Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 81
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

szajbus napisał(a):
Alleluja!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Udało się!!!!!!!!!!! Sunia ma domek!!!!!!!!
Pani super, ze zdecydowała się przyjąć ją w takim stanie!

pani jest naprawdę super miłą osobą, nie powinno być niespodzianek.
Kropka będzie miała przyjaciela jamnika :razz:. jamnik był przygarnięty z ulicy

Posted

dzisiaj pani napisala mi, ze Kropka już zaaklimatyzowała się i że nawet jest zaskoczona, ze tak szybko. napisała tez, ze jest bardzo szczęsliwa, ze sunia jest z nimi!!

• 2 weeks later...
Posted

CIOTKI I WUJKOWIE!! POTRZEBNA JEST POMOC DLA KROPKI I JEJ PANI.
niektóre z Was już wiedzą, co się stało. Kropka miała wyznaczony termin sterylizacji na 27 maja (przy zabieraniu jej ze schroniska okazało się, że sunia jest w ciąży). 26 maja Kropka zaczęła rodzić na łózku nowej Pani.
Decyzja, która zapadła była bardzo trudna, ale wydaje się, że jedyna rozsądna: eutanazja ślepego miotu. Pani Ilona poprosiła o pozostawienie jednego szczeniaczka (ma już na niego chętnego). nie będę już wypowiadać się na temat kompetencji schroniskowego lekarza, który tak świetnie rozpoznał wielkość płodów, przewidział termin porodu i naraził kobietę i jej dzieci na stres (z psem w czasie uśmieracania szczeniąt był 16-letni syn, ponieważ matka załatwiała sprawy pogrzebowe - dzień wczesniej zmarł jej ojciec) i mnie na koszty (zawiezienie lekarza, opłata za eutanazję). w zaistniałej sytuacji chcemy zrobić zrzutkę na karmę dla suni, żeby choć trochę odciązyć tę kobietę.
CO WY NA TO?

Posted

Tosiu, to niekoniecznie musi być wina weta. Może sunia poczuła się wreszcie bezpieczna i czym prędzej oszczeniła się w nowym domu, często tak się zdarza. W połowie miesiąca wyślę choć 20zł.

Posted

Lemoniada napisał(a):
Tosiu, to niekoniecznie musi być wina weta. Może sunia poczuła się wreszcie bezpieczna i czym prędzej oszczeniła się w nowym domu, często tak się zdarza. W połowie miesiąca wyślę choć 20zł.

mam nadzieję, ze to nie jego wina... Kropka na pewno czuła się bezpiecznie, bo rodzila w łóżku p. Ilony..
dziękuję, każda złotówka się liczy!! chcę odciążyć chociaż w ten sposób nową panią Kropki, to naprawdę wspaniała osoba - nie pozwoliła dłużej zostać ciężarnej Kropce w schronisku

• 2 weeks later...
Posted

sunia ma się bardzo dobrze. te dwa pierwsze zdjęcia są jeszcze zanim Kropka urodzila, ostatnie z maluszkiem. Pani Ilona przesłała mi te fotki mmsem i podpisała 'nasze szczęscia' :loveu:jutro jadę na zakupy
Dziękuję Lemoniado. jutro idę na zakupy, kupić dla suniek jakieś prezenty

• 2 months later...
Posted

szajbus napisał(a):
Ale ona piekna!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

piękna i jaka kochana!! poznała mnie, liznęła po ręce, Kropusia słodka. bardzo spokojnie zniosła sterylkę, nawet jednego piśnięcia po zabiegu nie słyszałam (jak już wiozłam do domu). leżała sobie cichutko na tylnym siedzeniu i ani mru mru

• 4 years later...
Posted

MUSZĘ ODNOWIĆ WĄTEK KROPKI, TO CO SIĘ STAŁO JEST NIEWYOBRAŻALNE !

Wczoraj odebrałam telefon ze schroniska w Pabianicach, ze odnalazł się mój pies.. Kompletnie nie wiedziałam o co chodzi, dopiero po imieniu psa skojarzyłam. Kropka- sunia, ktorej udało się znaleźć dom, została zachipowana na moje dane (pewnie jak ją zabierałam ze schroniska by zawieźć do tej baby). Na szczęście odnalazłam umowę, ktorą z nią spisałam. Podałam jej dane schronisku w Pabianicach, zadzwonili do niej. I co?? Babsko powiedziało, ze nigdy nie miała nic wspólnego z takim psem i ze nie podpisywała żadnej umowy!!!! A umowa z jej danymi z dowodu i podpisem leży przede mną!
Na razie jestem jeszcze w szoku, trudno mi coś napisać bez używania słów, ktore uznane są za obelżywe :angryy:
Kropka ma w tej chwili około 10 lat. Czy ma szanse na adopcję??
Wierzę, ze ma, będziemy jej szukać domu! Musi jej się udać. Nie mogę uwierzyć.

Posted

Asiu jestem:) Biedna sunieczka, w głowie się nie mieści, że ludziska są tacy bezwzględni!!! Nie martw się, pomożemy mądrej, kochane Kropce:) Jak ona się czuje, daje radę w schronie????? Jak reaguje na koty???? W jakim jest stanie? Była bita? Jest agresywna?
Edit:
ASIU, ZMIEŃ TYTUŁ!

Posted

Marysiu, dziękuję za odzew. mam nadzieję mieć więcej informacji o suni juz na dniach, potrzebne to będzie do ogłoszeń.
A tytułu nie mogę edytować, napiszę do admina, mogę tylko dopisać podtytuł.. Zaraz wyślę zapytanie.