Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Gaudi']A czy ktoś miał do czynienia z Marią Bruską?[/QUOTE]

sędzina szybka, nawet bardzo, ledwo doszłam do stolika już miałam opis. natomiast BOBa długo nie mogła wybrać, szczegołowo oceniała i w statyce i w ruchu. Jak w kolncu przyznala uzasadnila swoj wybor dokładnie, zarówno zwyciezcy, jak i pozostałym.

Posted

[quote name='Gaudi']A czy ktoś miał do czynienia z Marią Bruską?[/quote]
Sędziowała nas w Jeleniej Górze: zorganizowana,lubi porządek na ringu, wkurza ją jeśli psa wystawia więcej niż jedna osoba (zamienianie sie na ringu wystawiajacych odpada),wystawiający i pies musza być przygotowani do wystawy- raczej jej sie nie spodoba "sponton" na ringu.:shake:
Dużą uwage zwraca na anatomię,ogląda psa ze wszystkich stron (ale nie obmacuje)...ocenę uzasadnia.Ogólnie "fajna babka", sympatyczna..i chetnie do niej jeszcze pojadę.

p.s. może znowu da nam BoB'a :cool3:

Posted

[quote name='Gaudi']A czy ktoś miał do czynienia z Marią Bruską?[/quote]
ja znam ją tylko z MP ale moge powiedziec ze jest raczej sympatyczna i wyrozumiała dla psów. ogólnie sprawia wrażenie dość poważnej i konkretnej:lol:.

• 5 months later...
Posted

O Marii Bruskiej:
Goldenka 02- "ale moge powiedziec ze jest raczej sympatyczna i wyrozumiała dla psów. ogólnie sprawia wrażenie dość poważnej i konkretnej:lol:."

Shanara- "Sędziowała nas w Jeleniej Górze: zorganizowana,lubi porządek na ringu, wkurza ją jeśli psa wystawia więcej niż jedna osoba (zamienianie sie na ringu wystawiajacych odpada),wystawiający i pies musza być przygotowani do wystawy- raczej jej sie nie spodoba "sponton" na ringu.:shake:
Dużą uwage zwraca na anatomię,ogląda psa ze wszystkich stron (ale nie obmacuje)...ocenę uzasadnia.Ogólnie "fajna babka", sympatyczna..i chetnie do niej jeszcze pojadę."

asia:)- "sędzina szybka, nawet bardzo, ledwo doszłam do stolika już miałam opis. natomiast BOBa długo nie mogła wybrać, szczegołowo oceniała i w statyce i w ruchu. Jak w kolncu przyznala uzasadnila swoj wybor dokładnie, zarówno zwyciezcy, jak i pozostałym."

Posted

[quote name='Zuza i Noddy']A co możecie powiedzieć o Marii Bruskiej?[/quote]
Lubi psy z dobrym ruchem raczej nie cięzkie, dużą wagę przykłada do sposobu wystawiania i zachowania się psa na ringu

• 2 weeks later...
  • 3 months later...
  • 2 weeks later...
Posted

Wznowie pytanie, a chodzi mi głównie o mollosy. Jak ocenia, jakie typy lubi, czy to "stomatolog" czy interesuje sie głównie zgryzem?? :oops::oops: PLEASE :placz:

Posted

Bardzo fajna babka, nie jest dętystką. Zwraca uwagę na ruch i front psa(przynajmniej u nas tak było). Dokładny opis i co dla mnie ważne uzasadnia swoje wybory!

• 2 weeks later...
Posted

[quote name='magat']Lubi psy z dobrym ruchem raczej nie cięzkie, dużą wagę przykłada do sposobu wystawiania i zachowania się psa na ringu[/quote]
Ja byłam u Bruskiej 2 razy na MP
bardzo ją lubię poniważ dostałam 2 razy 2 miejsce chociaż była duża konkurencja
a tak poza tym to na MP często daję T
oraz L równo z inną osobą.

• 4 months later...
Posted

Nas oceniała kilka razy. Każdorazowo z innym psem. Jeśli P1 w danej rasie nie jest pożądane to ok. Ale jeśli ma być to polecisz, gdy Twój pies go nie ma. Zwraca uwagę tak na ruch, tak na anatomię jak i na przygotowanie oraz klasę w prezentacji. Jeśli masz psa z brakami czy wadami, z którym musisz coś "wyjeździć" to zapewne u niej tego nie "dojeździsz" :evil_lol: