Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 961
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Kiłi'] I ja jeszcze zdjęcie z boku poprosze:diabloti:[/quote]

HA ! zdj z boku! - to ja poprosze dodatkowe 2 osoby !
jedna musialby trzymac Unke na smyczy, druga zachecać coby młoda chciala stać a nie biec od razu z łepetynką do aparatu i 3 ktora zrobila z boku zdjecie ! przy ADHDowej Unce zrobienie takiego zdj graniczy z cudem :diabloti:

Posted

Dziękujemy !!! :loveu:
Nasza "kruszynka" niedługo będzie miała roczek :loveu: (tzn dopiero 25 marca ale nam sie wydaje ze to już za chwilkę będzie)
Nasze życie tak bardzo się zmieniło od 20 maja gdy odebraliśmy Unkę:loveu:
Zawładnęła nami całkowicie !

[B]Yana[/B] - a masz jakies zdj swojej suni bo nie zauwazyłam nigdzie foto - blogu psiaka a też jestem ciekawa czy są podobne (na tym malutkim zdj wydają się podobne ale Unka nie ma chyba az tak ciemnych końcówek uszków)

[B]Shetanka[/B] - witamy i dziekujemy za miłe słowa, zapraszamy ponownie :loveu:

[B]Moniek193, aneczka23, BeaC, Iza i Avanti[/B] - DZIĘ- KU - JE- MY !!! :oops:

[B]Alicja[/B] - na szczęście Unka śpiewała sporadycznie :evil_lol:

Posted

Tak nam się jeszcze przypomniało
Znalazłam na str klubu boksera zdj z klubówki która w 2008 r odbywała się w Poznaniu
Była to nasza (i Unki) 1 wystawa w której uczestniczyliśmy .
mamy pare zdj ale z ringu tylko 3, robił je konfenansjer
o, takie np
[URL="http://www.fotosik.pl"][IMG]http://images33.fotosik.pl/445/f9e86e89d7720a77.jpg[/IMG][/URL]

Unka występowala w klasie Baby (miala wtedy 5,5 miesiaca) :loveu:
dostala ocene WO i świetny opis

kurcze ładnie się prezentuje (jak teraz na to patrze) ale wystawial ją syn hodowczyni i jego jakoś słuchała - ma chłopak dar do tego :loveu:
żeby mi jeszcze nie gryzła smyczy jak z nią biegnę :mad: (bo niby trenujemy )

Posted

5,5 miesiąca ??:crazyeye: toż to Unka na tej focie wygląda na klasę Junior. Wielgachna Sunia. Od tamtej pory już nigdzie się nie wystawialiście? Ja właśnie spisuje listę wystaw dla mojej dzidzi. Narazie mam rozpiskę do 2.08 i wyszło mi 17 imprez :loveu:. Powiedz mi jak ją ćwiczysz żeby stała "z wolnej" we właściwej postawie? U mnie boxy wystawia się "z ręki" ale może będę z dzieciakami na wakacje w PL i byśmy jakąś wystawę zwiedzili.

Posted

U nas na Klubówkach jest podział na gr wiekowe
- do 6 miesięcy - kl baby
- 6-9 szczenięta
9-12 - młodsza młodzież
12-18 starsza młodzież
itp

faktycznie patrzac teraz na te zdj Unka jakaś wyrośnieta była :)
ale teraz i tak jest wieksza i ciut potężniejsza :loveu: to takie złudzenie ze wtedy była duża :) - ważyła we wrześniu ok 20 kg

na międzynarodowych i krajowych wystawach psiak moze byc wystawiany gdy skończy 6 miesiecy - zaczyna sie od klasy szczeniąt :)

Klubówka była we wrzesniu - pozniej bylismy zapisani na krajową w Zabrzu ale pochorowalismy sie z mezem - oboje złapalismy grypę i nie moglismy jechac :( pozniej nie bylo juz nic fajnego, poza tym zrobila sie zima

chcemy w tym roku zaliczyc pare krajowych, moze klubówke , krajową bokserów no zobaczymny jak nam pójdzie :loveu:

nie rozumiem co znaczy wystawiac z "wolnej", "z ręki" - u nas wystawia sie tak jak na zdj psiak jest naprezony, wyciagniety, ma ladnie ulozone nogi i cale cialo :) oczywiscie Unka nie naprezyla sie jak nalezy bo to jeszcze baby było :)
tutaj np jest troche zdj z klubowej wystawy , mozesz zobaczyc jak stoja
[url=http://www.boxerklub.pl/index_pl.php?k=wys]Klub Boksera w Polsce[/url]

Posted

[quote name='kwiatek82']Dziękujemy !!! :loveu:
Nasza "kruszynka" niedługo będzie miała roczek :loveu: (tzn dopiero 25 marca ale nam sie wydaje ze to już za chwilkę będzie)
Nasze życie tak bardzo się zmieniło od 20 maja gdy odebraliśmy Unkę:loveu:
Zawładnęła nami całkowicie !

