Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

No i nowe domki mają Cent i Pinki :-)
Pinki tylko czeka na sterylizację i w poniedziałek będzie cieszyła się domowym ogniskiem.
Centa dziś wieczorem spotkam na spacerze także dam znać jak się klimatyzuje chłopak:-)

Posted

Powiedzcie mi co jest nie tak z Lazarem? ktoś od Was go ogłasza prawda? bo co jakiś czas widzę jego ogłoszenia - czemu nikt go nie wziął do tej pory? Z Lazarem są jakieś problemy? On już tak długo siedzi w schronisku kurcze :(

Posted

[quote name='Ania_i_Kropka']Dzisiaj Baster wrócił do domu i jeden kociak pojechał do DT

Jak to - znowu wrócił?? Niedawno wrócił do schroniska, bo go nie chcieli. Zrobiłam mu nowe ogłoszenia. Co, już babeczka nie ma alergii?! Nic nie rozumiem...

[quote name='malawaszka']Powiedzcie mi co jest nie tak z Lazarem? ktoś od Was go ogłasza prawda? bo co jakiś czas widzę jego ogłoszenia - czemu nikt go nie wziął do tej pory? Z Lazarem są jakieś problemy? On już tak długo siedzi w schronisku kurcze :(

Lazar ma ogłoszenia na 29 portalach, ciągle je aktualizuję. Też się dziwię - to taki piękny pies....
Anetek - dorób Lazarowi na swoich stronach, TU masz tekst... :)

Posted

Bejotka a może nie pisać o tych 4 latach w budzie i 2 latach w schronisku? to ludzi nie zachęca może? kurcze nie wiem - trzeba by więcej napisac o nim o jego charakterze - on zdaje sie był objęty programem szkoleniowym w schronisku - może o tym napisać coś - jakie komendy zna, czy był pilnym uczniem, czy bawiło go przebywanie z ludźmi i szkolenie?

Posted

malawaszka napisał(a):
trzeba by więcej napisac o nim o jego charakterze - on zdaje sie był objęty programem szkoleniowym w schronisku - może o tym napisać coś - jakie komendy zna, czy był pilnym uczniem, czy bawiło go przebywanie z ludźmi i szkolenie?

Niestety - ja żadnego z piesków nie znam osobiście i piszę w tekście ogłoszeń to, czego dowiem się tu, na forum. Nawet nie wiedziałam, że Lazar też chodził do szkoły...
Nawiasem mówiąc pytałam też o Dagę, bo interesowała się nią pani.... Pytałam o transport Rokeza.... I nic. Jakiś ważny powód istnieć musi, że nikt mi nie odpisuje.... :(

malawaszka napisał(a):
Bejotka a może nie pisać o tych 4 latach w budzie i 2 latach w schronisku? to ludzi nie zachęca może?

Z doświadczenia wiem, że najbardziej chwytają biedaki, wzbudzające litość, których żal..... Ale ok, w poniedziałek zmienię tekst ogłoszenia Lazara. Będziemy próbować na różne sposoby :)

Posted

Bejotka napisał(a):
Jak to - znowu wrócił?? Niedawno wrócił do schroniska, bo go nie chcieli. Zrobiłam mu nowe ogłoszenia. Co, już babeczka nie ma alergii?! Nic nie rozumiem...

Baster zamieszkał z dorosłą córką swojego właściciela. Dziewczyna opiekowała się nim w czasie wyjazdu właścicieli. Gdy dowiedziała się, że Baster jest w schronisku postanowiła zabrać go do siebie na stałe.

Posted

Bejotka napisał(a):
Niestety - ja żadnego z piesków nie znam osobiście i piszę w tekście ogłoszeń to, czego dowiem się tu, na forum. Nawet nie wiedziałam, że Lazar też chodził do szkoły...
Nawiasem mówiąc pytałam też o Dagę, bo interesowała się nią pani.... Pytałam o transport Rokeza.... I nic. Jakiś ważny powód istnieć musi, że nikt mi nie odpisuje....

Transport Rokeza organizuje Ludwika. Nie odpisywałyśmy nic bo byłam pewna, że Ludwika w tej sprawie kontaktuje się z Tobą na bieżąco. Zapytanie o Dagę umknęło mi Przepraszam:oops:
Zdjęcia Lazara ze szkolenia są na wątku Schroniska.

Posted

malawaszka napisał(a):
Powiedzcie mi co jest nie tak z Lazarem? ktoś od Was go ogłasza prawda? bo co jakiś czas widzę jego ogłoszenia - czemu nikt go nie wziął do tej pory? Z Lazarem są jakieś problemy? On już tak długo siedzi w schronisku kurcze :(

Z ogłoszeń dzwoniły do mnie dwie osoby. Pierwszy domek odpadł ponieważ Pani chciała, żeby Lazar całe dnie spędzał na posesji. Nie byłby wyprowadzany na spacery. W drugim domu był samiec sznaucera średniego a Lazar nie dogaduje się z samcami.

Lazar wymaga doświadczonego opiekuna. Jest psem o silnym charakterze. Na szkoleniu radził sobie dobrze choć szybko się rozpraszał. Lazar umie chodzić przy nodze, siadać i warować oraz zostawać. Przywołanie ma opanowane na lince.

Posted

[quote name='Ania_i_Kropka']Odi wrócił do domu :multi:

Super wiadomość...Oby dzisiaj też jakieś pieski poszły. A czy w tym roku będzie jakaś kwesta na rzecz psiaków albo czy gdzieś jeszcze będą promowane?

Posted

a może dałoby się zrobić na stronie schroniska rubrykę "znalazły dom" ? byłoby łatwiej wtedy dowiedzieć się, które psiaki znalazły dom. Poza tym, spotkałam się z opinią mieszkańca Olsztyna, że psy, które trafiają do schroniska, są tam już dożywotnio i chyba nikt stamtąd ich już nie bierze. Warto pokazać takim niedowiarkom, jak jest naprawdę.

Posted

Barkelona napisał(a):
aPoza tym, spotkałam się z opinią mieszkańca Olsztyna, że psy, które trafiają do schroniska, są tam już dożywotnio i chyba nikt stamtąd ich już nie bierze. Warto pokazać takim niedowiarkom, jak jest naprawdę.

Nie brałabym do głowy takich opinii - wystarczy popatrzeć na inne schroniska, np. takie - niedaleko nas - zapomniane przez wszystkich w Bagienicach.... Tam to dopiero nie mają te psiny szans!! Nikt ich nie odwiedza, nikt ich nie ogłasza....

Posted

Wiem, że jest wiele zapomnianych schronisk w regionie, w których faktycznie nic się nie dzieje. Czasem nachodzi mnie myśl, czemu jakiś psiak, który trafił do schronu w regionie, nie trafił do schronu olsztyńskiego, tu miałby chyba największe szanse na jego szybkie opuszczcenie. Poza tym, w Olsztynie jest mniejsze niebezpieczeństwo, że pies ze schronu trafi do budy i na łańcuch, niestety psy z innych schronisk są zagrożone tym w dużym stopniu - zainteresowani nimi sa przede wszystkim gospodarze. A na ospodarstwach, cóż.. często pies ma zarobić na miskę.
Olsztyński schron tętni życiem, psy przychodzą i wychodzą, ale skoro jesczzce nie każdy o tym wie, to można o tym delikatnie uświadomić.

Posted

[quote name='Barkelona']a może dałoby się zrobić na stronie schroniska rubrykę "znalazły dom" ? byłoby łatwiej wtedy dowiedzieć się, które psiaki znalazły dom. Poza tym, spotkałam się z opinią mieszkańca Olsztyna, że psy, które trafiają do schroniska, są tam już dożywotnio i chyba nikt stamtąd ich już nie bierze. Warto pokazać takim niedowiarkom, jak jest naprawdę.

Takie opinie słyszałam od kilku osób. Ludzie nie mają pojęcia o funkcjonowaniu schronisk i adopcjach. Powtarzają to co usłyszeli 20 lat temu i myślą, że cały czas jest tak samo.
Na razie nie mamy możliwości zmiany na stronie. Mam dostęp tylko do galerii ze zdjęciami.

Niestety Pinki nadal szuka domu.

Wieczorem o ile moje dziewczynki mi pozwolą wstawię fotki. Wczoraj nie dałam rady.

Posted

liwus napisał(a):
Super wiadomość...Oby dzisiaj też jakieś pieski poszły. A czy w tym roku będzie jakaś kwesta na rzecz psiaków albo czy gdzieś jeszcze będą promowane?

Na pewno będą na Festynie z Pupilem w Październiku