Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 651
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

zero zapytan:(
finansowo ratujemy sie bazarkami, a wiecie jak to jest:(
Krakow oplakatowany wizerunkiem Hektorka....Ciotki pomocy w oglaszaniu,plissss

Niepokoi mnie to,ze Hektor nie tyje.Pan Tomek daje mu naprawde porzadnie zjesc dwa razy dziennie....
Odrobaczamy jeszcze raz,jak nic nie da badamy z kazdej strony.

Posted

[quote name='Kudłata']A i zapomniałam dodać, że do kotów też chyba raczej ok. Nasza Kicia pogoniła go strasznie na początku :lol:, może dlatego dał jej spokój. Ale jeżeli kot będzie przyzwyczajony do psów i nie będzie uciekał to pewnie dobuś nie będzie go męczył.
Byłyście na badaniach? Niepokoję się co wyjdzie.. I depresja trwa :roll:.[/quote]

A ta kicia była przyzwyczajona do psow, zgadza się?

Posted

Tak, nasza kicia wychowana od małego z dwoma psami, nie boi się i nie ucieka, poza tym ma jakiś taki nie koci charakter. Hektor trochę nie wiedział o co chodzi kiedy to kot gonił jego, a nie na odwrót. Więc nie wiem jak bedzie wyglądała sytauacja z innym kotem.

Posted

[quote name='Kudłata']Tak, nasza kicia wychowana od małego z dwoma psami, nie boi się i nie ucieka, poza tym ma jakiś taki nie koci charakter. Hektor trochę nie wiedział o co chodzi kiedy to kot gonił jego, a nie na odwrót. Więc nie wiem jak bedzie wyglądała sytauacja z innym kotem.[/quote]

Karusiaaaaa widzisz ona miał kontakt z kotką :-) a bo pytałam jak się on do kotów może zachowywać.
A powiedzcie jak to jest z jego wiekiem? Jak został oddany to nie powiedziano ile ma? Ktoś wspomniał, że mógłby mieć wyrobiony rodowód a to oznacza, że udałoby się ustalić skąd jest i kiedy się urodził?

Posted

Kamila on jest za mlody na kastracje,moze nie miec roku nawet..
Co do kotow,mam wielka nadzieje,ze tak ebzdie,ale u Kudlatej on reagowal na imie i sluchal bardzo,natomiast u nas...hmmm delikatnie mowiac jest malo posluszny jak na razie:roll:

Posted

[quote name='karusiap']Kamila on jest za mlody na kastracje,moze nie miec roku nawet..
Co do kotow,mam wielka nadzieje,ze tak ebzdie,ale u Kudlatej on reagowal na imie i sluchal bardzo,natomiast u nas...hmmm delikatnie mowiac jest malo posluszny jak na razie:roll:[/quote]

Bo narazie nie ma stałego kontaktu z czlowiekiem. Wiesz im więcej poznaję dobków tym bardziej mi się podobają.
A myslisz o jakimś teście na koty?
Wydaje mi się że koty które wychowane są z psem dadzą sobie rade z psem byle to nie był tak od razu koci pogromaca. A skoro u Kudłatej nie rzucil się mordować kotki to ja jestem optymistką.

Posted

Tak przez kraty to może być niemiarodajny test :roll:, wiadomo w hoteliku dużo rzeczy go rozprasza, dużo osób się nim zajmuje, dużo psów dookoła. Myślę, że z kotami trzeba uważać z powodu chęci do zabawy dobcia i braku ostrożności z jego strony. Moja suka szybko go nauczyła na ile może sobie pozwolić, ale mniejszy kundelek był przez niego trochę maltretowany, Hektor nic nie robił sobie z jego odgrażania i musiałam izolawać oba psiaki. Hektora nikt nie uczył dobrych manier.
Karusiap a pana z hoteliku też się nie słucha? Bo u mnie miałam wrażenie, że mężczyzn bardziej się pilnuje, ja mogłam czasami głos zdzierać, ale mój TZ raz zawołał i Hektor już przy nim siedział. I tu chciałam zaznaczyć, że nie chodzi o jakieś nadzwyczaje zdolności mojego TZ, nasze psy nic, a nic się go nie słuchają :cool3:. A może po prostu nie zrobiła mu dobrze kolejna zmiania miejsca...

Posted

Ja mysle,ze jego te zmiany rozkojarzyly,dlatego teraz dom musi byc najpewniejszy na swicie,ostatnia zmiana w jego zyciu.Tzn on jest taki...malo przytualsny;)Zaaferowany spacerem,trawka,wywrotkami w niej,srednio zalezy mu na czulosciach dlatego bardziej ciagnie na smyczy,ale damy rade i powoli uczymy sie skupienia;)
Aha ostatnio jak mu cos chcialam na glowie poprawic a on dopiero co wyszedl z boksu to odtracil mnie glowa,nie zebami ale kto zna dobki wie to ich zcaszki potrafia;)a zrobil to tak,ze widac ze czuje sie juz pewniej....

Posted

[quote name='karusiap']Dziekuje:loveu:
Hektorek ma jeszcze jedna chetna Pania,wszytsko okaze sie w niedziele czy zgodzi sie z sunia i spodoba.Jesli nie bedziemy robic wizytacje w Bielsku:)[/quote]

W Bielsku? Tam domek dla jedynaka?

Posted

[quote name='Yorija']W Bielsku? Tam domek dla jedynaka?[/quote]
Pani bardzo spodobal sie Hektor,wrecz mowi,zebym nie namaiwla jak ktos nie bedzie przekonany bo ona jest.Ale z 2 str nie wie jaki jest Hektor...poza tym ja powiedzialam,ze musze byc uczciwa i kazdy dobry dom sprawdzany jest w kolejnosci zgloszen;)

Posted

[quote name='karusiap']Pani bardzo spodobal sie Hektor,wrecz mowi,zebym nie namaiwla jak ktos nie bedzie przekonany bo ona jest.Ale z 2 str nie wie jaki jest Hektor...poza tym ja powiedzialam,ze musze byc uczciwa i kazdy dobry dom sprawdzany jest w kolejnosci zgloszen;)[/quote]

No patrz - w domkach będziesz mogła wybierać. Jak by co to wyciągnij zza pazuchy innego dobka i rozdzielisz domki wg uznania i dwa psiaki za jednym zamachem będą miały domki dwa :-)
Trzymam kciuki za najlepszy domek.
Gdyby to zależało od Hektora to bym mu podesłała zdjęcia dobermanki :-) i tej Pani, która chce go adoptować. Ciekawe kogo by wybrał.

W sumie docelowo kiedyś jak to ludzie będą stać w kolejce po psy to tak to chyba będzie. Ustawi się tych potencjalnych kandydatów pod ścianą i to pies wybierze :-)

Posted

Tzn ja nie chcialam zniechecic tej Pani z Bielska bo tez mysle o zaproponowaniu jej innego:cool1:,ale tak naprawde to chyba tylko brak zgody miedzy Hektorem a sunia,lub jego agresja na koty moze stanac na drodze niedzielnemu domkowi:loveu: