Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 660
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='ocelot']Emir już bezpieczny;)
Już w Opolu, już można mu robić ogłoszenia i szukać domku.[/quote]
:multi::multi::multi:ocelot masz PW:razz:

Posted

Zuzanna tytuł nieadekwatny do sytuacji.

Emir nie trafił do DT, trafił pod skrzydła Fundacji Fioletowy Pies. Nadal jest w schronisku tylko w dużo lepszym niż był. Przebywa w schronisku w Opolu dzięki Madziek i Dorocie - kierowniczce tegoż schroniska.

Wiadomości o Emirku - czuje się świetnie, mieszka w boksie z kolegą z Tomaszowa. Dogaduje się świetnie z nim, z resztą z większością psów. Uwielbia bieganie.
Madziek z racji egzamiów nie miała czasu bliżej go poznać. Dlatego więcej szczegółów za kilka dni.

A ja do Emira w gości się wybieram jeszcze w czerwcu

Posted

Na zdjęcia to i ja czekam...
Magda wyjeżdża w niedzielę do Holandii poodwiedzać psiaki tam wyadoptowane, więc chyba się to trochę przedłuży, chyba, że druga z wolontariuszek ma zdjęcia Emira to dostanę je.

No i jeszcze jedna sprawa.
Emir niestety w Opolu jest hotelikowany z racji tego, że Opole w tej chwili ma też za dużą liczbę psów. Wakacje. Fundacja Fioletowy Pies ma problemy w tej chwili finansowe dlatego jeśli ktoś z sympatyków Emira mógłby go wesprzeć choćby symboliczną złotówką, albo bazarkiem byłybyśmy wdzięczne.
Bardzo.

Posted

Witam Drogie Panie!

Jako przedstawicielka rodziny, która była kiedyś zainteresowana adopcją Emira (to nasz mąż i tata się nie zgodził na psa w ubiegłym roku), chciałam dziś sprawdzić, czy może znalazł dom i znalazłam Wasze posty. Jestem pełna podziwu dla Waszego zaangażowania, naprawdę... My po długich i ciężkich błaganiach staliśmy się szczęśliwymi właścicielami małego sznaucerka (tata jakoś to przeżył, choć nie jest mu łatwo, dzieci są w siódmym niebie), ale los Emira leży nam na sercu. Cieszymy się, że jego los się poprawił, mamy nadzieję, że uda się znaleźć mu też dom na stałe, trzymamy za niego kciuki. Mamy do Pań kilka pytań:

- Co to znaczy, że pies jest 'hotelikowany' i co znaczy to niepokojące 'niestety'?
- Co to znaczy wesprzeć psa 'bazarkiem'?
- Gdzie kierować pomoc dla Emira, czy kontaktować się bezpośrednio z Fundacją?

Sami nie mamy jakichś wielkich środków, ale moje dzieci deklarują chęć podzielenia się z nim swoimi zasobami skarbonkowymi, więc niech się uczą pomagać (ostatnio wzywaliśmy straż pożarną do kota, który nie mógł zejść z topoli, nasz tata nie ma już do nas siły...:roll:)

Serdecznie Panie pozdrawiam,

Joanna z synkami

Posted

Witaj Frost na dogo:)

Los Emira leży nam sercu, bo kibicujemy mu od kilku miesięcy.
Ja znam psiaka z GrubbąRybbą z izyt w schronisku od samego początku tego.
Poznałyśmy Emira jako szczeniaka, kiedy siusiał jeszcze jak sunia, potem śledziłyśmy, jak zamieniał się w młodzieńca.
Emir chwycił nas za serce, bo to bardzo spokojny piesek, bardzo. Nieśmiay, zalękniony, ustępujący innym przy misce i kratach.
Miał przyjaciela - Pluta, z którym spędza czas. Razem jedli, spali...
Pluto znalazł do na szczęście, Emirek czekał.

Hotelikowany czyli przebywa w hoteliku dla psów,
niestety, bo trzeba za jego pobyt płacić. Gdyby nie wakacje to w Opolu Emir przebywałby za darmo, ale z racji wzrostu liczby psów trzeba było oddać tam Emira do hotelu. Kierownik tamtego schroniska i tak wiele robi zabierając do siebie nasze psy.
Emirowi szukamy też domu w Holandii.
Bazarki - to taka akcja, że wystawia się rzeczy na dogomanii i zainteresowani je kupują, a dochód jest przeznaczony na psa. taka aukcja tak jakby.

Nie wiem jeszcze na jakie konto należałoby wpłacać pieniążki, ale się dowiem.

Fantastyczne masz dzieciaki;)