciwnie dzisiaj po tych kilku latach jestem przekonany, że miałem rację pisząc o ludziach nie rozumiejących psów rasy presa mallorquin. Mamy już 2009 rok, a nadal w Europie tylko kilka osób pracuje na prawidłowym materiale, no i ani jedna z nich nie jest z Polski jak do tej pory. Napewno coś w niedalekiej przyszłości napiszę, mam dużo czasu i dość ciekawe przemyślenia. Głównym założeniem jest i będzie całkowite odcięcie się w hodowli od linii spoza Majorki i Puerto Rico. Czas najwyższy. Na Majorce i PR jest dostatecznie dużo dobrych psów żeby móc pracować na nich bez konieczności dolewek z "największych, najstarzych, najnowszych i jakiś tam jeszcze" kenneli w Polsce, Rosji - dla mniej zorientowanych uważam, że wschodnioeuropejskie linie psów nazywanych Dogo Mallorquin są najgorszym dostępnym materiałem do hodowli i powinno się ich unikać. W kraju mamy dzisiaj kilka dobrych psów sprowadzonych z Hiszpanii, może warto było by zacząć hodować tylko na nich. W Europie robi tak już kilka osób i wyniki są więcej niż zadowalające, co więcej poza eksterierem powraca prawidłowy charakter presy.[/quote] z wieloma aspektami tej wypowiedzi się zgadzam:happy1: Quote
Chima Posted May 3, 2009 Author Posted May 3, 2009 @Janusz nie rób mi tak, zdecydowanie wolę jak się ze mną nie zgadzasz, a tak może ucierpieć moja reputacja...skoro chociaż teoretycznie i na pokaz zgadzasz się częściowo ze mną to dlaczego nie używasz Tecli jak należy... Quote
Recommended Posts