Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='basia bonnie']jakie prawie?! porąbka jest w górach!! to są beskidy ;)
dobranoc ślimaczku:loveu:[/quote]

Cicho bo się wyda ... :evil_lol: No mówiłam że ferie może w góry pojadę :cool3:

[quote name='Estera']To ja się łączę w bólu i też chcę w góry :cry:[/quote]

Przecież możesz;)

[quote name='basia bonnie']Wy wszystkie marudzicie, rozpaczacie, zamiast wsiadać w pociąg i przyjechać!:shake::diabloti:[/quote]

Wsiąść do pociągu byle jakiego... :loveu:

[quote name='Estera']żeby to było takie proste :diabloti:[/quote]

Dokładnie...:shake:

[quote name='bonsai_88']basia uważaj bo przyjadę... z obiema wariatkami :evil_lol:[/quote]

Będziemy socjalizować Birmę :eviltong:

[quote name='basia bonnie']Przyjedź ,przyjedz!zapraszam :loveu: i weź jeszcze Okamie i Estere :evil_lol: tzn. raczej one wezmą Ciebie po drodze :evil_lol:[/quote]

Nie bo Hania nas weźmie :evil_lol:

[quote name='bonsai_88']basia wątpię, żebyś tak radośnie witała Birmę w swoich progach :diabloti:.. Wiesz jak dzisiaj wyglądała krótka wizyta mojego kumpla [który jest u mnie baaardzo rzadko, bo zazwyczaj to ja mam coś do niego i to ja prędzej ruszę tyłek piętro wyżej :evil_lol:]? Z ciągłym radosnym uśmiechem na ustach [bo w końcu Kubę lubię] powtarzałam Birma nie wolno, Birma ja wiem ,że on tak smakowicie wygląda [a wygląda :diabloti:], Birma, mówię NIE...
Najlepsze było to, że Birma cały czas grzecznie leżała :diabloti:... ale ja ją znam i ja wiem, że jedna komenda [OK, czyli już nie musisz się słuchać] i młoda by zaatakowała :shake:... chciałabyś z takim psem wytrzymac pare dni :razz:?[/quote]

ze mną i Kelly wytrzymała to z wami tyż :evil_lol::diabloti:

• Replies 2.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Estera']Ty też możesz :cool3:[/quote]

Wiem :evil_lol: Jest to tylko kwestia pieniędzów :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

[quote name='Patikujek'][URL]http://images31.fotosik.pl/407/26cf9e834414f569.jpg[/URL]
Matko wilk!!!!:crazyeye:

A tak poza tym to siemanko Okamia[/quote]

To ty nie wiedziałaś że ja hybrydę posiadam :evil_lol::evil_lol::evil_lol: Normalnie jak biały kieł :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

[quote name='basia bonnie']dokładnie:evil_lol: z resztą samo przetrwanie z moimi kundlami to wyczyn :evil_lol:[/quote]

Bo my jesteśmy siebie warte :loveu::loveu::loveu:

Posted

zapowiada się wspaniały miesiąc :/

Kelly boi się huków a wczoraj jakieś dzieciaki bachory(gówniarze) bawiły się petardami pod moim domem i futro boi się wychodzić przez to z domu:-(
nie chce jej jeszcze szprycować lekami ale ona ma złe przeżycia z petardami gdy była mała i od tego czasu bardzo sie ich boi... Wczoraj stanęła na progu i nie chciała iść dalej...

Posted

Oj, nie zazdroszczę... ja tam jeszcze się nie przekonałam jak dziewczyny reagują na petardy. Może to dzięki temu, że mieszkam na bardzo zapsionym osiedlu, w prawie każdym domu jest co najmniej jeden pies :razz:. A przecież jak rodzice się dowiedzą, że kochane dzieciątko bawi się petardami i straszy najukochańszego jorkusia to nauczą dzieciaczka co jest złe, a co dobre :diabloti:...

Posted

[quote name='bonsai_88']Oj, nie zazdroszczę... ja tam jeszcze się nie przekonałam jak dziewczyny reagują na petardy. Może to dzięki temu, że mieszkam na bardzo zapsionym osiedlu, w prawie każdym domu jest co najmniej jeden pies :razz:. A przecież jak rodzice się dowiedzą, że kochane dzieciątko bawi się petardami i straszy najukochańszego jorkusia to nauczą dzieciaczka co jest złe, a co dobre :diabloti:...[/quote]
Ja nie mam tak dobrze... Dzieciaki robią co chcą a jak zwrócisz rodzicowi uwage że dziecko straszy psa to wielkie wąty i dyskusja że to trzeba z psem gdzieś indziej chodzić:angryy: Czekam aż jakiemuś bachorowi coś sie stanie a wtedy będzie wielki krzyk i lament...:angryy::angryy::angryy: bo dzieci (niektóre nawet mają ok 10 lat) bawią się petardami i może im sie krzywda stać... Gdyby to byli ludzie ok 16-20 to jeszcze bym zrozumiala tą glupote ale oni ie pojawiają się za często w miejscach gdzie spaceruje z futrem...

Posted

moje zgromadzenie sie nie boi , wykazuje tylko zainteresowanie ale takie umiarkowane
niemniej to jakas masakra z tymi petardami , chodza i wala nimi gdzie popadnie , czasem po cichu zycze im zeby ktoremu durna łape urwalo.
W zeszłym roku malo niestalo sie nieszczescie , pies mojego znajomego nie boi sie hukow , ale za to probuje wszytsko aportowac no i wlasnie probowal zaaortowac odpalona petarde , dzieki przytomnosci umyslu innego psiarza nic sie nie stalo

Posted

[B]Orpha[/B] właśnie dlatego cieszę się, że będę już bez Jagi przed świętami - nie mam zielonego pojęcia jak Birma będzie reagować, wolę mieć czas tylko dla niej, żeby ją nauczyć, że petardy to nic złego :razz:... bo przy Jadze też nic nie wiadomo :roll:

Posted

[quote name='bonsai_88'][B]Orpha[/B] właśnie dlatego cieszę się, że będę już bez Jagi przed świętami - nie mam zielonego pojęcia jak Birma będzie reagować, wolę mieć czas tylko dla niej, żeby ją nauczyć, że petardy to nic złego :razz:... bo przy Jadze też nic nie wiadomo :roll:[/quote]
jak reaguje jaga przekonamy sie juz niebawem , mam nadzieje ze tak jak cala reszta mojej hordy

Posted

[quote name='Okamia']Ja bym tak chciała ... macie może jakis pomysł oprócz leków aby jej ten strach nie pożerał??:roll:[/quote]
kurcze nie mam zielonego pojecia , nie mialam w swoim zyciu psa ktory by sie bal huków :roll: , wszytskie moje psy olewały petardy , tylko jamnik od normy odbiegal od normy , tylko on sie nie bal a wkurzal - jak zaczynali strzelac to wchodzil na parapet i urzadzal tala afere ze masakra , glosniejszy byl od hukow

Posted

[quote name='orpha']kurcze nie mam zielonego pojecia , nie mialam w swoim zyciu psa ktory by sie bal huków :roll: , wszytskie moje psy olewały petardy , tylko jamnik od normy odbiegal od normy , tylko on sie nie bal a wkurzal - jak zaczynali strzelac to wchodzil na parapet i urzadzal tala afere ze masakra , glosniejszy byl od hukow[/quote]

Ja miałam podobnie :roll:... teraz jest już za późno na behawiorystę ale po tym wszystkim trzeba się do jakiegoś zgłosić lub na jakieś szkolenie

Posted

[B]Okamia [/B]czytałam taki sposób - nagrywasz/szukasz w necie filmiku z hukami. Najpierw puszczasz go baaardzo, baaardzo cicho, tak żeby pies reagował [słyszał, że puściłaś] ale się nie bał. Nagradzasz.. później dajesz ciut głośniej i na nowo przyzwyczajasz tak długo, aż olewa totalnie... tak powoli, powoli dochodzisz do pełnego huku :razz:. Czy działa nie wiem, nie próbowałam :roll:

Posted

[quote name='bonsai_88'][B]Okamia [/B]czytałam taki sposób - nagrywasz/szukasz w necie filmiku z hukami. Najpierw puszczasz go baaardzo, baaardzo cicho, tak żeby pies reagował [słyszał, że puściłaś] ale się nie bał. Nagradzasz.. później dajesz ciut głośniej i na nowo przyzwyczajasz tak długo, aż olewa totalnie... tak powoli, powoli dochodzisz do pełnego huku :razz:. Czy działa nie wiem, nie próbowałam :roll:[/quote]

Hmmm... Każdy sposób jest dobry ;) Zaczniemy próbować od jutra i zobaczymy jak wyjdzie :roll: Jeśli zadziała to ... masz u mnie coś dobrego :evil_lol:

Chcialam oznajmić że to nasza 100 strona :D:D:D

Posted

[quote name='orpha']i tak na sucho ta setna strone bedziemy obchodzic ?:D[/quote]

A kto powiedział że na sucho :evil_lol::evil_lol::evil_lol: Mam dwa szampany w lodówce:evil_lol::evil_lol::evil_lol::cooldevi::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::bigcool::bigcool::bigcool::B-fly::B-fly::B-fly::BIG::drink1::knajpa:

Posted

[quote name='bonsai_88'][B]Okamia[/B] ja na diecie, gdzie mi do czekolady :placz:... po tym jak mi jedna dziewczyna w autobusie miejsce siedzące zaproponowała ze słowami "Pani w ciąży, pani usiądzie" to się odchudzać zaczęłam :roll:...

A swoją drogą to o jakiej 100 stronie wy mi mówicie? Przecież wyraźnie mam 25 dopiero :evil_lol:[/quote]
To ci pysznego drinka postawie :evil_lol:

Nie mówimy o Tobie bejbe:evil_lol::evil_lol: tylko o mojej galerii:evil_lol::evil_lol:

Posted

[B]Okamia[/B] ja na diecie, gdzie mi do czekolady :placz:... po tym jak mi jedna dziewczyna w autobusie miejsce siedzące zaproponowała ze słowami "Pani w ciąży, pani usiądzie" to się odchudzać zaczęłam :roll:...

A swoją drogą to o jakiej 100 stronie wy mi mówicie? Przecież wyraźnie mam 25 dopiero :evil_lol: