Rybc!a Posted February 6, 2008 Posted February 6, 2008 Niespełnione marzenia… (czyli świat według Bajki) Ci, których znam, mówią, że marzenia się spełniają, więc… marzę… każdego dnia i każdej nocy, kiedy zwijam się w kłębek w kącie swej budy i kiedy podbiegam do krat, machając ogonem… Marzę cały czas, uparcie wierząc, że może dziś, może jutro pojawisz się w moim życiu i pokażesz mi ten inny świat, świat, który wciąż jest dla mnie tajemnicą. Tak długo jestem w schronisku… tak, za wielką bramą, za którą zaczyna się świat tych zapomnianych, tych, które zostały skazane na wieczną tęsknotę. Mam dwa lata i przez te wszystkie dni, miesiące mój świat się nie zmienił. Wciąż jest mały, wyznaczony przez kraty i mur boksu, wciąż pusty, bo nie ma w nim człowieka, którego mogłabym nazywać swoim. Nie znam długich spacerów po lesie, nurkowania w wysokiej trawie, miękkiego legowiska, kolorowych piłek i ciepłej dłoni, która byłaby stworzona tylko dla mnie, tylko po to, by zanurzać się w mojej miękkiej sierści. Nie znam…, ale wiem, że to wszystko istnieje, że mogę mieć swoje drugie psie dzieciństwo, że… mogę być szczęśliwa. Jestem kochana,sympatyczna. Wiem tylko, że w moim życiu może się wszystko zmienić za sprawą człowieka..., dlatego z bijącym sercem obserwuję wszystkich, którzy przechodzą obok krat i myślę po cichu: „Może to dzisiaj? Może ktoś zechce mnie pokochać? Może dziś ta wielka brama otworzy się dla mnie?” Podchodzę do krat, przytulam się do ludzkiej dłoni… Nie, to nie był mój dzień. Jeszcze nie… Jeśli możesz mnie pokochać, nie czekaj… Jestem tutaj już tak długo. Tak wiele rzeczy mnie ominęło, tak wielu rzeczy jeszcze nie znam… Przyjdź, mój człowieku, i podaruj mi nowe życie. Wciąż tutaj czekam… Czekam na ten dzień, kiedy przyjdziesz, Twoje ręce zanurzą się w mojej sierści i powiesz cicho: „Szukałem Cię i znalazłem”. Kontakt: Rybc!a GG 5722414 email [email protected] GSM 691364660 Quote
fizia Posted February 6, 2008 Posted February 6, 2008 Jakie cudne biedactwo... Rybc!u - a jaka Ona jest duża? Mam Panią z Gdańska chętna na adopcję jak najmniejszej suni. Jest jeszcze warunek, ze ma być wysterylizowana...no ale kto wie... Quote
Rybc!a Posted February 7, 2008 Author Posted February 7, 2008 fizia napisał(a):Jakie cudne biedactwo... Rybc!u - a jaka Ona jest duża? Mam Panią z Gdańska chętna na adopcję jak najmniejszej suni. Jest jeszcze warunek, ze ma być wysterylizowana...no ale kto wie... Waży ok. 8-10 kg, a z tą panią też mam kontakt :) Quote
Rybc!a Posted February 7, 2008 Author Posted February 7, 2008 fizia napisał(a):Z p. Joanna? :) Dokładnie tak, ale wydaje mi się, że Bajka będzie za duża. Quote
Valeur248 Posted February 9, 2008 Posted February 9, 2008 Jaka ona śliczna. Pieski wokół niej czarne, a ona inna, bo ruda Quote
Rybc!a Posted February 9, 2008 Author Posted February 9, 2008 Dziwne, nie widziałam dzisiaj Bajki! Quote
Karen026 Posted February 9, 2008 Posted February 9, 2008 Rybc!a napisał(a):Dokładnie tak, ale wydaje mi się, że Bajka będzie za duża. Ja też chciałabym Bajkę przygarnąć. Quote
fizia Posted February 14, 2008 Posted February 14, 2008 Karen kontaktowałaś się z Rybc!ą? Rybc!a GG 5722414 email [email protected] GSM 691364660 Quote
Rybc!a Posted February 14, 2008 Author Posted February 14, 2008 [quote name='fizia']Karen kontaktowałaś się z Rybc!ą? Rybc!a GG 5722414 email [email protected] GSM 691364660 Tak, jesteśmy w kontakcie. Quote
tamb Posted February 15, 2008 Posted February 15, 2008 Karen026 napisał(a):Ja też chciałabym Bajkę przygarnąć. Czy zgodzisz się na spotkanie poprzedzające adopcję? Jeśli tak, wyślę Ci na pw mój nr telefonu i umówimy się na spotkanie. Razem z Bajką będzie jechała do Krakowa Kama, na którą czeka dom i chcemy na 100% wiedzieć czy transportować Bajkę. Quote
Rybc!a Posted February 25, 2008 Author Posted February 25, 2008 Jest taka śliczna..A szatę to ma jakby wyczesaną, mięciutką, delikatną.. Quote
Rybc!a Posted March 12, 2008 Author Posted March 12, 2008 Czy to jest miejsce dla mnie? Czy ten brud, smród i syf jest dla mnie..? Pomóż mi. Podaruj mi kawałek swojego dywanu.. :( Quote
Rybc!a Posted March 17, 2008 Author Posted March 17, 2008 Szukamy domu na Alegratce: http://ale.gratka.pl/ogloszenie/1096474.html Quote
Avaloth Posted March 23, 2008 Posted March 23, 2008 a ile ona ma lat? też mi potrzebne do ogłoszenia na adopcje.org... Quote
Rybc!a Posted March 23, 2008 Author Posted March 23, 2008 chester07 napisał(a):a ile ona ma lat? też mi potrzebne do ogłoszenia na adopcje.org... Napisz, że dwa. :) (to jest w tekście, ale rozumiem, że takiego długiego nie chce się czytać :)). Quote
Avaloth Posted March 26, 2008 Posted March 26, 2008 [URL]http://www.adopcje.org/adopcja12021.html[/URL] po bajeczny domek Bajeczko ! Quote
Recommended Posts