asiak_kasia Posted June 17, 2013 Posted June 17, 2013 Łe tam, ten bacik to bardziej publikę boli niż konia. No chyba, że ktoś solidnie okłada zwierzaka, to wtedy to juz jest efekt bezsilności i głupoty. Moim tez czasami trzeba przypomnieć, kto tu dowodzi i wtedy taki palcat, swietnie zdaje egzamin, dużo lepiej niż szarpanie za ryj-gdzie to faktycznie jest bolesne. Z dwojga złego lepszy juz ten bat, no i jednak powożenie, to trochę inna specyfika "sportu" tam naprawde bywa niebezpiecznie, i niestety czasami ten bat ratuje zycie i konisiom i ludziom, chociaż może niepozornie wyglądać taki "bunt" . Chociaż ja i tak uwazam, że na takich imprezach to na ogół startują konie zupełnie nieprzygotowane, i ludzie bez wiedzy. Dlatego jakby z zasady jestem na nie :eviltong: Quote
Okamia Posted June 17, 2013 Author Posted June 17, 2013 (edited) Patrząc na nerwowość tych koni to raczej mam zdanie takie jak ty - konie nieprzygotowane ;) Nie siedzę w tematyce koni więc nie wiem czy bacik to odpowiednik kolczatki czy oe u piesków czy nie. I rozumiem, że jak pacniesz raz bacikiem to jest ok... Ale jak strzelasz kilka razy pod rząd to już chyba nie jest fajnie... Zwłaszcza kiedy widać, że konik nerwowy... (jak szarpanie pieska na kolcach ;) ) EDIT: Tak w ogóle chyba będę się starać w tym roku o karte stałego klienta u mojego weta :roll: Nelsona miała atak bólu brzucha - zwijała się z bólu i piszczała przeraźliwie. :-( Atak trwał jakieś 5 minut. Zaraz leciałam do Artura. Po drodze zrobiła normalnie kupę. Zrobiliśmy USG ale nic nie widać - oprócz tego, że cieczka się zbliża. Suka już zachowuje się normalnie a my mamy zagwostkę co to mogło być... Robaków nie ma, jeść nic nowego nie jadła. Będziemy w tym tygodniu badać krew i mocz i zobaczymy... Edited June 17, 2013 by Okamia Quote
asiak_kasia Posted June 17, 2013 Posted June 17, 2013 [quote name='Okamia']Patrząc na nerwowość tych koni to raczej mam zdanie takie jak ty - konie nieprzygotowane ;) Nie siedzę w tematyce koni więc nie wiem czy bacik to odpowiednik kolczatki czy oe u piesków czy nie. I rozumiem, że jak pacniesz raz bacikiem to jest ok... Ale jak strzelasz kilka razy pod rząd to już chyba nie jest fajnie... Zwłaszcza kiedy widać, że konik nerwowy... (jak szarpanie pieska na kolcach ;) )[/QUOTE] dobre porownanie. Bat mniej wiecej powinien spełniać funkcje kolczatki. Na zasadzie "helloł ja tu nadal jestem i to nie Ty konisiu decydujesz" Niestety polska szkoła jazdy wywodzi się w prostej linii od wojskowych, a tam podejscie do konia było mocno przedmiotowe, i mało jest niestety dobrych szkółek jazdy. W powożeniu są ludzie z głową na karku, ale to tez jest mniejszość niestety. Nie wiem jak się kopytne zachowywały, bo nie widzialam, tyle co po fotach widac, ale własnie ze względu na takie obrazki omijam końskie imprezy. Fajnie się to oglada laikowi, ktoś kto ma nawet minimum wiedzy, już inne "widoki" Quote
Okamia Posted June 17, 2013 Author Posted June 17, 2013 Nie lubie tej imprezy z kilku powodów i serio mnie te widoczki nie bawią. Po za tym później park jest zasrany i nikt tego nie sprząta a wiadomo, że pieski lubią końskie kupki jako perfumy... Ulice też w taki upał jak wczoraj pachniały bardzo ładnie :roll: Ale wczoraj się dowiedziałam, że mam pewne przywileje w moim mieście :evil_lol: Quote
