Jump to content
Dogomania

Ringowe zmagania czyli wystawy (prosimy zakladac oddzielne tematy)!

Recommended Posts

Posted

mozesz wystawiac gdzie chcesz, na klubowkach tez

tam grzywki sa sedziowane osobno, tj nagusy osobno i owlosione osobno - na ringu spotykaja sie przy wyborze najlepszego juniora, najepszego psa i suki oraz nastepnie przy wyborze zwyciezcy rasy

w Czechach teraz jest dosc duzo grzywaczy i ciezko cosik osiagnac... osobiscie Czechy bym odradzała :eviltong: ja tam jezdze bo chce skonczyc to co zaczelam... :razz: ale nie wiem czy pokoncze bo coraz mniej mi sie chce :lol:

• Replies 13.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Maga ja chciałam do Czech bo tam mam możliwość jeździć-mam z kim.A jakbym miała z kim jeździć do innych sąsiadów to też pewnie bym pojechała.Ale nie nastawiam się na "złote góry" bo jest dużo ślicznych grzywek a jaka moja będzie to nie wiadomo.

Posted

ale w Czechach mozesz byc rownie dobrze serdziowana przez Polaka ;) to nie regula - w Polsce czesto sedziują zagraniczni sedziowie :)

Mi osobiscie nie podobaja sie ichnie wystawy - w PL są medale za 3 lokaty a u nich tylko za 1 miesjce... jedne co to maja fajne res. CAC - czyli rezerwowy certyfikat na Ch. - i chyba 4 res. CAC = CAC i chyba res. CAC po Ch.Cz daje CAC - ale nie jestem pewna

Posted

wiem,że u nas sędziują też zagraniczni sędziowie ale tak chciałam pojechać i zobaczyć jak jest gdzie indziej.Zobaczymy jeszcze mamy duzo czasu.

narazie układamy plan działania-na jakie wystawy na początek.Właśnie dlatego pytałam się o Kraków bo chciałabym pojechać,Molly byłaby w szczeniakach,potem Warszawa bo pod noskiem;) a potem Białystok bo właśnie sędziują tam "zagraniczniaki" a potem to zobaczymy:lol:

Posted

no ja z chęcią ale ja nie lubie sama muszę mieć towarzystwo tym bardziej że mam barierę językową a poza tym stawiam pierwsze kroki w świecie hodowców. A w kupie raźniej;) Czyżbyś miała chęć na towarzystwo??

Posted

bardzo chętnie, ale odemnie do Ciebie to kawał drogi a jeszcze na Litwe czy Łotwe :crazyeye: narazie jestem zmuszona wybic sobie ten pomysl z glowy :lol:

Posted

[quote name='maga18']mozesz wystawiac gdzie chcesz, na klubowkach tez

tam grzywki sa sedziowane osobno, tj nagusy osobno i owlosione osobno - na ringu spotykaja sie przy wyborze najlepszego juniora, najepszego psa i suki oraz nastepnie przy wyborze zwyciezcy rasy

w Czechach teraz jest dosc duzo grzywaczy i ciezko cosik osiagnac... osobiscie Czechy bym odradzała :eviltong: ja tam jezdze bo chce skonczyc to co zaczelam... :razz: ale nie wiem czy pokoncze bo coraz mniej mi sie chce :lol:[/quote]

Ja w Czechach nie mialam z Kc problemow, w prawdzie zawsze mialysmy konkurencje tylko ze Czesi powdery w ogole maja zaniedbane- czesza je grzebieniami na czego widok przechodza mnie ciarki i co lepsze nie widza nic w tym zlego ( Cody to chyba wyjatek:P ). Przez tyle wystaw ile tam sie pokazywalysmy zawsze dostawalysmy 1 ex.CAC no i czasami cos wiecej:) To wlasnie w Brnie na zimowce Kc dostala swoj pierwszy CACIB i skonczyla Interchampionat takze w Brnie na letniej:) Zdobylysmy tazke Zw.Czech czyli ich Narodni Vitez.

A ja czeskie wystawy uwielbiam:) Jade teraz do Ostravy w kwietniu.

