Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Kilka dni temu izabellah - aldonda znalazla psiaka w Jankach jak wracala z pracy. Oczywiscie nie miala sumienia oddawac go do schronu - kochana Iza - i zabrala go do hotelu mimo ze w hotelu miala juz 2 psy a w domu ma 2 tymczasy i w dodatku chore

Frędzel został znaleziony przy drodze, czekał zapewne wiele dni z nadzieją ,że ktoś po niego przyjdzie, że jego Pan wróci .Był głodny i spragniony, zaniedbany, cały brudny, w kołtunach, na szyi miał ranę- przecięta skóra, może po jakimś sznurku.
Fredzel jest bardzo młodym psem. Na początku znajomości jest dośc nieśmiały, jednak po chwili sam szuka kontaktu z człowiekiem. Dobrze "dogaduje się" ze zwierzętami, jest skory do zabawy i pierwszy do przytulania, widac, że brakuje mu poczucia bezpieczeństwa.

Fredzel jest drobnym pieskiem, obecnie bardzo wychudznym. Po obcieciu dredów i kąpieli widac wszystkie kostki Dodatkowo ma problemy z jelitami, albo nic nie je, nie ma apetytu albo je, ale ma wtedy rozwolnienie.
Jak tylko uda się to unormowac będzie trzeba go wykastrowac, bo jest wnętrem.

Bardzo prosimy o ogłoszenia, Frędzelek musi znaleźć szybko domek
Kontakt 503 082 952

oto Fredzelek po znalezieniu, choc tu i tak nie widac jakie bidus mial dredy :shake:

a tak juz po obcieciu dredow i kapieli - caly odzyl, widac bylo od razu ze mu lzej ;)

Posted

Drugie imię Lakuś :-)delikatniejsze, bo i on delikatek. Wiek 1-2 ,wygląda na młodego. Zabrałam go ,bo jadąc rano do pracy widziałam, że siedział przy drodze i kiedy wracałam z pracy nadal tam był. Okoliczni mieszkańcy mówili, że on tak od kilku dni siedzi.
W okolicy był sklep, kręcili się ludzie, pewnie liczył na jakiś kąsek.
Nie było łatwo go złapać ,bał się i przy każdej mojej próbie uciekał prosto na ulicę:crazyeye: . Odczekałam więc,posiedziałam na chodniku udając, że ja tu tak sobie siedze w innej sprawie :razz: na szczęście wczeniej kupiłam puszkę dla mojego kota, więc była jako przynęta, udało się, ale był tak wystraszony, że całą droge był napięty jak struna.
Rozwiesiłam ogłoszenia, choć sama nie wiem w jakim celu, po jego wyglądzie sądząc nikt o niego nie dbał, jadał pewnie ze śmietników stąd problemy z jelitami.
A może to ofiara wiosennych porządków, nie wiem, wiem ,że teraz jest bezpieczny, czyściutki i radosny, przestał się bać, tylko dom potrzebny !

Posted

Kasia napisał(a):
Śliczny kudłacz :loveu:
Ile moze mieć lat?

Mogę zrobić mu allegro. Jest możliwość przesłania mi zdjęć w większym rozmiarze?

dzieki :loveu:
mysle ze mozna pisac 1-1,5 roku
te fotki mam niestety tylko z komorki, wiec niewielkie niestety :shake:
to pierwsze jedynie jest "normalne"

Posted

A da radę zrobić jakieś inne fotki?
Dobre i duze fotki to połowa sukcesu w ogłoszeniu...

Zrobiłabym mu też WYRÓŻNIONE to allegro co na pewno zwiększy szanse :lol:

Posted

wielkie ogromne dziekuje!!!!!! :loveu::loveu::loveu:

ja dodałam tu:

ale.gratka
ojej
eoferty
bono
kupsprzedaj
emetro
e-zwierzak
rozglos.net
gumtree

jesli mozecie jeszcze gdzies dac to bardzo bardzo prosimy :modla:

Posted

bryka sobie w hoteliku

nie bylam jednak robic fotek, bo bylysmy z izabellah psiaka wydac do adopcji kawalek za Warszawe

mam nadzieje, ze odezwie sie ktos z tych ogloszen, te fotki nie sa najgorsze, a jak tylko bede u Fredzelka to go obfoce ;)

dzieki kochane za pomoc :loveu:

Posted

To trzymam kciuki za domek już znaleziony, a teraz prosimy o następny dla kudłaczka.
Tylko ma być dobry i mają go pieścić i szczotkować i mówić do uszka jaki jest mądry i śliczny... :oops:
Da się załatwić?

Posted

bylysmy wczoraj z Iza u niunka
jest piekny, slodki i czeka na swoj wymarzony domek
Fredzel sie rozkrecil i zaczal byc odrobinke krnabrny do innych psiakow :mad:

a tu fotki zakapiorka :evil_lol: