agamblu Posted April 21, 2008 Posted April 21, 2008 19 kwietnia około godziny 18 na ulicy Piłsudskiego w Lublinie (okolice Parku Ludowego, Stadionu Start, MPWIK'u) znaleziono kundelka. Piesek (chłopak) ma około 4 miesięcy, około 20 cm wzrostu i obcięty ogonek. Miał na sobie czerwoną parcianą obrożę w żółto-niebieskie wzorki. Po zachowaniu widać że jest przyzwyczajony do życia z człowiekiem. Nie ma też żadnych problemów w kontaktach z innymi psami. Skórę ma czystą, sierść lśniącą. Je z apetytem i wygląda zdrowo. Robaczków w kupce nie znaleziono ;) Na dzień dzisiejszy piesek przebywa u mnie. Zgłosiłam fakt jego znalezienia w schronisku i podałam komunikat do radia. Wieczorem rozkleję plakaty w okolicy. Nie bardzo wiem co więcej robić. Piesek na pewno mieszkał u kogoś. Mam nadzieje że się zgubił i ktoś na niego czeka a nie że się komuś znudził i został wyrzucony. Na razie szukam właścicieli. Jeśli się nie znajdą wtedy nowego domu dla maluch. Telefon kontaktowy do mnie: 692 575 017 Inne dane są u mnie na stronie: www.qdore.pl Quote
agamblu Posted April 21, 2008 Author Posted April 21, 2008 Podnoszę - może ktoś go teraz szuka! Quote
agamblu Posted April 22, 2008 Author Posted April 22, 2008 Plakaty rozwieszone - teraz czekamy. Quote
ewatr Posted April 22, 2008 Posted April 22, 2008 Oby go ktos szukał ........ jakby plakaty nie pomogły to moze dac ogłoszenie do anonsów gazetowych wydania lubelskiego? http://ww2.anonse.com/lublin/kupon/?dzial=15&pdzial=c ze zdjeciem kosztuje 3.66 zł Quote
agamblu Posted April 22, 2008 Author Posted April 22, 2008 Dzięki za podpowiedz - właśnie puściłam ogłoszenie - będzie w piątkowych anonsach. Quote
ewatr Posted April 23, 2008 Posted April 23, 2008 [quote name='agamblu']Dzięki za podpowiedz - właśnie puściłam ogłoszenie - będzie w piątkowych anonsach. moze ktos go wypatrzy :lol: tu sa tez strony do ewentualnych ogłoszen ;) http://www.dogomania.pl/forum/showpost.php?p=9836806&postcount=20 Quote
agamblu Posted April 26, 2008 Author Posted April 26, 2008 Wczoraj w lubelskich anonsach ukazało się ogłoszenie o psiaku. Właścicieli nie widać :-( może jednak się go pozbyli... Dziś odebrałam optymistyczny telefon. Zadzwoniła dziewczyna-kobieta zainteresowana maluchem. Jutro mamy się spotkać. Jeśli wszystko będzie ok to może psiaka znajdzie dom - już ten prawdziwy. Trzymajcie kciuki! Quote
ewatr Posted April 26, 2008 Posted April 26, 2008 agamblu napisał(a): Dziś odebrałam optymistyczny telefon. Zadzwoniła dziewczyna-kobieta zainteresowana maluchem. Jutro mamy się spotkać. Jeśli wszystko będzie ok to może psiaka znajdzie dom - już ten prawdziwy. Trzymajcie kciuki! Trzymamy :thumbs::thumbs::thumbs: Quote
agamblu Posted April 27, 2008 Author Posted April 27, 2008 Maluch na razie zostanie u mnie. Pani dziś koło południa zadzwoniła mówiąc że jest poza Lublinem i nie zdąży wrócić do 17 - jak się umówiłyśmy. Nie skreślam jej jeszcze gdyż dziś zachowała się całkiem w ładnie dzwoniąc i uprzedzając że jej nie będzie. Jutro ma do mnie dzwonić aby umówić się na spotkanie. Zobaczymy czy zadzwoni... Quote
ewatr Posted April 27, 2008 Posted April 27, 2008 agamblu napisał(a): Zobaczymy czy zadzwoni... Zobaczymy ..........;) Quote
agamblu Posted April 27, 2008 Author Posted April 27, 2008 A oto zdjęcia Mieczysława- bo tak go nazwaliśmy roboczo - jedno stare ale oddające jego osobowość i reszta z dzisiejszego spaceru. Stare: Spacerek: Quote
ewatr Posted April 28, 2008 Posted April 28, 2008 A co to za przystojne goldenki spaceruja z Mieciem ???:loveu: Quote
agamblu Posted April 28, 2008 Author Posted April 28, 2008 A to moje dzieciaki :-) więcej http://www.qdore.pl/gallery/ Quote
ewatr Posted April 28, 2008 Posted April 28, 2008 [quote name='agamblu']A to moje dzieciaki :-) więcej http://www.qdore.pl/gallery/ O rany cioteczko to Ty masz tyle tego cudnego goldkowego szczescia naraz :loveu:az Ci zazdroszczę / ja mam tylko jednego biszkoptowego skarba :eviltong:/ Quote
agamblu Posted April 28, 2008 Author Posted April 28, 2008 ewatr napisał(a):O rany cioteczko to Ty masz tyle tego cudnego goldkowego szczescia naraz :loveu:az Ci zazdroszczę / ja mam tylko jednego biszkoptowego skarba :eviltong:/ Ze mną mieszkają dwa w porywach do trzech ;) ale rzeczywiście są to moje goldenie szczęścia :lol: Pani zainteresowana Małym się nie odzywa :( Nie widać tez na horyzoncie poprzednich właścicieli. W związku z tym zaczynamy oficjalnie szukać domu dla Miecia. Jaki jest Mietek? Wesoły i radosny, pełen życia i ciekawy świata - jak to szczeniak. Bez problemu zaaklimatyzował się w moim domu i dogadał z psami , które mają dla jego szczeniackich wygłupów masę cierpliwości. Lubi czasem przypomnieć o sobie szczeknięciem i jest zdecydowanie lepszym stróżem od moich goldków. Mam nadzieje że uda mu się znaleźć fajny dom i rodzinkę bo naprawdę na nie zasługuje. Komuś kto go weźmie da wiele radości i dużo psiego serca :iloveyou: I jeszcze pytanie praktyczne - jak zgłosiłam że go znalazłam w Schronisku i zostawiłam swoje dane to wystarczy czy też powinnam dzwonić tak i dopytywać czy go nikt nie szukał ??? Quote
agamblu Posted April 29, 2008 Author Posted April 29, 2008 Nowe zdjęcia Miecia - z wieczornego spacerku. Quote
Recommended Posts