Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ja też.
Bondzik dzisiaj dwa razy wytarzał się w błotku:shake:,już nie mam do niego siły.Flejtuch przebrzydły.A jaki happy:multi:,w przeciwieństwie do mnie:cool3:.
Miałam drania wykąpać,ale ile można?:scream7:

Posted

myśmy z Tazunią wczoraj w ulewie spacerowały
ja w żółtym płasczyku przeciwdeszczowym, a Tazi... w swoim pajacyku p-deszcz :)
muszę powiedziec, ze się sprawdził :)
pies miał tylko mokrą łepetynę (ale ona uwielbia jak jej wycieram głowę, im bardziej tarmoszę tym jest fajniej :)) no i łapy... ale zdecydowanie to lepsze niż mokry, zmarznięty pies który później chce siusiu co godzinę... :diabloti:

u mnie metoda wykruszania działa bez zarzutu - fakt, Tazunia raczej się namacza niż tarza...
w nowym domu planuję wannę do prania psa na takim poziomie, żeby nie trzeba jej było kąpa na klęcząco.. to nie na mój kręgosłup...

Posted

a ja nie pochwaliłam Tazuni :)
moja mądrutka dziewczynka pięknie robi już 'siad' i 'waruj'
prawie nie ciągnie na smyczy
coraz mniej się boi obcych (z facetami ma ciągle problem ku rozpaczy (skrywanej) mojego ojca)

nauczyła się ostatnio 'prosic' łapą - to znaczy kłaś mi łapę na kolanie jak jej na czymś bardzo zależy (np mniamniuśnym żwaczyku-śmierdzielu)

taka mądrutka :loveu:

Posted

[quote name='jareth']No przecież nie mogę się poddawać z powodu durnego błota.:scared:
Albo on przestanie się taplać,albo będzie musiał polubić kąpiele:shock:[/quote]
albo będzie się taplał i nienawidził kąpieli :diabloti:

Tazunia już się coraz lepiej kąpcia
ostatnio nawet tylko trochę się wyrywała podczas czekania aż się odżywka wchłonie :diabloti: - niecierpliwiec mój
i coraz mniej się boi PRZERAŻAJĄCEGO PRYSZNICA :lol:

Posted

[quote name='Gacusiowa']myśmy z Tazunią wczoraj w ulewie spacerowały
ja w żółtym płasczyku przeciwdeszczowym, a Tazi... w swoim pajacyku p-deszcz :)[/quote]
A zdjęcie ????:mad:
[quote name='Gacusiowa'] w nowym domu planuję wannę do prania psa na takim poziomie, żeby nie trzeba jej było kąpa na klęcząco.. to nie na mój kręgosłup...[/quote]
he,he.. ja przeprowadzając się do domu (przedwojennego, ale poddawaliśmy go gruntownemu remontowi) wymyśliłam, że psa będę kąpać w kabinie prysznicowej... nawet zażyczyłam sobie wpuszczenie brodzika w podłogę.. Ale w międzyczasie nastał inny pies i wersja z kabiną się nie sprawdza:diabloti: Ulka znosi kabinę TYLKO gdy jesteśmy w niej obie:evil_lol: co od momentu gdy osiągnęła swoje 63 w kłębie jest trudno-wykonalne:p Teraz kombinuję jakiś obiekcik gospodarczy z psią łazienką:scream_3: Jak na razie latem mam ogród a w pozostały czas- psiego fryzjera:cool1:

Posted

Brawo dla Tazuni:cool2:
Mój Jełopek umie "siad",waruj nie próbowaliśmy.
Na spacerkach robi sobie ze mnie jaja.Biegnie,ucieka,ja gnam za nim,a on sobie robi w tył zwrot i wraca na miejsce.Ja też,z wywieszonym łozorem.To co przednia zabawa:huh:

Posted

[quote name='Gacusiowa']a ja nie pochwaliłam Tazuni :)
moja mądrutka dziewczynka pięknie robi już 'siad' i 'waruj'
prawie nie ciągnie na smyczy[/quote]
Mądra dziewczynka:loveu:

[quote name='Gacusiowa'] nauczyła się ostatnio 'prosic' łapą - to znaczy kłaś mi łapę na kolanie jak jej na czymś bardzo zależy (np mniamniuśnym żwaczyku-śmierdzielu)taka mądrutka :loveu:[/quote]
A jesteś pewna, że chcesz to utrwalać?:razz: Posokowiec moich rodziców z rozmachu wbija pazurzastą łapę w udo lub przedramię delikwenta, u którego chce wyżebrać jedzenie.. a żebrze ciągle:diabloti: I nie zważa na "świateczne ubrania" :mad:, że o siniakach nie wspomnę:evil_lol:

Posted

[quote name='Gacusiowa']albo będzie się taplał i nienawidził kąpieli :diabloti:

Tazunia już się coraz lepiej kąpcia
ostatnio nawet tylko trochę się wyrywała podczas czekania aż się odżywka wchłonie :diabloti: - niecierpliwiec mój
i coraz mniej się boi PRZERAŻAJĄCEGO PRYSZNICA :lol:[/quote]

Ło bosze,znienawidzi kąpiele i mnie przy okazji.Jestem uparta.

Posted

[quote name='jareth']Na spacerkach robi sobie ze mnie jaja.Biegnie,ucieka,ja gnam za nim,a on sobie robi w tył zwrot i wraca na miejsce.Ja też,z wywieszonym łozorem.To co przednia zabawa:huh:[/quote]
bawisz się z nim na jego zasadach - w berka :D

ja w takiej sytuacji robię 'w tył zwrot' i spierniczam psu
albo chowam się za krzaczorem...

[quote]
A jesteś pewna, że chcesz to utrwalać?:razz:
[/quote]
docelowo to ma by podawanie łapy, tylko że od łapania łapy trudno mi było zacząc, bo ona dośc przewrażliwiona jest 'łapowo'...

Posted

hmmm to masz problem...
u mnie jedynie dla odmiany nic nie działa jak Tazunia się rozbryka z Bezą i obie się chowają albo tarzają się na swojej ukochanej kupie piachu...

a sąsiad dzisiaj wymiękł, powiedział, że z nami nie idzie bo jest za mokro :diabloti: że niby labradorowi za mokro... :roll:

Posted

Mój bawi się z goldenem i berneńczykiem.Tzn ciągnie je za ogon,uszy,robi na nich fikołki,albo się zaczai i hurrra!!!Jezu,nie mogę się doczekać kamery,wtedy wrzucę filmy na Youtube z tych wariactw.Boki można zrywać.I tak dzień w dzień po dwie godziny.
Bondzika wabię na przysmaki.

Posted

W nowej obróżce

[URL="http://img91.imageshack.us/my.php?image=zdjcie0147bp0.jpg"][IMG]http://img91.imageshack.us/img91/7750/zdjcie0147bp0.th.jpg[/IMG][/URL]

Trochę zmieniliśmy image,zgoliliśmy włos szczenięcy na pyszczku:lol:
Trudno uchwycić nowy zakup,bo jest obrośnięty na szyji i się wierci.

Posted

[quote name='jareth']W nowej obróżce

[URL="http://img91.imageshack.us/my.php?image=zdjcie0147bp0.jpg"][IMG]http://img91.imageshack.us/img91/7750/zdjcie0147bp0.th.jpg[/IMG][/URL]

Trochę zmieniliśmy image,zgoliliśmy włos szczenięcy na pyszczku:lol:
Trudno uchwycić nowy zakup,bo jest obrośnięty na szyji i się wierci.[/quote]
mało widac :(
to ta co ja co ja kupowałam?