Posted

[quote name='maga18']Asiu ale Twoja KC jest bezkonkurencyjna i na dodatek w Twoich handlerskich rękach to juz wogle :)[/quote]

no ale wiesz jak sedziuja czescy sedziowie na swoim terenie:) A nigdy nie sedziowal mnie tam zaden zagraniczniak. A do tego grzywaczy z Sasquehanny w Czechach nie lubieja.. i sie nie dziwie przy wiekszosci takich malo przywoitych psów nie lubic takiej konkurencji;p Wiec naprawde chyba miałysmy farta za kazdym razem:)
Ciesze sie ze sie w Ostravie spotkamy:)

Posted

Toffi ma 1 konkurenta w kl. championow... pewnie Benn`a Ga He Mi

pozatym mial nas oceniac albo Matyas albo Horak a ocenia wogle jakis nie znany mi sedezia ktorego NIE bylo w rozpisce :razz: no ale zobaczymy.. res. CAC najwyzej bedzie do kolekcji :lol: :evil_lol:

Posted

[quote name='maga18']Toffi ma 1 konkurenta w kl. championow... pewnie Benn`a Ga He Mi

pozatym mial nas oceniac albo Matyas albo Horak a ocenia wogle jakis nie znany mi sedezia ktorego NIE bylo w rozpisce :razz: no ale zobaczymy.. res. CAC najwyzej bedzie do kolekcji :lol: :evil_lol:[/quote]

a kto ocenia bo nawet nie rzucilam okiem:)

Posted

Ogladnelam wlasnie fotki z Crufta na nahaci.. i stwredzam ze nie ma tam po co jechac ogladac bo nie ma co, a cholera wie jak ocenia naprawde super psy:) Mysle ze moga nam conieco pozazdroscic:razz:

Posted

dlatego zuczkowi odpuscilam Crufts :diabloti: :diabloti:
a powaznie to te na fotkach z miejsc nie lokatowych zdecydowanie lepsze od tych lokatowych; jak widac anglia ma inny wizerunek grzywacza , nadal :) ja osobiscie wolalabym pojechac na westminster ale jak na razie vizy brak a londyn jest rzut beretem, wiec chyba za rok tam sie wybiore, a tak z ciekawosci:)

Posted

stawka z Berlina.. moze ktos uzupełni?

psy młodziez
Ferrari von Shinbashi
Endevaour von Shinbashi
Orient Jokes Best of Best for Solino's
Sasquehanna Fakir
X-tra Dry Champagne von Sinbashi
Vivat Germanika

psy pośrednia
Secret Pan I władca
The Art of winning N'Co
Idealista Germanika- 1 CAC
Pluto,
Shida Idol's Eye

psy championy
Kitayskiy Shelk Tsiklamen

psy otwarta
Kim Pupo Haichi,
New Dimension von Shinbashi,
Legends The Great Contender, 1 CAC, BOB
Gremlin Gucio Casidi,
Boltimor v.La-Fa-Gou,
My Longtime Companion Ultimo,

suki szczenieta
Polly Pupo-Haichi

suki młodziez
Cherlie Kalis z Treste,
Solino's Fiorucci, 1 Jr.CaC
Cory Bos Bohemia,

suki posrednia
Geena Certova Stena,
Nely Pupo-Haichi,

suki championy
Passa Germanika 1 cac, res.CACIB

suki otwarta
Peppermint Sweet von Shinbashi,
Belinda v.La-Fa-Gou

Posted

Ja sobie obejrzałam foteczki z Crufta,teraz na spokojnie.
Kilka psiakow bardzo mi sie podobało oczywiscie na fotkach,bo to akurat ma tu decydujace znaczenie ,jak kto wyszedł.
Wiele fotek jest robionych w trakcie ustawiania,i psiaki nie wyszły korzystnie.
Bardzo podobała mi sie sunia ktora dostała Best Puppy z Angelcresta ,piesek biało czarny pufek Blanch-o"s What's No More i Vanitonia Blue Morder.Piesek z pierwszej lokaty z Lemitza tez wyglada całkiem ładnie.
Fajnie sobie tak popatrzec na psiaki na Crufcie :loveu:

Posted

Gratulacje dla Nesjanki i Ecru za NDSwR oraz dla Ewy z Idylką(CWC)
Vivat i Valaquenda next Germanika zw mł- BoB Junior Valaquenda. Germanika gratulacje.

Sisi Donia WO1.
Volcano Negro Sub-O-Divo CWC

BOB dostał Gingery Sasquehanna Goblin ( NDPwR, CWC)-
Sasquehanna Alen CWC.

GRATULACJE DLA WSZYSTKICH!!!. Mam tylko te wyniki z NDM

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...