Jump to content
Dogomania

Oborniki Wlkp. Ares- Zdzichu... owczarek niem. szuka domu na stare lata...Ma dom

Recommended Posts

Posted

Co ja mogę napisać o Aresie?
Kiedy go poznałam, nie mogłam nigdy zapamietać jak ma na imię. Dlatego dla własnego użytku nzawałam go Zdzichu i tak do niego mówię. Strasznie mnie wkurzał na początlu i wydawał mi się agresorem.
Jak go poznałam? Zainteresowałam się Dino, który siedział wiecznie na budzie bo bał się zejsć do właśnie takich szczekaczy jak Zdzichu. A ona jak tylko zobaczył, że Dino się rusza na budzie to biegł go obszczekać.
Po tygodniach obserwacji strwierdziłam że Zdzichu to fajny facet, tyle, że lubi sobie poszczekać. Dla ludzi niesamowicie przyjazny i przytulaśny.
W tej chwili nie wiem ile ma lat, ale się dowiem. Na pewno nie jest młodzieniaszkiem. Ogólnie fajny z niego pies..tylko niech ktoś mu da szansę.

• 4 weeks later...
Posted

lepiej nie mysleć ino działać - ja to tak z własnego doświadczenia - jak myślę to jakieś 2tyg trwa - jak nie myślę to jakieś 2 minuty :diabloti:

Posted

Byłam dziś w schronie i widziałam, że dzieci były ze Zdzichem na spacerku. Wyładniaj przez ostatnie miesiace chłopak. Ma wyczesane futerko i szeroko się uśmiecha. Bardzo lgnie do człowieka i wiem, że pragnie mieć swoich ludzi. Wpatrywał mi się w oczy i rozdziawiał swoją prawie bezzębną paszczę. Jego morda sie do mnie śmiała, jezyk wisiał sobie z boku i dyndał radośnie. Oczka pytały..czy go wezmę. Albo chociaż zostanę dluzej i będę tuliła.
Kiedy głąskałam natomiast Dina i Kremka obszczekiwał ich namiętnie. To chyba po częsci zazdrość a po części chyba po prostu lubi szczekać.
Oprócz szczekamnia nie robi żadnej krzywdy psom. Do zęboczynów się nie bierze, bo pewnie wie, że do tego trza mieć zęby. :evil_lol:
Bardzo polubiłam Zdzicha i z przyjemnoscią bedę mu szukała domu.

• 3 weeks later...
Posted

Halusiu, starsznie skąpe te informacje o Zdzichu.........., co tu pisać :shake:ile ma lat abo cuś, jak długo w schronie abo cuś......No i zdjątka Halusiu , wiesz jakie mają być;),takie łod i do serca;)
A poza tym to z przyjemnością go łogłoszę:lol:

Posted

Halcia , wykorzystałam Twój tekst:oops:, mogłam?
Tak by to mniej więcej było:
Zdzichu , to on ………….. nie pierwszej młodości już owczarek niemiecki. To kapitalny psiak, uwielbia ludzi , uwielbia się przytulać , kocha kontakt z człowiekiem , jest niesamowicie przyjazny… mimo wszystko………………. Bo Zdzichu przebywa w schronisku ….niestety . Chociaż to bardzo dobre schronisko to nie zastąpi mu domu dlatego usilnie szukamy temu pieskowi dobrego domku. A tak wypowiada się o Zdzichu wolontariuszka odwiedzająca schronisko:

"Byłam dziś w schronisku i widziałam, że dzieci były ze Zdzichem na spacerku. Wyładniał przez ostatnie miesiące chłopak. Ma wyczesane futerko i szeroko się uśmiecha. Bardzo lgnie do człowieka i wiem, że pragnie mieć swoich ludzi. Wpatrywał mi się w oczy i rozdziawiał swoją paszczę. Jego morda sie do mnie śmiała, język wisiał sobie z boku i dyndał radośnie. Oczka pytały..czy go wezmę. Albo chociaż zostanę dłużej i będę tuliła.
Kiedy głaskałam natomiast Dina i Kremka obszczekiwał ich namiętnie. To chyba po części zazdrość a po części chyba po prostu to , że lubi sobie poszczekać.
Oprócz szczekania nie robi żadnej krzywdy psom.”

I jak go nie kochać? On tylko czeka na to by dać mu szansę ……..

Jeżeli zaaprobujesz to wystawiam go w necie;)

Posted

Zdzichu na :
[URL]http://www.kupsprzedaj.pl/secure/sert.do?rid=1&aid=1595920&cid=159[/URL]
[URL]http://ale.gratka.pl/ogloszenie/1126187_nasz_kochany_zdzichu_czeka_moze_na.html[/URL]
Na razie te dwa . Hala jak zmienisz zdjęcia wstawię Zdzicha na pozostałe portale ogłoszeniowe.