Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

To znowu ja....
Mam taki malutkie pytanko, w koncu wystawiacie psiaki swoje, jak wyglada na wystawach zagladanie pieskom w zabki? Czy musialabym sama pokazac zabki czy ( o zgrozo!!) ktos wlasnorecznie sprawdza ?

Posted

Zęby pokazuje właściciel, ale sędziowie zawsze jak już właściciel otworzy pychola to ladują ręce do środka i sprawdzają czy są P1, a jak wystawiałam u sędziegów zzagranicy to jeden nawet palcem sprawdzał czy są wszystkie zęby.
Aniu co się z Tobą dzieje, że Cię nie ma tyle czasu.

Posted

Dzieki Monika to juz cos wiecej wiem :) Borg jest taki raczej niedotykalski:roll:
Na szkoleniu cwiczymy z nim badanie zabkow ale jaknarazie doszlismy tylko do tego ze trener moze mu spokojnie i tak raczej na kruciutko dotknac dlonmi pyska ale nie doszlismy do momentu obnazania zabkow. Oczywiscie nie robimy tego na sile i za kazdym razem jak jest spokojny to zaraz jest nagroda. Obawiam sie jednak tego ze dotrzemy do momantu ze trener bedzie w stanie mu zagladnac w zeby, ale nikt inny. Wiec mam takie pytanie czy jemu to zaszkodzi ze czasem np poprosze kogos innego ( odwaznego :evil_lol: ) np. kolezanke, kolego albo weta, zeby tak samo jak robi to trener, czasem dotkneli paszczy ?
Napiszcie prosze jak wy tego nauczylyscie swoje psiaki.

Milego dzioneczka

Posted

Ja pozwalałam zaglądać w zeby zawsze wszystkim, którzy tylko chcieli. Pomógł nam przez przypadek mój szwagier, bo on ma taką manię, że zawsze jak widzi Aiszę to mówi pokaż zęby i bierze i ogląda je sobie. Ja mu nigdy nic nie mówiłam, bo przez czysty przypadek pomagał mi to co mam mu jeszcze mówić :). Zresztą ja sama też sobie często robię przegląd paszczy i uzębienia moich psów więc są one przyzwyczajone. Uważam, że wpierw Ty powinnaś mu zaglądać w żeby, nawet i dwa razy dziennie, a potem jak już się zupełnie do tego przyzwyczai i oleje to to jeśli tylko znajdziesz chętnych niech mu oglądają zęby obcy ludzie kiedy tylko chcą. Nic mu to nie zaszkodzi :)