Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Chcę kupić małą suczke sheltie.Tylko z jakiej hodowli?Co sądzicie o vesca montana(http://www.vescamontana.psiaki.pl/index.html)?Szczeniaki miałyby być po GOLDEN PRINCESS Vesca Montana “Goldi” i GOLDEN QUEEN Vesca Montana “Queen”.Ale to daleka przyszłość bo cieczke bedą miały dobiero na wakacjach albo i póżniej.Może znacie jeszcze inne hodowle?Chciałabym sunie "z przeznaczeniem" na wystawy :lilangel: i szkolenie. :P

Posted

dodam tylko że "małą" czyli szczeniaczka,żebyście nie pomyśleli że chce mieć suczke która zapowiada się na małe rozmiary! :wink:

Posted

Myślę, że jak zalezy ci na wystawach to warto poczekać i wziąć z dobrej sprawdzonej linii niż pierwsze urodzone.

Najlepiej przejedź się na wystawę, najbliższa duża wystawa międzynarodowa jest w ostatni weekend w Krakowie, wcześniej jest jeszcze w Lesznie, ale to chyba daleko od Podkarpacia.

Dodam, że dobre sheltie widziałam w Warszawie i Szczecinie.

Aneta

Posted

Tylko nie Excellens Vivarium.Tam jest za dużo psów i moim zdaniem są źle zsocjalizowane.Byłam tam.No i widziałam psy z tej hodowli na wystawie.Tragedia!Pałamane włosy i łupież.Z resztą nie dziwne jak się ma tyle psów to nawet finansowo nie możne wyrobić z dobrymi szamponami i odżywkami.W każdym razie dzięki! :)

Posted

Jako krakowianka zapraszam, ale nie przyjeżdżaj od razu z pieniędzmi tylko obejrzeć i zamówić. :roll:

Aneta.

PS. a z jakiego regionu podkarpacia?

Posted

z Tarnobrzega /k. Sandomierza :) a szczeniaczka to na pewno kupie od hodowcy,bo vchce go odziedzać od urodzenia(prawie :D ) no i nie chce kupić przed wystawą.Na jednej wystawie już byłam i jak tato zobaczył małe labradorki przed wejściem to "kupmy takiego za 1500(a z niego taka sknera że...) :D "

• 9 months later...
Posted

Witam,

temat może stary, ale dla niektórych ciągle aktualny. Jeśli ktokolwiek potrzebuje informacji o sheltie, zapraszam do portalu o rasie. Mam nadzieję, że będzie można się tam dowiedzieć wszystkiego nie tylko o psach, ale także gdzie i jak można kupic bezpiecznie dobrego psa. :wink:

Posted
W tej chwili możesz kupic sheltie po dośc okazyjnej cenie. Excellens Vivarium likwiduje hodowle sheltie i jest mozliwosc kupna reproduktora, suki hodowlanej oraz szczeniąt

W końcu zlikwidowano tę hodowlę czy nie? :o

I czy ta sprzedaż nadal aktualna?

Bo na stronie ich, nadal pieski widnieją....

Pytam z ciekawości, bo pieska nie chcę kupować :D

Posted

Aneta- co to znaczy" lepiej wziac z dobrej sprawdzonej linii, niz pierwsze urodzone"? Chcesz powiedziec, ze Vesca Montana nie ma dobrej sprawdzonej linii?Zarowno Goldie jak i Queen to fantastyczne suki, interchampiony, po rownie doskonalych sprawdzonych rodzicach. Sprawdzonych nie tylko na wystawach, ale rowniez w hodowli. Ich potomstwo to bedzie wlasnie kontynuacja dobrej linii. Obydwie sa przepiekne, Goldie fantastycznie sie rusza, a Queen wygrywala miedzy innymi u angielskich sedziow. Zreszta, najlepiej zobaczyc je na zywo.

Ja mam rowniez sunie z hodowli Vesca Montana i nie tylko byla doceniana na wystawach, ale do tego jest swietnym sportowcem (trenuje agility).

Bajeczka rowniez ma miec szczenieta - prawdopodobnie do odbioru w wakacje (tatusiem bedzie Ch.Pl.Trademark Run For The Roses).

Ale naprawde polecam Vesca Montana. Rowniez hodowla Vision niedlugo bedzie miala szczenieta (mozna sobie pieski z tej hodowli obejrzec na stronie).

Posted

EV nie usunela jednak shelciakow. Pewnie dlatego, ze byly problemy ze sprzedaza. Hodowla pozbyla sie "jedynie" siberian husky.

Bez komentarza.

Ja polecam kupno szczeniaka u Iwony Milewicz. Slyszalam, ze jednak ma zarejestrowany przydomek, i byl jakis miot. Pieski sa przede wszystkim przeznaczone do sportu. Iwona byla pierwsza osoba, ktora wprowadzila Flyball do Polski.