Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 569
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Rozmawiałam z Justynam. Chciała przekazać 50 zł na deski, ale zapytałam, czy mogę je przeznaczyć na transport suni i Justynam się zgodziła.
Mamy zatem 50 zł na transport suni.

Posted

[quote name='GrubbaRybba']Z opowieści wiem, że schron w Rzeczycy znajduje się na terenie wysypiska śmieci. Nie ma tam weta, nie są kastrowane. Nie wiem, czy są szczepione. Schronisko kompletnie nie ma pieniędzy. To jakiś koszmar, nie schronisko.

Aniu, dlaczego oni nie zawiozą jej do schroniska w Tomaszowie?
Dlaczego oni chcą ją wysłać na pewną śmierć?[/QUOTE]
A jak daleko jest ten schron w Rzeczycy od Tomaszowa? Moze warto by sié i nimi zajác? Dziewczyny, czy moglybyscie, jak juz sunia bédzie bezpieczna, pojechac i zorientowac sié w sytuacji w schronie, porobic paré fotek i wtedy zobacymy jak pomóc psom z tego schronu?

Posted

[quote name='emilia2280']A jak daleko jest ten schron w Rzeczycy od Tomaszowa? Moze warto by sié i nimi zajác? Dziewczyny, czy moglybyscie, jak juz sunia bédzie bezpieczna, pojechac i zorientowac sié w sytuacji w schronie, porobic paré fotek i wtedy zobacymy jak pomóc psom z tego schronu?[/quote]

Emilka, nam już czasu nie wystarcza. Rzeczyca jest jakieś 35 km od Tomaszowa. My będąc w Tomaszowie, mamy tyle roboty w schronisku, że nie mamy czasu na podróże, szczególnie, że godziny otwarcia pewnie się pokrywają. My jesteśmy w Tomaszowie tylko dwie. Ja dojeżdżam z Warszawy dorywczo, a Ocelot nie ma samochodu. W Tomaszowie się wymieniamy, co dwa tygodnie idzie jedna. Czasem zdarza się, że jesteśmy dwie. Jeżdżąc do Rzeczycy zaniedbałybyśmy Tomaszów. Oczywiście kiedyś możemy raz pojechać, ale nie sądzę, aby udało nam się pomagać w dwóch miejscach na raz.

Rzeczyca jest jednak blisko Rawy Maz. Można by znaleźć kogoś ze Spały, kto mógłby tam pojechać.

Posted

Cioteczki, mam wieści od małej Czekoladki, która teraz mieszka w Bełchatowie:

[quote]Witam również:). Negra bo tak teraz wabi się suczka ma się coraz lepiej. Na działce czuję się zdecydowanie bardziej komfortowo niż w bloku. Względem obcych jest nieufna( to i nawet lepiej;) i jest wyjątkowo mądra. W wieku około 3 miesięcy jak to szczeniak nie potrafi zbyt długo skupić uwagi na jednej rzeczy mimo to potrafi już podać łapę na komendę i rozumie siad. Jestem więc pod dużym wrażeniem. Łapie wszystko w lot;). Co do zdjęć to nie ma problemu podeślę foty za jakiś czas;).
Również pozdrawiam serdecznie. Iza
[/quote]

Jak tylko dostanę zdjęcia suni, zaraz wstawię. :)

Posted

Gdzie jest teraz pies i gdzie trzeba go zawieźć?

Jestem "ona" a nie "on" :evil_lol:

Faktycznie jadę w sobotę z Warszawy, ale tylko w okolice Katowic. Będę jechała trasą obok Tomaszowa i jest możliwość dowiezienia go do Katowic - jeśli to go zbliży do miejsca przeznaczenia.

Posted

[quote name='wiosna']chyba gdzies go juz pisalam, ale juz pisze raz jeszcze:

41 1050 1298 1000 0023 1942 8674
Marta Wanetzky
Batalionu Kosynierów 61
44-100 Gliwice[/quote]

Przelałam ci 30 zł na hotel dla suni i 50 zł za transport.

Posted

[quote name='zulugula']Gdzie jest teraz pies i gdzie trzeba go zawieźć?

Jestem "ona" a nie "on" :evil_lol:

Faktycznie jadę w sobotę z Warszawy, ale tylko w okolice Katowic. Będę jechała trasą obok Tomaszowa i jest możliwość dowiezienia go do Katowic - jeśli to go zbliży do miejsca przeznaczenia.[/quote]

Muszę się dowiedzieć czy sunię do soboty musi zostać.

Czy trzeba by ją gdzieś dowieść? Też będę musiała się spytać.

Posted

Czy suńka nie jest agresywna w stosunku do innych suczek i kotów?
Postaram się to załatwić :-)
Czy można ją odebrać gdzieś po drodze (jakiś zajazd, stacja, czy co), tak żeby nie wjeżdzać do miasta?
Jeśli się uda, to koszty paliwa będzie można przekazać na hotel.

Posted

Tak do soboty może zostać, podwiozą ją z Teofilowa, tylko teraz gdzie, Marta proponuje, żeby koło jednostki, ale wtedy zulugula musiałabyś ciut zjechać z trasy.

I która godzina?

Posted

Nie bardzo wiem gdzie jest jednostka wojskowa, ale może we wsi Zawada? Tam jest taki duży zajazd + duży parking. Jeszcze nie wiem o której godzinie będę w trasie: być może rano, a być może po południu. To możemy już ustalić telefonicznie.