Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Mam do Was przykładowe pytanie. Osoba X ma zarejestrowany przydomek o nazwie [B]YYYYYY[/B] i podczas rejestracji podawała jedną rasę hodowaną. Po 10 latach zamierza kupić sukę innej rasy i zacząć ją także hodować.
Czy ta osoba powinna poczynić jakieś kroki, by zaktualizować swój przydomek o tą rasę, czy nie ma takiej potrzeby?

Posted

Ja rownież jak kila lat temu wystepowalem o przydomek hodowlany to w rejestr wpisywałem rase ktora wtedy hodowalem.Obecnie w hodowli mam zupelnie cos innego.Przydomek pozostaje i obojętnie co będziesz hodował.Oczywiscie musisz mieć nr rej.tego przydomka i nie ma potrzeby aktualizowac tego przydomka.A wszystkiego dowiesz sie w swoim oddziale ZK.Pozdrawiam

• 1 year later...
Posted

Mam swój przydomek Blue of Blues gdy starałam się o niego miałam jedną rasę , doszła mi flatka do labradorów i cavalierki i wszystkie mioty beda podciągniete pod ten sam przydomek , poprostu gdy bedzie miot cavalierek, na przeglądze hodowlanym wpisujesz swój obecny przydomek.

Tak samo mozesz nawet koty podciągnąć pod hodowle psów, jeśli swój obecny przydomek wpiszesz starając się w klubie felinologicznym jako pierwszy a on bedzie wolny, wówczas inne zwierzaki możesz mieć pod tym samym przydomkeim jak sie uda :).