Elitesse Posted March 14, 2008 Share Posted March 14, 2008 [FONT='Times New Roman'][B]Svetlana Radjuk -czy kogos sedziowala ta Pani ?[/B][/FONT] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
itusia12 Posted March 17, 2008 Share Posted March 17, 2008 Nas sędziowała w Kielcach 2007. Moja opinia... Miła pani, nie bardzo surowa, dała 5 b.dobrych na ok.30 szetlandów. Za zły handling, albo kiedy pies nie pozwolił na dokładne obmacanie nie obniżała oceny, najwyżej lokatę. Moja Ita nie chciała się pokazać, na ringu cały czas chciała na ręce, pokazała się z najgorszej strony. Sędzina dała nam 4 lokatę na 4. Byłam pewna, że ocena będzie NAJWYŻEJ bardzo dobra. Gdybym była na jej miejscu, tak pokazującego się psa oceniłabym właśnie na bardzo dobrą, a tu proszę, DOSKONAŁA! Poza handlingiem obniżyła lokatę bo moja suczka ma bardzo mocną kość, sędzina stwierdziła że za grubą. Wybierała raczej delikatniejsze psy Takie jest moje zdanie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gonia Posted March 19, 2008 Share Posted March 19, 2008 Sędzina z uprawnieniami na wszystkie grupy,z "dobrym okiem".Dokładna,sympatyczna.Widziałam ją wielokrotnie.Jej sędziowanie wyzwalało u wystawców wiele emocji.Na początku,były pomruki, na koniec dostała rzęsiste brawa. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cordia Posted September 6, 2010 Share Posted September 6, 2010 podnoszę czy ma ktos nowe spostrzezenia?? :razz: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AgaGaw Posted August 20, 2017 Share Posted August 20, 2017 Sędzia bardzo miła, uprzejma,dokładnie obmacała psa, chyba woli psy delikatniejszej budowy, ale nie obniżyła nam oceny za mocną budowę. Dostaliśmy doskonałą. Poza tym bardzo zwraca uwagę na zachowanie psa i właściciela, Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts