Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam wszystkich szcześliwych posiadaczy tollerków i tych, którzy po prostu te psiaki lubią. Chciałabym dołączyć do Waszego grona. Właśnie oczekuję na swojego szczeniaczka - będzie pochodził z hodowli Pod Jabłonią. Gdy czytam Wasze posty, to coraz bardziej nie mogę się doczekać swojego rudego szczęścia. No i pewnie nie raz będę potrzebowała Waszej pomocy w wychowaniu rudzielca... ;) Jeśli macie jakieś uwagi już teraz odnośnie wyboru szczeniaczka (na razie mają niecałe 2 tygodnie, więc ich jeszcze na żywo nie widziałam), to będę wdzięczna. Pozdrawiam wszystkich serdecznie!

• Replies 78
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='rudy_fado']Witam wszystkich szcześliwych posiadaczy tollerków i tych, którzy po prostu te psiaki lubią. Chciałabym dołączyć do Waszego grona. Właśnie oczekuję na swojego szczeniaczka - będzie pochodził z hodowli Pod Jabłonią. Gdy czytam Wasze posty, to coraz bardziej nie mogę się doczekać swojego rudego szczęścia. No i pewnie nie raz będę potrzebowała Waszej pomocy w wychowaniu rudzielca... ;) Jeśli macie jakieś uwagi już teraz odnośnie wyboru szczeniaczka (na razie mają niecałe 2 tygodnie, więc ich jeszcze na żywo nie widziałam), to będę wdzięczna. Pozdrawiam wszystkich serdecznie![/quote]

No to witamy w naszym wątku.
Jak Gosia przyjdzie przystąpimy do rudego chrztu. :lol:

Ale tych rudych sie robi dużoo :cool3:

Posted

[quote name='Wiza']No to witamy w naszym wątku.
Jak Gosia przyjdzie przystąpimy do rudego chrztu. :lol:

Ale tych rudych sie robi dużoo :cool3:[/quote]

Nie wiem, czy już się bać tego chrztu... :razz: choć rude nie może być straszne..

Czoko, ta twoja czekoladka jest śliczna!

Posted

[quote name='rudy_fado']Nie wiem, czy już się bać tego chrztu... :razz: choć rude nie może być straszne..

Czoko, ta twoja czekoladka jest śliczna![/QUOTE]
wszystko idzie miło i przyjemnie :diabloti:

witam w Rudych Szeregach :lol:

Posted

[quote name='rudy_fado']Nie wiem, czy już się bać tego chrztu... :razz: choć rude nie może być straszne..

Czoko, ta twoja czekoladka jest śliczna![/quote]

Nie będzie aż tak źle ale Wszystkie czekamy na Gosię czyli Toller!

Bardzo nam miło że czekoladka Ci się podoba - właśnie odkryłaś jej imię nadane w schronisku a my je przerobiliśmy na Czoko - wersja wg weterynarza a docelowo już we właściwej pisowni Choco.

Posted

[quote name='WiolaW']Witamy także w naszym gronie:hand:. Mamy tu na forum dwie osoby które mają pieski z tej hodowli (Taq i Pandisia).[/quote]

O Taq wiedziałam, ale Pandisię jakoś przeoczyłam, muszę więc sobie odszukać. Dzięki!

Posted

[quote name='Wiza']a gdzie będzie mieszkać nowa ruda mordka? :cool3:
no i jeszcze - u kogo? :lol:
Z nicku wniosuje że psak będzie sie Fado nazywał? :D[/quote]

tylko przyypominam.. :lol:

Posted

[quote name='Wiza']a gdzie będzie mieszkać nowa ruda mordka? :cool3:
no i jeszcze - u kogo? :lol:
Z nicku wniosuje że psak będzie sie Fado nazywał? :D[/quote]

Nowy rudzielec będzie mieszkać na wsi w okolicy Bochni, przy samej Puszczy Niepołomickiej. I tak - będzie miał na imię Fado (choć chyba w rodowodzie będzie nieco inaczej).

Posted

[quote name='rudy_fado']Nowy rudzielec będzie mieszkać na wsi w okolicy Bochni, przy samej Puszczy Niepołomickiej. I tak - będzie miał na imię Fado (choć chyba w rodowodzie będzie nieco inaczej).[/quote]

Faktycznie, skontaktuj się i z [B]Taq [/B]i z [B]Pandisia[/B] - znajdziesz je przez Listę użytkowników (na górze strony). Taq ma sunię, Pandisia pieska z ostatniego miotu p. Polak.
Z tego co wiem, Fado już się urodził jakiś czas temu - tyle że to doszło mnie nieoficjalnymi drogami :diabloti:, więc jeszcze głowy nie dam za informacje, i nie daję ich na Tollerową stronę.

Posted

[quote name='Toller']No to przystępujemy do chrztu :multi::multi:
[B][COLOR=DarkRed]WITAJ SERDECZNIE[/COLOR], [/B]bardzo się cieszę że mieszkasz niedaleko od nas, pewnie się zobaczymy niedługo, bo my jesteśmy z Krakowa.

Z tego co wiem, Fado już się urodził jakiś czas temu - tyle że to doszło mnie nieoficjalnymi drogami :diabloti:, więc jeszcze głowy nie dam za informacje, i nie daję ich na Tollerową stronę.[/quote]

Tak, mieszkamy bardzo blisko, a ja dodatkowo w Krakowie jestem kilka razy w tygodniu i dopiero pół roku temu się z tego miasta wyprowadziłam na wieś. A z Waszej hodowli chciałam kupić pieska, ale się spóźniłam... :-(

Co do maluchów z h. Pod Jabłonią - tak, urodziły się prawie dwa tygodnie temu, widziałam już ich zdjęcia. Obie siostrzyczki urodziły niemal w tym samym czasie.

Posted

[quote name='rudy_fado']A z Waszej hodowli chciałam kupić pieska, ale się spóźniłam... :-(

[/quote]

hmm Toller chyba nie miała ostatnio szczeniaków na sprzedaż :razz:
Nie chodzi czasem o "Amadorado"? :evil_lol:

Posted

[quote name='rudy_fado']No to już wszystko jasne. Dzięki:lol:[/quote]
No i Gosia była mamą chrzestną miotu, i znalazła tatusia ;)
A już niedługo Ela będzie miała swoją stronkę własną, webdesigner pozbiera się pewnie do kupy, a nam też się strona zmieni wizualnie :cool3:.
Zresztą, moja hodowla to nie moja zielona stronka o Tollerach (która docelowo ma być portalem rasy), tylko niebieska, Dancing with Fire [URL]http://www.dancingwithfire.novascotia.pl/[/URL] ale rozumiem, ze się pomieszało, samej mi się myli czasem :lol:

Posted

[quote name='roda'][B]rudy_fado[/B] - jeśli masz jakieś fotki sconków, to może się pochwalisz... :p[/quote]

Mogłabym, tylko to nie są moje zdjęcia, ale prywatnie przesłane mi przez właścicielkę hodowli, więc nie wiem, czy mogę je upowszechnić?:hmmmm:

Posted

[quote name='Toller']No i Gosia była mamą chrzestną miotu, i znalazła tatusia ;)
A już niedługo Ela będzie miała swoją stronkę własną, webdesigner pozbiera się pewnie do kupy, a nam też się strona zmieni wizualnie :cool3:.
Zresztą, moja hodowla to nie moja zielona stronka o Tollerach (która docelowo ma być portalem rasy), tylko niebieska, Dancing with Fire [URL]http://www.dancingwithfire.novascotia.pl/[/URL] ale rozumiem, ze się pomieszało, samej mi się myli czasem :lol:[/quote]

ło mamo, a już myślałam, że prawie wszystko pojęłam...:evil_lol:

Posted

[quote name='rudy_fado']Mogłabym, tylko to nie są moje zdjęcia, ale prywatnie przesłane mi przez właścicielkę hodowli, więc nie wiem, czy mogę je upowszechnić?:hmmmm:[/quote]
Jeślizrobisz podpisy że zdjęcia pochodzą z hodowli takiej a takiej, jest OK - mówi Ci to osoba która sama wiecznie sie użera o prawa autorskie :cool3:

Posted

[quote name='Toller']Jeślizrobisz podpisy że zdjęcia pochodzą z hodowli takiej a takiej, jest OK - mówi Ci to osoba która sama wiecznie sie użera o prawa autorskie :cool3:[/quote]

Dobrze, to tylko jeszcze się muszę nauczyć wklejać zdjęcia... Zabieram się za szybki kurs.

Posted

[B]Pandiś [/B]- ten dr jest z Gliwic, nie? Ale poza miastem to nic nie kojarzę człeka.
[B]Fado - [/B]ale rudych pupeczek!!! Ile jest maluszków - 9 czy 10? Ze zdjęcia widzi mi się że to Tola, ale z tego co wiem Bambola też była pokryta, tyle że miała późniejszy termin.

[B]Wiza[/B] - gg prawie nie uzywam, bo mnie rozprasza niesamowicie - i tak już powoli zaczynam dostawać oczopląsu :huh:
:helo: JAKI MA BYĆ KOLOR???? Bo mam ogromną zagwozdkę, help!!

Posted

[quote name='Toller'][B]Pandiś [/B]- ten dr jest z Gliwic, nie? Ale poza miastem to nic nie kojarzę człeka.
[B]Fado - [/B]ale rudych pupeczek!!! Ile jest maluszków - 9 czy 10? Ze zdjęcia widzi mi się że to Tola, ale z tego co wiem Bambola też była pokryta, tyle że miała późniejszy termin.

[B]Wiza[/B] - gg prawie nie uzywam, bo mnie rozprasza niesamowicie - i tak już powoli zaczynam dostawać oczopląsu :huh:
:helo: JAKI MA BYĆ KOLOR???? Bo mam ogromną zagwozdkę, help!![/quote]

Tak z Gliwic . To teraz będzie nasz pan doktor :placz:

Posted

[quote name='Pandisia']Tak z Gliwic . To teraz będzie nasz pan doktor :placz:[/quote]
On się zajmie łapką czy jąderkami? Nie ma już żadnych szans na zejście jajeczka? Wczoraj mailowałam z babką z Klubu, u Tollerów może być schodzenie jajeczek do 5 miesiąca jeszcze, w niektórych liniach tak sie zdarza, ale 7 miesięcy to już raczej za granicą .