Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[color=blue]Oceniał nas na klubówce w zeszłym roku (pasterskie) zwraca uwagę praktycznie na wszystko, pomijając fakt że mojemu psu znalazł wadliwe to, co tydzień przed i tydzień po klubówce miał doskonałe. Najbardziej chyba jednak zwracał uwagę na ruch, proporcje i zachowanie psa.[/color]

• 2 weeks later...
Posted

[quote name='Gosik71'][color=blue]Oceniał nas na klubówce w zeszłym roku (pasterskie) zwraca uwagę praktycznie na wszystko, pomijając fakt że mojemu psu znalazł wadliwe to, co tydzień przed i tydzień po klubówce miał doskonałe. Najbardziej chyba jednak zwracał uwagę na ruch, proporcje i zachowanie psa.[/color][/quote]
to prawda, ale ja odparłam wrażenie że to stronniczy sędzia :roll:
Pzdr
Villarica Siberians

• 2 years later...
Posted

Ja mam informacje starsze ale da ci to taki pełniejszy obraz na przestrzeni lat :P hehe
Łódź 2006
Na ring dwie osoby się spóźniły i wpis w ocenie "nieobecny" został wykreślony. Psy ogląda dość dokładnie,
jeśli się waha między jakimiś to je sobie jeszcze bierze i porównuje, nie czuje się takiego pośpiechu jak u niektórych sędziów. Opis dobry, zawierał: kościec, głowę, rozmiar, kątowanie kończyn, linia górna i dolna oraz ruch. Nie zauważyłam aby na coś zwracał szczególną uwagę.

Wrażenie ogólne- sympatyczny ;]

• 2 months later...
Posted

My również się u niego wystawiamy jutro. Nawet nie wiem na ile ten pan miał styczności z belgami, więc trochę się martwię.
Jeszcze dzisiaj troszkę łapę nadwyrężyła moja kluseczka i jak zacznie kuleć to chyba będzie totalna porażka.

Dużo maca, liczy każdy ząb? Bo ktoś mówi o braku pośpiechu, to od razu sobie wyobrażam ociąganie, czego mój pies nie zniesie.

Gorączka przed wystawowa trwa :shake:

Posted

Maca sporo, no chyba że widzi bardziej zdenerwowanego psa - chociaż ani jednemu psu nie podarował sprawdzenia jajek, mimo, że ogon sięgał brzucha. Zęby ogląda dokładnie, ale szybko(i nie sam, tylko czeka aż pokaże wystawca) - u nas bardzo spodobały mu się te perełeczki w jamie ustnej ;)
Przy ocenie nie jechał na zasadzie "mac mac NASTĘPNY" jakby to był wyścig szczurów, a właśnie w miarę delikatnie się zabierał za macanie.
Dość fajny opis mamy. Sędzia miły. Ja zadowolona, pies po obmacaniu trochę mniej, ale jest dobrze :cool3: .

Posted

u nas tez sam zagladnal w zabki, najpierw zgryz potem migdalki :lol::lol:

nie boi sie obnizyc oceny czy nie dac tytulu - mimo ze w opisie niby wszytko OK
sznauce ocenia glownie w ruchu

Posted

Może to zależy od rasy. W przypadku belgów nie pchał się do oglądania zębów, chyba tylko raz widziałam jak zaglądał psu w paszczę. Poza tym nawet pytał, czy można obmacać. Bardzo podobał mi się sposób jego oceniania. Jeśli chodzi o belgi.