AAniAA Posted May 1, 2004 Posted May 1, 2004 Hej witam to mój pierwszy temacik więc siema wszystkim. Ok a teraz do rzeczy mam problem z moim psiakiem, który wygląda tak: psiak drapie się po uszach bez opamiętania, weterynarze mówią że nie ma żadnego powodu do zmartwień (uszy zdrowe) ale psiak drapie te uszy prawie do krwi, sierść wypada itp, itd. Może ktoś miał podobny problem, wielkie dzięki za wszelkie sugestię!!! Quote
casia Posted May 1, 2004 Posted May 1, 2004 Witam i Pozdrawiam:) Weterynarze czy weterynarz twierdzi, że wszystko jest oki? Quote
mrowka Posted May 1, 2004 Posted May 1, 2004 Moze wybierz sie do innego weta, jak tamci twierdza ze nie ma powodu :roll: lepiej sie upewnij.. Quote
KORONA Posted May 1, 2004 Posted May 1, 2004 Czasem drapanie moze wynikac z alergii, ale moze lepiej przejdz sie rzeczywiście do innego weta... Quote
zalewska alcia Posted May 2, 2004 Posted May 2, 2004 hmm.. moze to początkowy świezb?idz natychmiast do weta,co gorzej to moze byc.....eee kurcze zapomniałam.......taki pasozyt ucha jak mu tam... Quote
Ag@tA Posted May 2, 2004 Posted May 2, 2004 Hmm mój pies też drapie uszy i wet powiedział że wszystko ok. :o Naprawdę niewiem... :roll: a Twój psiak jakiej jest rasy? Jeżeli "kłapouch" tak jak mój :lol: to możliwe że te psy tak mają. Trzeba im szczególnie dbać o uszy. Quote
Marta-m Posted May 2, 2004 Posted May 2, 2004 Lepiej pochodź po innych zakładach weterynaryjnych :-? Quote
AAniAA Posted May 2, 2004 Author Posted May 2, 2004 Byłam u trzech różnych każdy mówi to samo (jeden już mnie unika) wszystko OK!!!!! A ja nie wiem co mam robić? KORONA----Jeśli to uczulenie to na co? O uszka suni dbam jak tylko mogę najlepiej (oczywiście bez przesady), są klapnięte (uszy oczywiście), rasa coś jak spaniel (troszkę podobna). Poradźcie może odpuścić na parę dni i udawać że nic nie widzę???? Quote
Jakaranda Posted May 2, 2004 Posted May 2, 2004 Witam, nie chce mi się wierzyć, że pies tak silnie drapie się bez powodu. Ale może spróbujesz iść do jeszcze jednego weta i jezeli znów powie, że psu nic nie jest to niech chociaż zapisze /poradzi jakiś środek łagodzący świąd i kojący, zeby pies się tak nie męczył. Dla ludzi jest taki preparat i stosuje się go przy różnych chorobach, którym towarzyszy świąd. On nie leczy tylko łagodzi. Może dla psów też jest coś takiego? Chyba wet powinien to wiedzieć. Celowo nie podaję nazwy tego preparatu, bo jest dostępny bez recepty a nie wszystko co dobre dla ludzi nadaje się dla psów. Nie chcę zaszkodzić twojemu psu. Pozdrawiam, napisz jak coś się wyklaruje. Quote
KORONA Posted May 2, 2004 Posted May 2, 2004 Często alergie pokarmowe powodują swędzenie... Jeśli rzeczywiście z uszami nie ma problemu (sprawdz te jeszcze), to moze spróbuj zmienić diete... Pozdrawiam... :) Quote
Dalmati&Maja Posted May 2, 2004 Posted May 2, 2004 Może to być alergia skórna lub pokarmowa, wtedy wet być może zaleci suni leki przeciwalergiczne. Ale musi to być dobry wet... P.S. Witaj Aniu :D Dalmati & Maja Quote
AAniAA Posted May 3, 2004 Author Posted May 3, 2004 A może być uczulenie na DYWAN, ostatnio tatuś postanowił się wykazać i nosił dywan za dywanem do prania i jak dobrze pomyślę i połączę oba fakty to może to będzie to??? Quote
Ag@tA Posted May 3, 2004 Posted May 3, 2004 Może rzeczywiście dywan. U mojej Sabci (też coś jak spaniel :lol: ) coś z jej kocykiem jest, bo nie chce na nim spać, a jak ma inny to jest w porządku (mama nie pozwala jej spać ze mną :oops: ) i juz jej przeszlo :D Myslę że Twojej też przejdzie :) Pozdróffka :wink: Quote
coztego Posted May 3, 2004 Posted May 3, 2004 A może być uczulenie na DYWAN, ?? No skoro łączą Ci się czasowo fakty prania i drapania to bardzo prawdopodobne. Moja się straszliwie drapała- okazało się że to z powodu płynu do mycia podłóg. Przemyłam wszystkie podłogi czystą wodą i wszystko minęło. Quote
AAniAA Posted May 3, 2004 Author Posted May 3, 2004 No nie :wallbash: czeka mnie szczota wiadro i szorowanie dywanów :bad-word: ale czego się dla zwierzaka nie robi :wink: a potem :drinking: Ps. Mam nadzieje że to będzie to. Quote
Ag@tA Posted May 3, 2004 Posted May 3, 2004 Nie denerwuj się tak. W końcu kochasz swojego pieseczka :) Quote
AAniAA Posted May 3, 2004 Author Posted May 3, 2004 Ja spokojna jestem, tylko jak pomyślę ile to roboty to tylko :drinking: :drinking: :drinking: Quote
AAniAA Posted May 6, 2004 Author Posted May 6, 2004 Ufffffffff i dwa dywaniki już za mną jeszcze jeden ( największy ) :D :D :D Quote
Ag@tA Posted May 6, 2004 Posted May 6, 2004 Ja znam ten ból. Też muszę po psikau sprzątać, a ostatnio jak byl odrobaczany to załatwiał sie ile wlezie i to niekoniecznie na dworze czy na gazecie. :drinking: :drinking: :drinking: :drinking: :drinking: :drinking: :drinking: :drinking: :drinking: :drinking: :drinking: :drinking: :drinking: :drinking: :drinking: :drinking: :drinking: :drinking: :drinking: Quote
Ag@tA Posted May 7, 2004 Posted May 7, 2004 no właściciele psów mogliby zostać profesjonalistami w dziedzinie sprzątania dywanów i wywabiania plam ... wiadomo po czym :D Quote
Recommended Posts