Kefir'a Posted December 2, 2007 Posted December 2, 2007 hej czy beauceron nadaje sie ratownika wodnego ?? wiem,ze z reguly ratownicy pracuja z nowofundlandami, ale bosy to tez przeciez wytrzymale i duze psy... Quote
superpies Posted December 3, 2007 Posted December 3, 2007 Beauceron jest stworzeniem ziemno-wodnym (czyt. błotnym ;) ) Ale nie wiem, czy nadaje się na ratownika wodnego... Co do zażywania ruchu, to chyba ma gdzieś prądnicę :roll:, jeśli robi coś co go pasjonuje jest nie do zdarcia! Gdy dziesięcioletnia już Omega towarzyszyła mi przy koniach, po powrocie do stajni, prezentowała postawę: no dobra, zmieniać konie i jedziem dalej! A w domu bdb siedzi i patrzy ci w oczy, kładzie głowę na kolanach, lub cały się na nie pakuje. Młody bosy jest jak worek bez dna, zwłaszcza jeśli dużo przebywa na dworzu. A je wszystko: od karmy do mięcha. Ja głównie karmię "spoplszczonym barfem", tj mięsem z warzywami, owoce dojadają same prosto z drzew lub krzaków. Karmę traktuję jako awaryjny substytut, ale szczeniaki głównie trzymam na karmie... No i przyrodnią siostrę Karmen-ta je skin support. Quote
Recommended Posts