maga18 Posted March 22, 2007 Posted March 22, 2007 mozesz wystawiac gdzie chcesz, na klubowkach tez tam grzywki sa sedziowane osobno, tj nagusy osobno i owlosione osobno - na ringu spotykaja sie przy wyborze najlepszego juniora, najepszego psa i suki oraz nastepnie przy wyborze zwyciezcy rasy w Czechach teraz jest dosc duzo grzywaczy i ciezko cosik osiagnac... osobiscie Czechy bym odradzała :eviltong: ja tam jezdze bo chce skonczyc to co zaczelam... :razz: ale nie wiem czy pokoncze bo coraz mniej mi sie chce :lol:
Ilka21 Posted March 22, 2007 Posted March 22, 2007 Maga ja chciałam do Czech bo tam mam możliwość jeździć-mam z kim.A jakbym miała z kim jeździć do innych sąsiadów to też pewnie bym pojechała.Ale nie nastawiam się na "złote góry" bo jest dużo ślicznych grzywek a jaka moja będzie to nie wiadomo.
maga18 Posted March 22, 2007 Posted March 22, 2007 ale w Czechach mozesz byc rownie dobrze serdziowana przez Polaka ;) to nie regula - w Polsce czesto sedziują zagraniczni sedziowie :) Mi osobiscie nie podobaja sie ichnie wystawy - w PL są medale za 3 lokaty a u nich tylko za 1 miesjce... jedne co to maja fajne res. CAC - czyli rezerwowy certyfikat na Ch. - i chyba 4 res. CAC = CAC i chyba res. CAC po Ch.Cz daje CAC - ale nie jestem pewna
Ilka21 Posted March 22, 2007 Posted March 22, 2007 wiem,że u nas sędziują też zagraniczni sędziowie ale tak chciałam pojechać i zobaczyć jak jest gdzie indziej.Zobaczymy jeszcze mamy duzo czasu. narazie układamy plan działania-na jakie wystawy na początek.Właśnie dlatego pytałam się o Kraków bo chciałabym pojechać,Molly byłaby w szczeniakach,potem Warszawa bo pod noskiem;) a potem Białystok bo właśnie sędziują tam "zagraniczniaki" a potem to zobaczymy:lol:
Ilka21 Posted March 22, 2007 Posted March 22, 2007 no ja z chęcią ale ja nie lubie sama muszę mieć towarzystwo tym bardziej że mam barierę językową a poza tym stawiam pierwsze kroki w świecie hodowców. A w kupie raźniej;) Czyżbyś miała chęć na towarzystwo??
maga18 Posted March 22, 2007 Posted March 22, 2007 bardzo chętnie, ale odemnie do Ciebie to kawał drogi a jeszcze na Litwe czy Łotwe :crazyeye: narazie jestem zmuszona wybic sobie ten pomysl z glowy :lol:
Ilka21 Posted March 22, 2007 Posted March 22, 2007 no tak dopiero spojrzałam,że ty jesteś z Legnicy:lol:
Ilka21 Posted March 22, 2007 Posted March 22, 2007 zobaczymy jak to będzie.Najpirw powystawiam w Polsce,zobaczę jakie noty będą ajak super to będę kombinować:cool3:
flashka-g Posted March 23, 2007 Posted March 23, 2007 [quote name='maga18']mozesz wystawiac gdzie chcesz, na klubowkach tez tam grzywki sa sedziowane osobno, tj nagusy osobno i owlosione osobno - na ringu spotykaja sie przy wyborze najlepszego juniora, najepszego psa i suki oraz nastepnie przy wyborze zwyciezcy rasy w Czechach teraz jest dosc duzo grzywaczy i ciezko cosik osiagnac... osobiscie Czechy bym odradzała :eviltong: ja tam jezdze bo chce skonczyc to co zaczelam... :razz: ale nie wiem czy pokoncze bo coraz mniej mi sie chce :lol:[/quote] Ja w Czechach nie mialam z Kc problemow, w prawdzie zawsze mialysmy konkurencje tylko ze Czesi powdery w ogole maja zaniedbane- czesza je grzebieniami na czego widok przechodza mnie ciarki i co lepsze nie widza nic w tym zlego ( Cody to chyba wyjatek:P ). Przez tyle wystaw ile tam sie pokazywalysmy zawsze dostawalysmy 1 ex.CAC no i czasami cos wiecej:) To wlasnie w Brnie na zimowce Kc dostala swoj pierwszy CACIB i skonczyla Interchampionat takze w Brnie na letniej:) Zdobylysmy tazke Zw.Czech czyli ich Narodni Vitez. A ja czeskie wystawy uwielbiam:) Jade teraz do Ostravy w kwietniu.
maga18 Posted March 23, 2007 Posted March 23, 2007 Asiu ale Twoja KC jest bezkonkurencyjna i na dodatek w Twoich handlerskich rękach to juz wogle :)
flashka-g Posted March 23, 2007 Posted March 23, 2007 [quote name='maga18']Asiu ale Twoja KC jest bezkonkurencyjna i na dodatek w Twoich handlerskich rękach to juz wogle :)[/quote] no ale wiesz jak sedziuja czescy sedziowie na swoim terenie:) A nigdy nie sedziowal mnie tam zaden zagraniczniak. A do tego grzywaczy z Sasquehanny w Czechach nie lubieja.. i sie nie dziwie przy wiekszosci takich malo przywoitych psów nie lubic takiej konkurencji;p Wiec naprawde chyba miałysmy farta za kazdym razem:) Ciesze sie ze sie w Ostravie spotkamy:)
maga18 Posted March 24, 2007 Posted March 24, 2007 Toffi ma 1 konkurenta w kl. championow... pewnie Benn`a Ga He Mi pozatym mial nas oceniac albo Matyas albo Horak a ocenia wogle jakis nie znany mi sedezia ktorego NIE bylo w rozpisce :razz: no ale zobaczymy.. res. CAC najwyzej bedzie do kolekcji :lol: :evil_lol:
flashka-g Posted March 24, 2007 Posted March 24, 2007 [quote name='maga18']Toffi ma 1 konkurenta w kl. championow... pewnie Benn`a Ga He Mi pozatym mial nas oceniac albo Matyas albo Horak a ocenia wogle jakis nie znany mi sedezia ktorego NIE bylo w rozpisce :razz: no ale zobaczymy.. res. CAC najwyzej bedzie do kolekcji :lol: :evil_lol:[/quote] a kto ocenia bo nawet nie rzucilam okiem:)
flashka-g Posted March 26, 2007 Posted March 26, 2007 Ogladnelam wlasnie fotki z Crufta na nahaci.. i stwredzam ze nie ma tam po co jechac ogladac bo nie ma co, a cholera wie jak ocenia naprawde super psy:) Mysle ze moga nam conieco pozazdroscic:razz:
anna1 Posted March 27, 2007 Posted March 27, 2007 dlatego zuczkowi odpuscilam Crufts :diabloti: :diabloti: a powaznie to te na fotkach z miejsc nie lokatowych zdecydowanie lepsze od tych lokatowych; jak widac anglia ma inny wizerunek grzywacza , nadal :) ja osobiscie wolalabym pojechac na westminster ale jak na razie vizy brak a londyn jest rzut beretem, wiec chyba za rok tam sie wybiore, a tak z ciekawosci:)
flashka-g Posted March 27, 2007 Posted March 27, 2007 stawka z Berlina.. moze ktos uzupełni? psy młodziez Ferrari von Shinbashi Endevaour von Shinbashi Orient Jokes Best of Best for Solino's Sasquehanna Fakir X-tra Dry Champagne von Sinbashi Vivat Germanika psy pośrednia Secret Pan I władca The Art of winning N'Co Idealista Germanika- 1 CAC Pluto, Shida Idol's Eye psy championy Kitayskiy Shelk Tsiklamen psy otwarta Kim Pupo Haichi, New Dimension von Shinbashi, Legends The Great Contender, 1 CAC, BOB Gremlin Gucio Casidi, Boltimor v.La-Fa-Gou, My Longtime Companion Ultimo, suki szczenieta Polly Pupo-Haichi suki młodziez Cherlie Kalis z Treste, Solino's Fiorucci, 1 Jr.CaC Cory Bos Bohemia, suki posrednia Geena Certova Stena, Nely Pupo-Haichi, suki championy Passa Germanika 1 cac, res.CACIB suki otwarta Peppermint Sweet von Shinbashi, Belinda v.La-Fa-Gou
maga18 Posted March 27, 2007 Posted March 27, 2007 Legends The Great Contender - BOB Solino's Fiorucci - Junior CAC oczywscie w Berlinie :)
Nesjanna Posted March 27, 2007 Posted March 27, 2007 info ze strony Germaniki [B]VIVAT Germanika[/B] - bardzo dobra V4 /very good V4 [B]IDEALISTA Germanika[/B] - CAC [B]PASSA Germanika[/B] - CAC, r.CACIB
resuruss Posted March 27, 2007 Posted March 27, 2007 Ja sobie obejrzałam foteczki z Crufta,teraz na spokojnie. Kilka psiakow bardzo mi sie podobało oczywiscie na fotkach,bo to akurat ma tu decydujace znaczenie ,jak kto wyszedł. Wiele fotek jest robionych w trakcie ustawiania,i psiaki nie wyszły korzystnie. Bardzo podobała mi sie sunia ktora dostała Best Puppy z Angelcresta ,piesek biało czarny pufek Blanch-o"s What's No More i Vanitonia Blue Morder.Piesek z pierwszej lokaty z Lemitza tez wyglada całkiem ładnie. Fajnie sobie tak popatrzec na psiaki na Crufcie :loveu:
miniaga Posted March 31, 2007 Posted March 31, 2007 Gratulacje dla Nesjanki i Ecru za NDSwR oraz dla Ewy z Idylką(CWC) Vivat i Valaquenda next Germanika zw mł- BoB Junior Valaquenda. Germanika gratulacje. Sisi Donia WO1. Volcano Negro Sub-O-Divo CWC BOB dostał Gingery Sasquehanna Goblin ( NDPwR, CWC)- Sasquehanna Alen CWC. GRATULACJE DLA WSZYSTKICH!!!. Mam tylko te wyniki z NDM
Ilka21 Posted March 31, 2007 Posted March 31, 2007 ABBA Gro-Bez- O II Aga a gdzieś ty się uchowała,że ja ciebie nie mogłam zlokalizować:cool1: ???
Recommended Posts