Patkant Posted June 18, 2008 Share Posted June 18, 2008 Pytanie kieruję głównie do właścicieli dużych psów, gdyż chodzi tu o sukę rasy [B]seter szkocki gordon[/B]. Wczoraj, gdy czesałam Ikę na brzuchu, zauważyłam, że dwa sutki (te trzecie licząc od dołu brzucha) są dwa lub trzy razy większe od pozostałych. I tu pytanie do właścicieli dużych psów (a najlepiej do właścicieli seterów): czy u Waszych psów również występuje zróżnicowanie co do wielkości sutków? Bo trochę mnie to zmartwiło, że te dwa są takie duże. Wklejam zdjęcia (nienajlepsza jakość, gdyż robione były w nocy): Tutaj ten większy sutek (w porównaniu do palca): [IMG]http://img142.imageshack.us/img142/5251/image081igx3.png[/IMG] [IMG]http://img131.imageshack.us/img131/512/image082irq5.png[/IMG] A tu sutki normalnej wielkości: [IMG]http://img166.imageshack.us/img166/8885/image103imr9.png[/IMG] [IMG]http://img166.imageshack.us/img166/6665/image101ijm4.png[/IMG] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
moth Posted June 18, 2008 Share Posted June 18, 2008 Mnie się to nie bardzo podoba. Poszłabym z tym do weterynarza. :shake: No chyba, że zawsze takie miała. :roll: U mojej seterki wszystkie sutki są mniej więcej tej samej wielkości i bez wyraźnych zgrubień, jak tutaj. U poprzedniej dożycy też żaden sutek się specjalnie nie wyróżniał od reszty. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Patkant Posted June 18, 2008 Author Share Posted June 18, 2008 No właśnie te dwa sutki zawsze były większe od innych, ale jakoś teraz są jeszcze większe (albo mi się wydaje?). Jak tylko będę miała z kim zostawić Bartka to wezmę ją do lecznicy. W piątek przyjeżdża moja mama - technik weterynarii - to może też na to spojrzy... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
moth Posted June 18, 2008 Share Posted June 18, 2008 Bardziej niż wielkość zastanawia mnie ich kształt. Że nie są takie płaskie, tylko jakby grubsze u podstawy. No ale jeśli zawsze tak wyglądały, to widocznie taka ich uroda. :p Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Patkant Posted June 18, 2008 Author Share Posted June 18, 2008 No tak, są takie jakby rozwarstwione... Dziwne. :shake: Brzydko to wygląda - ale mam nadzieję, że to nic poważnego. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
aneta_zyleta Posted June 18, 2008 Share Posted June 18, 2008 ojoj..ja się na tym nie znam...najlepiej poradź się weterynarza, ale na pewno to nic poważnego ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sylrwia Posted June 18, 2008 Share Posted June 18, 2008 A kiedy miała cieczkę? Może ma ciąże urojona i mleko. U suki mojego znajomego po ostatniej cieczce przy urojonej ciąży mleko było tylko w trzech sutkach. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Patkant Posted June 19, 2008 Author Share Posted June 19, 2008 Nie, nie - nie ma mleka. Dziś zabiorę ją do weta wieczorem - pokażę mu to, zobaczymy co powie. Uff, już widzę jaka wieczorem będzie wojna między moim TZ a Iką - ona NIENAWIDZI być dotykana przez weterynarza... :shake: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
aneta_zyleta Posted June 19, 2008 Share Posted June 19, 2008 co powiedział wet? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Patkant Posted June 19, 2008 Author Share Posted June 19, 2008 Wet powiedział, że to od hormonów. Ika dostawała przez jakiś czas zastrzyki by nie miała cieczki - więc to pewnie dlatego. Uff, cieszę się, że to nic poważnego! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
łapeczek Posted June 21, 2008 Share Posted June 21, 2008 Boooze paskudnie te sutki wygladaja ... czy sa jakies zmiany ??? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Patkant Posted June 24, 2008 Author Share Posted June 24, 2008 Nie, nie ma zmian. A wet powiedział, że to normalne od hormonów.. :hmmmm: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts