karusiap Posted July 17, 2008 Author Posted July 17, 2008 zero zapytan:( finansowo ratujemy sie bazarkami, a wiecie jak to jest:( Krakow oplakatowany wizerunkiem Hektorka....Ciotki pomocy w oglaszaniu,plissss Niepokoi mnie to,ze Hektor nie tyje.Pan Tomek daje mu naprawde porzadnie zjesc dwa razy dziennie.... Odrobaczamy jeszcze raz,jak nic nie da badamy z kazdej strony. Quote
SZPiLKA23 Posted July 18, 2008 Posted July 18, 2008 Cholerka nie dobrze Ja dopiero wczoraj miałam ostatnia wpłate.... Quote
SZPiLKA23 Posted July 19, 2008 Posted July 19, 2008 W pon chce wpłacic pieniadze karusiap moge prosic o konto do wpłaty Quote
Yorija Posted July 19, 2008 Posted July 19, 2008 [quote name='Kudłata']A i zapomniałam dodać, że do kotów też chyba raczej ok. Nasza Kicia pogoniła go strasznie na początku :lol:, może dlatego dał jej spokój. Ale jeżeli kot będzie przyzwyczajony do psów i nie będzie uciekał to pewnie dobuś nie będzie go męczył. Byłyście na badaniach? Niepokoję się co wyjdzie.. I depresja trwa :roll:.[/quote] A ta kicia była przyzwyczajona do psow, zgadza się? Quote
Kudłata Posted July 20, 2008 Posted July 20, 2008 Tak, nasza kicia wychowana od małego z dwoma psami, nie boi się i nie ucieka, poza tym ma jakiś taki nie koci charakter. Hektor trochę nie wiedział o co chodzi kiedy to kot gonił jego, a nie na odwrót. Więc nie wiem jak bedzie wyglądała sytauacja z innym kotem. Quote
Yorija Posted July 20, 2008 Posted July 20, 2008 [quote name='Kudłata']Tak, nasza kicia wychowana od małego z dwoma psami, nie boi się i nie ucieka, poza tym ma jakiś taki nie koci charakter. Hektor trochę nie wiedział o co chodzi kiedy to kot gonił jego, a nie na odwrót. Więc nie wiem jak bedzie wyglądała sytauacja z innym kotem.[/quote] Karusiaaaaa widzisz ona miał kontakt z kotką :-) a bo pytałam jak się on do kotów może zachowywać. A powiedzcie jak to jest z jego wiekiem? Jak został oddany to nie powiedziano ile ma? Ktoś wspomniał, że mógłby mieć wyrobiony rodowód a to oznacza, że udałoby się ustalić skąd jest i kiedy się urodził? Quote
karusiap Posted July 20, 2008 Author Posted July 20, 2008 Kamila on jest za mlody na kastracje,moze nie miec roku nawet.. Co do kotow,mam wielka nadzieje,ze tak ebzdie,ale u Kudlatej on reagowal na imie i sluchal bardzo,natomiast u nas...hmmm delikatnie mowiac jest malo posluszny jak na razie:roll: Quote
Yorija Posted July 20, 2008 Posted July 20, 2008 [quote name='karusiap']Kamila on jest za mlody na kastracje,moze nie miec roku nawet.. Co do kotow,mam wielka nadzieje,ze tak ebzdie,ale u Kudlatej on reagowal na imie i sluchal bardzo,natomiast u nas...hmmm delikatnie mowiac jest malo posluszny jak na razie:roll:[/quote] Bo narazie nie ma stałego kontaktu z czlowiekiem. Wiesz im więcej poznaję dobków tym bardziej mi się podobają. A myslisz o jakimś teście na koty? Wydaje mi się że koty które wychowane są z psem dadzą sobie rade z psem byle to nie był tak od razu koci pogromaca. A skoro u Kudłatej nie rzucil się mordować kotki to ja jestem optymistką. Quote
karusiap Posted July 20, 2008 Author Posted July 20, 2008 Mobi samobojca bedzie idealny na taki sprawdzian:diabloti:zartuje,kota mu nie podloze pod nos,ale przejde sie obok kociarni,zapach poczuje kotka za krata zobaczy... Quote