asiak_kasia Posted June 17, 2013 Posted June 17, 2013 [quote name='Okamia']Nie lubie tej imprezy z kilku powodów i serio mnie te widoczki nie bawią. Po za tym później park jest zasrany i nikt tego nie sprząta a wiadomo, że pieski lubią końskie kupki jako perfumy... Ulice też w taki upał jak wczoraj pachniały bardzo ładnie :roll: Ale wczoraj się dowiedziałam, że mam pewne przywileje w moim mieście :evil_lol:[/QUOTE] No z zaady takiek ońskie imprezy wymagają sporego przygotowania i kasiory na to, także nie wierze, żeby wszystkie potrzebne warunki były spełnione. No i kurde, nie lubię takiej "rozrywki". Chwal się jaką szychą jesteś :cool3: Quote
Amber Posted June 17, 2013 Posted June 17, 2013 Po prostu nie masz ambicji, jesteś leniwa i zazdrościsz innym :eviltong: Zawody są najważniejsze, jak się nie udaje, to jest to wina konia :evil_lol: Quote
asiak_kasia Posted June 17, 2013 Posted June 17, 2013 [quote name='Amber']Po prostu nie masz ambicji, jesteś leniwa i zazdrościsz innym :eviltong: Zawody są najważniejsze, jak się nie udaje, to jest to wina konia :evil_lol:[/QUOTE] :evil_lol: fuk, wydało się :-( Moje kunie som za głupie, one tylko się do lasu na dupoklepstwo nadają :shake: Ostatnio nawet się dowiedzialam, że ja je na mięso hoduje :diabloti: Quote
Amber Posted June 17, 2013 Posted June 17, 2013 No jak som takie gupie, że na wielkie zawody nie jerzdżom, to niby po co miałabyś je czymać jak nie na mienso? Quote
Okamia Posted June 17, 2013 Author Posted June 17, 2013 Taką, że mandaciku nie dostane jak mnie pan ze straży miejskiej z pieskiem bez smyczy zobaczy :lol: Wczoraj dyskutowaliśmy podczas imprezy (mamy problem z wypuszczaniem psów samopas) no i zażartowałam sobie, że mam nadzieję że mi jutro mandatu nie wlepią jak z świniem luzem pójdę na frisbee i pan komendant SM mówi, że nie bo on ma pewność że moje pieski pod kontrolą są bo ja taka odpowiedzialna :loveu: Rozpływam się do dzisiaj nad tym jak mi słodził :evil_lol: Ale niestety Nelka z racji ataku nie pójdzie dziś biegać za talerzykiem... Teraz śpi o dziwo, więc musiało ją to psychicznie wymęczyć... eh... :shake: Quote
Okamia Posted June 17, 2013 Author Posted June 17, 2013 [quote name='Amber']Po prostu nie masz ambicji, jesteś leniwa i zazdrościsz innym :eviltong: Zawody są najważniejsze, jak się nie udaje, to jest to wina konia :evil_lol:[/QUOTE] Odezwała się ta co własnego piesa chciała rozjechać :evil_lol: Quote
Patikujek Posted June 17, 2013 Posted June 17, 2013 Ale ta urlopowa fota jest cuuudna :loveu: ja mam urlop za 2 tyg ale raczej będzie spędzony w domu.Czeka nas kastracja a do tego nie mogę mamie na głowie zwierzyńca zostawić Quote
Okamia Posted June 17, 2013 Author Posted June 17, 2013 Dzięki. U mnie chłopcy już bez jaj na całe szczęście :loveu: i pół biedy, że tak naprawdę nie są moi tylko mamy i siostry bo bym ich już gdzieś oddała dawno :shake::evil_lol: Quote
Okamia Posted June 17, 2013 Author Posted June 17, 2013 Lusiu z przygarniętą maludą ;) [IMG]https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/311612_3191928373507_1770828569_n.jpg[/IMG] A tu kolejne urlopowe :) [img]https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc1/998589_3174206010459_1972705829_n.jpg[/img] Quote
Okamia Posted June 17, 2013 Author Posted June 17, 2013 Foteczki z koników: [url]http://przewodnik.iq.pl/wielka_pniewska_kj/[/url] A w weekend jadę na DCDC Poznań focić :) Quote
asiak_kasia Posted June 18, 2013 Posted June 18, 2013 [quote name='Amber']No jak som takie gupie, że na wielkie zawody nie jerzdżom, to niby po co miałabyś je czymać jak nie na mienso?[/QUOTE] zeby oczyt cieszyły i trawę kosiły :eviltong: [quote name='Okamia']Foteczki z koników: [URL]http://przewodnik.iq.pl/wielka_pniewska_kj/[/URL] [B]A w weekend jadę na DCDC Poznań focić[/B] :)[/QUOTE] łeee to może i ja pojadę, i się na fociszki załapiemy, przy okazji odwiedzę rodziców :diabloti: Quote
