Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dostałam maila od znajomej:

Prośba o pomoc,
Jakiś "dobry" człowiek podrzucił mi na działkę psa. Pies jest młody, spokojny, wesoły ale mocno zestresowany. Podejrzewam, że miał nieciekawe przejścia w swoim krótkim życiu. Bardzo szybko przyzwyczaja się do ludzi i chodzi za człowiekiem krok w krok. Sprawa jest dosyć pilna, bo on każdą zmianę miejsca przepłaca zdrowiem. Biedak tak się stresuje, że jak został odwieziony do znajomej na dom tymczasowy to się zsikał pod siebie a na spacerze nie chciał chodzić ani się załatwić. Teraz jest lepiej, bo poznał dziewczynę i jej zaufał, ale nie może tam zostać na stałe:-( Dlatego chcielibyśmy jak najszybciej znaleźć mu dom żeby znów nie poczuł się odtrącony przez kolejnego człowieka.
Nie ma problemu z drugim psem z moją suką zaprzyjaźnił się natychmiast, trzecie zdjęcie. Nie jest i nie będzie duży ale na pewno będzie bardzo wdzięczny za dobry, ciepły dom.
Żałuję bardzo ale niestety nie mogę go zatrzymać ponieważ oprócz psa mam jeszcze dwa koty.
Bardzo proszę roześlijcie tę wiadomość do wszystkich znajomych, może znajdzie się ktoś chętny i przygarnie biedaka.

Tel kontaktowy
504 025 441

Ewa Górska

Proszę wszystkich którzy maja konta na innych portalach (np. allegro, gratka) aby zamieścili psiaka, może mu sie uda...

Posted

Nie, nie jest u mnie, ale został znaleziony na działce znajomych. Bardzo prosimy o pomoc, podobno nie ma żadnych szans, żeby mógł zostać w domu, w którym teraz przebywa. Jest także prośba o pomoc w zamieszczaniu ogloszeń, nie mam pojęcia czy już jakieś się pojawiły. Dzisiaj wieczorem powinnam dostać info jak się psina miewa, to dam znać.

Posted

Sytuacja sie znacznie pogorszyła, pani, u której pies przebywał nie może go dalej trzymać, ponieważ jej matka się na to nie zgadza... Pies jedzie do domu Pani Ewy (nr kontaktowy w pierwszym poście). Nie wiadomo jak zareaguje na koty i czy suka będzie go tolerować (na zdjęciach z działki jest ok, ale w domu może być już nieciekawie). Jeżeli będzie bardzo źle, potrzebny będzie natychmiast domek... Ratunku, szkoda psinki! Proszę o ogłoszenia, pytanie wśród znajomych, cokolwiek...

Posted

Tak, ale dokładnie nie wiem gdzie, bo robili to obecni opiekunowie pieska (podobno ma allegro). Nie ma jednak żadnego odzewu :shake: a sprawa jest nadal bardzo pilna, rodzina nie radzi sobie z dwoma pieskami. Rozważono ewentualne zatrzymanie psa, ale okazało się to niemożliwe.
Była nieśmiała prośba o pomoc w ogłaszaniu, jeżeli ktoś byłby w stanie...

• 4 weeks later...