Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='ULKA12']Ale ma zbójeckie spojrzenie:evil_lol:[/quote]

Bo jest takim małym zbójem.Szczególnie w stosunku do kotki,wciąż ją ściga:razz:

Posted

[quote name='jareth']Bo jest takim małym zbójem.Szczególnie w stosunku do kotki,wciąż ją ściga:razz:[/quote]
On ją nie ściga on dba o jej kondycję fizyczną. Jak nie będzie biegać to utyje i będzie problem. To na pewno z miłości do niej :evil_lol:

Posted

[quote name='ULKA12']On ją nie ściga on dba o jej kondycję fizyczną. Jak nie będzie biegać to utyje i będzie problem. To na pewno z miłości do niej :evil_lol:[/quote]

Może być.Ale Luna jest chuda jak gęś wyścigowa.:megagrin:

Posted

a tutaj wyjaśnienia dlaczego puszczam Tazi wolno... choć są tacy, co swoje afgany tylko na smyczy 'na świat' wyprowadzają...
ponieważ nie mam hektarów...
[URL]http://www.youtube.com/watch?v=nhVtEeve-XA[/URL]

[URL]http://www.youtube.com/watch?v=8v9K9RiCa5M[/URL]

Posted

Na pierwszym filmiku widać jacy są do siebie z Bondem podobni.
Mam pytanie odnośnie moskitier.Jak one znoszą koty?Bo moi ostatnio tak wariowali,że balkonowa wypadła(blaszki się odgięły),jak kot z rozpędu na nią wpadł,kot w tył zwrot,a moskitiera oparła się na barierce.
Na drugim filmie Tazunia ino mykła przez ekran,a na trzecim...To ty szczekasz na psicę?:razz:

Posted

[quote name='jareth']Na pierwszym filmiku widać jacy są do siebie z Bondem podobni.
Mam pytanie odnośnie moskitier.Jak one znoszą koty?Bo moi ostatnio tak wariowali,że balkonowa wypadła(blaszki się odgięły),jak kot z rozpędu na nią wpadł,kot w tył zwrot,a moskitiera oparła się na barierce.
Na drugim filmie Tazunia ino mykła przez ekran,a na trzecim...To ty szczekasz na psicę?:razz:[/quote]
Moskitiery mam w oknach trzeci rok (nie zawsze były wyciągane na zimę, więc nie piszę, że trzeci sezon :oops:) Jak na razie znoszą koty całkiem nieźle, aczkolwiek nie zostawiam kotów samych w domu z otwartymi oknami - nie uważam, że w pełni można na nich polegac... Raz się zdarzyło, że mi moskitiera razem z kotem wyleciała, myślałam, że zawału dostanę... dlatego podokręcałam śrubki i pilnuję...
Co do Tazuni - to ona tak myka.... :D dzisiaj przewlekła mnie ponad godzinę po lesie, własnie wróciłyśmy, była tak ubłocona, że trzeba było umyc podwozie i łapy dokładnie - piachu chyba pół kilo złapała po drodze...

A na psicę nie szczekam, bez przesady :mad: - tylko chciałam ją zmobilizowac do bryknięcia - najpierw werbalnie (to było 'dalej!') a potem tupnięciem (ona już wie, że tupanie to zabawa, a nie coś strasznego)
No i w ogóle to dzisiaj chyba z piątkę kolegów nowych po drodze poznała :D

Posted

My "biegaliśmy" od 19.00 do 21.30.Kompletne szaleństwo.Bondzik poznał dzisiaj buldożka francuskiego,rany,jaką ten psiak ma parę do biegania:roll:,Jełopek wymiękał.:evil_lol:

• 2 weeks later...
Posted

[quote name='jareth']Umarliście?[/quote]
My- nie, a Wy?:eviltong:
[SIZE=1]Niektórzy nawet w lipcu pracować muszą... a, że większość świata ma wakacje (chyba) to z tej pracy też ucho wychodzi, bo co chwila się odbijam od stwierdzenia : "pan/pani X/Y/Z jest na urlopie" i kolejną sprawę muszę odwiesić na 1/2/3 tygodnie :mad: Frustrujące... eh[/SIZE]

A jak nasze czarne śmigacze? I nowe "hamerykanskie" obróżki?:cool3:

Posted

Śmigacz Bond średnio co dwa dni sie tapla w błocie.Kilka dni temu zanurkował w takie super śmierdzące i capił jak skunks.Kąpałam go i kąpałam,a piach leciał.Jest podłym Jełopkiem.
Jeśli zaś chodzi o obróżki,dzisiaj zamówiłam trzecią(myślę,że ostatnią),jak będzie to wkleimy fotkę,teraz takie zdjęcie
[URL="http://www.postimage.org/image.php?v=gx13_sgi"][IMG]http://www.postimage.org/gx13_sgi.jpg[/IMG][/URL]

Posted

nie umarliście, wręcz przeciwnie :)
dzisiaj byłam z Tazi nad jeziorem
dziewczyna kocha wodę ale na swoich warunkach :mad:
pobrykac w wodzie jak pies suchy - proszę bardzo, z radością i pełnym zanurzeniem
wytarzac się w mule? z DZIKĄ ROZKOSZĄ!!!!
spłukac muł w jeziorze? nieee, ta woda GRYZIE!!!
otrząsnąc muł na pańcię? PROSZĘ BARDZO :diabloti:

udawac mokre nieszczęście przez pół dnia? nie ma sprawy :roll:

jareth,
obróżka bosska :)

• 2 weeks later...
Posted

No i mamy kłopot:shake:
Bondzikowi zebrał się płyn w drugiej łapie,dzisiaj wet "wyssał" 40 ml.:placz:
A chłopak dostał zaproszenie na próbne biegi chartów na Służewcu.
Czemu on ma takiego pecha:lookarou:
Teraz bida leży i śpi:(

Posted

biedny Bondziula....
jestem pewna, że Tazunia też by chętnie bryknęła...
dzisiaj na lotnisku w Przylepie ganiała model samolociku po polu - było cudnie :diabloti:
chciałabym, żeby mogła spróbować coursingu...

tylko że kurde mieszkam na swoim zadupiu, gdzie się nic nie dzieje :(