Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 6.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

now she is in Dłuzyna shelter..........after 13.11 i want teake she in my home, and care for she and leater find she new home

email whit chipnumber i send in the next week, this numbers i must check in Dłuzyna

Posted

a widzisz ja dopiero teraz doczytałam, że mogę po polsku pisać.......gapa ze mnie:roll:

Shawnee jeśli nikt nie weźmie suni to ja 13.11 ją zabieram do siebie do domu na tak zwany tymczas, wypielęgnuje i poszukam z pomocą dziewczyn domu na stałe
a maila prześle Ci dopiero w następnym tygodniu bo nie znam ich nr czipów........muszę dowiedzieć się na miejscu w schronisku

Posted

Maybe I fond a place in a germen animal shelter ([URL="http://www.tierheim-gernsheim.de"]www.tierheim-gernsheim.de[/URL] the dog "Kalli" ist vom Dlzyna Gorna too^^).
They inform me in 3 days, if they take 2 dogs.

If the cute dog come to germany, you will take a other dog to you?

(Oh... my english ist sooo bad :roll:)

Posted

[quote name='Shawnee']Maybe I fond a place in a germen animal shelter ([URL="http://www.tierheim-gernsheim.de"]www.tierheim-gernsheim.de[/URL] the dog "Kalli" ist vom Dlzyna Gorna too^^).
They inform me in 3 days, if they take 2 dogs.

(Oh... my english ist sooo bad :roll:)[/quote]

In lolka wird nur zeitweilige Haus :lol:
Niunia braucht weiter neues Haus für immer.
(mein deutsch ist auch schlecht :lol:)

Posted

mabye this germen animal shelter take this dog girl:roll:

i dont understand what you want say in this words:oops:, mayby we can lern english together :evil_lol::evil_lol:

Posted

oh... hm... maybe you understand it, when I whrit polnish... oh god!
my englisch is bad, but my polnisch is worse.

jak ta sunja pojedzie do niemiec, to wesmiesch inego psa do siebie?
Dont laugh :mad: :lol:

Posted

[quote name='Shawnee']oh... hm... maybe you understand it, when I whrit polnish... oh god!
my englisch is bad, but my polnisch is worse.

jak ta sunja pojedzie do niemiec, to wesmiesch inego psa do siebie?
Dont laugh :mad: :lol:[/quote]

wonderfull thats wos great, you can speak polish:multi:
now i anderstand evrythings :lol:
i dont now if i found new unhappy dog in the shelter i teake him, i have small flat and i can take only small dogs and puppis

ZuziaM working in germany and good speak german,

how du you want write polish or english heare??

Posted

[quote name='Shawnee']10 % = niewyjaśniony

Wath day? I was there 10.10 - 13.10 but I didn´t see puppys!?
Oh mom, how much puppys was it (4-5)?[/quote]

i think that wos thre or four months ago
the puppis wos 5 .............

Posted

A dla tych kiepsko władających językiem angielskim (a niemieckim w ogóle) mógłby ktoś w skrócie w wolnej chwili opisać o co chodzi? Bo ja nie jestem pewna czy dobrze zrozumiałam :hmmm: Shawnee chce wziąć Dredulę a w zamian dać do Waszego schroniska innego psa? :roll:

Posted

[quote name='Shawnee']sorry, but I don´t know. The puppys, was ist Boxer and very young (5 - 7 days old)[/quote]

tak to te......one na początku wyglądały jak bokserki bo malusie były.....ale na typowe mix multicolor wyrosły:evil_lol:
jeśli to byłaś TY to przecież świetnie mówisz po polsku:mad:, a ja tu takie męki językowe wyczyniam :evil_lol:

Posted

[quote name='Lidan']A dla tych kiepsko władających językiem angielskim (a niemieckim w ogóle) mógłby ktoś w skrócie w wolnej chwili opisać o co chodzi? Bo ja nie jestem pewna czy dobrze zrozumiałam :hmmm: Shawnee chce wziąć Dredulę a w zamian dać do Waszego schroniska innego psa? :roll:[/quote]

kochana......to nie było łatwe, ja naprawdę kiepsko mówię po angielsku a co dopiero piszę, trochę pomagał mi mój TZ...a Shawnee też nie za bardzo:evil_lol:
nie do końca się zrozumiałyśmy:roll:
ale jedno pewne, Shawnee jeździ do naszego schroniska, pomaga, robi fotki i szuka psiakom domów w dwóch fundacjach i przytuliskach niemieckich....podała nam linki, tam juz kilka naszych niuniek trafiło

