Okamia Posted May 23, 2013 Author Posted May 23, 2013 (edited) [quote name='Amber']Jak ktoś się psami nie interesuje, to pewnie uważa to za zbędne ;)[/QUOTE] Ale to przecież nie każe mu tego oglądać a tym bardziej komentować po chamsku ;) Zwłaszcza, że wiadomo żem psiara. Po za tym jest kilka opcji na fcb które umożliwiają bycie szczęśliwym nie oglądając czyiś wpisów. btw: Którą dla świni? :diabloti: [IMG]https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/3535_481741471874580_1619485297_n.jpg[/IMG] A to nieszczęsne zdjęcie o które cały fejm :evil_lol: [img]https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/479859_3115370219601_1077428303_n.jpg[/img] Edited May 23, 2013 by Okamia Quote
Amber Posted May 23, 2013 Posted May 23, 2013 Nie no jasne. Ja np. nie komentuje zdjęć dzieci, a uważam je za zbędniejsze od fotek jedzenia :evil_lol: Dawaj białą :loveu: :lol: Quote
Okamia Posted May 23, 2013 Author Posted May 23, 2013 [quote name='Amber']Nie no jasne. Ja np. nie komentuje zdjęć dzieci, a uważam je za zbędniejsze od fotek jedzenia :evil_lol:[/QUOTE] Ja jestem na tyle tolerancyjna, że te foteczki dzieci traktuje jak psie - wiadomo, że rodzice swoje dzieci jakoś tam kochają więc się nie czepiam. Po prostu nie komentuje zwłaszcza jeżeli dziecko brzydkie :evil_lol: Biała na białej :diabloti: Quote
asiak_kasia Posted May 24, 2013 Posted May 24, 2013 Borze, jaki człowiek jest szczesliwy bez fejsbuczka :loveu: Ja tam mam dogomanię i się tutaj spowiadam i wszystkie swoje ekshibicjonistyczne skłonności zaspokajam :diabloti: a dla Prosiaka czarno-czerwoną, nikt Ci jej nie zauroczy :evil_lol: btw u was tez pokutuje taki zabobon o czerwonych wstążkach? Dzieciom w wózkach, zwierzakom przy obrożach, czy kantarach wieszają. Nawet w samochodach :evil_lol: Quote
Okamia Posted May 24, 2013 Author Posted May 24, 2013 Przy wózkach tak :evil_lol: ale u psów zamiast wstążek to czerwone obróżki:lol: Jak bym miała na facebooczku nic nie pisać to zaraz do mnie niektórzy znajomi piszą czy umarłam ja lub któraś z suk :shake::evil_lol: Quote
asiak_kasia Posted May 24, 2013 Posted May 24, 2013 [quote name='Okamia']Przy wózkach tak :evil_lol: ale u psów zamiast wstążek to czerwone obróżki:lol: Jak bym miała na facebooczku nic nie pisać to zaraz do mnie niektórzy znajomi piszą czy umarłam ja lub któraś z suk :shake::evil_lol:[/QUOTE] Ja ze swoimi znajomymi jestem w kontakcie fejs tu fejs, albo ewentualnie telefonicznie/skajpowo jak ktoś dalej. Jakbym miała jeszcze ogarniać fejsbuczka to bym nie miała czasu na sen :diabloti: Quote
Okamia Posted May 24, 2013 Author Posted May 24, 2013 Ze znajomymi z okolicy też jestem w kontakcie tel lub osobistym ale z niektórymi nie ma siły jak są gdzieś dalej. Lub z rodzinką z Niemiec czy jak ojciec jest w pracy to prędzej fcb sprawdzi bo mu taniej wyjdzie niż 15 min rozmowy :evil_lol: Mam też kilka osób, które w stanach siedzą czy znajomych, którzy wrócili do Brazylii. Lepiej gadać przez fcb lub skype - bo taniej :eviltong: Btw w weekend jadę do Szczecina do znajomych z Mołdawii :evil_lol: Quote
asiak_kasia Posted May 24, 2013 Posted May 24, 2013 [quote name='Okamia']Ze znajomymi z okolicy też jestem w kontakcie tel lub osobistym ale z niektórymi nie ma siły jak są gdzieś dalej. Lub z rodzinką z Niemiec czy jak ojciec jest w pracy to prędzej fcb sprawdzi bo mu taniej wyjdzie niż 15 min rozmowy :evil_lol: Mam też kilka osób, które w stanach siedzą czy znajomych, którzy wrócili do Brazylii. Lepiej gadać przez fcb lub skype - bo taniej :eviltong: Btw w weekend jadę do Szczecina do znajomych z Mołdawii :evil_lol:[/QUOTE] Kocham szczecin :loveu: za ilośc psów, parków i podejscie do czworonogów, zawsze, ale to zawsze się spotykam z miłymi ludźmi, a w Poznaniu-szkoda gadać :shake: Quote
Okamia Posted May 24, 2013 Author Posted May 24, 2013 Ja pochodzę z okolic Szczecina - Gryfina. Piękne tereny :loveu: A jaki basen mają tam - uwielbiam to miasteczko, serio. Jestem tam rzadko ale nigdy się nie nudzę. Idę na basen, poszlajać się po mieście i czuję się lepiej niż w Pniewach. Quote
asiak_kasia Posted May 24, 2013 Posted May 24, 2013 [quote name='Okamia']Ja pochodzę z okolic Szczecina - Gryfina. Piękne tereny :loveu: A jaki basen mają tam - uwielbiam to miasteczko, serio. Jestem tam rzadko ale nigdy się nie nudzę. Idę na basen, poszlajać się po mieście i czuję się lepiej niż w Pniewach.[/QUOTE] No ja swego czasu miałam dylemat Szczecin czy Poznań, no i nie odważyłam się wyjechać. A żałuje czasami, bo miałabym dużo lżejsze życie, ale koniec konców, mam tu swojego TZta i jakoś się kula. W okolice Szczecina chętnie na wakacje jeździmy za to :cool3: Quote
Okamia Posted May 24, 2013 Author Posted May 24, 2013 Ja mam babcię w Gryfinie i brat z rodziną mieszka w Szczecinie :evil_lol: Gdybym mogła się tam przenieść to bym się nie zastanawiała :eviltong: Quote
Okamia Posted May 24, 2013 Author Posted May 24, 2013 Ha - dostałam maila od panów od ukradzionych zdjęć. Mam być im wdzięczna bo dzięki NIM moje zdjęcia może obejrzeć cały świat :diabloti: A i oczekują zezwolenia na BEZTERMINOWĄ zgodę na publikację moich zdjęć :loveu: Quote
asiak_kasia Posted May 24, 2013 Posted May 24, 2013 No to na bezczela pojechali...co za ludzie. :shake: Quote
Okamia Posted May 24, 2013 Author Posted May 24, 2013 Wysłałam maila szefuniowi - powiedział, że chyba sam im odpisze :evil_lol: Najlepsze jest to, że Ci wszyscy ludzie mają mnie za grzeczną, układną dziewczynkę (niestety wygląd jest mylący :diabloti:). A ja znam swoją wartość i nie lubię jak ktoś chce mnie wylulać na cacy - zwłaszcza, że zdjęcia z hali robię ZAJEBISTE :loveu: Szkoda tylko, że panów nie spotkam w najbliższym czasie osobiście :shake: Świnią bym poszczuła :diabloti: Quote
Okamia Posted May 26, 2013 Author Posted May 26, 2013 Natchniona przez brak miejsca na grilla i chcąca utrzeć nosa sąsiadom wymyśliłam, że z tyłu na nieużytku zrobię sobie ogrodzone miejsce od siedzenia z grillem i psami i właśnie się zastanawiam nad tym pomysłem ... Trzeba by było tam wyrównać ziemię wyrwać chwasty i inne pierdoły... Jest sporo miejsca i z jednej strony jest ściana starego warsztatu więc plus... jednak jest też tam stare drzewo i nie wiem czy to bym miała zostawić czy wyciąć w pień... Myślę też czy lepsza była by zwykła siatka czy te panele śmieszne. Czy ma ktoś może z Was jakieś doświadczenie? :diabloti: Quote
Vectra Posted May 27, 2013 Posted May 27, 2013 panele .... no długo to one przy psach z twardymi głowami nie żyją :diabloti: miałam panele MIAŁAM ... a potem było dużo rozpałki do kominka :evilbat: zdecydowanie lepiej się pali niż paneluje Quote
Okamia Posted May 27, 2013 Author Posted May 27, 2013 [quote name='Vectra']panele .... no długo to one przy psach z twardymi głowami nie żyją :diabloti: miałam panele MIAŁAM ... a potem było dużo rozpałki do kominka :evilbat: zdecydowanie lepiej się pali niż paneluje[/QUOTE] :evil_lol: Tylko piesek nie będzie miał okazji siedzieć tam sam żeby nawalał łepkiem ;) Na razie jednak wszystko jest w tzw planach i powijakach bo nie wiem jak się za to wszystko zabrać bo tam nie równo jest... Quote
Vectra Posted May 27, 2013 Posted May 27, 2013 jest tam jak dojechać dużym autem ? można znaleźć ogłoszenie lub wykombinować by przywieźli zwał ziemi i teren wyrównali :) nie kosztuje to jakoś dużo ani mało ;) ka równałam poprzednią działkę ... rów o głębokości 3 metrów , szerokości 5 metrów na odcinku 40 metrów :diabloti: xxx wywrotek gruzu , xxx wywrotek ziemi i nie widać że był tam rów ;) Quote
Okamia Posted May 27, 2013 Author Posted May 27, 2013 dojazdu nie ma :shake: To są typowe przyuliczne chaty gdzie ogródki są wąskie i długie. "Mój" wybrany zakątek sam ma około 6/7 m długości i chyba 5 szerokości (muszę pomierzyć)... krzywe i lekko pod górkę - myślałam też aby w dalszej części gdzie teraz jest busz ogrodzić i zrobić pieskom wybieg - tyle, że żadna z nich by tam sama nie siedziała :roll:Ale tam już jest więcej miejsca i mogła bym młodej chociaż piłkę porzucać :evil_lol: [IMG]http://i1221.photobucket.com/albums/dd466/OkamiaK/podworko/IMG_0173_zps405b6018.jpg[/IMG] [IMG]http://i1221.photobucket.com/albums/dd466/OkamiaK/podworko/IMG_0174_zps961d6254.jpg[/IMG] [IMG]http://i1221.photobucket.com/albums/dd466/OkamiaK/podworko/IMG_0175_zps9ec3628a.jpg[/IMG] [IMG]http://i1221.photobucket.com/albums/dd466/OkamiaK/podworko/IMG_0176_zps15f2cb44.jpg[/IMG] [IMG]http://i1221.photobucket.com/albums/dd466/OkamiaK/podworko/IMG_0179_zps57b081a5.jpg[/IMG] Jakieś pomysły? :cool3: Quote
Vectra Posted May 28, 2013 Posted May 28, 2013 kontener na śmieci i gruz :diabloti: kosiarka , szpadelek i teren jak malowany ;) a moje mają teren gładki , lekko leśny i też muszę z nimi siedzieć by siedziały na dworze :drinking: chyba że zaprogramuje jazdę na boomerach , to wtedy trochę mam w domu czasu dla siebie bez psów ;) Quote
asiak_kasia Posted May 28, 2013 Posted May 28, 2013 łe tam terenik nie jest taki koszmarny, wygląda lepiej niz u mnie na działce :evil_lol: Tak jak Vectra mówi, kosiara, szpadelek i te wieksze górki i dolinki wyrównać, a reszta się "sama zrobi" ;) Co do ogrodzenia, siatka i panele wyjdzie Ci cenowo podobnie, aczkolwiek mnie jednak bardziej przekonuje siatka, bo taki panel w spotkaniu z rozpędzonym pieskiem jednak więcej szkód robi, a siatka jest bardziej "elastyczna" A jak się nie ma psa z hamulcem, to czasami ratuje tyłek takie myślenie :roll: Quote
Okamia Posted May 28, 2013 Author Posted May 28, 2013 :loveu: Ten terenik ma być do grillowania typowo więc pieski tu będą musiały być grzeczne bo jest za mało miejsca. Ale już dalszą część też obgadałam i siateczkę się kupi i będzie gdzie porzucać piłeczkę świni ;) Młoda niestety jak i staffiki nie zostanie sama na dworze - no bo gdzie beze mnie :evil_lol: Za to Kelly chętnie tylko gorzej jak kotecek czy jeżyk by chciał nas odwiedzić :diabloti: Muszę teraz zorganizować nożyce i kosiareczkę - bożysz jak na tym bezrobociu się nudzi :evil_lol: Quote
Vectra Posted May 28, 2013 Posted May 28, 2013 lepiej sobie zorganizuj kosę spalinową , bo kosiarką tego nie przelecisz :cool3: ew kosiarka szybko skończy żywot. U mnie tylko kosa idzie w ruch ..... Quote
Okamia Posted May 28, 2013 Author Posted May 28, 2013 Tylko skąd ja to wszystko wezmę? :evil_lol: Chyba muszę z teściem porozmawiać... Już się boję co się stanie jak on się włączy w ten projekt :evil_lol: Może do 2020 zdążymy to zrobić :diabloti: Quote
Recommended Posts