Patikujek Posted June 18, 2013 Posted June 18, 2013 witam z rana ! Okamia wpadłam ci tylko powiedzieć że maine coon to samo złoooooooo! To moje paskudztwo ma tłusty ogon wiecznie a do tego linieje gorzej jak nieszczotkowany haszczak mojej przyjaciółki Quote
Rinuś Posted June 18, 2013 Posted June 18, 2013 a to to kto? [url]http://przewodnik.iq.pl/wielka_pniewska_kj/content/images/large/7P3B4726.jpg[/url] Quote
Aleks89 Posted June 18, 2013 Posted June 18, 2013 Rinuś masz dziś dzień "Sto pytań do?":roll::lol: Quote
Rinuś Posted June 18, 2013 Posted June 18, 2013 [quote name='Aleks89']Rinuś masz dziś dzień "Sto pytań do?":roll::lol:[/QUOTE] A Ty mnie śledzisz? paszoł won ode mnie!Chyba masz co robić czyż nie? ,Nie pytam się Ciebie więc milcz. Quote
Okamia Posted June 18, 2013 Author Posted June 18, 2013 [quote name='asiak_kasia']łeee to może i ja pojadę, i się na fociszki załapiemy, przy okazji odwiedzę rodziców :diabloti:[/QUOTE] To daj znać w piątek czy jedziesz czy nie to się nr tel wymienimy by się nie szukać :evil_lol: znaczy mnie łatwo znaleźć bo bd siedzieć gdzieś na polu frisbee z dużym obiektywem 70-200 2.8 i dużym aparatem. Taka troche rudawa jestem. ale nie wiem w co się ubiorę jeszcze to ci nie napiszę :eviltong: [quote name='Patikujek']witam z rana ! Okamia wpadłam ci tylko powiedzieć że maine coon to samo złoooooooo! To moje paskudztwo ma tłusty ogon wiecznie a do tego linieje gorzej jak nieszczotkowany haszczak mojej przyjaciółki[/QUOTE] E tam... Kelly też linieje. Nelsona też i kocury również - wszystko da się ogarnąć ;-) [quote name='Rinuś']a to to kto? [URL]http://przewodnik.iq.pl/wielka_pniewska_kj/content/images/large/7P3B4726.jpg[/URL][/QUOTE] Nie mam zielono-różowego pojęcia... bawiły się z boku to im pstryknęłam zdjęcie :) [quote name='Aleks89']Rinuś masz dziś dzień "Sto pytań do?":roll::lol:[/QUOTE] O i nawet król mnie nawiedził :multi::evil_lol: Quote
asiak_kasia Posted June 18, 2013 Posted June 18, 2013 [quote name='Rinuś']A Ty mnie śledzisz? paszoł won ode mnie!Chyba masz co robić czyż nie? ,Nie pytam się Ciebie więc milcz.[/QUOTE] Kaśka coś Ty taka bojowa :crazyeye::diabloti: dam znać jeszcze, bo to wiele zalezy od tego czy mi TZ da kasiorę :diabloti: a na pewno kopsnę się z Polą, wieć jakby co szukaj najbardziej niegrzecznego, dracego ryja, skaczacego na wszystkich psa. Możesz byc pewna ze ja bede na rugim "biegunie" udajac, że to nie moje :evil_lol: Quote
Okamia Posted June 18, 2013 Author Posted June 18, 2013 [quote name='asiak_kasia']Kaśka coś Ty taka bojowa :crazyeye::diabloti:[/QUOTE] Myślę, że bardziej nie zaspokojona :evil_lol: Quote
Rinuś Posted June 18, 2013 Posted June 18, 2013 [quote name='asiak_kasia']Kaśka coś Ty taka bojowa :crazyeye::diabloti:[/QUOTE] ja bojowa? nieee :eviltong: bo łazi i smęci, niech się ruszy do tego Czarka a nie śledzi ludzi :diabloti: Quote
asiak_kasia Posted June 18, 2013 Posted June 18, 2013 [quote name='Rinuś']ja bojowa? nieee :eviltong: bo łazi i smęci, niech się ruszy do tego Czarka a nie śledzi ludzi :diabloti:[/QUOTE] Przyznaj się okres Ci się zbliża :evil_lol: Quote
Rinuś Posted June 18, 2013 Posted June 18, 2013 [quote name='asiak_kasia']Przyznaj się okres Ci się zbliża :evil_lol:[/QUOTE] jestem w połowie cyklu tabletkowego i nic mi się nie zbliża :diabloti: Quote
Recommended Posts