[B]Yana[/B] - a masz jakies zdj swojej suni bo nie zauwazyłam nigdzie foto - blogu psiaka a też jestem ciekawa czy są podobne (na tym malutkim zdj wydają się podobne ale Unka nie ma chyba az tak ciemnych końcówek uszków) [/quote]

Nie ma zdjęcia na dogo, bo jeszcze nie założyłam galerii, ale ciągle się do tego przymierzam. A przede wszystkim muszę nauczyć się wstawiania zdjęć, wstyd przyznać ale jeszcze nie umiem :oops:
Niedługo, tzn w kwietniu Yana kończy dwa lata, więc może jako prezent założę jej w końcu galerię :evil_lol:

Może nasze suńki różnią się szczegółami, poza tym Yana jest starsza, więc teraz ma już inną budowę, ale jak przypomnę ją sobie sprzed roku, to jest duże podobieństwo :lol:

Może spotkamy się na jakiejś wystawie, my w tym roku debiutujemy, trochę późno :razz: ale tak wyszło

Posted

No to z niecierpliwością czekam na foto-bloga !! :) Unka roczek skończy 25 marca :loveu:
jak chcesz to w mig nauczę Cię wstawiać zdjęcia ! :evil_lol:

Ps Yana a skąd jesteś?? my raczej nie bedziemy wybierac się na dalekie wystawy - może Będzin, Bytom, Chorzów, Zabrze, Rybnik itp, może Wrocław - zobaczymy czy nas wciągnie :)

Posted

No my jesteśmy spod Warszawy, więc daleko, szkoda... ale może na jakiejś wystawie klubowej...

A jest na dogo jakaś instrukcja wstawiania zdjęć ?

Posted

No szkoda, że dzieli nas kawałek drogi - ale jak to mówią świat jest mały ! :) więc nei wykluczam jakiegoś spotkania ! :) Yana jest śliczna ma taką fajną mordkę :)

co do zdj - na pewno jest instrukcja ale ja głównie korzystam z fotosiku
[url=http://www.fotosik.pl]Fotosik.pl Darmowy Hosting na Fotki Zdj

Posted

musisz się tam zarejestrować i dodać zdj
później po dodaniu zdj zaznaczasz które chcesz umieścic np na forum dogo
zaznaczasz "ptaszkiem" i wybierasz "generuj pełen rozmiar na forum" , "seperator - enter" i klikasz generuj kody
dostajesz gotowe kody ktore wklejasz na forum i są juz zdjecia :
mam nadzieje ze w miare jasno to wyjasniłam
dla mnie najbardziej wygodny jest fotosik ale wiem ze sa tez inne serwery do zdjec
ja wgrywam partiami np po 5 zdj i od razu generuje 5 kodow i wklejam (bo tylko 5 zdj mozna umiescic w jednym poscie)
powodzenia !
w razie czego pytaj :)

Posted

Aga, jak tam Unka?? Umie się chyba cieczka zaczyna:crazyeye: Pipke ma spuchniętą, strasznie się nią denerwuje, Tops ją podwąchuje i coś jej cieknie, ale na 100% nie jestem pewna, wieczorem ide do weta.

Posted

Cześć ! u nas (poza tym falszywym alarmem chyba w listopadzie) cisza :) !
Bylismy niedawno u weta odrobaczac , mała wazy ok 28-29 kg, pokazywalismy wetowi pipke małej bo nam sie tez wydawalo ze lekko opuchnieta ale pan powiedzial ze troszke tluszczyku sie tylko zebralo :) i ze boksie mają tendencje dostawac cieczke w poźniejszym wieku (ok rok, nawet 1,5 r) wiec troche sie uspokoilismy. P. Krysia tez mowila ze jej suczki dostaja ciut później wiec sie nie martwie :)
poza tym nie zauazylam zadnego wycieku itp wiec czekamy spokojnie :)
Moze Uma ostatnio tak narwanie sie zachowywała bo sie cieczka zbliza?? :evil_lol:
czekamy na wiesci !!! :diabloti:
nono czyzbys kobiete miala juz w domu :diabloti:

Posted

Kiłi - dziewczyny po prostu nam dojrzewają, maja prawo miec zmienne humorki i kaprysy żywieniowe (chociaz, odpukac, Unce ostatnio sie poprawilo i ładnie zjada swoje racje żywnościowe)
Dalej karmisz Royalem?? my ciagle na maxi juniorze, chyba zamowie kolejny worek, Unka ladnie na nim rosla, nie widzialam zadnych skutkow ubocznych (Unka jest na nim caly czas od poczatku za wyjatkiem 2 worków - po Acanie strasznie pierdziala, nie mozna bylo wytrzymac, a royala dla boxow juniora polykala tak samo jak zwyklego maxi dlatego wrocilismy do maxi juniora)

co do wagi - my nie ważylismy Unki od wrzesnia ale waga nie byla dla nas jakims wiekszym zaskoczeniem, wg mnie Uma i Unka majac te 25-27 kg to chyba tak w sam raz :)
moze sprubuj jej jakoś dosmaczac karme - twarożek, warzywka, jogurcik, troche mieska czy pasztecik, powinna załapac :)
buziole dla siostrzyczki :*