Okamia Posted December 3, 2008 Author Posted December 3, 2008 [quote name='basia bonnie']jakie prawie?! porąbka jest w górach!! to są beskidy ;) dobranoc ślimaczku:loveu:[/quote] Cicho bo się wyda ... :evil_lol: No mówiłam że ferie może w góry pojadę :cool3: [quote name='Estera']To ja się łączę w bólu i też chcę w góry :cry:[/quote] Przecież możesz;) [quote name='basia bonnie']Wy wszystkie marudzicie, rozpaczacie, zamiast wsiadać w pociąg i przyjechać!:shake::diabloti:[/quote] Wsiąść do pociągu byle jakiego... :loveu: [quote name='Estera']żeby to było takie proste :diabloti:[/quote] Dokładnie...:shake: [quote name='bonsai_88']basia uważaj bo przyjadę... z obiema wariatkami :evil_lol:[/quote] Będziemy socjalizować Birmę :eviltong: [quote name='basia bonnie']Przyjedź ,przyjedz!zapraszam :loveu: i weź jeszcze Okamie i Estere :evil_lol: tzn. raczej one wezmą Ciebie po drodze :evil_lol:[/quote] Nie bo Hania nas weźmie :evil_lol: [quote name='bonsai_88']basia wątpię, żebyś tak radośnie witała Birmę w swoich progach :diabloti:.. Wiesz jak dzisiaj wyglądała krótka wizyta mojego kumpla [który jest u mnie baaardzo rzadko, bo zazwyczaj to ja mam coś do niego i to ja prędzej ruszę tyłek piętro wyżej :evil_lol:]? Z ciągłym radosnym uśmiechem na ustach [bo w końcu Kubę lubię] powtarzałam Birma nie wolno, Birma ja wiem ,że on tak smakowicie wygląda [a wygląda :diabloti:], Birma, mówię NIE... Najlepsze było to, że Birma cały czas grzecznie leżała :diabloti:... ale ja ją znam i ja wiem, że jedna komenda [OK, czyli już nie musisz się słuchać] i młoda by zaatakowała :shake:... chciałabyś z takim psem wytrzymac pare dni :razz:?[/quote] ze mną i Kelly wytrzymała to z wami tyż :evil_lol::diabloti: Quote
Estera Posted December 8, 2008 Posted December 8, 2008 [quote name='Okamia'] Przecież możesz;) [/quote]Ty też możesz :cool3: Quote
Patikujek Posted December 8, 2008 Posted December 8, 2008 [url]http://images31.fotosik.pl/407/26cf9e834414f569.jpg[/url] Matko wilk!!!!:crazyeye: A tak poza tym to siemanko Okamia Quote
basia bonnie Posted December 8, 2008 Posted December 8, 2008 [quote name='Okamia'] ze mną i Kelly wytrzymała to z wami tyż :evil_lol::diabloti:[/quote] dokładnie:evil_lol: z resztą samo przetrwanie z moimi kundlami to wyczyn :evil_lol: Quote
Estera Posted December 8, 2008 Posted December 8, 2008 [quote name='Okamia']Wiem :evil_lol: Jest to tylko kwestia pieniędzów :evil_lol::evil_lol::evil_lol: [/quote] U mnie czasu.... :placz: Quote
Okamia Posted December 8, 2008 Author Posted December 8, 2008 [quote name='Estera']Ty też możesz :cool3:[/quote] Wiem :evil_lol: Jest to tylko kwestia pieniędzów :evil_lol::evil_lol::evil_lol: [quote name='Patikujek'][URL]http://images31.fotosik.pl/407/26cf9e834414f569.jpg[/URL] Matko wilk!!!!:crazyeye: A tak poza tym to siemanko Okamia[/quote] To ty nie wiedziałaś że ja hybrydę posiadam :evil_lol::evil_lol::evil_lol: Normalnie jak biały kieł :evil_lol::evil_lol::evil_lol: [quote name='basia bonnie']dokładnie:evil_lol: z resztą samo przetrwanie z moimi kundlami to wyczyn :evil_lol:[/quote] Bo my jesteśmy siebie warte :loveu::loveu::loveu: Quote
Okamia Posted December 10, 2008 Author Posted December 10, 2008 zapowiada się wspaniały miesiąc :/ Kelly boi się huków a wczoraj jakieś dzieciaki bachory(gówniarze) bawiły się petardami pod moim domem i futro boi się wychodzić przez to z domu:-( nie chce jej jeszcze szprycować lekami ale ona ma złe przeżycia z petardami gdy była mała i od tego czasu bardzo sie ich boi... Wczoraj stanęła na progu i nie chciała iść dalej... Quote
bonsai_88 Posted December 10, 2008 Posted December 10, 2008 Oj, nie zazdroszczę... ja tam jeszcze się nie przekonałam jak dziewczyny reagują na petardy. Może to dzięki temu, że mieszkam na bardzo zapsionym osiedlu, w prawie każdym domu jest co najmniej jeden pies :razz:. A przecież jak rodzice się dowiedzą, że kochane dzieciątko bawi się petardami i straszy najukochańszego jorkusia to nauczą dzieciaczka co jest złe, a co dobre :diabloti:... Quote
Okamia Posted December 10, 2008 Author Posted December 10, 2008 [quote name='bonsai_88']Oj, nie zazdroszczę... ja tam jeszcze się nie przekonałam jak dziewczyny reagują na petardy. Może to dzięki temu, że mieszkam na bardzo zapsionym osiedlu, w prawie każdym domu jest co najmniej jeden pies :razz:. A przecież jak rodzice się dowiedzą, że kochane dzieciątko bawi się petardami i straszy najukochańszego jorkusia to nauczą dzieciaczka co jest złe, a co dobre :diabloti:...[/quote] Ja nie mam tak dobrze... Dzieciaki robią co chcą a jak zwrócisz rodzicowi uwage że dziecko straszy psa to wielkie wąty i dyskusja że to trzeba z psem gdzieś indziej chodzić:angryy: Czekam aż jakiemuś bachorowi coś sie stanie a wtedy będzie wielki krzyk i lament...:angryy::angryy::angryy: bo dzieci (niektóre nawet mają ok 10 lat) bawią się petardami i może im sie krzywda stać... Gdyby to byli ludzie ok 16-20 to jeszcze bym zrozumiala tą glupote ale oni ie pojawiają się za często w miejscach gdzie spaceruje z futrem... Quote
orpha Posted December 10, 2008 Posted December 10, 2008 moje zgromadzenie sie nie boi , wykazuje tylko zainteresowanie ale takie umiarkowane niemniej to jakas masakra z tymi petardami , chodza i wala nimi gdzie popadnie , czasem po cichu zycze im zeby ktoremu durna łape urwalo. W zeszłym roku malo niestalo sie nieszczescie , pies mojego znajomego nie boi sie hukow , ale za to probuje wszytsko aportowac no i wlasnie probowal zaaortowac odpalona petarde , dzieki przytomnosci umyslu innego psiarza nic sie nie stalo Quote
bonsai_88 Posted December 10, 2008 Posted December 10, 2008 [B]Orpha[/B] właśnie dlatego cieszę się, że będę już bez Jagi przed świętami - nie mam zielonego pojęcia jak Birma będzie reagować, wolę mieć czas tylko dla niej, żeby ją nauczyć, że petardy to nic złego :razz:... bo przy Jadze też nic nie wiadomo :roll: Quote
orpha Posted December 10, 2008 Posted December 10, 2008 [quote name='bonsai_88'][B]Orpha[/B] właśnie dlatego cieszę się, że będę już bez Jagi przed świętami - nie mam zielonego pojęcia jak Birma będzie reagować, wolę mieć czas tylko dla niej, żeby ją nauczyć, że petardy to nic złego :razz:... bo przy Jadze też nic nie wiadomo :roll:[/quote] jak reaguje jaga przekonamy sie juz niebawem , mam nadzieje ze tak jak cala reszta mojej hordy Quote
Okamia Posted December 10, 2008 Author Posted December 10, 2008 Ja bym tak chciała ... macie może jakis pomysł oprócz leków aby jej ten strach nie pożerał??:roll: Quote
orpha Posted December 10, 2008 Posted December 10, 2008 [quote name='Okamia']Ja bym tak chciała ... macie może jakis pomysł oprócz leków aby jej ten strach nie pożerał??:roll:[/quote] kurcze nie mam zielonego pojecia , nie mialam w swoim zyciu psa ktory by sie bal huków :roll: , wszytskie moje psy olewały petardy , tylko jamnik od normy odbiegal od normy , tylko on sie nie bal a wkurzal - jak zaczynali strzelac to wchodzil na parapet i urzadzal tala afere ze masakra , glosniejszy byl od hukow Quote
Okamia Posted December 10, 2008 Author Posted December 10, 2008 [quote name='orpha']kurcze nie mam zielonego pojecia , nie mialam w swoim zyciu psa ktory by sie bal huków :roll: , wszytskie moje psy olewały petardy , tylko jamnik od normy odbiegal od normy , tylko on sie nie bal a wkurzal - jak zaczynali strzelac to wchodzil na parapet i urzadzal tala afere ze masakra , glosniejszy byl od hukow[/quote] Ja miałam podobnie :roll:... teraz jest już za późno na behawiorystę ale po tym wszystkim trzeba się do jakiegoś zgłosić lub na jakieś szkolenie Quote
bonsai_88 Posted December 10, 2008 Posted December 10, 2008 [B]Okamia [/B]czytałam taki sposób - nagrywasz/szukasz w necie filmiku z hukami. Najpierw puszczasz go baaardzo, baaardzo cicho, tak żeby pies reagował [słyszał, że puściłaś] ale się nie bał. Nagradzasz.. później dajesz ciut głośniej i na nowo przyzwyczajasz tak długo, aż olewa totalnie... tak powoli, powoli dochodzisz do pełnego huku :razz:. Czy działa nie wiem, nie próbowałam :roll: Quote
Okamia Posted December 10, 2008 Author Posted December 10, 2008 [quote name='bonsai_88'][B]Okamia [/B]czytałam taki sposób - nagrywasz/szukasz w necie filmiku z hukami. Najpierw puszczasz go baaardzo, baaardzo cicho, tak żeby pies reagował [słyszał, że puściłaś] ale się nie bał. Nagradzasz.. później dajesz ciut głośniej i na nowo przyzwyczajasz tak długo, aż olewa totalnie... tak powoli, powoli dochodzisz do pełnego huku :razz:. Czy działa nie wiem, nie próbowałam :roll:[/quote] Hmmm... Każdy sposób jest dobry ;) Zaczniemy próbować od jutra i zobaczymy jak wyjdzie :roll: Jeśli zadziała to ... masz u mnie coś dobrego :evil_lol: Chcialam oznajmić że to nasza 100 strona :D:D:D Quote
orpha Posted December 10, 2008 Posted December 10, 2008 i tak na sucho ta setna strone bedziemy obchodzic ?:D Quote
Okamia Posted December 10, 2008 Author Posted December 10, 2008 [quote name='orpha']i tak na sucho ta setna strone bedziemy obchodzic ?:D[/quote] A kto powiedział że na sucho :evil_lol::evil_lol::evil_lol: Mam dwa szampany w lodówce:evil_lol::evil_lol::evil_lol::cooldevi::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::bigcool::bigcool::bigcool::B-fly::B-fly::B-fly::BIG::drink1::knajpa: Quote
Okamia Posted December 10, 2008 Author Posted December 10, 2008 [quote name='bonsai_88']A co dobrego? :diabloti:[/quote] Hmmm... Zależy co byś chciala:evil_lol: Czekolade?? Quote
Okamia Posted December 10, 2008 Author Posted December 10, 2008 [quote name='bonsai_88'][B]Okamia[/B] ja na diecie, gdzie mi do czekolady :placz:... po tym jak mi jedna dziewczyna w autobusie miejsce siedzące zaproponowała ze słowami "Pani w ciąży, pani usiądzie" to się odchudzać zaczęłam :roll:... A swoją drogą to o jakiej 100 stronie wy mi mówicie? Przecież wyraźnie mam 25 dopiero :evil_lol:[/quote] To ci pysznego drinka postawie :evil_lol: Nie mówimy o Tobie bejbe:evil_lol::evil_lol: tylko o mojej galerii:evil_lol::evil_lol: Quote
bonsai_88 Posted December 10, 2008 Posted December 10, 2008 [B]Okamia[/B] ja na diecie, gdzie mi do czekolady :placz:... po tym jak mi jedna dziewczyna w autobusie miejsce siedzące zaproponowała ze słowami "Pani w ciąży, pani usiądzie" to się odchudzać zaczęłam :roll:... A swoją drogą to o jakiej 100 stronie wy mi mówicie? Przecież wyraźnie mam 25 dopiero :evil_lol: Quote
Estera Posted December 10, 2008 Posted December 10, 2008 :drinking::drinking::drinking:Napić się przyszłam :diabloti: Gratulacje 100 strony :laola: Powodzenia w przyzwyczajaniu Kellyutka do huków :loveu: Quote
M&T Posted December 13, 2008 Posted December 13, 2008 jeny, wreszcie 100 strona!!!! Gratulacje kochana!! :cool3: :laola::laola: :cunao::cunao::loveu::drink1: Quote
Recommended Posts