oddechmotyla Posted November 9, 2011 Posted November 9, 2011 w niedziele schronisko jest nieczynne i w ten piątek z racji święta też... Quote
Bejotka Posted November 10, 2011 Posted November 10, 2011 Pani, która chciała Placka, a której zaproponowałam Florka pyta, czy on jako mix-jamnik nie ma myśliwskich zapędów :) Quote
Ania_i_Kropka Posted November 10, 2011 Posted November 10, 2011 [quote name='Bejotka']Pani, która chciała Placka, a której zaproponowałam Florka pyta, czy on jako mix-jamnik nie ma myśliwskich zapędów :)[/QUOTE] W sobotę sprawdzimy reakcję Florka na koty. Quote
Barkelona Posted November 10, 2011 Posted November 10, 2011 [quote name='Pinesk@']Czy w piatek (przypominam: swieto) schronisko bezie otwarte dla wolontariuszy? Czy raczej nie ma co liczyc na podpisanie wtedy umowy wolontariatu? W niedziele pewnie też nie?[/QUOTE] ale jakby co, w sobotę od 10 do 14 otwarte :) Quote
Pinesk@ Posted November 10, 2011 Posted November 10, 2011 [quote name='Barkelona']ale jakby co, w sobotę od 10 do 14 otwarte :)[/QUOTE] Nie wiem czy dam radę w tą sobotę niestety :( Ale może sie uda. Może ktoś z wolontariuszy stałych ewentualnie bedzie w sobotę i pomógłby mi poznac psiaki i troche o poszczególnych opowiedzieć? :) Quote
Ania_i_Kropka Posted November 10, 2011 Posted November 10, 2011 [quote name='Pinesk@']Nie wiem czy dam radę w tą sobotę niestety :( Ale może sie uda. Może ktoś z wolontariuszy stałych ewentualnie bedzie w sobotę i pomógłby mi poznac psiaki i troche o poszczególnych opowiedzieć? :)[/QUOTE] Myślę, że będzie większość wolontariuszy. Ja będę na pewno. Zapraszam. Quote
oddechmotyla Posted November 10, 2011 Posted November 10, 2011 Ja będę od 9:30 i również zapraszam :) Quote
Bejotka Posted November 10, 2011 Posted November 10, 2011 Ogłoszenia dla [B]Kamy[/B] (na razie [U]Tablica.pl[/U] i [U]Alegratka.pl[/U]) [URL]http://tablica.pl/oferta/dramat-kamusi-IDtfuF.html[/URL] i na: [U]zwierzaki.nasza-lista.com, olsztyn.oglaszamy24.pl, olsztyn.lento.pl, olsztyncity.pl, olsztyn.cwirek.pl, olsztyn.olx.pl, olsztyn.swistek.pl, olsztyn.pajeczyna.pl, owi.pl, freecf.pl, zwierzaki.a4z.pl, ojej.pl, drobny.com.pl, aukcjezwierzat.pl, 24polska.pl, 24on.pl, hiperogloszenia.pl, tusprzedaj.pl, przygarnijzwierzaka.pl, pineska.pl, neeon.pl, morusek.pl, e-zwierzak.pl, cafeanimal.pl, petsy.pl, adin.pl[/U] Quote
Ania_i_Kropka Posted November 12, 2011 Posted November 12, 2011 [quote name='Bejotka']Kto poszedł do domku? :)[/QUOTE] W tygodniu poszła Frania. Dzisiaj: Czester, Leila, Rudzia, Duża Misia, która dzisiaj skończyła kwarantannę, 2 dorosłe koty. Husky z kwarantanny odebrał właściciel Stara Alfa wróciła do domu:multi: Quote
Doma17 Posted November 12, 2011 Posted November 12, 2011 Do domku poszedł dzisiaj jeszcze Polo. :multi: Quote
Ania_i_Kropka Posted November 12, 2011 Posted November 12, 2011 [quote name='Doma17']Do domku poszedł dzisiaj jeszcze Polo. :multi:[/QUOTE] Miałam wrażenie, że o kimś zapomniałam:oops: Quote
Ati Posted November 12, 2011 Posted November 12, 2011 a o Delte byly jakies zapytania, a moze juz w domu? Quote
Jagoda1 Posted November 12, 2011 Author Posted November 12, 2011 [quote name='Ati']a o Delte byly jakies zapytania, a moze juz w domu?[/QUOTE] Delta nadal w schronisku, byli zainteresowani sunią, ale zrezygnowali.... Quote
Bejotka Posted November 12, 2011 Posted November 12, 2011 [quote name='Ania_i_Kropka']W tygodniu dom znalazły Laila, Delta i wszystkie szczeniaczki.:multi:[/QUOTE] Tak napisałaś Aniu 5 listopada... czy to znaczy, że jednak nie poszła i mam jej wznowić ogłoszenia? :( W domku jest Alfa - ta jagdterierka? Quote
Jagoda1 Posted November 12, 2011 Author Posted November 12, 2011 Dzisiaj w schronisku był ruch ..."jak na Marszałkowskiej" ;), dużo wolontariuszy, poszukujacych psiaków i kotów do adopcji i tych, którzy przywieźli koce, kołdry karmę sucha, puszki dla psów i kotów. Wszystkim nasze bezdomniaki dziekują, dzieki Państwu przetrwaja zimę.:Rose: Quote
Jagoda1 Posted November 12, 2011 Author Posted November 12, 2011 [B][FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=black]W niedzielę - 13.11.2011, na olsztyńskiej Starówce odbędzie się zbiórka pieniędzy organizowana przez Stowarzyszenie w Olsztynie Zwierzyniec św. Franciszka.[/COLOR][/SIZE][/FONT][/B] [B][SIZE=3][FONT=Comic Sans MS][COLOR=black]Wolontariusze w koszulkach Stowarzyszenia kwestować będą od godziny 11 do 15. [/COLOR][/FONT][/SIZE][/B] [B][SIZE=3][FONT=Comic Sans MS][COLOR=black]Zebrane pieniądze przeznaczone zostaną dla psów i kotów ze Schroniska dla Zwierząt w Olsztynie.[/COLOR][/FONT][/SIZE][/B] [B][SIZE=3][FONT=Comic Sans MS][COLOR=black]Już teraz dziękujemy za hojność i otwarte serca dla porzuconych zwierząt. Dzięki Państwa życzliwości naszym zwierzakom będzie łatwiej przetrwać zimę.[/COLOR][/FONT][/SIZE][/B] [B][SIZE=3][FONT=Comic Sans MS][COLOR=black]Wspólnie zdziałamy dla nich więcej :)))[/COLOR][/FONT][/SIZE][/B] Quote
Jagoda1 Posted November 12, 2011 Author Posted November 12, 2011 [quote name='Bejotka']Tak napisałaś Aniu 5 listopada... czy to znaczy, że jednak nie poszła i mam jej wznowić ogłoszenia? :( W domku jest Alfa - ta jagdterierka?[/QUOTE] Państwo wycofali sie z umowy, mieli zabrać sunie o sterylizacji . Quote
Ania_i_Kropka Posted November 12, 2011 Posted November 12, 2011 [quote name='Bejotka']Tak napisałaś Aniu 5 listopada... czy to znaczy, że jednak nie poszła i mam jej wznowić ogłoszenia? :( W domku jest Alfa - ta jagdterierka?[/QUOTE] Pan, który adoptował Deltę miał ją odebrać w Poniedziałek. Niestety zrezygnował i zamiast odebrać sunie oddał dokumenty adopocyjne. Tak Alfa jagdterierka. Sunia nazywa się Punia i ma 16 lat. Quote
Bejotka Posted November 12, 2011 Posted November 12, 2011 Fajnie, dużo psiaków dzisiaj poszło swe pupki grzać w domkach :) Delcie wznawiam wszędzie ogłoszenia! Czy Franię zabrała ta Pani, co tak sunię pokochała i ją odwiedzała? Quote
Ania_i_Kropka Posted November 12, 2011 Posted November 12, 2011 [quote name='Bejotka']Fajnie, dużo psiaków dzisiaj poszło swe pupki grzać w domkach :) Delcie wznawiam wszędzie ogłoszenia! Czy Franię zabrała ta Pani, co tak sunię pokochała i ją odwiedzała?[/QUOTE] Tak. Frania zamieszkała u Pani Basi. Quote
Bejotka Posted November 12, 2011 Posted November 12, 2011 [quote name='Ania_i_Kropka']Tak. Frania zamieszkała u Pani Basi.[/QUOTE] To super, ta Pani pisała ze mną o Frani zanim zdecydowała się ją odwiedzić :) Quote
Sula Posted November 12, 2011 Posted November 12, 2011 Dziewczyny! macie albo znacie moze kogos wystarczajaco zaufanego kogo moszna poprosic o wizyte przedadopcyjna w Toruniu dla seterki??? Quote
anetek100 Posted November 12, 2011 Posted November 12, 2011 a ja dzisiaj jak wracałam ze schroniska hehe łapalam Alfę:) wymknęła się z wybiegu, myślałam,że nie da się złapać a Alfa chyc i wskoczyła mi do auta, niestety musiałam ja do schroniska podwieźć, ale jak widac wróciła do domku:) Quote
Recommended Posts