Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Bejotka napisał(a):
Bas, bugi i Mono - ile mają lat?
Proszę o informacje o czarnym Fafiku i Jasperze.

Bas ma ok 10 lat, Mono ok 14, Bugi ok 8

Fafik to malutki uroczy psiak. Jest przyjazny i wesoły choć troszkę nieśmiały. Fafik gdy kogoś lepiej pozna od razu pakuje się na kolana i rozdaje buziaki. Ma ok 6-7 lat. Wygląda jak miks jamnika z ratlerkiem.

Jasper o wulkan energii. Jest wesoły i kocha zabawy. Jest zawsze3 gotowy na spacer. Jest towarzyski i przyjazny. Będzie idealnym towarzyszem dla aktywnej rodziny lub do psich sportów. Ma ok 2 lat.

Posted

Nala ma ok 2 lata jest bardzo łagodną i wesołą sunią, bardzo ładnie dogaduje się z psami, ładnie chodzi na smyczy, potrzebuje domu gdzie będzie miała dużo kontaktu z człowiekiem bo jest bardzo spragniona pieszczot, ciągle chce się przytulać i nie odstępuje człowieka na krok

Posted

Dzwoniła do mnie Pani w sprawie Suzi amstaffki, szuka odchowanego psiaka do bloku, Suzi miałaby mieszkać z 6 letnim chłopcem z drugim dzieckim Pani jest teraz w ciąży, mieli amstaffa od szczeniaka przez kilkanaście lat, niedawno ich opuścił, w domu nie ma innych zwierząt. Podałam numer do Ani żeby umówili się na spotkanie z Suzi :)

Posted (edited)

Hamlet
Mailo
Leny
Nala

na Tablica.pl i Alegratka.pl
oraz na:
zwierzaki.nasza-lista.com, olsztyn.oglaszamy24.pl, olsztyn.lento.pl, olsztyncity.pl, olsztyn.cwirek.pl, olsztyn.olx.pl, olsztyn.swistek.pl, zwierzaki.a4z.pl, aukcjezwierzat.pl, hiperogloszenia.pl, przygarnijzwierzaka.pl, pineska.pl, morusek.pl, e-zwierzak.pl, cafeanimal.pl, petsy.pl, adin.pl, ogloszenia.wp.pl, zoomia.pl

Edited by Bejotka
Posted

Ania_i_Kropka napisał(a):
Zapomniałam napisać. Leny był u okulisty. Niestety psiak nie widzi na chore oczko. Ma mechaniczne uszkodzenie. Pocieszające jest to, że Leny nie odczuwa bólu i dyskomfortu.

No to zmieniam w ogłoszeniach ... :( Biedny Leny :(

Posted (edited)

Olga21 napisał(a):
A czy w sprawie Łatki coś ruszyło? Ktoś się interesował, a potem już nie było dalszych wieści?

Łatka miała zostać sprawdzona na koty... Ciągle nie ma wyników... Nawet nie wiem, czy Ci ludzie jeszcze chcą Łatkę - czekali na wieści o reakcji na koty. Nie napisałam do nich już więcej, bo nie miałam co. A o testy na koty pytałam i nie otrzymałam odpowiedzi.
Szkoda, gdyby taka okazja przepadła, bo Łatka niemłoda, szans nie ma wielkich na adopcję...
:(

Otrzymałam maila w sprawie Lazara. Pan jest nim bardzo zainteresowany, ale ma dwoje dzieci - 5 i 6 lat. Pyta czy to pies dla niego, czy nadaje się do dzieci... Jeśli nie - pyta jeszcze o Łatka, Hugo i Beryla (dzieci ma bardzo "żywe") :).

Edited by Bejotka
Posted

Reks ma 3 lata jest bardzo aktywnym psiakiem, bardzo źle znosi schronisko w klatce dziczeje, biega jak szalony, ciężko jest go zapiąć na smycz, ciągle szczeka i wariuje, na spacerach bardzo się zmienia, sam podchodzi do ludzi żeby go głaskać i przestaje ciągnąć. Reks był w domu tymczasowym z którego został oddany do nowych właścicieli w Warszawie jednak po pewnym czasie został zwrócony do schroniska przez swojego nowego Pana ponieważ "nie tolerował obcych", Pan przyprowadził go w kagańcu i na kolczatce jednak jak tylko poszedł i pozbyłam się kagańca z jego mordki i wpuściłam do boksu okazało się, że nie taki straszny diabeł jak go malują :) Pierwsze spacery były dość ciężkie zarówno dla mnie jak i dla niego, bardzo ciągnął wręcz chodził na tylnych łapach, biegał od prawej do lewej, szczekał bez powodu, ale ze spaceru na spacer jest coraz lepiej i myślę, że jeżeli ktoś go pozna i poświęci trochę czasu to będzie miał fajnego psiaka :)

Posted

Bejotka napisał(a):
Łatka miała zostać sprawdzona na koty... Ciągle nie ma wyników... Nawet nie wiem, czy Ci ludzie jeszcze chcą Łatkę - czekali na wieści o reakcji na koty. Nie napisałam do nich już więcej, bo nie miałam co. A o testy na koty pytałam i nie otrzymałam odpowiedzi.
Szkoda, gdyby taka okazja przepadła, bo Łatka niemłoda, szans nie ma wielkich na adopcję...
:(

(...).

Informacje o Łatce były, 1 stycznia:

Przez ogrodzenie Łatka nie interesowała się kotami. Jedynie podeszła powąchała i odeszła. W kociarni początkowo było ok, koty ją nie interesowały. Gdy nasze ciekawskie kociaki zaczęły ją zaczepiać sunia dała im do zrozumienia, że sobie nie życzy. Myślę, że Łatka dogada się z kotami pod warunkiem, że zostaną sobie odpowiednio przedstawione i początkowo będą się kontaktowały pod nadzorem. Łatka nie ma morderczych zapędów w stosunku do kotów.

Trzymam kciuki za tą adopcję! :)

Posted

Przez ogrodzenie Łatka nie interesowała się kotami. Jedynie podeszła powąchała i odeszła. W kociarni początkowo było ok, koty ją nie interesowały. Gdy nasze ciekawskie kociaki zaczęły ją zaczepiać sunia dała im do zrozumienia, że sobie nie życzy. Myślę, że Łatka dogada się z kotami pod warunkiem, że zostaną sobie odpowiednio przedstawione i początkowo będą się kontaktowały pod nadzorem. Łatka nie ma morderczych zapędów w stosunku do kotów.

To jest mój post z 1 stycznia. Łatka została spradzona na koty

Posted

Bejotka napisał(a):

Otrzymałam maila w sprawie Lazara. Pan jest nim bardzo zainteresowany, ale ma dwoje dzieci - 5 i 6 lat. Pyta czy to pies dla niego, czy nadaje się do dzieci... Jeśli nie - pyta jeszcze o Łatka, Hugo i Beryla (dzieci ma bardzo "żywe") :).

Lazar nigdy nie miał kontaktu z dziećmi./ Jest psem o zdecydowanym charakterze. Nie nadaje się do domu z małymi dziećmi.

Łatek to staruszek, który potrzebuje spokojnego domku.

Hugo nie nadaje się do domu z dziećmi.

Beryl jest spokojny i zrównoważony. Myślę, że dogadał by się z dziećmi pod warunkiem,. że maluchy nauczone są postępowania z psami. Najlepiej gdyby Pan przyjechał z dziećmi i poznał Beryla osobiście.

Posted

Jeżeli Pan szuka psa do dzieci i może być duży to niech zerknie na Wajper :)

Łendi/Keja jest młodziutką sunią, która już sporo musiała przejść. Błąkającą przy lesie znalazło małżeństwo, sunia była bardzo przestraszona więc zostawili jej tylko jedzenie, kiedy wrócili za dwa dni ona czekała w tym samym miejscu, dzięki cierpliwości i parówce udało się namówić sunie żeby weszła do samochodu, przez całą drogę do schroniska zachowywała się grzecznie. Łendi jest bardzo łagodna i towarzyska, nadal brakuje jej parę kilo, ale z dnia na dzień przybiera na wadzę :) Z psami bardzo dobrze się dogaduje, na smyczy nie ciągnie, ale czasami zdarza jej się kilka razy obiec dookoła opiekuna :)
Będzie fajnym towarzyszem rodziny

Posted

Jantar niezły z niego urwis na spacerze ciągle się przytulał i szukał czym by się tu pobawić i nie zastanawiając się wiele oderwał futerko które wisiało przy kapturze Dominiki :)

Kto odpuści mu oczko ?