Shawnee Posted October 27, 2008 Posted October 27, 2008 I search for a place but I didn´t find :placz: Quote
lolka Posted October 27, 2008 Posted October 27, 2008 now she is in Dłuzyna shelter..........after 13.11 i want teake she in my home, and care for she and leater find she new home email whit chipnumber i send in the next week, this numbers i must check in Dłuzyna Quote
lolka Posted October 27, 2008 Posted October 27, 2008 a widzisz ja dopiero teraz doczytałam, że mogę po polsku pisać.......gapa ze mnie:roll: Shawnee jeśli nikt nie weźmie suni to ja 13.11 ją zabieram do siebie do domu na tak zwany tymczas, wypielęgnuje i poszukam z pomocą dziewczyn domu na stałe a maila prześle Ci dopiero w następnym tygodniu bo nie znam ich nr czipów........muszę dowiedzieć się na miejscu w schronisku Quote
Shawnee Posted October 27, 2008 Posted October 27, 2008 Ok, thank you! I hope, you find a good home for her... Quote
lolka Posted October 27, 2008 Posted October 27, 2008 please try too find home too ........... :loveu: proszę szukaj dalej jej domu Quote
Shawnee Posted October 28, 2008 Posted October 28, 2008 Maybe I fond a place in a germen animal shelter ([URL="http://www.tierheim-gernsheim.de"]www.tierheim-gernsheim.de[/URL] the dog "Kalli" ist vom Dlzyna Gorna too^^). They inform me in 3 days, if they take 2 dogs. If the cute dog come to germany, you will take a other dog to you? (Oh... my english ist sooo bad :roll:) Quote
zuziaM Posted October 28, 2008 Posted October 28, 2008 [quote name='Shawnee']Maybe I fond a place in a germen animal shelter ([URL="http://www.tierheim-gernsheim.de"]www.tierheim-gernsheim.de[/URL] the dog "Kalli" ist vom Dlzyna Gorna too^^). They inform me in 3 days, if they take 2 dogs. If the cute dog come to germany, you will take a other dog to you? (Oh... my english ist sooo bad :roll:)[/quote] In lolka wird nur zeitweilige Haus :lol: Niunia braucht weiter neues Haus für immer. (mein deutsch ist auch schlecht :lol:) Quote
lolka Posted October 28, 2008 Posted October 28, 2008 mabye this germen animal shelter take this dog girl:roll: If the cute dog come to germany, you will take a other dog to you? i dont understand what you want say in this words:oops:, mayby we can lern english together :evil_lol::evil_lol: Quote
Shawnee Posted October 28, 2008 Posted October 28, 2008 oh... hm... maybe you understand it, when I whrit polnish... oh god! my englisch is bad, but my polnisch is worse. jak ta sunja pojedzie do niemiec, to wesmiesch inego psa do siebie? Dont laugh :mad: :lol: Quote
Shawnee Posted October 28, 2008 Posted October 28, 2008 [quote name='zuziaM'] (mein deutsch ist auch schlecht :lol:)[/quote] Can you read german? Maybe you can help me to translate?^^ Quote
lolka Posted October 28, 2008 Posted October 28, 2008 [quote name='Shawnee']oh... hm... maybe you understand it, when I whrit polnish... oh god! my englisch is bad, but my polnisch is worse. jak ta sunja pojedzie do niemiec, to wesmiesch inego psa do siebie? Dont laugh :mad: :lol:[/quote] wonderfull thats wos great, you can speak polish:multi: now i anderstand evrythings :lol: i dont now if i found new unhappy dog in the shelter i teake him, i have small flat and i can take only small dogs and puppis ZuziaM working in germany and good speak german, how du you want write polish or english heare?? Quote
Shawnee Posted October 28, 2008 Posted October 28, 2008 30 % engilsh, 30 % german and 30 % polnish :evil_lol: If you didn´t find a other dog, so take the cut sunja. I look for other dogs, so we can help 3 dogs. Quote
lolka Posted October 28, 2008 Posted October 28, 2008 Shawnee tell my, maybe we meat in Dłuzyna i wos ther teake small puppies and i think i see you there ??:cool3: Quote
lolka Posted October 28, 2008 Posted October 28, 2008 [quote name='Shawnee']30 % engilsh, 30 % german and 30 % polnish :evil_lol:[/quote] where is 10%???....... china:cool3: Quote
Shawnee Posted October 28, 2008 Posted October 28, 2008 10 % = niewyjaśniony Wath day? I was there 10.10 - 13.10 but I didn´t see puppys!? Oh mom, how much puppys was it (4-5)? Quote
lolka Posted October 28, 2008 Posted October 28, 2008 [quote name='Shawnee']10 % = niewyjaśniony Wath day? I was there 10.10 - 13.10 but I didn´t see puppys!? Oh mom, how much puppys was it (4-5)?[/quote] i think that wos thre or four months ago the puppis wos 5 ............. Quote
Shawnee Posted October 28, 2008 Posted October 28, 2008 sorry, but I don´t know. The puppys, was ist Boxer and very young (5 - 7 days old) Quote
Lidan Posted October 28, 2008 Posted October 28, 2008 A dla tych kiepsko władających językiem angielskim (a niemieckim w ogóle) mógłby ktoś w skrócie w wolnej chwili opisać o co chodzi? Bo ja nie jestem pewna czy dobrze zrozumiałam :hmmm: Shawnee chce wziąć Dredulę a w zamian dać do Waszego schroniska innego psa? :roll: Quote
lolka Posted October 28, 2008 Posted October 28, 2008 [quote name='Shawnee']sorry, but I don´t know. The puppys, was ist Boxer and very young (5 - 7 days old)[/quote] tak to te......one na początku wyglądały jak bokserki bo malusie były.....ale na typowe mix multicolor wyrosły:evil_lol: jeśli to byłaś TY to przecież świetnie mówisz po polsku:mad:, a ja tu takie męki językowe wyczyniam :evil_lol: Quote
lolka Posted October 28, 2008 Posted October 28, 2008 [quote name='Lidan']A dla tych kiepsko władających językiem angielskim (a niemieckim w ogóle) mógłby ktoś w skrócie w wolnej chwili opisać o co chodzi? Bo ja nie jestem pewna czy dobrze zrozumiałam :hmmm: Shawnee chce wziąć Dredulę a w zamian dać do Waszego schroniska innego psa? :roll:[/quote] kochana......to nie było łatwe, ja naprawdę kiepsko mówię po angielsku a co dopiero piszę, trochę pomagał mi mój TZ...a Shawnee też nie za bardzo:evil_lol: nie do końca się zrozumiałyśmy:roll: ale jedno pewne, Shawnee jeździ do naszego schroniska, pomaga, robi fotki i szuka psiakom domów w dwóch fundacjach i przytuliskach niemieckich....podała nam linki, tam juz kilka naszych niuniek trafiło jednego zdania wogóle nie zrozumiałam, tak dziwnie napisane a ono było kluczowe:evil_lol::evil_lol::evil_lol: Shawnee po prostu szuka dla naszych psiaków domów i z tego co zrozumiałam jedna z tych fundacji niedługo przyjeżdżaja po trzy kolejne a za chwilę napisała że to ona szuka naszym trzem psom domy:roll: mało tego chyba źle napisałam bo w pierwszej chwili myslała że to ja zabieram niunię do siebie na stałę, nie potrafiłam napisać co to tymczs i na czym polega nie ważne.............najwazniejesze że to kolejna kochana osoba której na sercu lezy los naszych psiaków:loveu::loveu: mam jej przesłać zdjęcia naszych psiaków z opisami i nr czipów(no te czipy to najwiekszy bal bo musze kogoś ze schronu zmolestować aby poswiecił mi chwile na ich identyfikację) ale czego się nie robi dla sierściuchów:loveu::loveu: [B][COLOR=Sienna]Shawnee PISZ PROSZĘ PO POLSKU TAK JAK UMIESZ:lol: WIELE OSÓB CIĘ ZROZUMIE A TU NAPRAWDE FAJNE DZIEWCZYNY SĄ:loveu:, CHŁOPAKÓW NIESTETY NIE MA[/COLOR][/B]:eviltong: Quote
Shawnee Posted October 28, 2008 Posted October 28, 2008 [quote name='lolka']nie ważne.............najwazniejesze że to kolejna kochana osoba której na sercu lezy los naszych psiaków:loveu::loveu:[/quote] Thank you! Oh, teraz wiem kto ty jestesch^^ no to sprubuje po polsku pisac... moze sie naucze? :oops: Quote
lolka Posted October 29, 2008 Posted October 29, 2008 [quote name='Shawnee']Thank you! Oh, teraz wiem kto ty jestesch^^ no to sprubuje po polsku pisac... moze sie naucze? :oops:[/quote] odwagi, naprawdę świetnie Ci idzie....:thumbs: BRAWO Quote
zuziaM Posted October 29, 2008 Posted October 29, 2008 lolus.... a ja mam ogromna prosbe do Ciebie. Jak bedziesz jechala w piatek do Wroclawia, to bedziesz przejezdzala przez Luban, prawda ? Ja mam troche rzeczy bazarkowych do przekazania do Warszawy, a poniewaz jedzie tam magda z. ( z Boleslawca ) , to czy moglabys jej po drodze porzekazac te rzeczy w Boleslawcu ? ? ? Ja bym sie z Toba w Lubaniu na trasie juz na Boleslawiec ( Wroclaw ) spotkala najlepiej gdzies juz za cmentarzem - pewnie bedzie sporo aut, ale tam dalej juz jest gdzie sie zatrzymac ).....zeby Ci je dac. Quote
lolka Posted October 29, 2008 Posted October 29, 2008 [quote name='zuziaM']lolus.... a ja mam ogromna prosbe do Ciebie. Jak bedziesz jechala w piatek do Wroclawia, to bedziesz przejezdzala przez Luban, prawda ? Ja mam troche rzeczy bazarkowych do przekazania do Warszawy, a poniewaz jedzie tam magda z. ( z Boleslawca ) , to czy moglabys jej po drodze porzekazac te rzeczy w Boleslawcu ? ? ? Ja bym sie z Toba w Lubaniu na trasie juz na Boleslawiec ( Wroclaw ) spotkala najlepiej gdzies juz za cmentarzem - pewnie bedzie sporo aut, ale tam dalej juz jest gdzie sie zatrzymac ).....zeby Ci je dac.[/quote] nie ma problema:lol:.............nie wiem jeszcze o której muszę wyruszyć aby zdążyć na umówiona wizytę.....dziś dorwę nawigację to oblicze sobie trasę, muszę tak pojechać aby ominąć centrum wrocka bo to 1.5 godziny stania w korkach:angryy: może pojedzie ze mną Kasia, byłoby super bo Biszkopt to chyba nigdy autem nie podróżował i może być bal:-? Quote
magda z. Posted October 29, 2008 Author Posted October 29, 2008 [quote name='lolka']nie ma problema:lol:.............nie wiem jeszcze o której muszę wyruszyć aby zdążyć na umówiona wizytę.....dziś dorwę nawigację to oblicze sobie trasę, muszę tak pojechać aby ominąć centrum wrocka bo to 1.5 godziny stania w korkach:angryy: może pojedzie ze mną Kasia, byłoby super bo Biszkopt to chyba nigdy autem nie podróżował i może być bal:-?[/quote] dobra w b-cu sie możemy umówić przy jakims rondzie;) Gosiu jakbys mogła to też przygotuj rzeczy licytowane przez Maruda666, bo ja mam dla niej też bazarkowe fanty, a w listopadzie będzie w b-cu:) Po południu zadzwonię do Oleny i sie popytam czy wyjdzie w niedziele w w-wie na dworzec:roll:a jak nie to poszukamy dalej, w w-wie dużo ludzi z dogo;) Quote
Recommended Posts