Kudłata Posted July 20, 2008 Posted July 20, 2008 Tak przez kraty to może być niemiarodajny test :roll:, wiadomo w hoteliku dużo rzeczy go rozprasza, dużo osób się nim zajmuje, dużo psów dookoła. Myślę, że z kotami trzeba uważać z powodu chęci do zabawy dobcia i braku ostrożności z jego strony. Moja suka szybko go nauczyła na ile może sobie pozwolić, ale mniejszy kundelek był przez niego trochę maltretowany, Hektor nic nie robił sobie z jego odgrażania i musiałam izolawać oba psiaki. Hektora nikt nie uczył dobrych manier. Karusiap a pana z hoteliku też się nie słucha? Bo u mnie miałam wrażenie, że mężczyzn bardziej się pilnuje, ja mogłam czasami głos zdzierać, ale mój TZ raz zawołał i Hektor już przy nim siedział. I tu chciałam zaznaczyć, że nie chodzi o jakieś nadzwyczaje zdolności mojego TZ, nasze psy nic, a nic się go nie słuchają :cool3:. A może po prostu nie zrobiła mu dobrze kolejna zmiania miejsca... Quote
karusiap Posted July 20, 2008 Author Posted July 20, 2008 Ja mysle,ze jego te zmiany rozkojarzyly,dlatego teraz dom musi byc najpewniejszy na swicie,ostatnia zmiana w jego zyciu.Tzn on jest taki...malo przytualsny;)Zaaferowany spacerem,trawka,wywrotkami w niej,srednio zalezy mu na czulosciach dlatego bardziej ciagnie na smyczy,ale damy rade i powoli uczymy sie skupienia;) Aha ostatnio jak mu cos chcialam na glowie poprawic a on dopiero co wyszedl z boksu to odtracil mnie glowa,nie zebami ale kto zna dobki wie to ich zcaszki potrafia;)a zrobil to tak,ze widac ze czuje sie juz pewniej.... Quote
karusiap Posted July 21, 2008 Author Posted July 21, 2008 Dziekuje:loveu: Hektorek ma jeszcze jedna chetna Pania,wszytsko okaze sie w niedziele czy zgodzi sie z sunia i spodoba.Jesli nie bedziemy robic wizytacje w Bielsku:) Quote
Yorija Posted July 21, 2008 Posted July 21, 2008 [quote name='karusiap']Dziekuje:loveu: Hektorek ma jeszcze jedna chetna Pania,wszytsko okaze sie w niedziele czy zgodzi sie z sunia i spodoba.Jesli nie bedziemy robic wizytacje w Bielsku:)[/quote] W Bielsku? Tam domek dla jedynaka? Quote
karusiap Posted July 21, 2008 Author Posted July 21, 2008 [quote name='Yorija']W Bielsku? Tam domek dla jedynaka?[/quote] Pani bardzo spodobal sie Hektor,wrecz mowi,zebym nie namaiwla jak ktos nie bedzie przekonany bo ona jest.Ale z 2 str nie wie jaki jest Hektor...poza tym ja powiedzialam,ze musze byc uczciwa i kazdy dobry dom sprawdzany jest w kolejnosci zgloszen;) Quote
Yorija Posted July 21, 2008 Posted July 21, 2008 [quote name='karusiap']Pani bardzo spodobal sie Hektor,wrecz mowi,zebym nie namaiwla jak ktos nie bedzie przekonany bo ona jest.Ale z 2 str nie wie jaki jest Hektor...poza tym ja powiedzialam,ze musze byc uczciwa i kazdy dobry dom sprawdzany jest w kolejnosci zgloszen;)[/quote] No patrz - w domkach będziesz mogła wybierać. Jak by co to wyciągnij zza pazuchy innego dobka i rozdzielisz domki wg uznania i dwa psiaki za jednym zamachem będą miały domki dwa :-) Trzymam kciuki za najlepszy domek. Gdyby to zależało od Hektora to bym mu podesłała zdjęcia dobermanki :-) i tej Pani, która chce go adoptować. Ciekawe kogo by wybrał. W sumie docelowo kiedyś jak to ludzie będą stać w kolejce po psy to tak to chyba będzie. Ustawi się tych potencjalnych kandydatów pod ścianą i to pies wybierze :-) Quote
karusiap Posted July 21, 2008 Author Posted July 21, 2008 Tzn ja nie chcialam zniechecic tej Pani z Bielska bo tez mysle o zaproponowaniu jej innego:cool1:,ale tak naprawde to chyba tylko brak zgody miedzy Hektorem a sunia,lub jego agresja na koty moze stanac na drodze niedzielnemu domkowi:loveu: Quote
Kudłata Posted July 21, 2008 Posted July 21, 2008 Trzymam kciuki :kciuki:, mam nadzieję, że się uda, super byłoby gdyby miał koleżankę do zabawy. Quote
Recommended Posts