Gacusiowa Posted July 14, 2008 Posted July 14, 2008 kujde kujde powinna dotrzec w tym tygodniu... mam nadzieję że tak będzie... :roll: Quote
jareth Posted July 14, 2008 Posted July 14, 2008 Ja też. Bondzik dzisiaj dwa razy wytarzał się w błotku:shake:,już nie mam do niego siły.Flejtuch przebrzydły.A jaki happy:multi:,w przeciwieństwie do mnie:cool3:. Miałam drania wykąpać,ale ile można?:scream7: Quote
Ula_czarnuszka Posted July 14, 2008 Posted July 14, 2008 [quote name='jareth']Miałam drania wykąpać,ale ile można?:scream7:[/quote] Może też zastosuj metodę wykruszania:eviltong: Z podłogi łatwiej się zbiera:p Quote
jareth Posted July 14, 2008 Posted July 14, 2008 Wykruszyłam już pierwszą porcję,:crazyeye:sporo tego.Tylko,że on śmierdzi tym błockiem:shocked!:,to trudne do zniesienia. Quote
Ula_czarnuszka Posted July 14, 2008 Posted July 14, 2008 No tak, metoda wykruszania na smród nie działa :p Zostaje wanna..albo- klamerki na nos:evil_lol: Quote
jareth Posted July 14, 2008 Posted July 14, 2008 Może sie wywietrzy:evil_lol: Mam nadzieję,że to błotniarstwo mu przejdzie. Quote
Gacusiowa Posted July 14, 2008 Posted July 14, 2008 myśmy z Tazunią wczoraj w ulewie spacerowały ja w żółtym płasczyku przeciwdeszczowym, a Tazi... w swoim pajacyku p-deszcz :) muszę powiedziec, ze się sprawdził :) pies miał tylko mokrą łepetynę (ale ona uwielbia jak jej wycieram głowę, im bardziej tarmoszę tym jest fajniej :)) no i łapy... ale zdecydowanie to lepsze niż mokry, zmarznięty pies który później chce siusiu co godzinę... :diabloti: u mnie metoda wykruszania działa bez zarzutu - fakt, Tazunia raczej się namacza niż tarza... w nowym domu planuję wannę do prania psa na takim poziomie, żeby nie trzeba jej było kąpa na klęcząco.. to nie na mój kręgosłup... Quote
Ula_czarnuszka Posted July 14, 2008 Posted July 14, 2008 [quote name='jareth']Może sie wywietrzy:evil_lol: Mam nadzieję,że to błotniarstwo mu przejdzie.[/quote] NADZIEJA piękna rzecz:megagrin: Quote
jareth Posted July 14, 2008 Posted July 14, 2008 No przecież nie mogę się poddawać z powodu durnego błota.:scared: Albo on przestanie się taplać,albo będzie musiał polubić kąpiele:shock: Quote
Gacusiowa Posted July 14, 2008 Posted July 14, 2008 a ja nie pochwaliłam Tazuni :) moja mądrutka dziewczynka pięknie robi już 'siad' i 'waruj' prawie nie ciągnie na smyczy coraz mniej się boi obcych (z facetami ma ciągle problem ku rozpaczy (skrywanej) mojego ojca) nauczyła się ostatnio 'prosic' łapą - to znaczy kłaś mi łapę na kolanie jak jej na czymś bardzo zależy (np mniamniuśnym żwaczyku-śmierdzielu) taka mądrutka :loveu: Quote
Gacusiowa Posted July 14, 2008 Posted July 14, 2008 [quote name='jareth']No przecież nie mogę się poddawać z powodu durnego błota.:scared: Albo on przestanie się taplać,albo będzie musiał polubić kąpiele:shock:[/quote] albo będzie się taplał i nienawidził kąpieli :diabloti: Tazunia już się coraz lepiej kąpcia ostatnio nawet tylko trochę się wyrywała podczas czekania aż się odżywka wchłonie :diabloti: - niecierpliwiec mój i coraz mniej się boi PRZERAŻAJĄCEGO PRYSZNICA :lol: Quote
Ula_czarnuszka Posted July 14, 2008 Posted July 14, 2008 [quote name='Gacusiowa']myśmy z Tazunią wczoraj w ulewie spacerowały ja w żółtym płasczyku przeciwdeszczowym, a Tazi... w swoim pajacyku p-deszcz :)[/quote] A zdjęcie ????:mad: [quote name='Gacusiowa'] w nowym domu planuję wannę do prania psa na takim poziomie, żeby nie trzeba jej było kąpa na klęcząco.. to nie na mój kręgosłup...[/quote] he,he.. ja przeprowadzając się do domu (przedwojennego, ale poddawaliśmy go gruntownemu remontowi) wymyśliłam, że psa będę kąpać w kabinie prysznicowej... nawet zażyczyłam sobie wpuszczenie brodzika w podłogę.. Ale w międzyczasie nastał inny pies i wersja z kabiną się nie sprawdza:diabloti: Ulka znosi kabinę TYLKO gdy jesteśmy w niej obie:evil_lol: co od momentu gdy osiągnęła swoje 63 w kłębie jest trudno-wykonalne:p Teraz kombinuję jakiś obiekcik gospodarczy z psią łazienką:scream_3: Jak na razie latem mam ogród a w pozostały czas- psiego fryzjera:cool1: Quote
jareth Posted July 14, 2008 Posted July 14, 2008 Brawo dla Tazuni:cool2: Mój Jełopek umie "siad",waruj nie próbowaliśmy. Na spacerkach robi sobie ze mnie jaja.Biegnie,ucieka,ja gnam za nim,a on sobie robi w tył zwrot i wraca na miejsce.Ja też,z wywieszonym łozorem.To co przednia zabawa:huh: Quote
jareth Posted July 14, 2008 Posted July 14, 2008 A co ja biedna mam powiedzieć?Bloki,wanna...Na szczęście duża łazienka i pies nie wyskakuje z wanny na moją głowę:p Quote
Ula_czarnuszka Posted July 14, 2008 Posted July 14, 2008 [quote name='Gacusiowa']a ja nie pochwaliłam Tazuni :) moja mądrutka dziewczynka pięknie robi już 'siad' i 'waruj' prawie nie ciągnie na smyczy[/quote] Mądra dziewczynka:loveu: [quote name='Gacusiowa'] nauczyła się ostatnio 'prosic' łapą - to znaczy kłaś mi łapę na kolanie jak jej na czymś bardzo zależy (np mniamniuśnym żwaczyku-śmierdzielu)taka mądrutka :loveu:[/quote] A jesteś pewna, że chcesz to utrwalać?:razz: Posokowiec moich rodziców z rozmachu wbija pazurzastą łapę w udo lub przedramię delikwenta, u którego chce wyżebrać jedzenie.. a żebrze ciągle:diabloti: I nie zważa na "świateczne ubrania" :mad:, że o siniakach nie wspomnę:evil_lol: Quote
jareth Posted July 14, 2008 Posted July 14, 2008 [quote name='Gacusiowa']albo będzie się taplał i nienawidził kąpieli :diabloti: Tazunia już się coraz lepiej kąpcia ostatnio nawet tylko trochę się wyrywała podczas czekania aż się odżywka wchłonie :diabloti: - niecierpliwiec mój i coraz mniej się boi PRZERAŻAJĄCEGO PRYSZNICA :lol:[/quote] Ło bosze,znienawidzi kąpiele i mnie przy okazji.Jestem uparta. Quote
Gacusiowa Posted July 14, 2008 Posted July 14, 2008 [quote name='jareth']Na spacerkach robi sobie ze mnie jaja.Biegnie,ucieka,ja gnam za nim,a on sobie robi w tył zwrot i wraca na miejsce.Ja też,z wywieszonym łozorem.To co przednia zabawa:huh:[/quote] bawisz się z nim na jego zasadach - w berka :D ja w takiej sytuacji robię 'w tył zwrot' i spierniczam psu albo chowam się za krzaczorem... [quote] A jesteś pewna, że chcesz to utrwalać?:razz: [/quote] docelowo to ma by podawanie łapy, tylko że od łapania łapy trudno mi było zacząc, bo ona dośc przewrażliwiona jest 'łapowo'... Quote
jareth Posted July 14, 2008 Posted July 14, 2008 Jak robię w tył zwrot i spierniczam(wiem,że tak się robi,już nie raz się szkoliłam z psem),ale w jego przypadku nie koniecznie to działa;) Quote
Gacusiowa Posted July 14, 2008 Posted July 14, 2008 hmmm to masz problem... u mnie jedynie dla odmiany nic nie działa jak Tazunia się rozbryka z Bezą i obie się chowają albo tarzają się na swojej ukochanej kupie piachu... a sąsiad dzisiaj wymiękł, powiedział, że z nami nie idzie bo jest za mokro :diabloti: że niby labradorowi za mokro... :roll: Quote
jareth Posted July 14, 2008 Posted July 14, 2008 Mój bawi się z goldenem i berneńczykiem.Tzn ciągnie je za ogon,uszy,robi na nich fikołki,albo się zaczai i hurrra!!!Jezu,nie mogę się doczekać kamery,wtedy wrzucę filmy na Youtube z tych wariactw.Boki można zrywać.I tak dzień w dzień po dwie godziny. Bondzika wabię na przysmaki. Quote
jareth Posted July 15, 2008 Posted July 15, 2008 W nowej obróżce [URL="http://img91.imageshack.us/my.php?image=zdjcie0147bp0.jpg"][IMG]http://img91.imageshack.us/img91/7750/zdjcie0147bp0.th.jpg[/IMG][/URL] Trochę zmieniliśmy image,zgoliliśmy włos szczenięcy na pyszczku:lol: Trudno uchwycić nowy zakup,bo jest obrośnięty na szyji i się wierci. Quote
Gacusiowa Posted July 15, 2008 Posted July 15, 2008 [quote name='jareth']W nowej obróżce [URL="http://img91.imageshack.us/my.php?image=zdjcie0147bp0.jpg"][IMG]http://img91.imageshack.us/img91/7750/zdjcie0147bp0.th.jpg[/IMG][/URL] Trochę zmieniliśmy image,zgoliliśmy włos szczenięcy na pyszczku:lol: Trudno uchwycić nowy zakup,bo jest obrośnięty na szyji i się wierci.[/quote] mało widac :( to ta co ja co ja kupowałam? Quote
jareth Posted July 15, 2008 Posted July 15, 2008 Tak,to ta. Wiem,że mało widać,ale chciałam tak naprędce,a ten się wierci jak g... w przerębli.Będziemy jeszcze próbować.:shake: Quote
Gacusiowa Posted July 15, 2008 Posted July 15, 2008 ufff, to się cieszę, że doszła do mnie coś nic z moich zamówień dochodzic nie chce... :( Quote
Recommended Posts