Jump to content
Dogomania

Ringowe zmagania czyli wystawy (prosimy zakladac oddzielne tematy)!

Recommended Posts

Posted

resuruss napisał(a):
Bob w Toruniu został przyznany Ignorantowi Germanika.
W sumie bez znaczenia chyba tylko dlatego ,ze obaj "nominowani" to synowie Campariego Sua Sponte :loveu:

z ust mi to res wyjelas:evil_lol:

no ale juz przestaje tu pisac bo robie sie coraz bardziej zlosliwa a to zle:razz:
zycze wwszytskim powodzenia na nastepnych wystawach i do uslyszenia za jakis czas:multi:

• Replies 13.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='anna1']

no ale juz przestaje tu pisac bo robie sie coraz bardziej zlosliwa a to zle:razz:
zycze wwszytskim powodzenia na nastepnych wystawach i do uslyszenia za jakis czas:multi:
jakos nie zauwazylem :razz::evil_lol::loveu:

Posted

No a ja wreszcie mogę się zalogować:cool3:

Germanika, Nesjanka, Donio - gratuluję sukcesów w Toruniu (mam nadzieje ze nikogo nie pominelam:oops: )!!

Ja z kolei ciesze się skonczonych championatem Veronicy:multi:

Anka-W:modla: :B-fly: :calus: :buzi: :bigcool: wiesz za co:p Em-Ka - super się było znowu spotkać:multi:

Posted

Weroniko:-)- jak to sama???? raczej będziesz narzekać na tłok :evil_lol: coś mi się wydaje ,że grzywek będzie spoooro:cool3:
[SIZE="4"]Dudek:lol: - gratuluję championatu Veroniczki:loveu: ale dlaczego nie było Was tam gdzie mieliście być:mad: :placz: :cool3:
Kesi w miniony weekend "odwiedziła" dwudniową CACIB-ówkę w Bratysławie- nie może pochwalić się zbyt wielkim sukcesem - w obydwa dni dostała doskonałą ocenę wraz z całkiem niezłymi opisami:cool3: i trzecie miejsca ale przegrała z ładniejszymi suczkami:lol: . Jesteśmy zadowolone z wyjazdu, który był bardzo udany towarzysko, a czas upłynął w bardzo miłej atmosferze, oczy nacieszyłyśmy piękną Bratysławą i urokliwą Słowacją.
Podzielę się obserwacjami z sędziowania- w sobotę oceniała sędzina austryjacka- Pani Kirschbichler Adelheid. Bardzo podobał mi się sposób jej sędziowania- bardzo spokojnie i z wielką kulturą traktowała oceniane psy i wystawców. Dokładnie oglądała psy i opisy były obszerne i dosyć dokładne- w ten dzień było 18 pp i 35 nagusków.Co dało się zauważyć - to ocena preferująca "egzemplarze" jak najbardziej zbliżone do wzorca pod względem wzrostu, owłosienia i temperamentu, oczywiście w połączeniu z ogólną prawidłową budową anatomiczną- czyli na lokatach plasowały się grzywacze raczej mniejsze i z mniej "bujnym " ;) owłosieniem. Ogólnie raczej wszyscy zgodni byli z wyborami sędziny .
W drugi dzień oceniała Pani Guidetti Marina (Włochy)-stawka grzywaczy prawie identyczna jak w pierwszy dzień i zupełnie podobne preferencje, ale niestety było kilka niezbyt trafnych wyborów- tutaj już Pani sędzina "wpadła" w lekką przesadę ze wzrostem jakby ten był najbardziej decydującym czynnikiem wyboru:shake: i na lokatach stanęły grzywki dosyć kontrowersyjne :lol: . Sporo ocen bardzo dobrych w obydwa dni, wyniki powinny być zwyczajowo na "Nahaci"

Posted

Ja również dołączam się do gratulacji za osiągnięcia i zmagania w Toruniu oraz Bratysławie - zarówno dla Iwonki, Kesi, Ilonki, Didi i Jasonka :)
(szczególnie dla Jasonka za CWC) :) BRAWO!!!:multi:

Posted

Didi, Iwona - gratulacje!!! Nie pojechalam do Bratyslawy ale nie zaluje;) tzn. zaluje ze nie moglam sie z Wami spotkac;) :lol: ale wystawy nie zaluje;)

Posted

Em-ka napisał(a):
Iwonka masz jakieś fotki z Bratysławy? pozwól oko nacieszyć ;)

Buuu:placz: - ze mnie fotograf jak z koziej doopy trąba:oops: to i zdjęcia marnej jakości:-(

Posted

[quote name='Ilona']
Wszystkim dziękuje w imieniu Jasonka!!!!

Ilona :oops: :oops: :oops: przegapiłam :oops: , również baaardzo gratuluję :multi: :multi: :multi:

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...