Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='asiak_kasia']nie no cos Ty... w bryczesikach, kamizeleczce, ostrogach i palcatem :loveu:[B] A Rinusiowa bedzie latac z widłami i boksy sprzątać[/B] :evilbat:[/QUOTE]
za 3000 zł mogę :diabloti:

Posted

[quote name='Vectra']ja tylko tak wspomnę , że na tym forum wstawiamy fotki 640x640 pix ...
więc poproszę usunąć te kobyły

regulamin , regulamin i obowiązuje wszystkich[/QUOTE]

TAK jest (w tym miejscu miała być salutująca ikonka ale nie ma :shake: )

Te spamery jedne - musiałyście tyle nagadać by aż moda mi nasłać na wątek :mad::evil_lol: Teraz będę musiała być grzeczna i wrzucać regulaminowe foteczki :placz:

Posted

[quote name='Okamia']TAK jest (w tym miejscu miała być salutująca ikonka ale nie ma :shake: )

Te spamery jedne - musiałyście tyle nagadać by aż moda mi nasłać na wątek :mad::evil_lol: Teraz będę musiała być grzeczna i wrzucać regulaminowe foteczki :placz:[/QUOTE]
nie wrzucaj w ogóle :diabloti:

swoją drogą strasznie małe te zdjęcia pozwalają wrzucać...

Posted

[quote name='Rinuś']nie wrzucaj swoją drogą strasznie małe te zdjęcia pozwalają wrzucać...[/QUOTE]

Bo regulamin był pisany x lat temu kiedy rozdziałka na kompie sięgała 800x600 ;) i większe zdjęcia dłużej się ładowały i rozciągały forum. Wg mnie ten punkt regulaminu powinien zostać zmodyfikowany do rodziałki chodź by 800 x 800 gdyż większość populacji korzystającej z internetu jak i dogo ma już tą rodziałkę w monitorku ustawioną na co najmniej 1280 ;)

U nas na starej stronie od 2 lat wrzucaliśmy zdjęcia 800x533 pix a na nowej już dłuższy bok ma 960 tylko na głównej są miniaturki 640 pix

Posted

bo jak każdy nie lubią sobie życia utrudniać - tylko, że wrzucając na forum zdjęcie w rozdziałce regulaminowej przy np mojej rodzielczości kompa - to nic nie widać - szczegółów, ostrości itp

Posted

Na moim forum o labkach można sobie wrzucić jakie się chce rozmiary, a forum samo kalibruje do mniejszej rozdzielczości, ale jak najedziesz na fotke to można ją sobie powiększyć.

Posted

[quote name='Rinuś']Na moim forum o labkach można sobie wrzucić jakie się chce rozmiary, a forum samo kalibruje do mniejszej rozdzielczości, ale jak najedziesz na fotke to można ją sobie powiększyć.[/QUOTE]

wszystko zależy od serwera niestety/stety ;) Tu podobno też miały się kalibrować do 640 ale jak widać raczej to nie wypaliło...
Jeżeli chodzi o stronę administracyjną to niestety dgm ma z tym duży problem... Ale napisałam w wątku podanym przez Amber i ciekawe czy mod mi zatwierdzi pościk ;)

Na stronę jak źle zdjęcie 'wywoła' z LR to mam taki fajny kod i nie ma problemu z rozmiarem :evil_lol:

Posted

błąd lasencje ... nie była brana pod uwagę rozdzielczość ekranów , tylko szybkość łącza.
dlatego została wprowadzona określona liczba fot w poście.
niestety nie każdy ma internet rakietę ;)

Posted

No to ja się wcisne z prywatą:

[COLOR=#800080][B]Zapraszam Ciebie i Twoich Gości na mój bazarek:
[url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/242612-BAZAREK-BARDZIEJ-PSI-NIZ-KOCI-do-05-05-2013-r-godz-21-00[/url][/B][/COLOR]

Może cos wypatrzycie dla swoich pupili?:)

pzdr.

Posted

[quote name='Rinuś']To już ich problem :diabloti:[/QUOTE]
znaczy żadem w sumie problem , bo jak miałam wolny , mobilny net , to wyłączyłam wyświetlanie zdjęć.

ale niech żyje egoizm :grins:

Posted

[quote name='Amber']Obawiam się, że niektórzy użytkownicy dogo mogą się do tej tajemniczej funkcji nigdy nie dokopać :eviltong:[/QUOTE]

to niech nie wchodzą w galerie :diabloti:

Posted

Nawet na mobilnym necie zdjęcia 800 px nie robią problemu jeżeli nie jest ich dużo (mówię o moim ;) )

Ja nie mówię, żeby wrzucać zdjęcia o rozdziałce większej niż 1000 px bo to już dla mnie lekka przesada ;) Ale powiedzmy sobie szczerze, że większość ludzi korzysta ze stałego łącza internetowego w domu i pracy lub mają net mobilny całkiem dobry aby odtworzyć forum ;) Więc lekka zmiana z tych nieszczęsnych 640 px do 800 px (według mnie to jest najlepsze rozwiązanie ;) ) nie wpłynęła by ogromnie na łącze.

Dobra kochane - ja mam masę zdjęć do obrobienia bo od rana robota była :roll: A i o 17 znów - będzie z jakieś 500 zdjęć jak nie więcej... i weź tu człowieku nie miej dość :diabloti:

Posted

Ja nie tworzę regulaminu :) moim obowiązkiem jest pilnowanie by szanowano obecny ;)

Też mam szybkie łącze i nie ma problemu z tysiącem fot ;) No ale regulamin i temu proszę ŁADNIE , by się dostosować.

Niestety wszelkie zmiany , to nie jest takie pstryk ;) może przyjdzie dzień , gdzie zostanie naniesiona poprawka o większych fotach.
Na pewno będzie o tym stosowna informacja. Teraz jest teraz i rozprawiać o strasznym niesprawiedliwym świecie , nie ma sensu.
Bo to nic nie zmieni.

Posted

Ależ ja nie piszę tego wsiego stricte do Ciebie i to rozumiem - po prostu wylewam żale, że wszystko idzie do przodu oprócz regulaminu :eviltong:

A tu księżyc nadgryziony ;)
[url]http://img41.imageshack.us/img41/2963/ksiezycc.jpg[/url]

Posted

a mogę Ci tu potrollować ? :loveu:

to powiedz mi proszę ładnie ... jak się w tym przeklętym LR zmniejsza zdjęcia :diabloti:
udało mi się to odpalić , ale w mordę nie pamiętam za cholerę :oops: