Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Aga własnie do mnie zadzwoniła.... do stajni, w której ma praktyki przybłąkała się sunia- jeszcze szczenię, ma może 7 miesięcy. Solidna, podobno nieco przypomina rottka. Prawdopodobnie ktoś wywalił ja w okolicy :shake:
Niestety suczka nie może tam zostac, poniewaz goni konie, wbiega na ujeżdżalnię- to sie skończy tragicznie- albo któryś koń sie zirytuje i ją kopnie, albo zdenerwuje sie jakis "ludź"- tam nie jest nazbyt przyjazne miejsce dla psów :-(
Tak, czy siak- młoda musi zniknąć i to jak najszybciej!!!!

• Replies 73
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ulvhedinn napisał(a):
Mała jest w DT dzieki Elzie :lol: ale potrzebuje szybko domku stałego!!!!!

Dajcie foty!!! A szybko tzn. do kiedy może zostać tam, gdzie jest??

Posted

ElzaMilicz napisał(a):
Nie wiem, ja na to nigdy nie znajdę czasu. :shake:

Dałabym ją jutro do Wyborczej, ale nic nie wiem o jej zachowaniu- np. względem innych zwierząt (no koni to już wiem), ludzi...???

Posted

Berta

Jest kilkumiesięcznym słodziakiem. Właściwie z rottkami to ma jedynie wspólne spojrzenie, w sytuacji, której nie jest pewna...
Oceniając nowo poznanego człowieka przymruża oczy, zamyka pysk, cała nieruchomieje i wtedy wygląda naprawdę groźnie. To pozory, w zbliżeniu jest cudna, skacze z radości, próbuje wejść na kolana, czasem polizać policzek. :)
Żadnych problemów z dziećmi, jeśli chcą się z nią bawić- dobrze, jeśli nie- szuka sobie innego zajęcia.
Nie wchodzi w konflikty z innymi psami, dotyczy to zarówno suk jak i samców.
Nie będzie dobrym towarzyszem dla kotów. Wg Berty koty istnieją dla urozmaicenia psiego życia, czyli ogólnie służą do "tłamszenia".
Można z nią swobodnie wyjść bez smyczy, nie ucieka, pragnie kontaktu z człowiekiem.
Fajny psiak. Dlaczego straciła dom ?
Być może goniła kury...

Posted

Na bank ma w genach rottka! Widać po budowie, postawie, głowę też ma szeroką, choć kufę dość wąską. A pewne jest to, że śliczny z niej mieszaniec!!! I jaki kochany do dzieciów :loveu::loveu::loveu:

Posted

[quote name='ElzaMilicz']Berta reaguje już na swoje imię !
Nie załatwia się w kojcu.
Smutna wiadomość to ta, że suńka dostała cieczki.
A dlaczego smutna- dlatego, że po sterylce dostała cieczki, czy nie była jeszcze sterylizowana??