jednego zdania wogóle nie zrozumiałam, tak dziwnie napisane a ono było kluczowe:evil_lol::evil_lol::evil_lol:
Shawnee po prostu szuka dla naszych psiaków domów i z tego co zrozumiałam jedna z tych fundacji niedługo przyjeżdżaja po trzy kolejne a za chwilę napisała że to ona szuka naszym trzem psom domy:roll:

mało tego chyba źle napisałam bo w pierwszej chwili myslała że to ja zabieram niunię do siebie na stałę, nie potrafiłam napisać co to tymczs i na czym polega

nie ważne.............najwazniejesze że to kolejna kochana osoba której na sercu lezy los naszych psiaków:loveu::loveu:

mam jej przesłać zdjęcia naszych psiaków z opisami i nr czipów(no te czipy to najwiekszy bal bo musze kogoś ze schronu zmolestować aby poswiecił mi chwile na ich identyfikację) ale czego się nie robi dla sierściuchów:loveu::loveu:

[B][COLOR=Sienna]Shawnee PISZ PROSZĘ PO POLSKU TAK JAK UMIESZ:lol: WIELE OSÓB CIĘ ZROZUMIE A TU NAPRAWDE FAJNE DZIEWCZYNY SĄ:loveu:, CHŁOPAKÓW NIESTETY NIE MA[/COLOR][/B]:eviltong:

Posted

[quote name='lolka']nie ważne.............najwazniejesze że to kolejna kochana osoba której na sercu lezy los naszych psiaków:loveu::loveu:[/quote]

Thank you!

Oh, teraz wiem kto ty jestesch^^
no to sprubuje po polsku pisac... moze sie naucze? :oops:

Posted

[quote name='Shawnee']Thank you!

Oh, teraz wiem kto ty jestesch^^
no to sprubuje po polsku pisac... moze sie naucze? :oops:[/quote]

odwagi, naprawdę świetnie Ci idzie....:thumbs: BRAWO

Posted

lolus.... a ja mam ogromna prosbe do Ciebie.

Jak bedziesz jechala w piatek do Wroclawia, to bedziesz przejezdzala przez Luban, prawda ?
Ja mam troche rzeczy bazarkowych do przekazania do Warszawy, a poniewaz jedzie tam magda z. ( z Boleslawca ) , to czy moglabys jej po drodze porzekazac te rzeczy w Boleslawcu ? ? ?
Ja bym sie z Toba w Lubaniu na trasie juz na Boleslawiec ( Wroclaw ) spotkala najlepiej gdzies juz za cmentarzem - pewnie bedzie sporo aut, ale tam dalej juz jest gdzie sie zatrzymac ).....zeby Ci je dac.

Posted

[quote name='zuziaM']lolus.... a ja mam ogromna prosbe do Ciebie.

Jak bedziesz jechala w piatek do Wroclawia, to bedziesz przejezdzala przez Luban, prawda ?
Ja mam troche rzeczy bazarkowych do przekazania do Warszawy, a poniewaz jedzie tam magda z. ( z Boleslawca ) , to czy moglabys jej po drodze porzekazac te rzeczy w Boleslawcu ? ? ?
Ja bym sie z Toba w Lubaniu na trasie juz na Boleslawiec ( Wroclaw ) spotkala najlepiej gdzies juz za cmentarzem - pewnie bedzie sporo aut, ale tam dalej juz jest gdzie sie zatrzymac ).....zeby Ci je dac.[/quote]

nie ma problema:lol:.............nie wiem jeszcze o której muszę wyruszyć aby zdążyć na umówiona wizytę.....dziś dorwę nawigację to oblicze sobie trasę, muszę tak pojechać aby ominąć centrum wrocka bo to 1.5 godziny stania w korkach:angryy:
może pojedzie ze mną Kasia, byłoby super bo Biszkopt to chyba nigdy autem nie podróżował i może być bal:-?

Posted

[quote name='lolka']nie ma problema:lol:.............nie wiem jeszcze o której muszę wyruszyć aby zdążyć na umówiona wizytę.....dziś dorwę nawigację to oblicze sobie trasę, muszę tak pojechać aby ominąć centrum wrocka bo to 1.5 godziny stania w korkach:angryy:
może pojedzie ze mną Kasia, byłoby super bo Biszkopt to chyba nigdy autem nie podróżował i może być bal:-?[/quote]
dobra w b-cu sie możemy umówić przy jakims rondzie;) Gosiu jakbys mogła to też przygotuj rzeczy licytowane przez Maruda666, bo ja mam dla niej też bazarkowe fanty, a w listopadzie będzie w b-cu:) Po południu zadzwonię do Oleny i sie popytam czy wyjdzie w niedziele w w-wie na dworzec:roll:a jak nie to poszukamy dalej, w w-wie dużo ludzi z dogo;)