Gem Posted June 4, 2008 Posted June 4, 2008 [quote name='Julka_']kto moze zmienic tytul??[/quote] Założycielka tematu. Quote
Fiona.22 Posted June 5, 2008 Author Posted June 5, 2008 [quote name='Julka_']to wiem tylko nie moge sie o to doprosić...[/quote] Doprosić się :crazyeye:...nie ma na wątku twojej prośby o zmiane tytułu wiec nie wiem o co chodzi...:cool3: Na PW też nic nie dostałam... Quote
Julka_ Posted June 5, 2008 Posted June 5, 2008 [quote name='Julka_']a ktos dokarmia go, wody daje? dzis dowiedziałam się, ze Antoś to może byc mieszaniec z dużym psem szwajcarskim lub appenzeller..moze jeszcze pooglaszajcie go u sibie wlasnie tak??[/quote] pisalam wczesniej, ze Antosto moze byc prawie rasowym psem szwacjarski mi ze warto tak go reklamowac. ponoc to chodliwa rasa.. Quote
Fiona.22 Posted June 5, 2008 Author Posted June 5, 2008 Nie ma sensu ogłaszac go jak mieszanca którejś ze szwajcarskich ras. Po pierwsze Antos moze rzeczywiście kolorystycznie przypomina szwajcary ale niestety jego eksterier jest zupełnie nie szwajcarski. Po drugie mało kto zna tak rzadkie rasy więc wiekszość ludzi bedzie dzwoniło i pytało jak ten pies wygląda w ogóle, czy jest rasowy i ile kosztuje (nawet jeśli w ogłoszeniu jest zaznaczone, ze jest do adopcji i że jest tylko w typie rasy), lub jeszcze lepiej beda dzwonic osoby chcące zrobic biznes na rzedkiej "rasie" Zdarzali się tacy którzy dzwonili i pytali jak wygląda golden lub beagle a co dopiero mówic o appenzelerze lub entlrbucherze...:shake: Niestety przechodziłam przez takie ogłoszenia już nie raz i niestety zawsze powtarzało się to samo. Nic konkretnego z takich ogłoszeń nie wyszło a ja straciłam bardzo dużo nerwów na rozmowy z idiotami...a potem jeszcze pretensje, że naciągam ludzi na telefon :cool3: Antos to zwykły kundelek do kochania. Szukamy domku, który chciałby pomóc odmienić jego kundelkowe życie. Quote
Julka_ Posted June 6, 2008 Posted June 6, 2008 rob jak wolisz. ja po prostu zaproponowalam kolejne wyjscie, skoro te nie dzialaja... Quote
czarna_zaba Posted June 6, 2008 Posted June 6, 2008 Tu, w Kielcach swoista mentalność obowiązuje. Jak taki chętny na rasowca usłyszy na ulicy, ze to zwykły kundel jest, to jeszcze wyrzuci.... Antosia powinien ktoś pokochać dla niego samego, choć oczywiście można w treści ogłoszenia wspomnieć, ze z wyglądu przypomina rzadka rasę....Bez wątpliwości, że do niej nie należy:) Quote
Julka_ Posted June 7, 2008 Posted June 7, 2008 powienien, ale nikt nie chce go pokochac..blaka sie biedak pod blokami od kilku miesiecy a nikt nawet okiem nie rzuci czy ma co jesc, co pic i gdzie spac..o przygarnieciu nie wspomne! Quote
Julka_ Posted June 7, 2008 Posted June 7, 2008 a tydzien za tyg. mija..za chwile zima przyjdzie... Quote
Fiona.22 Posted June 9, 2008 Author Posted June 9, 2008 Widziałam przed chwilą Antka jak wracała m do domu... Quote
Gem Posted June 9, 2008 Posted June 9, 2008 Ogłosiłem Antosia na portalu adopcje.org - może ktoś go wypatrzy. Quote
czarna_zaba Posted June 10, 2008 Posted June 10, 2008 szukałam go dziś, żeby mu dać wody, ale nie znalazłam. martwię sie trochę. Quote
Julka_ Posted June 10, 2008 Posted June 10, 2008 ja juz tez sie martwie...ludzie potrafia byc bardzo "uczynni" czasem...czy moze ktos mu jeszcze jakies zdj. zrobic...jakies ogloszenia po okolicy rozkleic..no nie wiem kombinuje jak kon pod gore wiem..ale ta bezczynnosc mnie wykancza Antek ma ogloszenia na adopcji.org, ale.gratka, gumtree, szukajzwierzaka.pl i niestety cisza Quote
Fiona.22 Posted June 11, 2008 Author Posted June 11, 2008 Podniose Antosia...on na prawde bardzo potrzebuje domu... Quote
kika22 Posted June 12, 2008 Posted June 12, 2008 [quote name='wtatara']a ma Allegro[/quote] Chyba nie:placz: Quote
Fiona.22 Posted June 12, 2008 Author Posted June 12, 2008 Antoś do góry !!! Allegro wytawiła tez betel ale może nikt nie zauwazy , ze się dublują... Wtatara dziękuje za allegro dla antosia Dlaczego nikt nie chce tego biedaka ?? Quote
ewelinka_m Posted June 12, 2008 Posted June 12, 2008 a może teraz wystawić drugie na inne miasto? Quote
czarna_zaba Posted June 12, 2008 Posted June 12, 2008 Pytałam, pani z 9 wieczorami wynosi mu wodę i jedzenie. Ale raz dziennie woda to mało.... Quote
kika22 Posted June 13, 2008 Posted June 13, 2008 [quote name='czarna_zaba']Pytałam, pani z 9 wieczorami wynosi mu wodę i jedzenie. Ale raz dziennie woda to mało....[/quote] Mało, ale lepiej raz niż wcale:-( Quote
Recommended Posts