iberia Posted March 15, 2008 Posted March 15, 2008 poproszę o inforamacje o tym Panu. Na co zwraca Uwage itp. Quote
pokoik1 Posted October 16, 2008 Posted October 16, 2008 Jak dla mnie sędzie nieprzewidywalny. Potrafi dać psom z klasy championów dobre i bardzo dobre. Quote
Tascha Posted April 26, 2010 Posted April 26, 2010 Ja mam miłe wrażenia ;) Owszem- jest to sędzia, który potrafi dac nizszą ocenę psu z klasy championów.U p.Schill'a pies musi byc pieknie przygotowany, w doskonałej kondycji (nie za chudy ale nie lubi psów za grubych), grzeczny i dobrze zaprezentowany. Obmacuje psa dokładnie-nawet krótkowłosego.Przygląda sie głowie,oczom.Nie biega sie zbyt wiele, ale wazna jest praca i prowadzenie kończyn gdy pies idzie w linii prostej (od,do sedziego),oraz prezentacja w statyce (może być wolny handling jesli pies potrafi sam stanąc jak trzeba). Obnizy ocenę,lub nie da wniosków u psa np.za grubego, z gorzej przygotowana szatą itp Poza tym pan bardzo kulturalny, elegancki, chętnie wyjaśnia swoją ocenę (mozna porozmawiac po angielsku).No i baaardzo przystojny :eviltong: Quote
Kisses Posted February 14, 2011 Posted February 14, 2011 A jak u niego z szybkością oceniania, czy po mimo tego macania raczej sprawnie mu to idzie czy nie bardzo? Quote
Kisses Posted February 20, 2011 Posted February 20, 2011 Ja już po ocenie, na pewno patrzy na sposób wystawiania psa i na to, czy pies również się ładnie pokazuje, lubi dobrze przygotowane psy i jest bardzo miły ;) Quote
Foxowa Posted February 27, 2011 Posted February 27, 2011 Bardzo ceni sobie kontakt psa z właścicielem. I przy buldogach, cały czas "dobry temperament" leciał :) Quote
Recommended Posts