Ania_i_Kropka Posted September 16, 2011 Posted September 16, 2011 Seciku cieszymy się razem z Tobą :loveu: Nowe domki mają Miruś i Gizmo :multi: Quote
anetek100 Posted September 16, 2011 Posted September 16, 2011 Puszek, Prince, Murka, Bary, Atos, Bono, Kira, Midas mają ogłoszenia na: kupiepsa,adopcjapsa,eoferty.com i cafeanimal:):):) Quote
liwus Posted September 17, 2011 Posted September 17, 2011 No i nowe domki mają Cent i Pinki :-) Pinki tylko czeka na sterylizację i w poniedziałek będzie cieszyła się domowym ogniskiem. Centa dziś wieczorem spotkam na spacerze także dam znać jak się klimatyzuje chłopak:-) Quote
Bejotka Posted September 17, 2011 Posted September 17, 2011 Bardzo fajne wiadomości :) Tylko dwa psiaki dziś poszły do domków? Quote
Ania_i_Kropka Posted September 17, 2011 Posted September 17, 2011 Pinki i Cent trafiły do cudownej rodziny. Pinki będzie mieszkała na moim osiedlu. Dzisiaj Baster wrócił do domu i jeden kociak pojechał do DT Quote
malawaszka Posted September 17, 2011 Posted September 17, 2011 Powiedzcie mi co jest nie tak z Lazarem? ktoś od Was go ogłasza prawda? bo co jakiś czas widzę jego ogłoszenia - czemu nikt go nie wziął do tej pory? Z Lazarem są jakieś problemy? On już tak długo siedzi w schronisku kurcze :( Quote
Bejotka Posted September 17, 2011 Posted September 17, 2011 [quote name='Ania_i_Kropka']Dzisiaj Baster wrócił do domu i jeden kociak pojechał do DT Jak to - znowu wrócił?? Niedawno wrócił do schroniska, bo go nie chcieli. Zrobiłam mu nowe ogłoszenia. Co, już babeczka nie ma alergii?! Nic nie rozumiem... [quote name='malawaszka']Powiedzcie mi co jest nie tak z Lazarem? ktoś od Was go ogłasza prawda? bo co jakiś czas widzę jego ogłoszenia - czemu nikt go nie wziął do tej pory? Z Lazarem są jakieś problemy? On już tak długo siedzi w schronisku kurcze :( Lazar ma ogłoszenia na 29 portalach, ciągle je aktualizuję. Też się dziwię - to taki piękny pies.... Anetek - dorób Lazarowi na swoich stronach, TU masz tekst... :) Quote
malawaszka Posted September 17, 2011 Posted September 17, 2011 Bejotka a może nie pisać o tych 4 latach w budzie i 2 latach w schronisku? to ludzi nie zachęca może? kurcze nie wiem - trzeba by więcej napisac o nim o jego charakterze - on zdaje sie był objęty programem szkoleniowym w schronisku - może o tym napisać coś - jakie komendy zna, czy był pilnym uczniem, czy bawiło go przebywanie z ludźmi i szkolenie? Quote
anetek100 Posted September 17, 2011 Posted September 17, 2011 pókico z tym tekstem zrobiłam, bo pieska nie znam... kupiepsa, eoferty.com adopcjapsa gumtree cafeanimal-na razie mi się nie chce strona otworzyc, ale będzie:) Quote
Bejotka Posted September 17, 2011 Posted September 17, 2011 malawaszka napisał(a): trzeba by więcej napisac o nim o jego charakterze - on zdaje sie był objęty programem szkoleniowym w schronisku - może o tym napisać coś - jakie komendy zna, czy był pilnym uczniem, czy bawiło go przebywanie z ludźmi i szkolenie? Niestety - ja żadnego z piesków nie znam osobiście i piszę w tekście ogłoszeń to, czego dowiem się tu, na forum. Nawet nie wiedziałam, że Lazar też chodził do szkoły... Nawiasem mówiąc pytałam też o Dagę, bo interesowała się nią pani.... Pytałam o transport Rokeza.... I nic. Jakiś ważny powód istnieć musi, że nikt mi nie odpisuje.... :( malawaszka napisał(a):Bejotka a może nie pisać o tych 4 latach w budzie i 2 latach w schronisku? to ludzi nie zachęca może? Z doświadczenia wiem, że najbardziej chwytają biedaki, wzbudzające litość, których żal..... Ale ok, w poniedziałek zmienię tekst ogłoszenia Lazara. Będziemy próbować na różne sposoby :) Quote
Ania_i_Kropka Posted September 17, 2011 Posted September 17, 2011 Bejotka napisał(a):Jak to - znowu wrócił?? Niedawno wrócił do schroniska, bo go nie chcieli. Zrobiłam mu nowe ogłoszenia. Co, już babeczka nie ma alergii?! Nic nie rozumiem... Baster zamieszkał z dorosłą córką swojego właściciela. Dziewczyna opiekowała się nim w czasie wyjazdu właścicieli. Gdy dowiedziała się, że Baster jest w schronisku postanowiła zabrać go do siebie na stałe. Quote
Ania_i_Kropka Posted September 17, 2011 Posted September 17, 2011 Bejotka napisał(a):Niestety - ja żadnego z piesków nie znam osobiście i piszę w tekście ogłoszeń to, czego dowiem się tu, na forum. Nawet nie wiedziałam, że Lazar też chodził do szkoły... Nawiasem mówiąc pytałam też o Dagę, bo interesowała się nią pani.... Pytałam o transport Rokeza.... I nic. Jakiś ważny powód istnieć musi, że nikt mi nie odpisuje.... Transport Rokeza organizuje Ludwika. Nie odpisywałyśmy nic bo byłam pewna, że Ludwika w tej sprawie kontaktuje się z Tobą na bieżąco. Zapytanie o Dagę umknęło mi Przepraszam:oops: Zdjęcia Lazara ze szkolenia są na wątku Schroniska. Quote
Ania_i_Kropka Posted September 17, 2011 Posted September 17, 2011 malawaszka napisał(a):Powiedzcie mi co jest nie tak z Lazarem? ktoś od Was go ogłasza prawda? bo co jakiś czas widzę jego ogłoszenia - czemu nikt go nie wziął do tej pory? Z Lazarem są jakieś problemy? On już tak długo siedzi w schronisku kurcze :( Z ogłoszeń dzwoniły do mnie dwie osoby. Pierwszy domek odpadł ponieważ Pani chciała, żeby Lazar całe dnie spędzał na posesji. Nie byłby wyprowadzany na spacery. W drugim domu był samiec sznaucera średniego a Lazar nie dogaduje się z samcami. Lazar wymaga doświadczonego opiekuna. Jest psem o silnym charakterze. Na szkoleniu radził sobie dobrze choć szybko się rozpraszał. Lazar umie chodzić przy nodze, siadać i warować oraz zostawać. Przywołanie ma opanowane na lince. Quote
Bejotka Posted September 17, 2011 Posted September 17, 2011 Aniu, a czy dziś może ktoś robił zdjęcia? Macie jakieś nowe? Quote
Ania_i_Kropka Posted September 18, 2011 Posted September 18, 2011 [quote name='Bejotka']Aniu, a czy dziś może ktoś robił zdjęcia? Macie jakieś nowe? Ja robiłam. Wieczoram wstawię. Odi wrócił do domu :multi: Quote
liwus Posted September 18, 2011 Posted September 18, 2011 [quote name='Ania_i_Kropka']Odi wrócił do domu :multi: Super wiadomość...Oby dzisiaj też jakieś pieski poszły. A czy w tym roku będzie jakaś kwesta na rzecz psiaków albo czy gdzieś jeszcze będą promowane? Quote
Barkelona Posted September 19, 2011 Posted September 19, 2011 a może dałoby się zrobić na stronie schroniska rubrykę "znalazły dom" ? byłoby łatwiej wtedy dowiedzieć się, które psiaki znalazły dom. Poza tym, spotkałam się z opinią mieszkańca Olsztyna, że psy, które trafiają do schroniska, są tam już dożywotnio i chyba nikt stamtąd ich już nie bierze. Warto pokazać takim niedowiarkom, jak jest naprawdę. Quote
Bejotka Posted September 19, 2011 Posted September 19, 2011 Barkelona napisał(a):aPoza tym, spotkałam się z opinią mieszkańca Olsztyna, że psy, które trafiają do schroniska, są tam już dożywotnio i chyba nikt stamtąd ich już nie bierze. Warto pokazać takim niedowiarkom, jak jest naprawdę. Nie brałabym do głowy takich opinii - wystarczy popatrzeć na inne schroniska, np. takie - niedaleko nas - zapomniane przez wszystkich w Bagienicach.... Tam to dopiero nie mają te psiny szans!! Nikt ich nie odwiedza, nikt ich nie ogłasza.... Quote
Barkelona Posted September 19, 2011 Posted September 19, 2011 Wiem, że jest wiele zapomnianych schronisk w regionie, w których faktycznie nic się nie dzieje. Czasem nachodzi mnie myśl, czemu jakiś psiak, który trafił do schronu w regionie, nie trafił do schronu olsztyńskiego, tu miałby chyba największe szanse na jego szybkie opuszczcenie. Poza tym, w Olsztynie jest mniejsze niebezpieczeństwo, że pies ze schronu trafi do budy i na łańcuch, niestety psy z innych schronisk są zagrożone tym w dużym stopniu - zainteresowani nimi sa przede wszystkim gospodarze. A na ospodarstwach, cóż.. często pies ma zarobić na miskę. Olsztyński schron tętni życiem, psy przychodzą i wychodzą, ale skoro jesczzce nie każdy o tym wie, to można o tym delikatnie uświadomić. Quote
Ania_i_Kropka Posted September 19, 2011 Posted September 19, 2011 [quote name='Barkelona']a może dałoby się zrobić na stronie schroniska rubrykę "znalazły dom" ? byłoby łatwiej wtedy dowiedzieć się, które psiaki znalazły dom. Poza tym, spotkałam się z opinią mieszkańca Olsztyna, że psy, które trafiają do schroniska, są tam już dożywotnio i chyba nikt stamtąd ich już nie bierze. Warto pokazać takim niedowiarkom, jak jest naprawdę. Takie opinie słyszałam od kilku osób. Ludzie nie mają pojęcia o funkcjonowaniu schronisk i adopcjach. Powtarzają to co usłyszeli 20 lat temu i myślą, że cały czas jest tak samo. Na razie nie mamy możliwości zmiany na stronie. Mam dostęp tylko do galerii ze zdjęciami. Niestety Pinki nadal szuka domu. Wieczorem o ile moje dziewczynki mi pozwolą wstawię fotki. Wczoraj nie dałam rady. Quote
Ania_i_Kropka Posted September 19, 2011 Posted September 19, 2011 liwus napisał(a):Super wiadomość...Oby dzisiaj też jakieś pieski poszły. A czy w tym roku będzie jakaś kwesta na rzecz psiaków albo czy gdzieś jeszcze będą promowane? Na pewno będą na Festynie z Pupilem w Październiku Quote
Recommended Posts