KXIII Posted May 2, 2008 Posted May 2, 2008 Czy pies, który ma niekompletna szate może brać udział w wystawie ? Moje briardzicho ma wytarą sierść przez obroże( mimo,że to szyta na okrągło, skórzana), jednak widać braki :shake: Pies w obroży chodzi tylko na spacerach.Nie chcemy zakończyc wystawiania psa. Czy sedzia przy rasach długowłosych bardzo zwraca uwage na niekopletna sierść ? Psiak ma 14 miesięcy, ale włos długi i trzeba byłoby czekac nawet 2 lata , aż nie będzie widać braków. Quote
BeataG Posted May 9, 2008 Posted May 9, 2008 Mój pies (długowłosy belg) też ma wytartą kryzę od obroży i nigdy nie było żadnych negatywnych konsekwencji tego faktu na wystawach, a był wystawiany ok. 30 razy. Quote
KXIII Posted May 10, 2008 Author Posted May 10, 2008 Podobno nie dla wszystkich sędziów jest oczywiste, że psu wyciera się sierść od obroży. Quote
aluwis Posted May 13, 2009 Posted May 13, 2009 A błękitny briard? Czym się wyróżnia? Dlaczego jest tak niezwykły? Quote
sota36 Posted May 24, 2009 Posted May 24, 2009 [B]"Szare briardy urodzone jako szare[/B] ( z franc. gris- gris ) w rodowodzie maja wpisane umaszczenie szare. Mówi się o nich szaro- szare, niebieskie lub błękitne." To cytat za ksiazka Ewy Doroty Sobolty, Briard. I maja owa czern jakby "zlamana" niebieskim - trudno to opisac - trzeba zabaczyc. Quote
aluwis Posted May 24, 2009 Posted May 24, 2009 Dziękuję. Która hodowla (proszę o link) może poszczycić się ową "błękitnością"? Nigdy nie widziałam takiego pieska. Quote
sota36 Posted May 26, 2009 Posted May 26, 2009 Zapodane przez "briardzia dobra duszyczke" - ps. dzieki za link, choc tu nie zaglada raczej... [url]http://www.fairytalebriards.com/Pages/Turquoise.htm[/url] Piekny!!!! Quote
stokrotka.af Posted May 29, 2009 Posted May 29, 2009 Hmm...może się czepiam i nie znam, ale...ten psiak wygląda na siwego raczej:-o chyba jednak mimo wszystko wolę płowe:oops: Quote
Recommended Posts