Amber Posted April 24, 2013 Posted April 24, 2013 A całe ubranko nawet nie tknięte gnojem lub pyłem z siana - żywa reklama :lol: Quote
Vectra Posted April 24, 2013 Posted April 24, 2013 ja tylko tak wspomnę , że na tym forum wstawiamy fotki 640x640 pix ... więc poproszę usunąć te kobyły regulamin , regulamin i obowiązuje wszystkich Quote
Rinuś Posted April 24, 2013 Posted April 24, 2013 [quote name='asiak_kasia']nie no cos Ty... w bryczesikach, kamizeleczce, ostrogach i palcatem :loveu:[B] A Rinusiowa bedzie latac z widłami i boksy sprzątać[/B] :evilbat:[/QUOTE] za 3000 zł mogę :diabloti: Quote
Okamia Posted April 24, 2013 Author Posted April 24, 2013 [quote name='Vectra']ja tylko tak wspomnę , że na tym forum wstawiamy fotki 640x640 pix ... więc poproszę usunąć te kobyły regulamin , regulamin i obowiązuje wszystkich[/QUOTE] TAK jest (w tym miejscu miała być salutująca ikonka ale nie ma :shake: ) Te spamery jedne - musiałyście tyle nagadać by aż moda mi nasłać na wątek :mad::evil_lol: Teraz będę musiała być grzeczna i wrzucać regulaminowe foteczki :placz: Quote
Rinuś Posted April 25, 2013 Posted April 25, 2013 [quote name='Okamia']TAK jest (w tym miejscu miała być salutująca ikonka ale nie ma :shake: ) Te spamery jedne - musiałyście tyle nagadać by aż moda mi nasłać na wątek :mad::evil_lol: Teraz będę musiała być grzeczna i wrzucać regulaminowe foteczki :placz:[/QUOTE] nie wrzucaj w ogóle :diabloti: swoją drogą strasznie małe te zdjęcia pozwalają wrzucać... Quote
Okamia Posted April 25, 2013 Author Posted April 25, 2013 [quote name='Rinuś']nie wrzucaj swoją drogą strasznie małe te zdjęcia pozwalają wrzucać...[/QUOTE] Bo regulamin był pisany x lat temu kiedy rozdziałka na kompie sięgała 800x600 ;) i większe zdjęcia dłużej się ładowały i rozciągały forum. Wg mnie ten punkt regulaminu powinien zostać zmodyfikowany do rodziałki chodź by 800 x 800 gdyż większość populacji korzystającej z internetu jak i dogo ma już tą rodziałkę w monitorku ustawioną na co najmniej 1280 ;) U nas na starej stronie od 2 lat wrzucaliśmy zdjęcia 800x533 pix a na nowej już dłuższy bok ma 960 tylko na głównej są miniaturki 640 pix Quote
Amber Posted April 25, 2013 Posted April 25, 2013 Dokładnie, jednak mimo licznych próśb administracja ma to gdzieś. Quote
Okamia Posted April 25, 2013 Author Posted April 25, 2013 bo jak każdy nie lubią sobie życia utrudniać - tylko, że wrzucając na forum zdjęcie w rozdziałce regulaminowej przy np mojej rodzielczości kompa - to nic nie widać - szczegółów, ostrości itp Quote
Amber Posted April 25, 2013 Posted April 25, 2013 Akurat ja mam archaiczną rozdzielczość w lapie, bo 1280x800 i widać ładnie, ale 800x600 by nie zaszkodziło i tak ;). Quote
Okamia Posted April 25, 2013 Author Posted April 25, 2013 o to to to ;) Szukałam jakiegoś tematu na ten temat w 'administracji' ale nie ma :roll: albo ja nie umim znaleźć ... Quote
Amber Posted April 25, 2013 Posted April 25, 2013 [url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/212081-Wielko%C5%9B%C4%87-zdj%C4%99%C4%87-%29[/url] ;) Quote
Okamia Posted April 25, 2013 Author Posted April 25, 2013 [quote name='Amber'][URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/212081-Wielkość-zdjęć-)[/URL] ;)[/QUOTE] dziękować :loveu: Quote
Rinuś Posted April 25, 2013 Posted April 25, 2013 Na moim forum o labkach można sobie wrzucić jakie się chce rozmiary, a forum samo kalibruje do mniejszej rozdzielczości, ale jak najedziesz na fotke to można ją sobie powiększyć. Quote
Okamia Posted April 25, 2013 Author Posted April 25, 2013 [quote name='Rinuś']Na moim forum o labkach można sobie wrzucić jakie się chce rozmiary, a forum samo kalibruje do mniejszej rozdzielczości, ale jak najedziesz na fotke to można ją sobie powiększyć.[/QUOTE] wszystko zależy od serwera niestety/stety ;) Tu podobno też miały się kalibrować do 640 ale jak widać raczej to nie wypaliło... Jeżeli chodzi o stronę administracyjną to niestety dgm ma z tym duży problem... Ale napisałam w wątku podanym przez Amber i ciekawe czy mod mi zatwierdzi pościk ;) Na stronę jak źle zdjęcie 'wywoła' z LR to mam taki fajny kod i nie ma problemu z rozmiarem :evil_lol: Quote
Vectra Posted April 25, 2013 Posted April 25, 2013 błąd lasencje ... nie była brana pod uwagę rozdzielczość ekranów , tylko szybkość łącza. dlatego została wprowadzona określona liczba fot w poście. niestety nie każdy ma internet rakietę ;) Quote
Asiaczek Posted April 26, 2013 Posted April 26, 2013 No to ja się wcisne z prywatą: [COLOR=#800080][B]Zapraszam Ciebie i Twoich Gości na mój bazarek: [url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/242612-BAZAREK-BARDZIEJ-PSI-NIZ-KOCI-do-05-05-2013-r-godz-21-00[/url][/B][/COLOR] Może cos wypatrzycie dla swoich pupili?:) pzdr. Quote
Rinuś Posted April 26, 2013 Posted April 26, 2013 [quote name='Vectra'] niestety nie każdy ma internet rakietę ;)[/QUOTE] To już ich problem :diabloti: Quote
Vectra Posted April 26, 2013 Posted April 26, 2013 [quote name='Rinuś']To już ich problem :diabloti:[/QUOTE] znaczy żadem w sumie problem , bo jak miałam wolny , mobilny net , to wyłączyłam wyświetlanie zdjęć. ale niech żyje egoizm :grins: Quote
Amber Posted April 26, 2013 Posted April 26, 2013 Obawiam się, że niektórzy użytkownicy dogo mogą się do tej tajemniczej funkcji nigdy nie dokopać :eviltong: Quote
Rinuś Posted April 26, 2013 Posted April 26, 2013 [quote name='Amber']Obawiam się, że niektórzy użytkownicy dogo mogą się do tej tajemniczej funkcji nigdy nie dokopać :eviltong:[/QUOTE] to niech nie wchodzą w galerie :diabloti: Quote
Okamia Posted April 26, 2013 Author Posted April 26, 2013 Nawet na mobilnym necie zdjęcia 800 px nie robią problemu jeżeli nie jest ich dużo (mówię o moim ;) ) Ja nie mówię, żeby wrzucać zdjęcia o rozdziałce większej niż 1000 px bo to już dla mnie lekka przesada ;) Ale powiedzmy sobie szczerze, że większość ludzi korzysta ze stałego łącza internetowego w domu i pracy lub mają net mobilny całkiem dobry aby odtworzyć forum ;) Więc lekka zmiana z tych nieszczęsnych 640 px do 800 px (według mnie to jest najlepsze rozwiązanie ;) ) nie wpłynęła by ogromnie na łącze. Dobra kochane - ja mam masę zdjęć do obrobienia bo od rana robota była :roll: A i o 17 znów - będzie z jakieś 500 zdjęć jak nie więcej... i weź tu człowieku nie miej dość :diabloti: Quote
Vectra Posted April 26, 2013 Posted April 26, 2013 Ja nie tworzę regulaminu :) moim obowiązkiem jest pilnowanie by szanowano obecny ;) Też mam szybkie łącze i nie ma problemu z tysiącem fot ;) No ale regulamin i temu proszę ŁADNIE , by się dostosować. Niestety wszelkie zmiany , to nie jest takie pstryk ;) może przyjdzie dzień , gdzie zostanie naniesiona poprawka o większych fotach. Na pewno będzie o tym stosowna informacja. Teraz jest teraz i rozprawiać o strasznym niesprawiedliwym świecie , nie ma sensu. Bo to nic nie zmieni. Quote
Okamia Posted April 26, 2013 Author Posted April 26, 2013 Ależ ja nie piszę tego wsiego stricte do Ciebie i to rozumiem - po prostu wylewam żale, że wszystko idzie do przodu oprócz regulaminu :eviltong: A tu księżyc nadgryziony ;) [url]http://img41.imageshack.us/img41/2963/ksiezycc.jpg[/url] Quote
Vectra Posted April 26, 2013 Posted April 26, 2013 księżyc KOSA , sobie kradnę - MOGĘ ? :loveu: Quote
Vectra Posted April 26, 2013 Posted April 26, 2013 a mogę Ci tu potrollować ? :loveu: to powiedz mi proszę ładnie ... jak się w tym przeklętym LR zmniejsza zdjęcia :diabloti: udało mi się to odpalić , ale w mordę nie pamiętam za cholerę :oops: Quote
Recommended Posts